Bármennyire hihetetlennek tűnik, vannak olyan párok, akiknek esze ágában sincs gyűrűt viselni az esküvő után. Ez nem azért van, mert magasnak találják a karikagyűrű árakat, és nem szeretnének költeni rá, csupán csak nem idegenkednek attól, hogy megtörjék a hagyományokat és más lehetőségeket is számításba vegyenek.

Ékszer banner

Egyesek nem szívesen viselnek ékszert, vagy olyan a munkájuk, hogy keveset tudnák hordani a karikagyűrűt a mindennapokban. Mások a fémallergia miatt nem szeretnének kísérletezni a gyűrűvel. Olyanok párok is vannak, akik a hétköznapokban is szeretik a rendhagyó kiegészítőket, ezért meg sem fordul a fejükben, hogy a tradíciókhoz ragaszkodjanak.

Mutatjuk, milyen megoldást választhattok az esküvő után viselendő karikagyűrű helyett.

Gyűrű tetoválás

Gyűrű tetoválások

Még mindig nagyon divatosak a tetovált gyűrűk, sőt, egyre több pár dönt úgy, hogy inkább egy tetovált ékszert szeretne viselni az ujján a hagyományos karikagyűrű helyett. Ezek a tetovált gyűrűk egészen változó formákat ölthetnek. Vannak, akik a szolidabb verzió mellett döntenek, és egy keskeny gyűrűvonalat varratnak magukra, míg mások a díszesebb képekre, jelképekre szavaznak.

Az sem ritka, hogy a párok egymás nevét, a megismerkedésük vagy az esküvő napjának dátumát tetováltatják magukra, így ez a gyűrűhöz hasonlóan örökre összeköti össze őket. Bár nyilván nem kell mondanunk, a házasság titka jóval összetettebb dolog a gyűrű viselésénél.

Tipp!

Ha tetszik a gondolat, hogy tetovált karikagyűrű kerüljön a gyűrűsujjatokra, nézzetek körül a tetováló művészek között. Nyugodtan kérjetek segítséget akár egy tetoválásokkal kapcsolatos Facebook csoportban, hogy kihez forduljatok, és mire figyeljetek feltétlenül, mielőtt belecsaptok a lecsóba!

Közös tetoválások

Ha egyáltalán nem ragaszkodtok a gyűrű motívumhoz, még tetovált formában sem, viszont szívesen viselnétek magatokon közös tetoválást, eljött a ti időtök. Napról napra több pár tervezi, hogy olyan mintát varrat magára, amivel a ragaszkodását, a szeretetét és az elköteleződését fejezi ki a másik felé. Egyesek kisebb mintát választanak, míg mások az egész hátukat elfedő mintákra csapnak le.

A tetoválás helyét illetően nincs igazán népszerű célpont. Sokan az alkarjukra, a csuklójukra, a bordáikhoz, vagy a bokájukra tetováltatnak, többségében vidám ábrákat, vagy dátumokat.

A közös esküvői tetoválásról még több infót olvashattok ide kattintva!

Tetoválás karikagyűrű helyett

Fából vagy csontból készült karikagyűrű

Amennyiben megmaradnátok a karikagyűrű mellett, de továbbra sem szeretnétek fémet hordani, választhattok fából, vagy akár csontból készült gyűrűt is. Ezekkel kézműves vásárokban találkozhattatok már. Ha akkor megakadt rajtuk a tekintetetek, valószínűleg most is eszetekbe jutott már ez az alternatíva. Attól, hogy a gyűrű anyaga csont vagy fa, még nem kell attól félnetek, hogy nem tudtok a színek vagy minták közül választani, ugyanis mindkettő több lehetőséget is rejt magában.

A fából készült darabokat ásványokkal és kristályokkal is lehet díszíteni, ha egy pici csillogást vagy színt szeretnétek csempészni a női gyűrűbe. Ugyanilyen rendhagyó ötlet, ha olyan égetett minta kerül a gyűrű oldalába, ami közel áll a szívetekhez, vagy fontos számotokra a jelentése!

Nézzetek körül a piacon, és kutassátok fel a lehetőségeket! Egy ékszerész remek tippeket adhat a gyűrűk díszítésével kapcsolatban. Mielőtt kimondanátok az igent egy-egy darabra, érdemes feltérképezni a legkülönbözőbb megoldásokat.

Karikagyűrű fából

Karikagyűrű ásványokkal

Karikagyűrű fából árványokkal

Mit gondoltok, találtatok az általunk felvázolt lehetőségek között olyat, ami elnyeri a tetszéseteket? Ha időben megbeszélitek egymással, hogy milyen alternatív megoldások jöhetnek szóba a karikagyűrű helyett, akkor még kitalálhatjátok, hogyan tudjátok igazán személyre szabni, és különlegessé tenni, hogy életetek végéig jó döntésnek bizonyuljon ez a választás.

Kellemes tervezést kívánunk!