Tiffany kék – Az exkluzív esküvők árnyalata! Az esküvő központi színének kiválasztása egyes párok számára gyerekjáték, míg másoknak hosszú és küzdelmes munka. A legtöbb házasodni készülő pár az esküvőszervezés során a tökéletességre törekszik, ezzel pedig együtt jár az izgalom, a stressz, és sokszor a tanácstalanság is.

Ez a tanácstalanság az esküvő fő színének kiválasztásánál is gyakran előfordul. Most megmutatjuk nektek, hogy mi az a szín, ami tuti befutó lehet a legkülönbözőbb stílusú és hangulatú esküvőknél is. Ez a szín nem más, mint a Tiffany kék, a világhírű ékszervállalat ikonikus árnyalata.

Ékszer banner

A Tiffany kék varázsa

A kéknek rengeteg árnyalata van, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a színszótár, ami felsorakoztatja a világ összes árnyalatát, elnevezve egyenként mindegyiket. A Tiffany kék nem világoskék és nem is türkizkék, vagyis valahol mégis kicsit mindkettő. Az kétségtelen azonban, hogy a kék egyik legelegánsabb változata.

181 évvel ezelőtt ismerte meg a világ a Tiffany & Co.-t, amely név hallatán ma nők tízezreinek azonnal az a kis kék doboz jut eszébe, amely egy csodás ékszert rejt magában. Charles Lewis Tiffany és Teddy Young alapította meg az első boltot, ahol eredetileg írószereket és porcelánt árultak. Később bevezették az ikonikus „Kék Könyvet”, amelyből New York elitje otthonaiban választhatta ki azokat az ékszereket, amelyeket aztán megrendelt a cégtől.

Tiffany kék esküvő

Gondoltátok volna?

A „Kék Könyv” még ma is jár a Tiffany & Co. leghűségesebb megrendelőinek, akik a hagyományhoz ragaszkodva még mindig innen választják ki a számukra tetsző ékszereket.

A Tiffany kék színelnevezés tehát csupán kb. 180 éve létezik, azóta azonban mindannyian tudjuk, melyik árnyalatról van szó. És nem is felejtjük el egyhamar.

Tiffany kék esküvői téma

Tiffany kék esküvő

A Tiffany kék elképesztően népszerű szín az esküvőkön, nem véletlenül. Több híresség is ragaszkodik hozzá, ahogyan az ékszerekhez is. Ha szimpatikus számotokra ez az árnyalat, mi azt mondjuk, vágjatok bele az esküvőszervezésbe, és csempésszétek bele a színt a menyasszonyi csokorba, a koszorúslányok ruhájába, és a dekorációba is.

Pillanatok alatt a luxus és az exkluzivitás világában érezhetitek magatokat, ráadásul feldobhatjátok csokoládébarnával és pinkkel is, így könnyedén elérhetitek vele a kívánt hatást.

Nagyon jól megy minden hajszínhez, tehát az ombre menyasszonyi ruha is lehetőségét is érdemes megfontolni, no meg persze a menyecskeruha is szuper lehet Tiffany kék színben, ha nem ragaszkodtok a hagyományos menyecske ruhához.

Tipp!

A meghívókat, ültető kártyákat, menülapokat és köszönőajándékokat is érdemes Tiffany kékbe öltöztetni, és beszerezhettek egy helyes dobozt a nászajándékoknak is. A csipke és a merített papír biztosan jó barátai lesznek ennek az árnyalatnak, használjátok a fantáziátokat tervezgetés közben!

Tiffany esküvő

Tiffany kék esküvői meghívó

Ha ragaszkodtok a Tiffany kék esküvőhöz, akkor akár a dress code is lehet olyan a nagy napon, ami illik ehhez az árnyalathoz. Nyugodtan kérjétek meg a vendégeket, hogy fehér, ezüst vagy lazacszín mindenképpen legyen rajtuk. Ezzel tökéletesen egységessé tehetitek az esküvői fotókat és izgalmassá teszitek a ruhaválasztást is.

Magyarországon egyelőre még kevés esküvőn van dress code, de ti nyugodtan vállaljátok be, ha megtetszett az ötlet. A Tiffany kék ezerféleképpen használható és variálható, éljetek a lehetőséggel!