Az esküvő előtti tortakóstolás és tortaválasztás könnyű teher. Ez az egyik olyan feladat az esküvőszervezés körüli teendők közül, amire a vőlegények is szívest örömest vállalkoznak. Érthető. Ki ne örülne annak, hogy végigkóstolhat egy halom habos tortát? Ráadásul büntetlenül, hiszen ez is hozzátartozik az esküvői hercehurcához. Nézelődés közben 100%, hogy ti is találkoztatok már a Vörös bársony esküvői torta névre keresztelt csodával, ami rengeteg jegyespárnak a kedvence.

Hogy miért? Ez a torta igazán különleges, és nem csak a színe miatt. Még Gordon Ramsay is odavan érte, pedig ő aztán valóban kritikus a desszertekkel kapcsolatban. A Vörös bársony torta azonban őt is meggyőzte, mutatjuk miért!

Cukrászda banner

Gordon Ramsay és a Vörös bársony torta

Történt egyszer, hogy az Amerikai Mesterszakács egyik évadában azt a feladatot kapták a versenyzők, hogy készítsék el a tökéletes Vörös bársony tortát. Mindenki nekilátott a feladatnak, ám azt nem tudták, hogy alaposan rá kell kapcsolniuk, hiszen Gordon Ramsay egyik kedvencét kell elkészíteniük. A kóstolásnál aztán igencsak meglepődtek, amikor Gordon a következőket mondta a tortáról:

“Egy torta, amiért meghalnék.”

Ezután persze párok ezrei döntöttek úgy, hogy az esküvőjükön Vörös bársony tortával fogják megvendégelni a násznépet. Egyetlen mondat a Michelin-csillagos sztárséftől valóságos tortaforradalmat indított, és azóta is rengetegen ragaszkodnak ehhez a csodás esküvői desszerthez.

Vörös bársony torta esküvőre

A Vörös bársony esküvői torta titka

Bármennyire törjük a fejünket, bizony nehéz több olyan cukrászdát felsorolni, ahol jártunkban-keltünkben ehetünk egy-egy szeletet a Vörös bársonyból. Hogy ennek mi az oka, azt nem tudjuk, de annyi bizonyos, hogy a jó piskóta titka a tészta sűrűségében rejlik. A krémsajtos bevonat és a vörös színű piskóta elegáns, kifinomult benyomást kelt, ami szinte elvarázsolja a jegyespárokat.

Tipp! 

Azt tanácsoljuk, hogy mielőtt kiválasztjátok azt a cukrászdát, ahonnan rendelni szeretnétek majd, kérdezzetek rá, hogy készítenek-e Vörös bársonyt. Mi telefonon több helyről is azt az információt kaptuk, hogy a hagyományos esküvői torta ízek mellett nem vállalják ennek a tortának a készítését!

A szerényen csak “desszertek istennőjeként” emlegetett torta mélyvörös tésztája egyébként eredetileg egy véletlen kémiai folyamatnak köszönhető, ma azonban már céklával, vagy ételfestékkel érik el ezt a csodálatos árnyalatot.

Vörös bársony esküvői torta

Ugye ti is ihletet kaptatok ahhoz, hogy megkóstoljátok a Vörös bársonyt?

Annyit elárulunk, hogy ha egyszer megízlelitek, többet el sem akarjátok majd engedni. Elegáns esküvőkhöz kiváló tortaválasztás, de akár fel is fűzhetitek a vörös színre az esküvőt, és a tortához igazíthatjátok a menyasszonyi csokor, a koszorúslányok ruhájának és a menyecskeruhának a színét is!