Nincs menőbb dolog annál, mint ha egy pár 5380 méteres magasságnál mondja ki a boldogító igent a Mount Everest csúcsai között. Ti is imádják az ilyen egyedi esküvőket? Nem csodáljuk! Az esküvői fotók láttán a mi fantáziánk is azonnal szárnyalni kezdett! Következzen egy mesés esküvő, a Mount Everest csúcsai között!

Esküvő helyszín banner

Nem csak a levegőben vagy a víz alatt lehet trendi esküvői képeket készíteni szertartás közben, hanem egy jó kis hegymászás után Nepál mesebeli hegycsúcsai között is. Így gondolta a 32 éves finn származású cégvezető, Heidi Turunen, és a 31 éves ausztrál ács, Tom Rein, akik kilencnapi gyaloglást követően érték el a kiszemelt esküvői helyszínt. Az út nem volt fenékig tejfel, mert Heidi hegyibeteg lett 5 ezer méter magasság felett, és a párnak a kemény mínuszokkal is meg kellett harcolnia (a hátizsákjaik pedig 12+25 kilót nyomtak).

„Tommal még az utazás előtt elhatároztuk, hogy kettesben megyünk végig az úton, nem voltak sherpáink, nem volt semmilyen segítségünk. Amikor az alaptárborba érkeztünk, egy szikla mögött vettem át az esküvői ruhát. Miután lement a Nap, menedékházban aludtunk, téli hálózsákba bújva. Sosem fogom elfelejteni ezt a kilenc napot és a hegyeket!” – mesélte Heidi a Daily Mailnek.

Hirdetés

Bár mi is nagyon szeretünk kirándulni, elképzelni sem tudjuk, hogyan vitték el magukkal még a menyasszonyi ruhát és az öltönyt is, nem beszélve Heidi hosszú, mesés fátyláról! Mindenesetre elképesztően szép fotók készültek az ausztrál pár esküvőjéről, és biztosan hatalmas élmény volt már önmagában a túra is, nemhogy a fogadalomtétel. Az anyakönyvvezetőt ez esetben azért annyira nem irigyeljük, bár kétségkívül emlékezetes lesz számára is ez a kiruccanás.

A megpróbáltatások után a pár egyenesen a napsütötte Thaiföldre utazott, hogy kipihenjék a hegymászás fáradalmait, és hogy a családdal és a barátokkal is együtt bulizzanak a tengerparton. Kipróbálnátok ezt a kalandot?

forrás és fotó: dailymail.com