A legkedveltebb esküvői torta ízek között a hagyományosabbtól kezdve, a különlegesebben át, találkozunk mindennel. Csokis? Krémes? Édes? Friss? A végtelen lehetőségek közül összegyűjtöttük nektek, a 10 legkedveltebb esküvői torta ízt. Kezdődjön, a virtuális kóstoló!

Esküvői torta ízek – Ízekre szedjük az ízeket!

  • Feketeerdő – torta: Sokak kedvence! Egyszerre markáns, mégis friss! A csokis piskóta édességét tökéletesen kiegészíti a meggy savanykás aromája, és a tejszínhab krémessége.
  • Csokis torta: Mindenkiben ott él egy kis Gombóc Artúr, ám a hagyományos csokitortát helyettesíthetitek különböző csokis alternatívákkal. Szóba jöhet a Mars, a Milka, a csokiskeksz, Sportszelet és az Oreo is!
  • Puncstorta: Örök dobogós! Színében izgalmas, ízében hagyományos, és az idősebb generáció is biztosan nagyon fog neki örülni az esküvőn.
  • Gyümölcstorta: A legtöbb esküvő mai napig nyáron van, így egyértelmű, hogy nem hiányozhat a gyümölcsök frissessége az esküvői torták ízei közül. Kedvenc a citromos, illetve az erdeigyümölcsös ízvilág.
Hirdetés
  • Túrós – joghurtos – marcarpones torta: A lágy krémekkel töltött torták bár sérülékenyebbek, mégis nagy kedvencek a különböző esküvői torta ízek között. Gyümölcsökkel, és lágy piskótával párosítva, igazi nyertes trió! Egyik legismertebb képviselője, a Charlotte-torta.
  • Fehércsokis torta: A fehérsoki mai napig különlegesebb alapanyagnak számít, így izgalmas meglepetést okozhattok a vendégeknek, egy fehércsokis tortával. Megjelenésében (is) nagyon elegáns és letisztult, a pisztáciával pedig igen közeli barátok.
  • Diós – mogyorós torta: Az olajos magvak nagyon jól passzolnak a piskótákba, és a krémekbe is! Sokan kedvelik, hisz nem a legédesebb torta íz, így felüdülés lehet a fajsúlyos édességek között.
  • Marcipántorta: Nem csak a torták bevonatánál kaphat szerepet a marcipán! Nagy klasszikus, és igazán strapabíró. Elég tömény az íze, így a kisebb méretű torta is elegendő lehet belőle.
  • Sajttorta: Omlós vajaskeksz alap, könnyű krémsajt réteggel a tetején. Álomszerű! Meg lehet bolondítani csokival, gyümölccsel. Ne ijesszen meg senkit se a neve, könnyed édes ízével bárkit rabul ejt!
  • Vörös bársonytorta: Már a neve is hívogatóan buja, és elegáns! Óriási kedvenc, mondhatni, hogy az esküvői torták királynőke! A lángoló vörös piskóta, és a szűziesen fehér krémsajt mindenkit levesz a lábáról.

Hogyan válasszuk ki a tökéletes ízt?

Van egy jó hírünk! Nem kell egy esküvői torta íz mellett letenni a voksotokat. Szinte minden esküvőnél több emeletes az menyasszonyi torta, így lehetőség van arra is, hogy minden emelet külön ízesítést kapjon. Arra kell figyelnetek, hogy az íz mellett fontos szerepet játszik a torta sűrűsége, strapabíróssága. Ez meghatározhatja, hogy egy bizonyos torta melyik emeletre kerülhet, tudja-e tartani esetleg a többi emeletet.

Akkor se szomorkodjatok, ha csupa lágy, sérülékenyebb tortába szerettetek bele! Erre találták fel a különböző torta állványokat, melyeken 3, vagy akár annál több, különálló torta is egy egységet tud alkotni. Így se a látványról, se a kedvenc ízekről nem kell lemondani!

Cukrászda banner

Nagyon jó, ha megvan már előre az elképzelésetek, hogy milyen jellegű esküvői torta ízek a befutók, de még véletlenül se hagyjátok ki a tortakóstolót, ami az esküvőszervezés egyik legjobb állomása. Kalóriákat tilos számolni, ez kötelezően ajánlott, édes feladat!

Borítókép: Rosie's Dessert Spot