Egy jegygyűrű kiválasztása mindenképpen különleges élmény, hiszen ezt a gyűrűt sok menyasszony az esküvő után is viseli. A vőlegény számára sok izgalmat tartogathat a gyűrűvadászat, nem beszélve akkor, ha az adott vőlegény éppen egy királyi jegygyűrű kiválasztásán fáradozik. Mutatjuk, melyik az az 5+1 nemesi gyűrű, ami biztosan segít majd inspirálódni a vásárlás előtt!

Ékszer banner

5+1 bámulatos királyi jegygyűrű, amitől tátva marad a szád!

A királynők, hercegnők jegygyűrűje mindig kedvelt célpontja a fotósoknak. Gondoljatok csak arra, amikor Harry herceg eljegyezte Meghan Markle-t! Szinte minden újság címlapon hozta le a gyűrű fotóját a legfontosabb információkkal: a kő méretével, árával és a pár eljegyzési sztorijával.

Most következzen 5+1 gyűrű, 5+1 történet és 5+1 varázslat!

Hirdetés

1. Wallis Simpson hercegné eljegyzési gyűrűje

Az első sztori Wallis Simpson és VIII. Eduárd király eljegyzésének története, amely 1936-ban alapos felfordulást okozott Angliában.

Történt ugyanis, hogy VIII. Eduárd király egy olyan amerikai nőbe szeretett bele, aki nem is egyszer, hanem kétszer vált el. Tudjátok, mitől lett a sztorijuk annyira romantikus? A király a szerelmet választotta az uralkodás helyett, és lemondott a trónról Wallis Simpson kedvéért!

Milyen volt az eljegyzési gyűrű?

A hercegné egy 19,77 karátos smaragddal díszített ékszert kapott, belső részén a következő felirattal: “We are ours now 27 X 36”, vagyis “Most már egymáséi vagyunk, 36. X. 27.”, mely az eljegyzés dátuma volt.

Wallis Simpson királyi jegygyűrű

2. II.Erzsébet királynő eljegyzési gyűrűje

Ha emlékeztek rá, nemrégiben megmutattuk nektek II.Erzsébet királynő menyasszonyi ruháját, ami egyszerűen mesés volt, nem meglepő tehát, hogy a királyi jegygyűrű is nagyon egyedi. Miután VIII. Eduárd lemondott az uralkodásról, helyette öccse, VI. György lett a király. Az ő lánya, II. Erzsébet lett később az uralkodó, akinek Fülöp herceg a negyvenes években kérte meg a kezét.

Fülöp herceg egy nagyon egyedi gyűrűt ajándékozott a jövőbeni királynőnek, ugyanis a gyűrűt díszítő gyémántok Alíz battenbergi hercegnőnek (Fülöp herceg édesanyjának) egy diadémjáról származtak. Erzsébet még csak 13 éves volt, amikor Fülöppel először találkozott, és annak ellenére, hogy Fülöp nem brit születésű és nem is anglikán vallású volt, mégis jóváhagyták az eljegyzést!

Erzsébet királynő eljegyzési gyűrűje

3. Grace Kelly monacói hercegné eljegyzési gyűrűje

Grace Kelly menyasszonyi ruháját 36 varrónő készítette 6 héten keresztül, 23 méter selyemtaftból, és 274 méter antik Valenciennes-csipkéből. A ruha az MGM ajándéka volt, és 7267 amerikai dollárt ért. Gondolhatjátok, hogy a királyi jegygyűrű sem volt egy szerény darab, sőt Grace Kelly esetében mindjárt két gyűrűről is beszélhetünk.

III. Rainer monacói herceg 1955 decemberében kérte meg az Oscar-díjas színésznő kezét, egy rubinokkal és gyémántokkal díszített Cartier gyűrűvel. A herceg azonban később átgondolta döntését, mivel úgy vélte, hogy az ékszer nem elég méltó a dívához, így végül egy 12 karátos gyémánt díszítésű ékszert is vásárolt.

Grace Kelly királyi jegygyűrű

4. Diana walesi hercegné eljegyzési gyűrűje

A történet szerint Diana hercegnő eljegyzési gyűrűje nem volt a hercegné számára meglepetés, ugyanis 1981-ben maga választhatta ki a királyi ékszerésznél.

A híres kék zafír gyűrű!

A 18 karátos, ovális zafír díszítésű gyűrűt 14 darab gyémánttal rakták körbe, így nyilvánvalóan a királyi jegygyűrű ára igen borsos. Diana a híres Garrard ékszergyártó cég prospektusából választotta ki a gyűrűt.

Diana eljegyzési gyűrűje

5. Kate Middleton eljegyzési gyűrűje

A királyi jegygyűrű ezúttal ugyanaz volt, amit Diana viselt, hiszen Vilmos herceg az édesanyja gyűrűjével kérte meg Katalin kezét. Katalin kezén számtalan alkalommal fotózták le a híres zafír gyűrűt, sőt, Vilmos herceg felesége Diana több ékszerét is viselte már.

A pár eljegyzését 2010. november 16-án jelentették be a Twitteren, az esküvőre pedig 2011 áprilisában került sor. Emlékeztek még Kate csodás menyasszonyi ruhájára?

Kate Middleton eljegyzési gyűrűje

+1. Meghan Markle eljegyzési gyűrűje

Meghan eljegyzési gyűrűjét egyszerűen imádták a herceg rajongói, ahogyan az esküvőjüket is hatalmas figyelem övezte. A gyűrű körül azonban egy kisebb botrány alakult ki, ugyanis az eredeti gyűrű dizájnját Harry herceg álmodta meg: a finom kis ékszert középen Diana ékkövei díszítik.

Meghan azonban – mint kiderült – nem rajongott Harry eredeti elképzeléséért, a Trooping The Colour felvonuláson pedig már a gyűrű egy átalakított verzióját viselte.

Mi a két változat között a különbség?

Az átalakított gyűrű pántja sokkal vékonyabb, és gyöngyszerű mintázatot kapott. A kövek mérete és elhelyezkedése változatlan maradt, de a jegygyűrű és a karikagyűrű mellé Meghan egy harmadik gyémántgyűrűvel is gazdagította a kollekciót. Nektek melyik verzió jön be jobban?

Meghan Markle eljegyzési gyűrűje

Nos, mi odavagyunk ezekért a királyi ékszerekért, bár talán a hétköznapok során egy kissé kényelmetlen lenne a hatalmas köveket viselni. Mit gondoltok, melyik a kedvencetek?

Borítókép: www.thedailybeast.com