Habosbabos Esküvői Magazin > Cukrászda  > Esküvői menü
esküvői menü

Esküvői menü

Ha már megtaláltátok a tökéletes helyszínt az esküvőhöz, jöhet a következő lépés, a menü kiválasztása. Dönthettek a magyaros ételek mellett, de választhattok szokatlanabb, esetleg exkluzív menüt is.

A menü kiválasztásánál szinte lehetetlen minden kívánságot figyelembe venni, hiszen – ahogyan mondani szokás – ahány ház, annyi szokás. A különféle fogásokkal azonban megoldható, hogy mindenki találjon magának kedvencet, és hogy ne csak a szertartás, de a lagzi is mindenkinek emlékezetessé váljon.

Cukrászda banner

Hagyományos menü

Ha a pároddal és a vendégekkel a tradicionális magyar ételeket részesítitek előnyben, akkor is lehet változatos a lakodalmatokon a menü! Bár a magyar fogások köztudottan igen nehezek, egy kis pihenés, esetleg játék után letáncolhatjátok a sok-sok finomságot.

A hagyományos levesek közül az egyik legnépszerűbb az Újházi tyúkhúsleves csigatésztával, előételként pedig jöhet egy kisebb adag vörösboros marhapörkölt. Tradicionális főétel a vegyes tál, rántott és sült húsokkal, gombával, rizzsel, hasábburgonyával és párolt zöldséggel, így a vendégek könnyen találhatnak maguknak olyan ételt, ami a kedvükre való. Éjfélre kínálhattok különféle salátákat, és igen közkedvelt a töltött káposzta is. Mivel a magyar ételek szinte kivétel nélkül mind hússal készülnek, ezért figyeljetek arra, hogy vegetáriánus ismerőseiteknek, családtagjaitoknak is legyen mit enniük! A főételnél például a gomba mellett lehet még rántott vagy grillezett cukkini, padlizsán, brokkoli is.

Desszertnek jó választás lehet egy jó kis somlói galuska vagy palacsinta vaníliafagylalttal, esetleg gesztenyepüré.

Egy kis különlegesség

Ha az általános ízektől kicsit elrugaszkodnátok, de nem szeretnétek túlságosan exkluzív menü sem, akkor válasszatok a különlegesebb ételek közül.

Egyedi fűszerezéssel, vagy ízkombinációval érdekesebbé tehetitek a fogásokat. Újházi tyúkhúsleves helyett legyen például egy kellemes olasz Minestrone leves vagy sütőtökleves pulykahúsos galuskákkal, főételnek kínáljatok például barackkal vagy mozzarellával töltött jércemellet, esetleg szűzérme vagy sült kacsacomb is lehet a menüben. Köretként párolt rizs helyett válasszatok barna- vagy vadrizst, és legyen mellé többféle különleges saláta! Éjfélkor meglepetésként remek választás lehet egy kellemes tészta, mondjuk lasagna pestóval, ricottával és sütőtökkel.

Édességnek kínálhattok kókuszos tiramisut, barackos habot vagy gyümölcsrizst.

 Exkluzív menü

Ha igazán egyedi esküvői menüt szeretnétek, és úgy gondoljátok, hogy a vendégeitek is örülnének ennek a választásnak, akkor ne ragadjatok le a húsoknál és a szokásos fűszereknél, variáljátok az ízeket, ahogy csak lehet!

Előételként kínálhattok libamájtöpörtyűs pogácsákat salátával, olasz módra pennét fetával, kaprival és olajbogyóval, thai csirkelevest kókusszal és chilivel, vagy csirke-curryt. Jó választás lehet egy könnyű krémleves is, például spárgából vagy rókagombából. A főétel is legyen hasonlóan különleges! A kardamom, a méz, a gyömbér mind-mind egyedi és utánozhatatlan ízt képes kölcsönözni a fogásoknak. Ha rendkívül exkluzívra tervezitek a menüt, akkor válasszatok szélesmetéltet diómártással és pácolt bélszíncsíkokkal, citromos-kakukkfüves csirkecombokat csicseriborsó krémmel, vagy esetleg fésűkagylót szarvasgombával.

A desszert is lehet igazán különleges! Egy sztracsatella-parfé, gyömbéres muffin narancsmázzal, vagy egy kávés fagylaltkehely mogyorógrillázzsal. Ha ennél is különlegesebb élményt szeretnétek, aminek a pénztárcátok sem szab határt, akkor rendezzetek a lagzin egy koktélpartit vagy rendeljetek csoki szökőkutat!

Akármilyen menüt álmodtatok meg a lagzitokra, ha az a ti ízlésetekhez és a vendégek elképzeléseihez is igazodik, meglátjátok, megalapozhatja az igazán jó hangulatot egy fergeteges szórakozáshoz, és emlékezetessé teheti a nagy napot is!