Sokan álmodoznak fehér homokos tengerparti esküvőről, miközben egy vízparti esküvő Magyarországon is csodálatos lehet. Igazán szerencsések vagyunk, hisz kis hazánkban szebbnél szebb tavak, folyók várják a szerelmespárokat, hogy felejthetetlen helyszínül szolgáljanak életünk legszebb napján. Elő a térképpel, mutatjuk az utat!

Esküvő helyszín banner

Miért csodás egy vízparti esküvő?

Mindegy, hogy a vízparti esküvő Magyarországon tóparton, vagy folyóparton történik, mindenképp felejthetetlen látványt és élményt fog nyújtani. Egy vízparti esküvő minden évszakban más-más arcát mutatja, de az biztos, hogy egyikben sem fogunk csalódni. Sokan nem szeretik a beállított fotózást, de biztos, hogy mindenki szeretni fogja a vízparton készített spontán képeket! Nem csak nektek, de a násznépnek is különleges élmény, ahogy a fodrozódó víz partján mondjátok ki a boldogító igent.

Nászút tippekre is kíváncsiak vagytok? Szívesen lefoglalnátok akár már ma a szállást, hogy biztosan az ország legszebb részén pihenjetek? Ebben is segíthetünk nektek!

A nászutas lakosztályok áráról ITT olvashattok bővebben!

https://ilovedunakanyar.hu/sztori/szallas-zebegeny/

Top 10 helyszín – Vízparti esküvő Magyarországon

10. Sződligeti-tó

A Sződligeti-tó aprócska, vadregényes hangulata utánozhatatlan látványt nyújt egy esküvőn! A nádfedeles kunyhók, beugró kis zegzugos szigetecskék és tükröződő vízfelszín meseországba repít mindenkit!

9. Tisza-part

Természetesen a vízparti esküvők dobogós helyén szerepel a Tisza, a maga vadregényes, folyó fölé hajló óriási fáival. Rengeteg eldugott csendes helyszínt kínál az esküdni vágyóknak.

Hirdetés

8. Orfű

A Mecsek-hegyhát közepén található kis település, az Orfűi-tóval igazán meghitt gyöngyszeme kis hazánknak. A természet adottságai, a hegy, patakokban gazdag völgyek és a síkságok változatossága minden házasulandónak tökéletes választás lehet.

7. Tata, Öreg-tó

Ha a vágyatok egy vízparti esküvő Magyarországon, bátran válasszátok Tatán az Öreg-tavat, mely vízivárral és erdős résszel is megörvendeztet benneteket. Egyszerre áraszt természetközeli, és kicsit középkori hangulatot a kő és fa találkozása a vízparton.

Tata, vízparti esküvő Magyarországon
Fotó: Kristóf Eszter

6. Bokodi-tó

Sokaknak mai napig hihetetlen, hogy Magyarországon is található egy lebegő, azaz úszó falu. Ha szerelmesek vagytok a Maldív-szigetekbe, de spórolnátok egy kicsit, azonnal vegyétek irányba Bokodot, és a legkülönlegesebb magyar horgásztavat!

5. Bánki-tó

Bánk, Nógrád gyöngyszeme a vadasparkkal, tájházzal, és várral igazi időutazásra csábít minket. A Cserhát dombjai ölelik körbe az itt házasulandókat.

Tipp!

Bánk közelében kerestek esküvői helyszínt? Régóta szimpatikus számotokra a Prónay-kastély? Az alsópetényi kastély kiváló helyszín a polgári szertartáshoz, a lakodalomhoz és az esküvői fotózáshoz egyaránt, a Nagykastély mögötti dísztó sok pár kedvence!

Prónay-kastély esküvő

4. Velencei-tó

A Velencei-tó nem csak nyáron kedvelt strandoló helyszín. Sokkal több rejlik benne! A kultúra és természet csodás találkozása, a nádasok lágy táncával.

3. Fertő-tó

Közép-Európa harmadik legnagyobb állóvize, és hazánk második legnagyobb természetes tava. A mellette található kastélyok eleganciája, a kőfejtő robusztussága és a nádfedeles bungallók romantikája mindenkit szerelemre csábít.

esküvő Fertő-tó
Fotó: mapio.net

2. Duna-part

Az ezerarcú Duna partján tarthattok nagyszabású luxusesküvőt a budai oldalon, és kis romantikus meghitt szertartást is a Dunakanyar valamely vadregényes pontján. Az biztos, hogy lenyűgöző látványt nyújt a hömpölygő Duna!

Tipp!

Visegrád, Zebegény és Szentendre is csodás helyszín egy esküvőhöz, sőt, akár a nászúthoz is! Remek szállodák, vidéki házak és villák várnak benneteket a térségben!

1. Balaton

A legtöbb vízparti esküvő Magyarországon még mindig a Balaton-parton van. Nem meglepő, hisz rengeteg lehetőséget kínál hazánk legnagyobb tava. Ha a Badacsonyt szeretnétek esküvőtök háttereként látni, válasszátok a déli partot, ha viszont a szőlőlugasok társaságára vágytok, maradjatok az északi parton.

https://habosbabos.hu/foto-video/10-pazar-eskuvoi-fotos-helyszin-a-balatonnal

Ha eddig azt gondoltátok, hogy egy vízparti esküvő Magyarországon nem lehet olyan romantikus, mint egy tengerparti szertartás, most egész biztosan megváltozott a véleményetek. Járjátok be legszebb tavaink-folyóink partjait, és higgyetek az első látásra szerelemben!

Borítókép: Prónay-kastély, Alsópetény