Esküvői vendégkönyv – A legtöbb esküvőn szerepet kap valamilyen formában a vendégkönyv, ám többnyire nem túl kreatív módon. Ezekkel az ötletekkel könnyedén feldobhatjátok a vendégek hangulatát már az étterem bejáratánál, és elérhetitek, hogy többször is visszatérjenek ide. Mutatjuk az irányt, merre induljatok!

Esküvői vendégkönyv tippek

Ha összeírtátok a vendéglistát, és pontosan tudjátok, hogy hány főt láttok majd vendégül a lagzin, ideje megtervezni a vendégkönyvet, amiben a násznép tagjai kedves üzeneteket hagyhatnak nektek. Manapság nagyon divatosak a DIY megoldások, melyek rendhagyó módon közelítik meg a könyv fogalmát. Színes formák, érdekes anyagok és rengeteg fantázia szükséges a legizgalmasabb vendégkönyvek elkészítéséhez. Lássuk, mi az, ami igazán elnyeri a szíveteket.

pinterest.com

Írógép, színes ceruza és rengeteg puzzle

Egy réges-régi írógép remek szolgálatot tehet, hiszen az okostelefonok világában biztosan minden vendég szívesen kipróbálná, milyen rajta bepötyögni egy-egy kedves üzenetet a számotokra. Ugyanilyen kreatív megoldás, ha egy hatalmas papírlapot, és rengeteg filctollat helyeztek az étterem bejáratánál álló asztalra, és mellette egy üzenetben meghagyjátok a vendégeknek, hogy rajzolják le magukat nektek a lapra (névvel ellátva).

Hirdetés

Egy tavalyi esküvőn találkoztunk a puzzle vendégkönyvvel. A kirakó darabjaira rövid üzenetet hagyhatnak számotokra a vendégek, és az esküvő után nektek már csak össze kell rakni a teljes „képet”. Remek időtöltés lesz, meglátjátok!

pinterest.com

Barkácsolás magasfokon!

Ha szeretitek a vidám feladatokat és nem riadtok vissza egy kis barkácsolástól, szerezzetek be színes tintát, egy doboz Jenga-t vagy egy halom „faszeletet” (ezt bármelyik kreatív boltban megtaláljátok), és indulhat a bütykölés! A színes tintába mártott ujjlenyomatokat otthagyhatják nektek a vendégek egy üres képen, melyet később be lehet keretezni, a Jenga kockákra és a fából készült szeletekre ráírhatják a nevüket, ti pedig később felhasználhatjátok őket a képen látható módokon.

Kategóriafüggetlen banner

Nagyon ötletesek, ugye? A fakockákat meghagyhatjátok eredeti színben, de akár fehérre is lefesthetitek őket, mindkettő szuper megoldás lehet.

pinterest.com

Rengeteg szín egy helyen!

Az imént említett ujjlenyomatos megoldást tovább is gondolhatjátok. Nem szeretnétek, hogy mindenki színes tintás ujjakkal mászkáljon? Készítsétek el előre a „vásznat”, amire már csak a nevüket kell felírniuk a lagzi estéjén. Ha sok felesleges színes papírotok van otthon, hajtogassatok belőlük apró borítékokat, ebben nyugodtan elrejthetik nektek a jókívánságos cetliket a rokonok és a barátok. Apropó, tudtok borítékot hajtogatni? A lenti videó segíteni fog nektek benne!

pinterest.com

Képeslapok, kártyák és hagyományos vintage könyvek

Amennyiben szeretitek a szuperhősöket, vagy szívesen kapnátok képeslapot, kérjétek meg a vendégeket, hogy az asztalra készített szuperhősös (vagy akármilyen mintás) kártyákra, és a képeslapokra írják meg nektek, hogy mi a boldog házasság titka, és dobják be az általatok odakészített stílusos/vidám/retró postaládába. Ha a hagyományos vendégkönyveket kedvelitek inkább, vásároljatok egy üres könyvet, ami illik az esküvőtök vagy a lakásotok stílusához. Ügyes ötlet, ha mellé helyeztek egy polaroid fényképezőt, így a vendégek nyugodtan lefotózhatják magukat, és a képeket elrejthetik számotokra a könyv lapjai között.

pinterest.com

Attól függően, hogy milyen témájú az esküvőtök, még ezernyi tippel gazdagíthatjátok a vendégkönyvek ötlettárát. Kagylók, parafadugók, és kavicsok gyönyörűen mutathatnak majd az esküvő után a lakásotokban, de felhasználhattok fonott kosarakat, fémvázákat is, akárcsak merített papírt és textíliát. Legyetek bátrak és rafináltak, és induljon a móka!