Egy szerelmi kapcsolatban a gyűrű mindig is a véget nem érő összetartozás jelképe volt. Bátran mondhatjuk, hogy a karikagyűrű mai napig ezt a jelentést hordozza, miközben a 2020-as trendek már igen messze állnak az ókori egyiptomi vasból vagy csontból készült daraboktól. A karikagyűrű trend 2020-ban egyszerre merész és letisztult, mutatjuk is a kedvenceinket!

Ékszer banner

Top 3 karikagyűrű trend 2020-ban – Menő formák, különleges színek

Manapság a trendek folyton változnak, még az ékszerfronton is. Van, aki eljegyzési gyűrűt nem is hord, van, aki karikagyűrű helyett rendhagyó megoldásokat választ. De egy biztos. A karikagyűrű trend 2020-ban mindenkinek meghozza a neki tetsző irányt!

#1. Letisztult arany karikagyűrű

A legklasszikusabb karikagyűrűk a világon mind sárga aranyból készülnek. Egyrészt, mert igen erős anyag, így nehezebben sérül, másrészt pedig, mert szolid megjelenésével az örökkévalóság szimbóluma lett, hisz a körnek nincs se eleje, se vége. A 2020-as évben is kedvenc marad, a legtöbb esetben a hagyományos, vékony megjelenésű sárga arany karikagyűrű hódít.

#2. Extravagáns fehérarany karikagyűrű

Sokan nehezen barátkoznak meg az arany sárga színével, így érthető módon nagy divat lett fehérarany karikagyűrűt viselni. Az idei évben ezt a szolid színt kompenzálják a trendek hangsúlyos megjelenéssel. Sok esetben találkozhatunk igen vastag, sok kővel díszített karikagyűrűkkel, melyek a nyugati karikagyűrű trendeket hozzák el idén.

#3. Többrészes rosegold karikagyűrű

Csodálatos összképet mutatnak azok a karikagyűrűk, melyek egy adott eljegyzési gyűrűt fognak közre. Sokszor ezeket egyénre szabottan készítik az ékszerészek, amely így egyszerre lesz egyedi, és kényelmes, hisz a köves eljegyzési gyűrűt körülöleli a több részből álló karikagyűrű. Idén abszolút meghatározza a karikagyűrű trendeket a rosegold szín, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Tökéletes átmenet azoknak, akik a fehérarany színt túl ezüstösnek, a hagyományos aranyat pedig túl sárgának tartják.

Hogyan válasszatok karikagyűrűt?

A karikagyűrű kiválasztása összetettebb folyamat, mint azt elsőre gondolnánk. Érdemes az esküvő előtt legalább 3-6 hónappal kiválasztani, hogy nehogy kicsússzatok az időből. A következő szempontok segíthetnek majd a döntésben:

  • Milyen színű az eljegyzési gyűrűd? Nos, a legtöbb esetben a jegyesek ehhez igazítják a karikagyűrű színét is, hisz sok ara az esküvője után egy ujján hordja a két gyűrűt, és így alkotnak majd igazi összhangot a kézen.
  • Mi tetszik a vőlegényednek? Bizony, a karikagyűrűk is párban járnak. Igen ritkán fordul csak elő, hogy annyira nehéz legyen közös nevezőre jutni, hogy a házasok külön színű karikagyűrűt viselnének.
Hirdetés
  • Milyen vastag az ujjatok? Ha a színben megegyeztetek, jöhet a karikagyűrű vastagságának kiválasztása. Van, akinek a legvékonyabb tetszik, de egyre nagyobb divat a hangsúlyos, vastag karikagyűrű is. Döntsetek amellett, ami a legjobban mutat a kezeteken.
  • Domború, homorú, vagy egyenes? Különböző módon formázzák a karikagyűrűk felszínét, így még több megjelenés kidolgozására van lehetőség. Fontos, hogy mindegyiket felpróbáljátok, mert ránézésre nem lehet eldönteni, melyik lesz a legkényelmesebb.
  • Piszkos anyagiak: Nem árulunk zsákbamacskát! A karikagyűrűk több százezer forintos nagyságrendbe is kerülhetnek, így minden jegyes döntési folyamatában szerepet játszanak az anyagi lehetőségeik.

A karikagyűrű árak elképesztő széles skálán mozognak, behatárolni őket szinte lehetetlen. Függ a kiválasztott anyag árától, attól, hogy hány gramm a gyűrű, hogy milyen kövekkel van díszítve, és, hogy melyik ékszerkészítő keze munkája. Pár tíz ezer forinttól kezdve, kerülhet akár több millió forintba is.

Borítókép: https://www.bbbgem.com/