Habosbabos Esküvői Magazin > Ékszer  > Karikagyűrű kiválasztása – Árak, szempontok, tanácsok!

Karikagyűrű kiválasztása – Árak, szempontok, tanácsok!

Ugye alig várjátok már, hogy egy álomszép gyűrű csillogjon a kezeteken? A tökéletes karikagyűrű kiválasztása ugyanakkor legalább akkora kihívás, mint megtippelni, hány pár cipője van Carrie Bradshawnak. Olyan ékszer mellett kell döntenetek, amely megfelelően tükrözi az ízléseteket, illik a személyiségetekhez és életetek végéig szívesen viselnétek. Nem is olyan egyszerű a feladat, igaz?

Segítünk nektek abban, hogyan fogjatok hozzá a gyűrűk kiválasztásához, és hogyan szűkítsétek az amúgy igen nagy, és elbűvölően izgalmas választékot. Esetleg tudjátok már, hogy milyen színű, szélességű vagy formájú gyűrűk dobogtatják meg a szíveteket? Vagy teljes bizonytalanságban vagytok egyelőre? Íme, mutatjuk azokat a szempontokat, amelyeket mindenképpen mérlegeljetek, mielőtt fejest ugranátok a keresgélésbe.

Ékszer banner

A karikagyűrű kiválasztása

 

A gyűrű kiválasztásának ideje

Szánjatok elegendő időt a gyűrűk kiválasztására, hogy biztosan ráleljetek a tökéletes darabokra, de ne kapkodjátok el a választást, mert túl korán sem jó lecsapni rájuk. Ha a gyűrűket igazítani kell, vagy külön nektek készítik őket, az több időt vehet igénybe, de az sem biztos, hogy azonnal tudni fogjátok, melyik a hozzátok illő darab. Bizony, nagy kihívás rátalálni az Igazira.

Hozzáfoghattok a vásárláshoz akár hónapokkal az esküvő napja előtt is, de ha éppen diétáztok, és minden bizonnyal változni fog még a súlyotok, akkor várjatok még ezzel. Hiszen ugyanolyan bő lehet rátok a korábban kiválasztott gyűrű, mint mondjuk a menyasszonyi ruha. Ezt pedig nyilvánvalóan nem szeretnétek. Igazunk van?

A lényeg tehát az: keresgéljetek, nézelődjetek, és jól fontoljátok meg, hogyan szeretnétek dönteni. Ez két ember választása, vagyis a vőlegények véleménye ugyanolyan fontos, mint a tiétek. Rendben, csajok?

Gyűrű kiválasztása

A gyűrű színe és felülete

Talán a legegyszerűbb azt a döntést meghozni, hogy milyen színű és felületű gyűrűt szeretnétek viselni. A párok általában aranygyűrű mellett teszik le a voksukat. Ennek megfelelően választhattok fehér, sárga vagy rozé színek közül, de akár kombinálhatjátok is a fémeket, hogy ezzel is különlegesebbé tegyétek az ékszert. A felülete lehet fényes, szálhúzott és matt, de ahogyan a színeket, úgy ezt is variálhatjátok, ezzel még egyedibbé tehetitek a gyűrűt.

A karikagyűrű kiválasztása biztosan nem megy azonnal, főleg azért, mert valószínűleg a vőlegényetek nem igazán fogja tudni, mitől is szálhúzott egy gyűrű. Ez nekünk, nőknek sokkal egyértelműbb, mert gyakorlatilag az eljegyzés utáni estétől már ezeket a gyűrűket nézegetjük az Instagramon.

Karikagyűrűk 2019

Karikagyűrű kiválasztása – kővel vagy kő nélkül?

Természetesen az a jó választás, ami nektek a leginkább tetszik. Ez biztosan nem lep meg benneteket, de a válasz tényleg ennyire egyértelmű. Ha a személyiségetekhez illik egy olyan gyűrű, amiben egy vagy több kő is helyet kap, akkor bátran viseljétek. Amennyiben a szolidabb gyűrűkért vagytok oda, akkor mondjatok le a kövekről nyugodtan, elvégre ti fogjátok hordani egy életen át.

A menyasszony gyűrűjénél gyémántban, és tulajdonképpen bármilyen más drágakőben gondolkodhattok, csak kérjétek ki erről egy szakértő tanácsát. Akár egy, akár több kő kerül a gyűrűbe, a méretük és elhelyezkedésük variálásával végtelen opció közül választhattok. Nyugodtan hagyjátok szárnyalni a fantáziátokat, most megvalósíthatjátok az álmaitokat!

Gyűrű kiválasztásának szempontjai

A karikagyűrű szélessége és formája

Gondoltátok volna, hogy ahogyan a ruháknál, úgy a gyűrűknél is figyelembe kell venni, hogy a szélesség és forma tekintetében mi a legelőnyösebb számotokra? Azt gondoljátok, hogy viccelünk? Pedig nem!

A kényelmet mindig helyezzétek előtérbe, hogy ne kelljen minden nap arra figyelni, nem tettetek-e kárt az ékszerben, vagy hogy nem szorítja-e az ujjatokat a szép, de amúgy nagyon szűk gyűrű.

Itt is van egy aranyszabály, amit célszerű minden menyasszonynak és vőlegények követni. Rövid ujjakra érdemes keskenyebb és domborúbb darabot választani, de a hosszabb ujjakon a széles, lapos gyűrűk is remekül mutatnak. Mindig, minden esetben próbáljatok fel különböző, egymástól nagyban eltérő gyűrűket is, hogy saját szemetekkel ti is lássátok a különbséget! Így később nem bánjátok majd meg a döntéseteket.

Karikagyűrű 2019

Karikagyűrű kiválasztása – Egyedi gyűrűk

Eddig beszéltünk már a gyűrűk színének, és felületének kombinálásáról, de természetesen lehetőség van arra is, hogy a gyűrűtökben egyedi vésések, és motívumok legyenek. Különböző színű kövekkel, más és más formában, és színben. Sok pár egymás monogramját véseti bele a gyűrűbe, míg mások az esküvőjük, vagy a megismerkedésük napjának dátumát választják.

A fából, és csontból készült gyűrűket is lehet kövekkel, ásványokkal díszíti, ide kattintva megnézhetitek, hogyan!

Karikagyűrű kiválasztása

Karikagyűrű kiválasztása – A méret

Az ujjatok mérete bármennyire furcsán is hangzik, változhat akár a hőmérséklet, akár a testsúly változására. Ezért van az, hogy ha meleg időben megdagad az ujjatok, akkor szorulhat a gyűrű, vagy ha lefogytok, lötyöghet az ujjatokon.

Érdemes akkor megvásárolni a gyűrűtöket, amikor elértek egy ideális testsúlyt, és azt tartani tudjátok, vagy eleve a mostani alkatotokhoz néztek modelleket. Biztosan nem szeretnétek fél év múlva újra felkeresni egy ékszerészt azzal, hogy nem jó a gyűrűtök mérete, arról nem beszélve, hogy a gyűrűk nem kis kiadással járnak.

A méretet majd az ékszerész veszi le az ujjatokról, így nála már nem kell aggódnotok amiatt, hogy nem tudjátok, mekkora gyűrűre lesz szükségetek. De ebből ugye az is következik, hogy online még véletlenül se rendeljetek pár száz forintért gyűrűt!

Karikagyűrű mérete

Karikagyűrű kiválasztása – Az árak

A gyűrűk árán egyáltalán nem érdemes spórolni, mivel egész életetekben viselni fogjátok. Fontos, hogy egy gyűrű mennyire tartós, mennyire sérülékeny, és milyen a falvastagsága. Ez mutatja meg, hogy egy adott darab mennyire masszív, ezáltal mennyire könnyen deformálódhat el. Azokat a gyűrűket, amelyeknek megfelelő az anyagmennyisége, akár hosszú évekig is lehet hordani, különösebb gond nélkül.

Figyelni kell a gyűrűk felületének megválasztására, és a színére is. Előfordul például a fehérarany gyűrűknél, hogy a rajtuk lévő ródiumbevonat kopik meg, és így előbújhat a fehérarany parányit sárgás árnyalata.

Mivel elég tetemes összegeket el lehet költeni a gyűrűkre, ezért feltétlenül adjatok a minőségre! Határozzatok meg egy olyan összeget, amelyet rá tudtok szánni a gyűrűkre, de ne akarjátok hihetetlenül olcsón megúszni a vásárlást, mert ha van valami, amin egyáltalán nem érdemes spórolni, az többek között a gyűrű minősége!

Kíváncsiak vagytok a karikagyűrű és eljegyzési gyűrű árakra? Ebben is segíthetünk!

Karikagyűrűk mérete, anyaga

Tipp!

Gyakran lehet arról hallani, hogy egyes párok különféle licitálós oldalakon veszik meg a gyűrűket, ami nem csak nagy felelőtlenség, de sokszor elég rossz döntésnek is bizonyulhat. A méret mellett az anyagválasztást is érdemes egy szakemberrel megbeszélni, és ezt egy monitoron keresztül, akár kétezer km távolságról igen nehéz végrehajtani.

Minden esetben bízzátok szakemberre a gyűrűk elkészítését, és ne adjatok sokat azokra a hírekre, melyek szerint a tízezer forintos darabok is ugyanolyan jó minőségűek és tartósak, mint a drágább társaik. A határ természetesen a csillagos ég, de százezres nagyságrendre mindenképpen számítani kell.

Karikagyűrű kiválasztásának szempontjai

A gyűrűk ápolása

Vannak olyan otthoni praktikák, amelyek segíthetnek megóvni a gyűrűk állagát, de ezeknél sokkal hasznosabb, ha olykor megnézetitek egy szakemberrel, aki megtisztítja vagy polírozza a gyűrűket, ezáltal pedig szinte újjá varázsolja őket. Arra mindenképpen figyeljetek, hogy sok gyűrűre csak akkor van garancia, ha rendszeresen viszitek ellenőrzésre, és nem hanyagoljátok el ezt a feladatot!

Kíváncsiak vagytok, milyen egy igazán extrém karikagyűrű? Vegyetek egy mély levegőt, ide kattintva máris megnézhetitek, elég bátrak vagytok-e hozzá!

Ezek volnának a támpontok ahhoz, hogy tudjátok, hogyan álljatok neki az álomszép gyűrűk keresésének. Persze mindig hallgassátok meg egy szakértő véleményét is, mielőtt elkapkodnátok a választást, és ha szükséges, aludjatok még párat a nagy döntés előtt, hogy aztán évek múlva is büszkén mutogathassátok a tökéletes darabot az ujjatokon!