A karikagyűrűk kiválasztása és megvásárlása izgalmas küldetés, ami sok pár számára hosszú heteket vesz igénybe. Rátalálni a tökéletes karikagyűrűre legalább akkora kihívás, mint megtalálni az esküvő helyszínét, azonban mielőtt vásárolni indultok, érdemes képbe kerülnötök, hogy karikagyűrű árak kapcsán mire számíthattok.  Ebben leszünk most a segítségetekre!

Ékszer banner

Az első és legfontosabb dolog az, hogy verjétek ki a fejetekből a spórolás fogalmát! Persze mindenki örül egy kis kedvezménynek, ám mivel a karikagyűrűket jó esetben életetek végigéig viselni fogjátok, nem árt, ha minőségi anyagból készülnek, és a profizmust bizony a karikagyűrű árak szemléltetik a legjobban.

A karikagyűrű az egyetlen dolog, ami az emlékeken kívül veletek marad a nagy napról. Ne elégedjetek meg az olcsó utánzatokkal!

Karikagyűrű árak

Szempontok a karikagyűrűk kiválasztásához

Ha holnap besétáltok egy üzletbe, és rámutattok egy pár gyűrűre, még nem biztos, hogy jók lesznek rátok fél év múlva is, az esküvő napján, ahogyan az sem mindegy, hogy milyen felületű, szélességű és formájú gyűrűre esik a választásotok. Ezekre a szempontokra mindenképpen figyeljetek a karikagyűrűk kiválasztásakor!

  • Az ujjatok vastagságát nagymértékben befolyásolhatja az esküvő előtti fogyókúrátok, az, ha hajlamosak vagytok a vizesedésre, de még a páratartalom is. Ez esetben érdemes arra törekednetek, hogy csúcsformába kerüljetek az esküvőre, és ezután válasszátok ki a gyűrűt is. A csúcsformát azonban innentől kezdve tartani kell majd, hiszen később előfordulhat, hogy a gyűrű kicsi lesz az ujjatokra, ha visszatértek a korábbi életmódotokhoz.
  • A hosszú, kecses ujjakon nagyon jól mutatnak a széles, lapos karikagyűrűk, ha pedig rövid, és esetleg kicsit tömzsi a gyűrűsujjatok, érdemes a keskeny és domború gyűrűk közül választanotok.
  • Amennyiben egyedi vésést, vagy motívumot szeretnétek kérni a gyűrűbe, számoljatok pluszköltséggel!

Karikagyűrű árak

Karikagyűrű árak

Gyakran találkozunk olyan kérdésekkel a menyasszonyi csevegőkben, hogy „Mennyibe kerülnek manapság a karikagyűrűk? Miért ilyen magasak a karikagyűrű árak? illetve, hogy „Szerintetek mennyi pénzért érdemes karikagyűrűt vásárolni?”.

Reméljük, hogy ezekre a kérdésekre ti magatok is tudjátok a választ, miszerint a gyűrűk ára nagymértékben függ attól, hogy az adott gyűrűnek milyen a falvastagsága, mennyire sérülékeny, és hogy milyen anyagból készül. A második kérdésre csak azt a választ tudjuk adni, hogy mindenki annyit költsön a karikagyűrűkre, amennyit a pénztárcája enged, de ragaszkodjon a kiváló minőséghez minden esetben.

Határ a csillagos ég!

Vannak olyan párok, akik 6-7 millió forintot költenek a két gyűrűre, és vannak, akik 120-150 ezret. Minden árkategóriában lehet találni csodaszép gyűrűket, a kérdés csak az, hogy milyen elvárásaitok vannak az ékszerrel kapcsolatban.

Karikagyűrű árak

Rengetegféle méretben és variációban kaphatóak a karikagyűrűk. A felületük lehet matt, fényes, vagy szálhúzott, de ezeket is lehet variálni, ahogyan a színeket is lehet egymással kombinálni. Nagyon népszerűek a fehér, sárga, vagy rozé aranyból készült gyűrűk.

Árakat befolyásoló tényezők

Egy sárga és fehér aranyból készített 14 karátos karikagyűrű pár kerülhet 120, de 300 ezer forintba is, attól függően, hogy 6-7 gramm, 13-14 gramm vagy akár 18 gramm a súlya, a szélessége pedig mondjuk 3,5 vagy 6 mm is lehet. A női gyűrűben sok esetben helyet kap gyémántdíszítés is, az árak pedig ennek függvényében sokat változhatnak. Ugye így már teljesen érthető, hogy miért nem lehet rávágni a választ a “Mennyi az annyi?”  kérdésre? A vállalási/elkészítési idő általában 2-4 hét, de vannak ettől eltérő esetek is.

A karikagyűrű árak tekintetében nincs felső határ… Bátran álmodhattok nagyot, de az elmondható, hogy a párok átlagosan 200-250 ezer forintot költenek karikagyűrűre. Még mindig nagyon keresettek a hagyományos arany karikagyűrűk, de egyre több pár választ egy picit extrémebb, különlegesebb gyűrűt magának, drágakövekkel, vagy egyedi véséssel és felirattal.

Karikagyűrű árak

Ha teljesen egyedi karikagyűrűt szeretnétek készíttetni, erre is van lehetőség, illetve arra is, hogy a szülők, nagyszülők ékszereiből készüljön számotokra egy pár teljesen új, egyedi karikagyűrű.

Tudtátok?

Amit mi egyszerűen csak “beolvasztásnak” nevezünk, az egy olyan kohászati eljárás, mely során az általatok otthonról hozott aranymennyiségből kinyerik a színaranyat. A kinyert aranyat olyan finomságúra és színűre ötvöznek, amilyenre kéritek. Ilyen módon a sárga és a vörös arany ékszerekből is készülhet pl. fehérarany karikagyűrű.

Karikagyűrű árak

Honnan ne vásárolj gyűrűt?

Kínából szeretnétek gyűrűt rendelni párszáz vagy mondjuk 10-20 ezer forintért? Nem tudunk róla lebeszélni benneteket, de nagyon szeretnénk. Az igényes, minőségi munka később is nagy hasznotokra válik majd, hiszen ennek köszönhetően 80 évesen is ugyanazt a szép karikagyűrűt viselhetitek majd. Apróságokat persze manapság mindenki rendel fillérekért külföldről, de nem mindegy, hogy néhány telefontokot, vagy a karikagyűrűket szerzitek be innen.

Nem ajánljuk nektek a használtan vásárolt gyűrűket sem, akkor sem, ha ezekhez 30-40 ezer forintért hozzá lehet már jutni. A hagyomány szerint nagyon rossz ómen, ha olyan gyűrűt viseltek a nagy napon, ami más házaspár válása miatt vált újra eladóvá. Ha nem vagytok babonásak, akkor is érdemes átgondolni a döntést. Egy online vásárlásnál vagy licitnél nem tudjátok megnézetni egy ékszerésszel. Nem tudjátok, hogy valójában mennyit érnek a karikagyűrűk, és azt sem, hogy érte-e őket esetleg valamilyen sérülés.

Tipp!

A használt gyűrűk alól az egyetlen kivétel a nagyszüleitek/szüleitek gyűrűje. Ha ragaszkodtok a régi, családi gyűrűkhöz, és jó emlékeitek kötődnek hozzájuk, nyugodtan hordjátok őket sajátotokként a nagy naptól kezdve mindörökké.

Karikagyűrű árak

Mielőtt megvásároljátok a karikagyűrűket, érdeklődjetek a garancia feltételeiről, illetve arról is, hogy milyen gyakran szükséges majd tisztításra vinni a gyűrűket. Próbálgassatok fel több gyűrűt, mielőtt rábólintotok arra, amelyikről azt gondoljátok, hogy tökéletes számotokra. Így lehettek igazán biztosak abban, hogy később nem fogjátok megbánni a döntést.

Kellemes közös nézelődést, és vásárlást kívánunk nektek!