Habosbabos Esküvői Magazin > Ékszer  > Eljegyzési gyűrű árak 2018/2019

Eljegyzési gyűrű árak 2018/2019

Minden nő életében elérkezik az idő, amikor elkezd vágyni az eljegyzésre, és már alig várja, hogy egy csodaszép eljegyzési gyűrű csillogjon a gyűrűsujján. Ha ti is így vagytok ezzel, akkor valószínűleg már vagy tucatszor végignéztétek az ékszerboltok kirakatait, miközben az eljegyzés pillanatáról álmodoztatok. Fontos tudnotok, hogy az eljegyzési gyűrű árak a karikagyűrű árakhoz hasonlóan igen széles skálán mozognak.

Vannak egészen monumentális méretű eljegyzési gyűrűk, hatalmas gyémánttal, és bőven akadnak a piacon kisebb, szerényebb, de hasonlóan varázslatos darabok is. A gyűrűk kiválasztásánál a legfontosabb szempont azonban nem az ár, hanem a minőség.

Ékszer banner

Ezt minden menyasszonynak érdemes szem előtt tartania, és nem árt erre felhívni a leendő vőlegény figyelmét sem. Lássuk, milyen darabokra érdemes lecsapni!

Az eljegyzési gyűrű története

Az első eljegyzési gyűrűt (más néven mátkagyűrű, kísérőgyűrű) az ókorban készítették papirusztekercsből, azonban ez az anyag sajnos nem volt elég időtálló, ezért később bőrt, csontot, és elefántcsontot használtak hozzá alapanyagnak. A források szerint az jelezte egy férfi vagyonának nagyságát, hogy milyen drága anyagból készült gyűrűt adott a kiszemeltjének. Az első gravírozott gyűrűk vasból készültek, a gravírozás célja pedig a birtoklás megerősítése volt.

Gondoltátok volna?

A világ legkisebb eljegyzési gyűrűjét egy kétéves kislány – Mary – viselte, aki VIII. Henrik lánya volt, az első jegyzett eljegyzési gyűrűt pedig Burgundy Mária kapta 1477-ben Maximilian német királytól.

Animacik

Eljegyzési gyűrű árak

Hol kell viselni az eljegyzési gyűrűt?

A legtöbb menyasszony a bal keze gyűrűs ujján hordja a jegygyűrűjét, az esküvőt követően pedig napjainkban ez a gyűrű sok esetben átkerül a jobb kézre, a karikagyűrű mellé. A bal kézen hordott gyűrűnek főleg praktikus okai vannak, hiszen sokkal több köztünk a jobbkezes, így az „ügyesebbik kéz” szabadon maradhat a hétköznapokban, és a köves gyűrű nem akad bele semmi.

Persze ez nem – hogy stílusosan a témánál maradjunk – kőbe vésett szabály, teljesen mindegy, hogy melyik kezeteken hordjátok, ez csak rajtatok múlik. Ha balkezesek vagytok, nyugodtan hordjátok csak a jobb kezeteken!

Sok pár egyáltalán nem foglalkozik az eljegyzési gyűrű kérdésével, ugyanis vannak olyan térségek, ahol kizárólag karikagyűrűt hordanak a párok. Ez esetben a vőlegény gyakran a karikagyűrűvel kéri meg a menyasszony kezét, és az eljegyzést követően – de még a szertartást megelőzően – már mindketten viselik a gyűrűket. Nincs ebben semmi furcsa, ahány ház, annyi szokás.

Eljegyzési gyűrű árak

Eljegyzési gyűrű árak

Az eljegyzési gyűrű árak több szemponttól függnek. Nem mindegy, hogy milyen anyagból készülnek, milyen a falvastagságuk, és hogy mennyire sérülékenyek. Ezek függvényében az eljegyzési gyűrű árak kb. 20.000 Ft és a csillagos ég között mozog, és sokkal legelképesztőbb változatokkal találkozhattok közöttük, mint a karikagyűrűk háza táján.

Az amerikai filmekben a romantikus eljegyzést általában egy borzalmasan nagy gyémántköves eljegyzési gyűrű hirdeti, de higgyétek el, hihetetlenül szép darabokra bukkanhattok az elérhetőbb és kifizethetőbb példányok között is.

Mutatunk egy példát!

Egy 1,1 g súlyú, 14 karátos, cirkóniával díszített fehérarany eljegyzési gyűrűt már 18-20 ezer forintért is megvásárolhattok, míg egy 18 karátos fehérarany gyűrű, 104 db briliánssal övezve, hat karmos foglalatban csepp alakú gyémánttal díszítve akár 6 millió forint is lehet.

Eljegyzési gyűrű árak

Nyilvánvalóan ezek a végletek, de mindkettő gyűrű kiváló, profi munkával készült, és a viselőik minden bizonnyal ugyanolyan boldogok lesznek az eljegyzés napján. Sárga és rozéarany gyűrűt szintén kaphattok már 20-40 ezer Ft körül. Nyilvánvalóan sokat számít a gyűrűn lévő kő mérete, súlya, illetve a magának a gyűrűnek a mérete is. Így pl. egy 14 karátos, gyémánttal díszített rozéarany gyűrű kapható 60, 120 és 300 ezer forintért is, de ugyanez vonatkozik a sárga és fehérarany gyűrűkre is.

A gravírozásra plusz összeget számolnak fel általában, az elkészítési idő pedig körülbelül 3-4 hét szokott lenni.

A legnépszerűbb eljegyzési gyűrűk általában kővel díszítettek, és rozé vagy fehéraranyból készülnek, de évről évre változnak a trendek. A gyűrűk felszíne lehet fényes, matt és szálhúzott. Azonban fontos tudni, hogy ezeket ugyanúgy lehet kombinálni, ahogyan a gyűrűk színét is.

A férfiak többsége az eljegyzési gyűrű árak vizsgálata során a 20-100 ezer forintot tart reálisnak. Azonban vannak, akik ennél többet is hajlandóak költeni, mert esetleg a menyasszony kiköti (igen, előfordul), hogy egyedi, különleges, és ritka gyűrűre vágyik. Ilyen ritkaság lehet egy régi családi ereklye újragondolt változata, de akár ötvössel is el lehet készíttetni a tökéletes eljegyzési gyűrűt.

Kíváncsiak vagytok, hogyan alakulnak a karikagyűrű árak? Ide kattintva megtudhatjátok!

Eljegyzési gyűrű árak

Most, hogy nagyjából tisztában vagytok az árakkal, már csak a méretet kell kiderítenetek. A vőlegényjelöltek mindig küzdenek azzal, hogy vajon mekkora gyűrűt vásároljanak… A menyasszonyok éppen ezért sokat segíthetnek azzal, ha huzamosabb ideig szem előtt hagyják azt a gyűrűjüket, ami tökéletesen jó a gyűrűsujjukra.

Ez egy hosszú évtizedek óta kiválóan működő praktika, ne felejtsetek el élni vele!

Animacik gyerek

Témába vág

Bámulatos! Ilyen volt az év eljegyzési partija a Tiffany-ban! Ha eddig azt gondoltátok, hogy a Tiffany kék az exkluzív esküvők árnyalata, akkor csak még jobban megerősíti bennetek ezt a tényt a 2018-as év eljegyzési partija, amelynek híre bejárta a világot, nem egészen egy nap alatt. Nem is csodálkozunk azon, h...
Rendhagyó esküvői megoldások KARIKAGYŰRŰ helyett Bármennyire hihetetlennek tűnik, vannak olyan párok, akiknek esze ágában sincs gyűrűt viselni az esküvő után. Ez nem azért van, mert magasnak találják a karikagyűrű árakat, és nem szeretnének költeni rá, csupán csak nem idegenkednek attól, hogy megtö...
Tiffany kék – Az exkluzív esküvők árnyalata! Tiffany kék - Az exkluzív esküvők árnyalata! Az esküvő központi színének kiválasztása egyes párok számára gyerekjáték, míg másoknak hosszú és küzdelmes munka. A legtöbb házasodni készülő pár az esküvőszervezés során a tökéletességre törekszik, ezzel ...
Szikrázóan izgalmas a legfrissebb esküvői ékszertrend! Esküvői ékszertrend: megtalálni a tökéletes kiegészítőt a menyasszonyi ruhához, igazán nagy kihívás. Ha úgy szeretnétek festeni a nagy napon, akárcsak egy istennő, nézzetek körül a csillogó kövekkel, gyöngyökkel díszített láncok között. Ezekkel a len...
Karikagyűrű árak – nézz körül a piacon! A karikagyűrűk kiválasztása és megvásárlása izgalmas küldetés, ami sok pár számára hosszú heteket vesz igénybe. Rátalálni a tökéletes karikagyűrűre legalább akkora kihívás, mint megtalálni az esküvő helyszínét, azonban mielőtt vásárolni indultok, érd...
Az esküvői virágékszerek letaszítják a tiarákat a trónjukról! Megfordult már a fejetekben, hogy a menyasszonyi ruhátok mellé extrém kiegészítőt viseljetek a nagy napon? Az elmúlt években kezdtek teret hódítani maguknak az esküvői virágékszerek, azóta pedig egyre különlegesebb és érdekesebb virágokból készült me...
Mi ez a zűrzavar az esküvői gyöngysor viselése körül? Évtizedek óta fogós kérdés a menyasszonyok körében, hogy viselhetnek-e gyöngysort a nyakukban a menyasszonyi ruha mellé, vagy érdemes-e inkább messziről elkerülni mindent, ami gyöngyből készül. Ha hisztek a babonáknak, és bizonytalanok vagytok, akkor...
Igazodj el a menyasszonyi ékszerek óriási választékban! Rátaláltatok a világ legszebb menyasszonyi ruhájára és topánkájára, de még nem érzitek teljesnek az összképet? Hát persze, hiszen még nem választottátok ki azt az ékszert a menyasszonyi szetthez, ami még izgalmasabbá és különlegesebbé teheti a megjel...
Közös esküvői tetoválás – Te bevállalnád? Egy esküvői tetoválás gyönyörű ékszere lehet a testnek, ha sikerül megtalálni azt a mintát, amit később biztosan nem fogtok megbánni és azt a PROFI szakembert, aki valóra váltja a legmerészebb álmaitokat is. Gondoljátok át alaposan a közös esküvői te...
Új esküvői gyűrűtrend, bátor menyasszonyoknak! Új esküvői gyűrűtrend, bátor menyasszonyoknak! Rendben csajok, tűrjétek fel az ingujjatokat, mert most fájdalmas vizekre evezünk. Ha igazán bevállalósak vagytok, és nem ragaszkodtok a hagyományos gyűrűhöz, akkor biztosan imádni fogjátok az új trendet...