Habosbabos Esküvői Magazin > Cukrászda  > Royal icing és „naked” torták a Szamos kínálatában

Royal icing és „naked” torták a Szamos kínálatában

A hazai gasztroforradalomnak köszönhetően a Szamos új esküvői tortakínálattal mutatkozott be, amelyben 4 klasszikus, és 17 új dísztorta kapott helyet. A tortakülönlegességeket vizsgálva azonnal feltűnik, hogy a „naked” torták és az „icing” díszítés is szerepet kapnak idén.

A megreformált tortakínálatban mindenki megtalálhatja a számára legszimpatikusabb forma, íz- és színvilágot, de talán még ennél is különlegesebbek azok a fantázianevek, amelyek a tortákat gyűjtik össze. A négy kategória, az Egyszerűen szép torták, a Cukorcsodák, a Selyemkrém torták és a Marcipánia garantáltan elvarázsolja azokat a párokat, akik innen választják majd ki az esküvői tortájukat.

Cukrászda banner

„Meghagytunk négy olyan klasszikus Szamos esküvői tortát is, ami mind a mai napig a romantikus látványvilágot kedvelő menyasszonyok legnagyobb kedvence” – mondta Nagy Péter, a Szamos mestercukrásza a torták bemutatása közben.

fotó: Purger Tamás

A sütemények és az esküvői torta kiválasztása nagyon izgalmas feladat, hiszen ki ne lenne boldog attól, hogy naphosszat szemet gyönyörködtető finomságokkal kell magát körbevenni? A két legnépszerűbb trend, az icing díszítés, és a „meztelen” stílus kedvelői boldogok lehetnek, hiszen most még időben megálmodhatják, milyen desszertre vágynak a nagy napon!

fotó: Purger Tamás

A royal icing főleg virágdíszek alkotásához és minták készítéséhez használatos tortapraktika, míg a “naked cake”, vagyis “pucér torta” nincs leburkolva marcipánnal, csak krémmel van körbekenve, így látni engedi a piskótarétegeket. Ez utóbbi igen megosztó ugyan, de egyre többen rajonganak érte, és be kell vallanunk, mi is odavagyunk ezekért a különleges süteményekért!

Az sem titok, hogy beleszerettünk a négy kategóriában szereplő torták elnevezésébe is, a kedvenceink a Nyári ünnep, a Kacér, a Hattyú, a Hercegnő és természetesen az Ékszerdoboz.

fotó: Purger Tamás

fotó: szamos.hu

A Szamos honlapján minden egyes tortánál érdemes végigböngészni a díszítéssel, a szeletszámmal és a választható tortákkal kapcsolatos információkat.

„A szándék az volt, hogy a klasszikus, marcipánnal bevont tortáink mellett a mai korszerű trendeknek megfelelően alakítsunk ki egy megújult kínálatot. Ugyanakkor legyünk a vásárlók segítségére a stílusban, méretben és árfekvésben leginkább hozzájuk illő tortaköltemény kiválasztásában” – mesélte Törőcsik Ágnes, a Szamos művészeti vezetője.

Szerencsére évről évre egyre izgalmasabb kínálattal kápráztatnak el a cukrászok, így mindig van egy új szerelem, ami boldoggá tehet bennünket. Nektek melyik tortacsoda a kedvencetek?