Habosbabos Esküvői Magazin > Cukrászda  > Esküvői macaron mennyország – trendi és ízletes!
Esküvői macaron

Esküvői macaron mennyország – trendi és ízletes!

Káprázatos színek, extrém ízek és mesés kinézet. Ilyen egy macaron esküvő! Mindannyian nagy rajongói vagyunk a macaronoknak, melyek néhány évvel ezelőtt bombaként robbantak be a világunkba, és azóta nem engedik magukat kiszorítani semmilyen trend kedvéért.

Cukrászda banner

Macaron tippek esküvőre

Mivel ezeket a süteményeket igen nehéz elkészíteni, ezért nem tanácsoljuk, hogy az esküvő előtt álljatok neki a nagy sütő akciónak. Éppen ezért szerencse, hogy a cukrászdákban szinte könyörögnek a szivárvány színeiben pompázó macaronok, hogy rendeljetek belőlük egy hatalmas adaggal a nagy napra. Rengeteg mindenre használhatjátok őket, még inspirációnak is. Mutatjuk, hogyan!

Macaron, mint esküvői torta

Sok pár rendhagyó tortára vágyik, ezért végigveszi azokat a lehetőségeket, melyek helyettesíthetik a hagyományos verziót. Ilyen például a cupcake torta, vagy a fánktorony, de a legszínesebb változat kétségkívül a macaronból készült desszert halom. Ezekkel a süteményekkel magát a tortát is fel lehet díszíteni, például egy hófehér tortán remekül mutathatnak a pasztell vagy éppen a rikító árnyalatok is. Mindenképpen úgy döntsetek a macaronok számáról, hogy a sütiimádó vendégek is degeszre tömhessék magukat!

Macaron, mint köszönőajándék

Ha már legalább ötvenszer végiggondoltátok, hogy mi lenne a legjobb köszönőajándék a vendégek számára, de nem jutottatok egyről a kettőre, lepjetek meg mindenkit macaronnal. Akár átlátszó, akár színes dobozok várják a vendégeket a tányérjuk mellett, biztosan azonnal elkezdik vizsgálgatni, hogy vajon milyen ízű finomságokat kaptak emlékbe. Ugye milyen remek ötlet? A költségvetésetektől függ, hogy kisebb vagy nagyobb dobozokkal készültök a násznép számára, de akármilyen is lesz, ezzel az ajándékkal nem lőhettek mellé.

Hirdetés

Fontos infó!

Kérdezzetek rá a cukrászdában, hogy készítenek-e ilyen ajándékdobozokat is, és ha igen, akkor milyen kiszerelésben. Kérjetek árajánlatot, és győződjetek meg róla, hogy minden vendégtől kaptatok-e már visszajelzést, hogy részt vesz-e az esküvőn. Biztos, ami biztos, rendeljetek pár dobozzal többet!

Macaron, mint inspiráció

Nincs minden esküvőnek alapszíne, elképzelhető az is, hogy több árnyalat kíséri végig a nagy napot. A macaronok nem csupán pasztellszínekben szoktak pompázni, hanem igen élénk árnyalatokban is, melynek csak a cukrászok fantáziája szabhat határt. Igazítsátok a koszorúslányok ruhájának, cipőjének vagy csokrának színét ezekhez a vidám sütikhez, és ízlelgessétek az édes mennyország hangulatának érzését. A színek akár egymástól eltérőek is lehetnek, a kiwizöld, a málnapiros, galambkék és a napsárga például szuper jól mutathatnak együtt.

Az esküvői vagy a jegyesfotózás során is bátran használhatjátok a macaronokat, főleg, ha olyan termet béreltek, amelynek vintage berendezése remekül kiegészíti ezt a bohókás témát. Vihettek még néhány izgalmas kiegészítőt is magatokkal, például napernyőket, tornacipőket, vagy mondjuk nyakkendőket.

És a kóstolás? Igen, a legjobb részt hagytuk utoljára. Honnan is tudhatnátok, hogy melyik kiváló cukrászda süteményeiből szeretnétek rendelni a nagy napra, ha nem onnan, hogy bőszen tesztelitek?

Fotók: pinterest.com