Az esküvő egyik fénypontja a menyasszonyi torta, és annak legfőbb ékessége, az esküvői tortadísz. Hiába ettük már degeszre magunkat sütikkel, úgyis sorba fogunk állni, hogy megkóstolhassuk a csodásan kidekorált tortát, és emellett meglessük, milyen esküvői tortadísz mellett voksolt az ifjú pár.

Merthogy nem is gondolnánk elsőre, mennyi lehetőség áll rendelkezésünkre, és hogy egyre inkább szeretnék a házasulandók személyiségükhöz igazítani az esküvői tortadíszt is.

Hirdetés

Itt az ideje elmerülni a cukormáz tengerben, és kiválasztani a kedvenc tortadíszünket. De figyelmeztetünk, a végén úgyis ott találjátok magatokat a tortadísszel a kezetekben, miközben épp a ráragadt krémet nyalogatjátok… kihagyhatatlan!

Esküvői tortadísz típusok

Esküvői tortadísz típusok

Mint ahogy az élet minden területére, úgy az esküvői tortadísz világába is sunyin begyűrűzött a divat, és ennek köszönhetően lassan a bőség zavarában azt se tudjuk, milyet válasszunk.

Érdemes azonban először is eldönteni, hogy milyen típusú esküvői tortadísz áll hozzánk a legközelebb! Választhattok hagyományos, humoros, hobbit ábrázoló és modern esküvői tortadísz közül.

Cukrászda banner

Hagyományos esküvői tortadísz

A hagyományos tortadísznél általában felnőtt figurákkal ábrázolják az ifjú párt, azonban itt is találhattok különböző elrendezésű darabokat.

A menyasszony szinte mindig fehér ruhában van, mostanában azonban a vőlegényt nemcsak fekete, de akár szürke vagy kék öltönybe is öltöztethetik.

Hagyományos esküvői tortadísz

Humoros esküvői tortadísz

Na, itt aztán elereszthetitek a fantáziátokat, és ha a humor amúgy is alap hozzávalója a kapcsolatotoknak, érdemes körülnézni a kínálatban!

 • Oltár elé vonszoló: Természetesen – a vicc kedvéért – a menyasszony cipeli oltár elé a vőlegényt.
 • Vőlegényt pecázó: Viccesebb, ha a menyasszony horgássza ki magának a vőlegényt, ha már aranyhal nem akadt a horgára.
 • Elrabolva: Hogy ne csak a férfi ellenkezzen, néha a menyasszonyt kell vállra kapnia a vőlegénynek, és így futnia az oltár elé!
 • Babafejű: Mesefigura szerű alakokkal ábrázolják a vőlegényt és a menyasszonyt is, hogy valóban meseszerű legyen szerelmük története.
Humoros esküvői tortadísz
 • Titkosügynök: Az igazi Mr. és Mrs. Smith sztori!
 • Szelfizős: Érdemes némi öniróniát elővenni, és ha a modern technika titeket is beszippantott, még az esküvői tortadísz figurátok is szelfizhet!
 • Shoppingolós: Ezeknél a figuráknál mindig karikatúraszerűen mutatják be a másik nem szokásait, például a tortadísz-vőlegény cipelheti a menyasszony szatyrait…
 • Kacér pár: Szemből teljesen hagyományos tortadísz, de érdemes megfordítani, máris lebuknak a szerelmesek…
Humoros tortadísz

Hobbi esküvői tortadísz

Mindegy, hogy milyen hobbit elevenít meg az esküvői tortadísz, lényeg, hogy nagyon jellemző legyen rátok!

 • Autós: Ha valamelyikőtöknek a szokásosnál is fontosabb az autója, tortadíszetek is gurulhat négykeréken.
 • Motoros: Motorra pattanva szoktátok felfedezni a világot? Akkor ez a nektek való esküvői tortadísz!
Esküvői tortadísz hobbi
 • Focizós, kosarazós: Igazi sportolófeleségeknek!
 • Táncoló: Ha a ti lábatokban is benne van a bugi, táncoljanak a tortadíszek is nyugodtan.
 • Traktoros: Távol áll tőletek a cicoma? Esküvői tortadíszeteken érkezhettek traktorral, hintó helyett!
Hobbi esküvői tortadísz

Modern esküvői tortadísz

Fontos, hogy esküvőtök minden eleme összhangban legyen. Ha inkább a modern irányvonalat képviselitek, ezt az esküvői tortadísz kiválasztásánál is érdemes figyelembe venni.

 • Sziluett: Olyan hatást kelt ez a tortadísz, mintha egy hagyományos tortadísz árnyékát látnánk a torta tetején.
 • Stilizált: Ha maradnátok a térbeli formánál, választhattok stilizált esküvői tortadíszt is, ahol a kontúrokból lesz csak kivehető a menyasszony és a vőlegény.
Modern esküvői tortadísz
 • Felirat: Egy Mr. és Mrs., I love You, vagy akár egyedileg megálmodott felirat is díszítheti tortátokat! 
 • Ezüst/arany strasszos: A csillogás híveinek tökéletes választás. Igazán elegáns!

Esküvői tortadíszt rengeteg helyről beszerezhettek. Találhattok cukrászdákban, cukrászkellékes boltokban, de partykellékes üzletben is. Ha azonban nagyobb választékból szeretnétek válogatni, érdemes internetről rendelni, itt akár egyedi darabot is készíthettek!

Modern esküvői tortadísz

Esküvői tortadísz árak

Egy tortadísz árát több minden befolyásolja. Mérettől, anyagtól és egyediségtől függően alakulnak az árak.

A marcipán tortadíszek 1500-4000 forintba kerülnek átlagosan. Azonban manapság sokkal inkább választanak műanyagból, vagy kerámiából készített darabokat, hogy hosszútávon el lehessen tenni őket emlékbe.

Ezeknek az ára 2000-6000 forint körül mozog. Az igazán egyedi megrendeléseknek az ára is egyedi, itt érdemes pár ezer forinttal magasabb összeggel számolni.

Esküvői torta árak

Mint, ahogy a menyasszonyi frizurát is a fátyol koronázza, úgy az esküvői torta is pucérnak hatna esküvői tortadísz nélkül.

Szerencsére bátran formálhatjátok már ezeket is saját ízlésetekre, és, ha elég ügyesek vagytok, egy életen át emlékként őrizhetitek majd!

Fotók: pinterest.com, borítókép: pexels.com