Rátaláltatok a világ legszebb menyasszonyi ruhájára és topánkájára, de még nem érzitek teljesnek az összképet? Hát persze, hiszen még nem választottátok ki azt az ékszert a menyasszonyi szetthez, ami még izgalmasabbá és különlegesebbé teheti a megjelenéseteket. Nézzük, merre érdemes barangolni a tökéletes menyasszonyi ékszerek birodalmában!

Hirdetés

Rengeteg gyönyörű ékszer vár arra, hogy a gyűrű mellett tündökölhessen, és kiegészítsétek vele a menyasszonyi ruhátokat, de egyáltalán nem mindegy, hogy hogyan keveritek az anyagokat, és a stílusokat egymással. Az is nagyon fontos szempont, hogy a végeredmény ne egy túldíszített karácsonyfa legyen, hanem egy stílusos, kifinomult ízlésű, elegáns menyasszony. Ebben szeretnénk most segítséget nyújtani nektek.

Ékszer banner

Menyasszonyi ékszerek minden mennyiségben!

Amellett, hogy az anyagokra és a stílusra figyelni kell vásárlás közben, érdemes az árak háza táján is körbenézni. Egy-egy menyasszonyi ékszer többe kerülhet még az eljegyzési gyűrűnél vagy a karikagyűrűnél is, főleg, ha ragaszkodtok ahhoz, hogy gyémánt legyen benne. Emlékeztek arra a menyasszonyi ruhára, amit Leilani Mendoza viselt, és amelyet 50.000 beépített Swarovski kristály díszített? Azt a ruhát ékszerekkel ugyan nehezen tudnátok felülmúlni, de vannak olyan menyasszonyok, akik a ruha mellett az ékszerek beszerzésére is igen nagy hangsúlyt fektetnek.

A szettek ára változó lehet. 5.000 forinttól a csillagos égig választhattok magatoknak menyasszonyi ékszert.

Igazodj el a menyasszonyi ékszerek óriási választékban!

Menyasszonyi ékszerek: A nyaklánc

A menyasszony leghangsúlyosabb ékszere, természetesen a gyűrűn kívül. A mélyen dekoltált, vagy pánt nélküli felsők mellé nagyon jól passzol egy ízléses nyaklánc, de arra mindenképpen figyeljetek, hogy egy díszes felsőhöz szolid, visszafogott nyakláncot érdemes választani, míg egy egyszerűbb felsőrész mellett nagyon jól mutatnak a kihívó, feltűnő darabok is.

Tipp!

Ha egy gyöngyökkel, flitterekkel, vagy hímzéssel gazdagon díszített felső mellett teszitek le a voksotokat, nem biztos, hogy érdemes nyakláncot is viselnetek mellé a nagy napon. Sokkal szebb, ha önmagában csillog egy menyasszony, mintha a túl hangsúlyos menyasszonyi ékszerek miatt válna csillogóvá!

Igazodj el a menyasszonyi ékszerek óriási választékban!

Ahogyan írtuk, fontos, hogy a stílusra is figyeljetek! Egy tüllszoknyás tündérruha mellé nem igazán illik egy kalocsai mintás, hímzett nyaklánc, mint ahogyan az sem túlságosan ízléses választás, ha egy rövid, laza, kissé bohém tengerparti ruhához komoly, és elegáns kristályokkal kirakott nyakláncot társítotok. A lényeg mindig az, hogy minden kiegészítő összhangban legyen a menyasszonyi ruhával és a személyiségetekkel!

Ötlet!

Ha mindig is egyszerű ruhára vágytatok, amin nincs semmilyen feltűnő minta, de imádjátok a nagy és színes nyakláncokat, akkor vágjatok bele! Keressétek meg a legszebb és legelegánsabb nagyméretű nyakláncot, és legyen ez a szettetek éke!

A nyakláncok ára 3.000-30.000 Ft között mozog, attól függően, hogy milyen anyagból készülnek. Döntsétek el, hogy mekkora összeget szántok rá, és keressétek meg a ruhátokhoz és a személyiségetekhez legjobban passzoló darabot.

Igazodj el a menyasszonyi ékszerek óriási választékban!

Menyasszonyi ékszerek: A fülbevaló

A fülbevaló viselésénél a legfontosabb alapszabály az, hogy akkora méretet érdemes választani, ami kihangsúlyozza a nyakatok kecsességét, és nem zavarja meg az összképet akkor sem, ha nyaklánc is van rajtatok. Talán láttatok már olyan menyasszonyi ékszer szettet, ahol a fülbevaló és a nyaklánc mérete is indokolatlanul nagy volt. Ha egyszerre viselitek őket, akkor nem az arcotokon és a ruhátokon lesz a hangsúly, hanem kizárólag a menyasszonyi ékszerek kerülnek a középpontba.

Ha erőteljes, feltűnő darabot szeretnétek viselni, akkor döntsétek el, hogy melyik legyen az, a nyaklánc vagy a fülbevaló. De egyszerre a kettő sosem!

A hosszú, vékony nyakhoz remekül illenek a hosszúkás fülbevalók, míg egy rövid nyaknál ezek a fülbevalók a menyasszony vállára lógnak, ami nem túl és szép, és nem is túl praktikus. Általánosságban elmondható, hogy a menyasszonyok többsége vagy egy apró, jelképes, de szépen csillogó darabot szeret viselni az esküvőn, vagy pedig egy 1,5-2 cm hosszan lelógó, finom, szolid ékszert.

Ha esetleg több helyen is ki van lövetve a fületek, akkor nyugodtan cseréljétek le az összes ékszereteket egységesen csillogó, könnyed darabokra, de semmiképpen se nézzen ki úgy a fületek, mintha a menyasszonyi ékszerek csillogásával szeretnétek a távoli hajósoknak utat mutatni. A fültágítóknál ugyanez a helyzet, ma már nem csak egyszínű, színes tágítók kaphatók, vannak áttetsző, kristályos darabok is. Kezdjetek el időben nézelődni, mert könnyen lehet, hogy külföldi ékszerésztől kell rendelnetek majd!

Az áruk 2.000 és 25.000 Ft között mozog. A kristályokkal kirakott darabok ára nyilvánvalóan még magasabb.

Igazodj el a menyasszonyi ékszerek óriási választékban!

Menyasszonyi ékszerek: A karkötő

Az egyik legritkábban látott menyasszonyi ékszerek egyike az esküvőkön, aminek az az oka, hogy a menyasszonyok szeretik, ha a kezük közelében főleg a gyűrű kap hangsúlyt.

Ha mégis szeretnétek karkötőt viselni, mi az tanácsoljuk, hogy egy vékony, nem túlságosan hivalkodó darabra essen a választásotok, ami valóban nem vonja el a figyelmet az ujjatokról sem a fotózás közben, sem pedig a gyűrűhúzásnál.

Nézzük az árakat!

Egy arany karkötő ára kétszerese, vagy háromszorosa is lehet egy ezüst karkötőnek, a gyémánt vagy gyöngy ékszerek pedig még több pénzbe kerülhetnek. A menyasszonyok 3.000-25.000 Ft közötti összeget költenek rá általában. Van, aki régi családi ereklyét visel, amelynek az értéke ennél nyilvánvalóan magasabb.

Igazodj el a menyasszonyi ékszerek óriási választékban!

Menyasszonyi ékszerek: A backdrop

Ez az érdekes ékszer a hátatokon kap hangsúlyt, ezért csak akkor érdemes ilyet viselnetek, ha hátul elég mélyen dekoltált a ruhátok ahhoz, hogy még a backdropnak is jusson hely. Ellenkező esetben nem mutat majd elegánsan, sőt, zsúfolt hatást kelthet, ezt pedig biztosan nem szeretnétek. Lehet arany, vagy akár ezüstszínű, gyönggyel díszített, de az elmúlt évek nagy slágere, a rose gold sem sétált még ki a menyasszonyok kedvenc színei közül.

Tetszik a backdrop?

Ügyeljetek rá, hogy olyan legyen a frizurátok, ami nem akad bele a hátatokon lévő ékszerbe, ugyanis nagyon kellemetlen akkor kicsomózni az összegabalyodott szálakat, amikor már az oltár felé kellene sétálnotok!

Egy backdrop ára 3.000-7.000 Ft között mozog, az ékszer anyagától függően. Rendelhettek külföldről is, de előtte győződjetek meg arról, hogy minőségi anyagból készül, és nem egy olcsó, igénytelen verziót vásároltok meg csillagászati összegért.

Igazodj el a menyasszonyi ékszerek óriási választékban!

Menyasszonyi ékszerek: A tiara

Nos, a tiarával kapcsolatban a legfontosabb szabály az, hogy tudni kell viselni. Nem véletlenül viselték a történelem során korábban csak nemes személyek, ebben tudni kell méltósággal járni, mosolyogni, és ülni is, és soha nem szabad elfelejteni, hogy a fejeteken van. Gyönyörűen mutathat a fátyollal, és ha összhangban van a fülbevalóval és a nyaklánccal, akkor a lehető legszebb esküvői ékszer lehet belőle.

Meghan hercegné fején lévő tiarának a képe bejárta a világot, nem véletlenül, ugyanis egy ilyen visszafogott, ám mégis hangsúlyos ékszer stílusos kiegészítője lehet a szetteteknek, nem szükséges mellé más hivalkodó darab. Így festett Meghan is, és túlzás nélkül állíthatjuk, hogy titokban valószínűleg mindannyian kicsit irigykedtünk rá a gyönyörű ékszerért.

A tiarák háza táján nézelődve azt tapasztaltuk, hogy kapható 1.500 forintért is egy-egy szép darab, de 30.000 Ft-ért is. A kövekkel kirakott tiarák egészen különlegesek. Családi drágakövekkel is ki lehet őket egészíteni, így a “valami régi” is meglesz rajtatok, mondjuk a nagymama nyakláncából származó kövekkel.

Igazodj el a menyasszonyi ékszerek óriási választékban!

Menyasszonyi ékszerek: A bokalánc

Végül itt a bokalánc, vagy bokaékszer, ami nyilvánvalóan csak akkor szükséges, ha látszani fog a nagy napon. Rövid menyasszonyi ruhához, menyecskeruhához érdemes viselni, de ha tengerparti esküvőt terveztek, rövid ruhával és mezítláb, akkor is nyerő választás lehet egy ilyen menő ékszer. Készülhet fémből, fonalból, de akár kagylóból is, elképesztően szép darabok közül választhattok!

Igazán stílusos megoldást kerestek?

Kérjétek meg a koszorúslányokat is, hogy viseljenek bokaékszert a ruhájukhoz! Nem szükséges, hogy ugyanolyan ékszerek legyenek, elegendő, ha stílusban passzolnak egymáshoz. Így mondjuk a kagylók vagy a fonalak színe, mintája, alakja nyugodtan lehet más.

A bokaláncok 800 és 15.000 Ft közötti összegbe kerülnek, ha élő virágból készült darabot rendeltek, akár több pénzbe is. A horgolt “láncok” rengeteg munkával készülnek, ezért kérik meg árát, míg a fagyöngyökből fűzött darabokat pár száz forintból is el lehet készíteni.

Igazodj el a menyasszonyi ékszerek óriási választékban!

Az utolsó kérdés: a frizura

Az olyan menyasszonyi ékszerek esetében, mint a tiara, a fülbevaló, a backdrop és a nyaklánc, fontos kérdés az is, hogy milyen frizurát viseltek. A kiengedett haj eltakarhatja a legtöbb fülbevalót, és beleakadhat a backdrop-ba is, ám nagyon szépen keretezheti az arcotokat, míg egy kontyhoz könnyebb rögzíteni a tiarát, és jobban engedi érvényesülni a felsőtesteteken helyet kapó ékszereket. Nincs jó, vagy rossz megoldás, csak tudnotok kell, hogy mi a fontos igazán számotokra, és azt időben el kell döntenetek.

Amikor a próbahajat csináltatjátok, már jó, ha tudjátok, hogy milyen ékszert viseltek majd a nagy napon, egy profi fodrásztól pedig sok praktikus tanácsot, tippet kaphattok.

A próbahaj és a menyasszonyi frizura elkészítése általában 15.000-30.000 Ft-ba kerül, ez nyilván attól függ, hogy milyen fodrász készíti el. A mesterfodrászok többet kérnek el egy-egy mesés frizuráért, míg egy kedves fodrász barátnővel vagy ismerőssel jelentős összeget spórolhattok meg ezen.

A hajatokban elhelyezett kontytű, hajpánt, fejpánt és fésű ára körülbelül 2.000-10.000 Ft lesz, a virágkoronák szintén ekkora összegbe kerülnek. Ha élővirágból készülnek, akkor szintén magasabb lehet az áruk, viszont csodaszépen mutat majd a hajatokban.

Igazodj el a menyasszonyi ékszerek óriási választékban!

A gyűrű kiválasztása nem ennek a cikknek a témája, ám annyit azért ki szeretnénk emelni, hogy kétségkívül ez a menyasszonyi szett legfontosabb ékszere, a legszebb dísze. Stílusban, színben és hangulatban érdemes hozzá igazítani a többi ékszert is, de a mai divat annyira megengedő és színes, hogy nem kell aggódnotok a megkötések miatt – hacsak nem egy herceghez mentek feleségül.

Ekkor ugyanis egy világ követi majd nyomon, hogy milyen ékszereket választotok a ruhátok mellé a nagy napra! Ha kíváncsiak vagytok az eljegyzési gyűrű árakra, akkor kattintsatok IDE, a karikagyűrű árakkal kapcsolatban pedig IDE kattintva tájékozódhattok.

Képzeljétek el fejben, hogy milyen összképre vágytok a nagy napon, és kezdjétek el fejben összeállítani a kis képzeletbeli ékszer listátokat. Sikeres nézelődést és vásárlást kívánunk nektek!