A férfiak erősek, szuperhősök, „szőke” lovagok, de a tökéletes eljegyzési gyűrű kiválasztása mégis nehezebb küldetés, mint lehozni a csillagokat az égről. Drága leendő vőlegények! Miután megvan az elhatározás, hogy megkérjétek kedvesetek kezét, itt az ideje kiválasztani az eljegyzési gyűrűt. Ne féljetek, ha úgy érzitek most magatokat, mint a női piperecuccok végeláthatatlan kínálatát látva. Bár szuperhősök ti vagytok, lobogó palásttal repül felétek a megmentősereg!

eljegyzési gyűrű kiválasztása
Fotó: pexels.com

Eljegyzési gyűrű szerepe

A ti életetekben az eljegyzési gyűrű kiválasztása azért is kiemelkedően fontos, mert egy olyan ékszert készültök adni szívetek választottjának, amit egy életen át fog viselni. Ez nagy felelősség! Már az ókorban élt az az elmélet, miszerint a viselt gyűrű személyes jelentéssel bír. Fontos, hogy olyan gyűrűt válasszatok, ami passzol kedvesetek személyiségéhez, de közben titeket, vőlegényeket is szimbolizál.

Ékszer banner

Eljegyzési gyűrű kiválasztása – szempontok

Bár eljegyzési gyűrű kiválasztása közben nem fogunk tudni súgni nektek, mielőtt lecsapnátok az első eljegyzési gyűrűre, ami szembe jön veletek, vegyetek figyelembe néhány szempontot!

 • Figyeljétek meg, milyen színű ékszereket (akár bizsukat is) hord szerelmetek. Ez az eljegyzési gyűrű kiválasztása közben fontos szempont lesz, hisz az első eldöntendő kérdés, hogy sárga arany, fehérarany, vagy esetleg rosegold gyűrű lesz-e a befutó.
 • Számítani fog a hölgy kézfejének mérete, a kő méretének meghatározásához. Ha kis keze van, kis köves gyűrűt érdemes választani, hogy ne nyomja össze optikailag a kezét.
 • Az ujjainak vastagsága is döntő lehet, mégpedig a gyűrű vastagságának szempontjából. Ha valakinek esetleg ducibb ujjai vannak, valószínűleg előnyösebb és kényelmesebb is lesz egy vékony gyűrű, míg egy vékonyabb, hosszú ujjon kifejezetten jól tud mutatni egy vastagabb gyűrű is.
Hirdetés
 • Gondold végig kicsit, hogy szerelmed mennyire szereti a csillogó holmikat. Ha többször hord sok kővel díszített ruhát, táskát, bizsut, akkor nagy eséllyel fog örülni egy olyan eljegyzési gyűrűnek, amiben több kő is helyet kap. Ellenkező esetben maradj az egyköves gyűrűknél.

Ha mégis úgy érzitek, elvesztetek, vegyétek igénybe gyűrűtervező oldalak segítségét! Ahogy elkezditek összeállítani a gyűrűt, szépen le fog tisztulni bennetek a kép! Végső esetben pedig térdeljetek le egy jelképes gyűrűvel, és menjetek el közösen kiválasztani az eljegyzési gyűrűt. De tényleg csak végső esetben.

Eljegyzési gyűrű típusok

Annak érdekében, hogy ne jöjjetek zavarba az eljegyzési gyűrű kiválasztása során, tisztázzuk az alapvető eljegyzési gyűrű típusokat. Ha ezekkel tisztában vagytok, és tudjátok, hogy melyik kategóriából melyik választás a nyerő, gyorsan meglesz a tökéletes gyűrű!

 1. Színek: Sárga arany, fehérarany (ezüst) és rosegold.
 2. Kő formája: Kerek, szögletes (általában négyzet alakú), ovális és rombusz.
 3. Kövek száma: Klasszikus egyköves gyűrű, vagy egy központi követ körülvevő sok kicsi kővel díszített gyűrű.

Az eljegyzési gyűrű kiválasztásánál nem az a fontos, hogy a legdrágább gyűrűt válaszd! Teljesen felesleges több havi keresetedet feláldozni. Megfizethető áron is találhattok szép eljegyzési gyűrűket, melyek általában 25.000 – 30.000 forinttól elérhetőek. A valódi gyémánttal díszített gyűrű azonban valóban hatszámjegyű összeg.

Eljegyzési gyűrű kiválasztása – titkos segítségek

Az tökéletes eljegyzési gyűrű kiválasztása még sikeresebb lehet, ha néhány titkos segítséget is igénybe vesztek. Egy kis kutatómunka ebben az esetben megengedett!

 • Higgyétek el, a legtöbb nő érzi, mikor közeleg a lánykérés ideje. Óvatosan csekkoljátok a telefonjában a galériát, van rá esély, hogy már letöltött egy-két képet a kedvenc gyűrűiről.
 • Nézzétek meg a netes kedveléseit (pinterest, instagram, stb) fellelhettek némi segítséget!
 • Érdeklődhettek megbízható barátnőktől, tesótól is, de csak nagyon óvatosan! Fontos, hogy az adott személy valóban tudjon titkot tartani!
 • Lessétek meg egy kicsit az ékszeresládáját! Ha több hasonló gyűrűt is láttok, tudni fogjátok, milyen irányba induljatok!
 • A legideálisabb az lenne, ha rögtön a tökéletes gyűrű méretet választanátok ki, ez azonban nagyon nehéz. Készíthettek fotót barátnőtök kezéről (persze trükkösen), vagy akár elcsenhetitek egyik bizsuját is.
 • Ha bevásárlóközpontban jártok, sétáljatok el „véletlenül” egy ékszerbolt előtt! Szinte minden nőben él egy szarka, aki azonnal megáll nézelődni a kirakat előtt. Legyetek résen!
Eljegyzési gyűrű árak

Tudjuk, hogy az eljegyzési gyűrű kiválasztása nagy izgalommal, és sok kérdéssel jár. De higgyétek el, a való életben egy menyasszony sem fogja elhányni magát a gyűrű láttán, úgy, mint a Sex és New York Carrie-je. Ez csak film, a valóság pedig az, hogy az örömkönnyek csillogásában minden gyűrű tündökölni fog!