Évekkel ezelőtt a legtöbb esküvői torta még fehér színű volt, és a csokoládén, a citromon, és az oroszkrémen kívül igen ritka volt, hogy más ízvilág mellett döntöttek volna a párok.  A mai esküvői torta trend sokkal különlegesebb és meglepőbb vonalon mozog. Nem csak az ízekkel, de a színekkel, a technikákkal és a formákkal is bátran játszanak a cukrászok. Némelyik torta olyan látványos, hogy csaknem műalkotás!

Cukrászda banner

Esküvői torta trend

Ugye nem csak mi vagyunk oda Buddy Valastro, a Tortakirály munkáiért? Buddy a legmerészebb álmainkat is felülmúlja tortakészítésben, a kezei alól nem csupán profi tortakülönlegességek, de egyedi dekorációs elemek is kikerülnek.

Hirdetés

A legújabb design trendeknek köszönhetően most egy esküvők egyik fő attrakciója ismét az extrém színekkel, feltűnő külsővel vagy éppen a növényekkel, virágokkal dekorált esküvői torta. Évről évre újabb és újabb technikákat ismerhetünk meg, amelyek a régi, klasszikus fehér torták 2018-as újragondolt, imádnivaló testvérkéi. Íme a 12 legnépszerűbb torta!

1. Lecsöppenő technika

Az ezzel a technikával készített torták pontosan olyanok, mintha félkész állapotban lennének, vagy elfogyott volna munka közben a máz, amiből nem jutott az egész tortára. Vidám látvány, és különlegessé teszi a tortákat. Mi szeretjük!

2. ”Shaggy” torták

Eléggé szokatlanok, de annál mutatósabbak azok a torták, amelyeknek olyan a díszítése, mintha egy szőnyeg rojtjai lógnának le róluk. Mivel mindenféle színben el lehet őket készíteni, ezért nagy kedvencek lehetnek az esküvőkön. Igazán rendhagyóak, nem gondoljátok?

3. Vízfestéket minden tortára!

Ha a kezetekbe fognátok egy kettes ecsetet, és apránként lefestenétek vele egy tortát, az pontosan így nézne ki. Egyenetlen, nincs benne semmilyen szimmetria, mégis elragadó. A torták tetejére macaronok, és virágok is kerülhetnek, ezt a fantáziátokra bízzuk!

4. ”Botanikus” sütemények

Ezekre a tortákra gyakran kerülnek fűszernövények és ehető virágok, de előfordul az is, hogy kaktusznak álcázzák őket. Tökéletesen alkalmasak egy kültéri esküvőre vagy egy rusztikus esküvői témához.

5. Palacsintatorta

Igen, jól látjátok, ez a torta pontosan olyan, mintha rengeteg palacsintát egymás tetejére pakoltak volna. Ha szeretitek a palacsintát, válasszátok ezt a tortát a nagy napra! Különböző színek és ízek közül választhattok, a csokoládétól egészen a gyümölcsös változatokig! Szuper, nem?

6. Ombre finomságok

Az ombre alapvetően a különböző színárnyalatok és színek fokozatos keveredését jelenti, ami egy hatalmas torta esetében gyönyörű látványt nyújt. Az idei évben is az egyik legnépszerűbb tortatrend, csapjatok le rá!

7. Fekete vagy égetett sütemények

Felejtsétek el a hagyományos fehér tortákat, kápráztassátok el a vendégeket koromfekete finomságokkal. Persze első látásra kicsit ijesztőnek tűnhetnek, de ne ijedjetek meg tőlük! Egy elegáns esküvőn is tökéletesen megállják a helyüket!

8. Metálszínű torták

A fémből készült esküvői torták tavaly jöttek divatba, de a stílust még 2018-ban is nagyon szeretik a párok. A design eredetileg téli esküvőkre készült, de egy rusztikusabb vagy szabadtéri témára is használható.

9. Kerek sajttorta

Képzeljetek el egy hatalmas kerek sajtot, ami valójában nem is sajt, hanem egy egy-, vagy többszintes esküvői torta. Ezek a sütemények évek óta egyre népszerűbbek, de ebben az évben még a klasszikus esküvői süteményeket is felválthatják.

10. ”Pucér” torta

A meztelen vagy pucér esküvői torták a tavalyi évhez hasonlóan idén is elképesztően kelendőek. Kissé furcsa ugyan a megjelenésük, de a vintage és rusztikus esküvők manapság szinte elképzelhetetlenek lennének nélkülük. Nem a klasszikus értelemben vett „hibátlan” torták, de még biztosan évekig nagyon népszerűek lesznek.

11. ”Szakadt papír” hatás

Biztosan láttatok már olyan tortát, ami úgy nézett ki, mintha szakadt papírdarabokkal vonták volna be. Ez a lélegzetelállító technika garantáltan leveszi majd a lábáról a násznépet, hiszen nem valószínű, hogy túl gyakran találkoznak vele mindennapokban – hacsak nem profi cukrászok, akik gyakran készítenek esküvői tortákat.

12. Kézzel festett gyönyörűségek

A kézzel festett sütemények valóságos műalkotások, hiszen hosszú, nehéz és nagyon aprólékos munka árán néznek ki ennyire tökéletesen. Amellett, hogy igazán egyediek, bizony meg kell fizetni az árukat, tehát csak akkor rendeljetek ilyen tortát, ha ez lesz a lagzi egyik fénypontja! Meglátjátok, megéri!

Megtetszett valamelyik technika? Bátran kérdezzétek meg a kiszemelt cukrászdát, hogy készítenének-e ilyet az esküvőtökre. Nem csak a külföldi, a hazai cukrászok is remekelnek a művészi tortakészítésben!