Drága DIY és IKEA függő menyasszonyok (jah, én is ilyen voltam ám 😀 )! Ezt a cikket Nektek írtam! Szuper IKEA hack ötletek következnek, ráadásul néhány tárgyat akár otthon is használhattok az esküvő után és így minden nap nosztalgiázhattok majd.

Kategóriafüggetlen banner

1. SKURAR Sorozat

A klasszikus fehér, csipke hatású kaspók, tálak és gyertyatartók szinte minden stílusú esküvőhöz jól passzolnak. Nagyon át sem kell alakítani őket, már így is tökéletesek. Persze ha a fehér mégsem illik a megálmodott esküvői dekorotok színéhez, könnyen átfújhatjátok őket bármilyen színűre egy gyorsan száradó akril spray-vel.

ikea-eskuvo-diy-hack

ikea-eskuvo-diy-hack-kaspok

2. SOCKER Sorozat

Egyszerű, hagyományos formavilág, bármilyen esküvői tematikába könnyedén beilleszthető a SOCKER sorozat minden tagja. Nekem az üvegház a kedvencem! Ugye milyen mutatós ajándék gyűjtő? Persze ezek is simán átfújhatók más színre, ha így túl puritánnak éreznétek.

ikea-eskuvo-diy-hack-socker

3. Lámpások

Akár egyszerűen csak gyertyát tennétek bele, akár virágot, mindenképp különleges színfoltja lehet a dekorációnak a különböző méretű és formájú lámpások sokasága. Utána pedig milyen jó is lesz otthon meggyújtani egy gyertyát és a lámpás mellett borozgatva nosztalgiázni, sztorizgatni az esküvőről.

ikea-eskuvo-diy-hack-lampas

4. Képkeretek

Asztalok számozására, ülésrendnek vagy akár fotós kellékként is remek szolgálatot tehetnek a különböző képkeretek. Számtalan különleges szín és forma közül választhattok. Nagyon népszerű a TOLSBY keret, ami amellett, hogy tényleg nagyon olcsó, praktikus is, hiszen két oldalas vagy átlátszó megoldásokhoz is használhatjátok. Fehérben is jól mutat, bár én szinte biztosan átfújnám, például aranyra.

ikea-eskuvo-diy-hack1

ikea-eskuvo-diy-hack-kepkeretek

5. Textíliák

Hidegebb esküvői napokon szuper cuki megoldás a menyasszony és vőlegény székét feldobni (és persze melegebbé tenni) egy LUDDE báránybőrrel. Ezt utána otthon is simán használhatjátok. De hogy a vendégek se fagyjanak szét egy őszi vagy téli esküvő alkalmával, kedves köszönő ajándék ötlet lehet egy-egy polár takaró. A VITMOSSA például igen jó áron van és semleges színe biztosan minden esküvőhöz passzolni fog! ☺

ikea-eskuvo-diy-hack-textil


A textil szalvéták bérlése is igen költséges tud lenni és nem is mindig annyira különlegesek. Nekem nagyon tetszik ez a megoldás, hogy konyharuhát használjunk szalvétaként. (Szerintem otthon amúgy is sok pasi hajlamos ezt csinálni, úgyhogy díjazni fogják!) Az ELLY 4 darabos konyharuhák szuper áron vannak és remekül kiegészíthetnek egy bohém vagy rusztikus esküvőt. Akár ez is lehet köszönőajándék és ha nagyon ráértek, akár a monogramotokat is ráhímezhetitek.

ikea-eskuvo-diy-hack-menu

6. REGOLIT lámpaernyő

A hófehér rizspapír lámpaernyőket lampionként tudjátok használni. A plafon nem minden helyszínen mutat jól, ezzel pedig elterelhetitek róla a figyelmet. Ha egy kicsit feldobnátok a fehér gömböket, kössetek rájuk színes szalagokat és máris igazi party kellékké válnak.

ikea-eskuvo-diy-hack-lampion

+1 KVITTERA Szervírozótál

Ez nem is annyira hack, mivel itt nem alakítjuk át és az eredeti funkciónak megfelelően használjuk, de mindenképp szerettem volna Nektek megmutatni. Én személy szerint nagyon szeretem, mi vettünk ilyet az esküvőnkre és azóta is használjuk ünnepekkor, vagy ha vendégek vannak nálunk. Nem kell minden asztalra kerüljön, elég ha a fő asztalt vagy a desszertes asztalt dobjátok fel vele.

ikea-eskuvo-diy-hack-talalo

Még több inspirációt ITT és ITT találtok! Jó tervezgetést!

P.S. Drága vőlegények!

Egy jótanács! Hogy nektek is jusson némi szerep a dekoráció összeállításánál, írjátok össze miket kell megvenni a nagy napra és nézzétek meg az IKEA honlapján, hogy van-e minden készleten. Így megúszhatjátok, hogy többször is vissza kelljen menni az IKEA-ba.