Habosbabos Esküvői Magazin > Cukrászda  > TOP12 esküvői torta trend a nagyvilágból!
TOP12 esküvői torta trend a nagyvilágból!

TOP12 esküvői torta trend a nagyvilágból!

Évekkel ezelőtt a legtöbb esküvői torta még fehér színű volt, és a csokoládén, a citromon, és az oroszkrémen kívül igen ritka volt, hogy más ízvilág mellett döntöttek volna a párok.  A mai esküvői torta trend sokkal különlegesebb és meglepőbb vonalon mozog. Nem csak az ízekkel, de a színekkel, a technikákkal és a formákkal is bátran játszanak a cukrászok. Némelyik torta olyan látványos, hogy csaknem műalkotás!

Cukrászda banner

Esküvői torta trend

Ugye nem csak mi vagyunk oda Buddy Valastro, a Tortakirály munkáiért? Buddy a legmerészebb álmainkat is felülmúlja tortakészítésben, a kezei alól nem csupán profi tortakülönlegességek, de egyedi dekorációs elemek is kikerülnek.

Animacik
Hirdetés

A legújabb design trendeknek köszönhetően most egy esküvők egyik fő attrakciója ismét az extrém színekkel, feltűnő külsővel vagy éppen a növényekkel, virágokkal dekorált esküvői torta. Évről évre újabb és újabb technikákat ismerhetünk meg, amelyek a régi, klasszikus fehér torták 2018-as újragondolt, imádnivaló testvérkéi. Íme a 12 legnépszerűbb torta!

TOP12 esküvői torta trend a nagyvilágból!

TOP12 esküvői torta trend a nagyvilágból!

1. Lecsöppenő technika

Az ezzel a technikával készített torták pontosan olyanok, mintha félkész állapotban lennének, vagy elfogyott volna munka közben a máz, amiből nem jutott az egész tortára. Vidám látvány, és különlegessé teszi a tortákat. Mi szeretjük!

TOP12 esküvői torta trend a nagyvilágból!

2. ”Shaggy” torták

Eléggé szokatlanok, de annál mutatósabbak azok a torták, amelyeknek olyan a díszítése, mintha egy szőnyeg rojtjai lógnának le róluk. Mivel mindenféle színben el lehet őket készíteni, ezért nagy kedvencek lehetnek az esküvőkön. Igazán rendhagyóak, nem gondoljátok?

TOP12 esküvői torta trend a nagyvilágból!

3. Vízfestéket minden tortára!

Ha a kezetekbe fognátok egy kettes ecsetet, és apránként lefestenétek vele egy tortát, az pontosan így nézne ki. Egyenetlen, nincs benne semmilyen szimmetria, mégis elragadó. A torták tetejére macaronok, és virágok is kerülhetnek, ezt a fantáziátokra bízzuk!

TOP12 esküvői torta trend a nagyvilágból!

4. ”Botanikus” sütemények

Ezekre a tortákra gyakran kerülnek fűszernövények és ehető virágok, de előfordul az is, hogy kaktusznak álcázzák őket. Tökéletesen alkalmasak egy kültéri esküvőre vagy egy rusztikus esküvői témához.

TOP12 esküvői torta trend a nagyvilágból!

5. Palacsintatorta

Igen, jól látjátok, ez a torta pontosan olyan, mintha rengeteg palacsintát egymás tetejére pakoltak volna. Ha szeretitek a palacsintát, válasszátok ezt a tortát a nagy napra! Különböző színek és ízek közül választhattok, a csokoládétól egészen a gyümölcsös változatokig! Szuper, nem?

TOP12 esküvői torta trend a nagyvilágból!

6. Ombre finomságok

Az ombre alapvetően a különböző színárnyalatok és színek fokozatos keveredését jelenti, ami egy hatalmas torta esetében gyönyörű látványt nyújt. Az idei évben is az egyik legnépszerűbb tortatrend, csapjatok le rá!

TOP12 esküvői torta trend a nagyvilágból!

7. Fekete vagy égetett sütemények

Felejtsétek el a hagyományos fehér tortákat, kápráztassátok el a vendégeket koromfekete finomságokkal. Persze első látásra kicsit ijesztőnek tűnhetnek, de ne ijedjetek meg tőlük! Egy elegáns esküvőn is tökéletesen megállják a helyüket!

TOP12 esküvői torta trend a nagyvilágból!

8. Metálszínű torták

A fémből készült esküvői torták tavaly jöttek divatba, de a stílust még 2018-ban is nagyon szeretik a párok. A design eredetileg téli esküvőkre készült, de egy rusztikusabb vagy szabadtéri témára is használható.

TOP12 esküvői torta trend a nagyvilágból!

9. Kerek sajttorta

Képzeljetek el egy hatalmas kerek sajtot, ami valójában nem is sajt, hanem egy egy-, vagy többszintes esküvői torta. Ezek a sütemények évek óta egyre népszerűbbek, de ebben az évben még a klasszikus esküvői süteményeket is felválthatják.

TOP12 esküvői torta trend a nagyvilágból!

10. ”Pucér” torta

A meztelen vagy pucér esküvői torták a tavalyi évhez hasonlóan idén is elképesztően kelendőek. Kissé furcsa ugyan a megjelenésük, de a vintage és rusztikus esküvők manapság szinte elképzelhetetlenek lennének nélkülük. Nem a klasszikus értelemben vett „hibátlan” torták, de még biztosan évekig nagyon népszerűek lesznek.

TOP12 esküvői torta trend a nagyvilágból!

TOP12 esküvői torta trend a nagyvilágból!

11. ”Szakadt papír” hatás

Biztosan láttatok már olyan tortát, ami úgy nézett ki, mintha szakadt papírdarabokkal vonták volna be. Ez a lélegzetelállító technika garantáltan leveszi majd a lábáról a násznépet, hiszen nem valószínű, hogy túl gyakran találkoznak vele mindennapokban – hacsak nem profi cukrászok, akik gyakran készítenek esküvői tortákat.

TOP12 esküvői torta trend a nagyvilágból!12. Kézzel festett gyönyörűségek

A kézzel festett sütemények valóságos műalkotások, hiszen hosszú, nehéz és nagyon aprólékos munka árán néznek ki ennyire tökéletesen. Amellett, hogy igazán egyediek, bizony meg kell fizetni az árukat, tehát csak akkor rendeljetek ilyen tortát, ha ez lesz a lagzi egyik fénypontja! Meglátjátok, megéri!

TOP12 esküvői torta trend a nagyvilágból!

Megtetszett valamelyik technika? Bátran kérdezzétek meg a kiszemelt cukrászdát, hogy készítenének-e ilyet az esküvőtökre. Nem csak a külföldi, a hazai cukrászok is remekelnek a művészi tortakészítésben!

Cukrászok, akik a legmerészebb vágyaitokat is valóra váltják:

Animacik gyerek

Témába vág

Esküvői tortadísz – Típusok, árak, tippek Az esküvő egyik fénypontja a menyasszonyi torta, és annak legfőbb ékessége, az esküvői tortadísz. Hiába ettük már degeszre magunkat sütikkel, úgyis sorba fogunk állni, hogy megkóstolhassuk a csodásan kidekorált tortát, és emellett meglessük, milyen ...
Év Cukrászdája 2019 – Mutatjuk a TOP10-es listát! A Dining Guide TOP100 Étteremkalauz eredményei között már tavaly is lehetőségünk nyílt megismerni az ország TOP10 cukrászdáját. A TOP10-es listára igen nívós cukrászdák kerültek fel, az Év Cukrászdája Díjat a tavalyi évhez hasonlóan idén is a váci M...
Esküvői torta árak 2019 Egy krémes, csodaszép esküvői torta gondolata izgalommal tölt el bennünket, hiszen alig várjuk, hogy végre megízleljük a csábítóan mosolygó, huncut szeleteket. Nézzük, hogyan simogatja végig az emeleteket a csoki vagy a marcipán, és várjuk, hogy elpu...
Vörös bársony esküvői torta – amiért Gordon Ramsay is él-hal! Az esküvő előtti tortakóstolás és tortaválasztás könnyű teher. Ez az egyik olyan feladat az esküvőszervezés körüli teendők közül, amire a vőlegények is szívest örömest vállalkoznak. Érthető. Ki ne örülne annak, hogy végigkóstolhat egy halom habos tor...
Mesés ízek, speciális esküvői igények – Ez a Sakura! Létezik Nagymaroson egy Sakura névre cukrászda, amelyik boldogan váltja valóra a legmerészebb álmaitokat is. Bármilyen nagyot is álmodtok. Máris bemutatunk benneteket egymásnak! Egy hatalmas, 220 fős lagzihoz szeretnétek megtalálni a megfelelő cuk...
Édes örömök – Főszerepben az esküvői torta! Ha a lelketek legmélyén ti is Gombóc Artúrok vagytok, nagy valószínűséggel hasonló esküvői torta képei lebegnek lelki szemeitek előtt: lesz a kerek torta, a szögletes torta, a lapos torta, a hosszú torta, a rövid torta, a tömör torta, a krémes torta,...
Esküvői torta rendelése – Hány szeletes tortát rendelj? Az esküvői torta rendelése az egyik legédesebb teher esküvőszervezés közben, nem gondoljátok? El kell döntenetek, hogy milyen legyen a torta íze és a külseje, valamint azt is, hogy „hány szeletes” legyen. Utóbbi mögé szokott a legnagyobb kérdőjel ker...
Esküvői macaron mennyország – trendi és ízletes! Káprázatos színek, extrém ízek és mesés kinézet. Ilyen egy macaron esküvő! Mindannyian nagy rajongói vagyunk a macaronoknak, melyek néhány évvel ezelőtt bombaként robbantak be a világunkba, és azóta nem engedik magukat kiszorítani semmilyen trend ked...
Számolj okosan! – Pogácsa és aprósütemény rendelése Ki ne csipegetne szívesen lakodalomban a tánc közben egy kis pogácsából, vagy más aprósüteményből? Mindannyian jártunk már esküvőn, pontosan tudjuk, hogy bizony olykor életmentő lehet néhány sós falat. Fogadjátok szeretettel az útmutatónkat, mely tal...
Harry herceg és Meghan rendhagyó esküvői tortája Az esküvői torták esetében legtöbbször a külalakjuk megtervezése okoz több fejtörést, pedig legalább ennyire fontos az is, hogy milyen az ízük. Egy többemeletes tortánál többféle íz mellett is dönthettek, ha pedig követni szeretnétek az idei trendet,...