Habosbabos Esküvői Magazin > Ékszer  > Rendhagyó esküvői megoldások KARIKAGYŰRŰ helyett
Esküvői karikagyűrű

Rendhagyó esküvői megoldások KARIKAGYŰRŰ helyett

Bármennyire hihetetlennek tűnik, vannak olyan párok, akiknek esze ágában sincs gyűrűt viselni az esküvő után. Ez nem azért van, mert magasnak találják a karikagyűrű árakat, és nem szeretnének költeni rá, csupán csak nem idegenkednek attól, hogy megtörjék a hagyományokat és más lehetőségeket is számításba vegyenek.

Ékszer banner

Egyesek nem szívesen viselnek ékszert, vagy olyan a munkájuk, hogy keveset tudnák hordani a karikagyűrűt a mindennapokban. Mások a fémallergia miatt nem szeretnének kísérletezni a gyűrűvel. Olyanok párok is vannak, akik a hétköznapokban is szeretik a rendhagyó kiegészítőket, ezért meg sem fordul a fejükben, hogy a tradíciókhoz ragaszkodjanak.

Mutatjuk, milyen megoldást választhattok az esküvő után viselendő karikagyűrű helyett.

Gyűrű tetoválás

Gyűrű tetoválások

Még mindig nagyon divatosak a tetovált gyűrűk, sőt, egyre több pár dönt úgy, hogy inkább egy tetovált ékszert szeretne viselni az ujján a hagyományos karikagyűrű helyett. Ezek a tetovált gyűrűk egészen változó formákat ölthetnek. Vannak, akik a szolidabb verzió mellett döntenek, és egy keskeny gyűrűvonalat varratnak magukra, míg mások a díszesebb képekre, jelképekre szavaznak.

Az sem ritka, hogy a párok egymás nevét, a megismerkedésük vagy az esküvő napjának dátumát tetováltatják magukra, így ez a gyűrűhöz hasonlóan örökre összeköti össze őket. Bár nyilván nem kell mondanunk, a házasság titka jóval összetettebb dolog a gyűrű viselésénél.

Tipp!

Ha tetszik a gondolat, hogy tetovált karikagyűrű kerüljön a gyűrűsujjatokra, nézzetek körül a tetováló művészek között. Nyugodtan kérjetek segítséget akár egy tetoválásokkal kapcsolatos Facebook csoportban, hogy kihez forduljatok, és mire figyeljetek feltétlenül, mielőtt belecsaptok a lecsóba!

Közös tetoválások

Ha egyáltalán nem ragaszkodtok a gyűrű motívumhoz, még tetovált formában sem, viszont szívesen viselnétek magatokon közös tetoválást, eljött a ti időtök. Napról napra több pár tervezi, hogy olyan mintát varrat magára, amivel a ragaszkodását, a szeretetét és az elköteleződését fejezi ki a másik felé. Egyesek kisebb mintát választanak, míg mások az egész hátukat elfedő mintákra csapnak le.

A tetoválás helyét illetően nincs igazán népszerű célpont. Sokan az alkarjukra, a csuklójukra, a bordáikhoz, vagy a bokájukra tetováltatnak, többségében vidám ábrákat, vagy dátumokat.

A közös esküvői tetoválásról még több infót olvashattok ide kattintva!

Tetoválás karikagyűrű helyett

Fából vagy csontból készült karikagyűrű

Amennyiben megmaradnátok a karikagyűrű mellett, de továbbra sem szeretnétek fémet hordani, választhattok fából, vagy akár csontból készült gyűrűt is. Ezekkel kézműves vásárokban találkozhattatok már. Ha akkor megakadt rajtuk a tekintetetek, valószínűleg most is eszetekbe jutott már ez az alternatíva. Attól, hogy a gyűrű anyaga csont vagy fa, még nem kell attól félnetek, hogy nem tudtok a színek vagy minták közül választani, ugyanis mindkettő több lehetőséget is rejt magában.

A fából készült darabokat ásványokkal és kristályokkal is lehet díszíteni, ha egy pici csillogást vagy színt szeretnétek csempészni a női gyűrűbe. Ugyanilyen rendhagyó ötlet, ha olyan égetett minta kerül a gyűrű oldalába, ami közel áll a szívetekhez, vagy fontos számotokra a jelentése!

Nézzetek körül a piacon, és kutassátok fel a lehetőségeket! Egy ékszerész remek tippeket adhat a gyűrűk díszítésével kapcsolatban. Mielőtt kimondanátok az igent egy-egy darabra, érdemes feltérképezni a legkülönbözőbb megoldásokat.

Karikagyűrű fából

Karikagyűrű ásványokkal

Karikagyűrű fából árványokkal

Mit gondoltok, találtatok az általunk felvázolt lehetőségek között olyat, ami elnyeri a tetszéseteket? Ha időben megbeszélitek egymással, hogy milyen alternatív megoldások jöhetnek szóba a karikagyűrű helyett, akkor még kitalálhatjátok, hogyan tudjátok igazán személyre szabni, és különlegessé tenni, hogy életetek végéig jó döntésnek bizonyuljon ez a választás.

Kellemes tervezést kívánunk!