Mindegy, hogy mezítláb asztalon táncolós, királyi eleganciával átitatott vagy „veszkócsizmás” lagziról álmodoztok, az első lépés a tökéletes lagzihelyszín kiválasztása. Persze mindig azt szoktuk mondani, hogy a jó hangulat garantált, ha jó a zene, és a násznép szeret bulizni, azonban egy rosszul megválasztott lagzihelyszín elronthatja a party hangulatot. Hisz gondoljatok csak bele, ha a násznép nem fér el kényelmesen, nem hallja megfelelően a zenekart vagy DJ-t, esetleg nem elég hangulatos a környezet, fuccs az egésznek.

Hirdetés

Éppen ezért fontos, hogy megtaláljátok álmaitok hercege – és persze menyasszonyi ruhája után – álmaitok lagzihelyszínét is, ami minden elvárásnak megfelel, és elég stílusos is. Higgyétek el, létezik! Nem hiszitek? Fogadjunk!

Esküvő helyszín banner

A lagzihelyszín kiválasztása

Egy jó lagzihelyszín meghatározza az egész este arculatát, stílust és hangulatot teremt, de emellett számos praktikus szempontnak is meg kell felelnie. Tudjátok olyan, mint az igazi láthatatlan smink. Amikor úgy néztek ki, mintha reggel az ágyból kikelve is csodásan festenétek, és senki nem sejti, hogy mennyi meló van a végeredményben. Na így kell lagzihelyszínt keresnetek!

I. Befogadóképesség 

Nagy valószínűséggel nem fog mindenki egyszerre tombolni a táncparketten, na, de ha vonatozásra kerül sor – márpedig sor kerül rá, bármennyire is tiltakoztok ellene – kell, hogy kényelmesen elférjetek! Fontos, hogy kellő nagyságú teret tudjatok hagyni a táncos lábúaknak, és a zenekar se legyen egy eldugott sarokban.

II. Vacsoralehetőségek

Természetesen a lagzi egy fincsi vacsorával veszi kezdetét, ezért mindenképpen vegyétek figyelembe, hogy mennyi asztalt lehet letenni, és hogy lehet azokat elrendezni. A döntésben mérvadó lesz, hogy a helyszín rendelkezik-e saját konyhával, vagy nektek kell-e odavitetni az egész menüt.

Jó tanács!

Bár nagyon szépek a körasztalok, formájukból adódóan valaki mindig háttal fog ülni a főasztalnak. Érdemes azt az egy helyet kihagyni, hogy egy vendégnek se kelljen hátra forgolódni az egész este folyamán.

III. Szertartás helyszínének távolsága

Ha a szertartás és a lakodalom nem egy helyszínen lesz, vegyétek figyelembe, hogy mekkora a távolság a két helyszín között, és hogy hogyan tudnak a vendégeitek eljutni A pontból B pontba. Ne legyen túl nagy macera!

IV. Időjárás

Ismerős, ugye? „Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idő, mindig esik az eső…” Ami igaz, az igaz… Éppen ezért kell figyelembe venni a lagzihelyszín kiválasztásakor, hogy minden időjárási körülménynek megfeleljen. Ugyanis ki hisz ilyenkor az időjárásjelentésnek…

V. Stílus

Mint ahogyan a cipőtök összhangban van a ruhátokkal, és passzol a frizurátok és a sminketek, hogy harmonikus menyasszonyok legyetek, úgy a lagzihelyszín is formálja esküvőtök stílusát. Mindegy, hogy előkelő, rusztikus vagy letisztult, a lényeg, hogy összhangban legyen veletek.

VI. Ár

Nem elhanyagolható részlet a döntési folyamatban, a helyszín bérlésének anyagi vonzata. Amikor érdeklődtök, mondjátok meg a tervezett létszámot, mert lehet, hogy egy bizonyos szám fölött ingyen, vagy kedvezménnyel tudjátok kibérelni a termet. Hiányzik 1-2 ember? Biztos van még egy távoli rokon, vagy régi szomszéd, aki elfér a listán.

Lagzihelyszín lehetőségek, ötletek

A lagzitok helyszínének stílusát nem csak a dekorációval tudjátok meghatározni – persze sokat segít – de kell, hogy legyen egy sajátos hangulata a helyszínnek, amire már csak rá kell erősíteni, és kicsit feldekorálni. Összegyűjtöttünk nektek néhány ötletet, hogy könnyebb legyen felfedezni a lehetőségeiteket!

Lagzi sátor

Igazán tökéletes választás, ha egy jó kis bográcsos dínomdánom lagzit szeretnétek, de persze elegáns dekorációval kifinomult hangulatot is teremthettek. Igazán mobilis – minden szempontból!

Étterem, rendezvényterem

Itt biztosan nem lesz gond az esküvői vacsorával és az asztalok elhelyezésével, már csak az a kérdés, hogy tudtok-e helyet szorítani a táncparkettnek és a zenekarnak. Nyilván ezeken a helyszíneken a falak színe, a burkolat és berendezési tárgyak stílusa adott, de egy kis dekorációval tudtok finomítani rajta!

Pajta, istálló

Szeretnétek visszatérni a természetbe, de mégsem az erdő közepén akartok lagzizni? Tökéletes választás lehet egy méretes pajta, vagy istálló! Lenyűgöző látványt fog nyújtani a sok fa és fényfüzérek rusztikussága.

Csárda

Ha betyáros jó hangulatra számítotok, és nem kell a flanc, inkább maradnátok a kockás abrosznál, itt a remek lehetőség! Egy jó kis magyaros menü, élő zenekar, és már indulhat is a „Már minálunk babám…” Csak a csípős paprika legyen elég!

Borospince

Ha egy kicsit vintage, olaszos hangulatra vágytok, keresettek egy jó nagy borospincét, ahol mindenki elfér! Indulhat is a toszkán hangulat, és a dekorációt sem kell túlzásba vinni! Hagyjátok érvényesülni a csodás tégla kupolát, elég egy kis gyertyafény a bor mellé…

Családi birtok, kerthelyiség

Emlékeztek a ’90-es évek nagy kedvencére, az Örömapa című filmre? Én imádtam, ahogy a családi udvar egyszercsak ünneplőbe öltözött, és egy csodás esküvői helyszínné változott. Ha van lehetőségetek családi birtokon, udvaron vagy egy romantikus kis kerthelyiségben megtartani a lagzit, érdemes elgondolkodnotok rajta!

Na ugye, hogy ugyanúgy lehet tökéletes lagzihelyszínt találni mezítláb asztalon táncolós, királyi eleganciával átitatott, és „veszkócsizmás” lagzihoz is! Bár a fogadást mi nyertük, ti megnyertétek a tökéletes lagzihelyszínt! Jól jártatok, ugye?