Szűrés a kategórián belül (Járműbérlés)


Érkezz stílusosan a szertartásra!

Egy jó belépő a tökéletes járművel felejthetetlen pillanatokat szerezhet mind a násznép, mind pedig az ifjú pár számára, és eközben még remek fényképek is készülhetnek!

Sok pár bérel autót az esküvőjére, mert szeretnének stílusos a helyszínre érkezni, majd ezt követően az autót, illetve autókat az esküvői fotózás során is felhasználnák. Ha mi is erre vágyunk, akkor nincs más dolgunk, mint megálmodni azt, hogy milyen autó passzol hozzánk, és utánajárni az áraknak. Az országban számos autókölcsönző várja a párok megkeresését, a bérlehető autótípusok skálája pedig igen széles. Bérlés előtt érdemes tudni néhány nagyon fontos információt, ami alapvetően meghatározza, hogy a járműbérlés esküvőre hogyan valósulhat meg a lehető leggördülékenyebb formában!Esküvői autóbérlés – A legnépszerűbb autótípusok

A legnépszerűbb autótípusok között szerepelnek a luxusautók, a limuzinok, a veterán autók, és a kicsit extrémebb lovas hintók is. Az autók bérlése Magyarországon belül viszonylag egyszerű, komolyabb problémákkal nem lehet találkozni azt leszámítva, hogy esküvőszezonban bizony igen hamar lefoglalják a legnépszerűbb autókat. Következzenek a részletek!

Luxusautó bérlés

Amennyiben nem tartozunk a luxusautó tulajdonosok szűk táborába, az esküvő napjára a bérlés még mindig szóba jöhet. Szerencsére egyre több autókölcsönző cég van a piacon, így az árak is egészen barátiak. Bizonyos kölcsönzők 10-15 ezer forintos óránkénti ártól biztosítanak felsőkategóriás német gyártmányú autótípusokat, napi 100-150 ezer forintért már luxus terepjáróval gördülhetünk a násznép elé.

Azonban ha pl. James Bond tematikájú esküvő az álmunk, mindössze 200.000 Ft-os nettó áron cabrio Aston Martint is bérelhetünk! A sportautókról se feledkezzünk meg. A sebesség, a benzingőz és a lóerők szerelmesei is találnak megfelelő típust a piacon.

Limuzinbérlés esküvőre

Néhány évtizeddel korábban kerek szemekkel bámultuk az amerikai filmekben felbukkanó limuzinokat, manapság azonban teljesen hétköznapi látvány, amikor Budapest utcáin elsuhan mellettünk egy luxus limuzin. Ha az az álmunk, hogy az esküvőre egy 7 és fél méter hosszú, csillogóan hófehér, gyönyörűen feldíszített limuzinnal érkezünk, akkor már le is foglalhatjuk.

Az esküvői limuzinok nagy előnye pl. egy luxusautóval szemben, hogy 5-7, vagy még több fő részére nyújt férőhelyet, így az örömszülők vagy a tanúk is kényelmesen elférnek!

A nagy napon előfordulhat, hogy az általunk kiválasztott limuzin egy adott utcába nem tud bekanyarodni a hosszúsága miatt. A sofőrök ilyen esetekben megpróbálnak a lehető legközelebb parkolni a kiindulási ponthoz, ám menyasszonyi ruhában néha ez is igen hosszú távnak bizonyulhat. Előzetesen muszáj átgondolni, hogy pl. egy 13 méter hosszú limuzin hogyan tud majd bekanyarodni oda, ahol a szertartás, és a lakodalom lesz.Plusz extrának számít, ha a szolgáltató vállalja a limuzin esküvői díszítését, illetve egyes helyeken az esküvői fotózásra is vállalják a bérbeadást és a dekorálást.

Old timer / veterán autó bérlése esküvőre

“A stílus maga az ember” – szól Georges-Louis Leclerc máig érvényes idézete 1733-ból. Fontos, hogy az esküvő stílusához és tematikájához válasszuk ki a kiegészítőket, így ha például egy 19. századi villaépületben tartjuk az esküvőnket, esetleg a dress code-ot is ehhez igazíthatjuk. Ehhez érdemes elgondolkodni egy csillogó old-temer bérlésén.

A ’20-as évek Amerikája sokakat megihlet, a szesztilalom idejét idéző Ford A modell például remek választás. Őszi és tavaszi esküvőkre, amikor nagyobb esély van csapadékos időjárásra, stílszerűen London taxival is érkezhetünk az esküvőnkre.

Fontos tisztázni, hogy minden veterán autó egyedi és megismételhetetlen a maga nemében, de márkától, évjárattól és darabszámtól függően, a veterán autó bérlés során nagyobb árkülönbségekkel is találkozhatunk.

Járműbérlés esküvőre – Hasznos tudnivalók

Mielőtt a járműbérlés megtörténik, nagyon fontos megismerni a bérlés feltételeit. Ezek az információk általában mindenkinek újak, akik nem béleltek még autót korábban. Szolgáltatótól függően változhatnak a feltételek és a követelmények, de általában az alábbi dolgokra kell odafigyelni:

 • A bérleti nap időtartama: Egy bérleti nap szinte mindenhol 24 órás időtartamot jelent, de a szolgáltatók többnyire rugalmasak, ha előre megbeszéljük velük, hogy mikor érnénk vissza a járművel.
 • Korhatár követelmény: A bérléshez a minimum korhatár általában a 18 vagy a 21 éves életkor, de van olyan szolgáltató, ahol ez nem feltétel, csak a jogosítvány.
 • Napi kilométerlimit: Sok szolgáltatónál találkozhatunk napi km limittel. A limit lehet 150-250 km/nap, ha ezt meghaladjuk, akkor km díjat kell általában fizetni. Külföldre nem is vihetünk minden autót, ezzel kapcsolatosan külön kell érdeklődni.
 • Bérleti díj: A bérleti díjat a legtöbb esetben (főleg a luxusautóknál) előre kell kifizetni, legkésőbb az autó átvételekor. Ügyeljünk rá, hogy erről minden esetben kapjunk papírt!
 • Szükséges okmányok: legalább 1 éves jogosítvány, személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, és adókártya.
 • Üzemanyag és takarítási díj: Az autót annyi üzemanyaggal kell visszaszolgáltatni, amennyivel kaptuk, ezen kívül a szolgáltató takarítási díjat is felszámolhat. Ennek összege 1000-5000 Ft között mozog.A költségvetés és a kaució

Ha elkészítettük az esküvői költségvetést, fel kell mérnünk, hogy belefér-e a keretbe az esküvői autóbérlés. A kaució árát pluszban rá kell erre számolnunk, illetve azt is, ha a násznép más tagjainak is bérelünk autót. Sok pár választja ezt az opciót, hogy például a tanúk és a koszorúslányok is hasonló stílusú járművel érkezzenek a szertartás és a lakodalom helyszínére, mint ők.

A kaució megfizetése olyan természetes, mint az, hogy a menyasszonyi ruhának tökéletesen kell rajtunk állni a nagy napon. Szinte minden kölcsönzőben kérnek kauciót, az értékesebb autóknál pedig ez alól nincs kivétel. A limuzinok, a prémium kategóriás autók, a veterán autók, és hintók esetében ez alól csak akkor lehet kivétel, ha az általuk biztosított sofőr vezeti a járművet. A bérlés alkalmával szolgáltatói szerződés is készül, amely tartalmaz minden olyan információt, amely egy ilyen esetben fontos lehet. Ez a szolgáltatónak ugyanúgy érdeke, mint nekünk.

Járműbérlés – Árak

Ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, hogy bérlünk-e járművet a nagy napra, nyilvánvalóan konkrét árakra van szükség. A piacon körülnézve az árak viszonylag egységesek, lássuk, milyen kaliberű autók milyen költséggel járnak.

Limuzin bérlés árak:

 • Egy 16 személyes Hummer H2 Limo bérlése kb. 60 ezer Ft/óra körül mozog,
 • egy 20 személyes Cadillac Escalade Limuzinnál kb 40-50 ezer Ft egy óra,
 • egy 12-14 személyes Lincoln Town Car Limo bérlése várhatóan 20-30 ezer Ft/óra

Veterán autó árak:

 • A Cadillac autók óradíja típustól függően 25.000 Ft (pl. Cadillac Deville Coupe), és 60.000 forint környékén áll meg (pl. Cadillac Eldorado).
 • Egy Chevrolet Impala bérlése átlagosan 45.000 Ft-ba kerül óránként, ez az árkategória a rövidebb orrú Chevrolet Master de Luxe is.
 • Egy Ford Mustang átlagosan 30.000-120.000 ft/óráért bérelhető.
 • Egy régebbi típusú BMW bérlése 45.000 forinttól kezdődik (pl. BMW 520), de kerülhet 60.000 forintba is (pl. BMV E-30).
 • A veterán Mercedesek óradíja 50.000 forinttól indul, de vannak olyan autók is, amelyek csak egyedi árajánlattal bérelhetők
 • Egy sikkes Rolls Royce 40.000 ft-os óradíjtól kezdődik

A veterán buszok (pl. Robur LO 3001) bérleti díja általában 20.000-30.000 Ft/óra.

Prémium kategóriás és sportautó árak:

 • Az olyan prémium kategóriás autók, mint pl. egy BMW 118i, vagy egy Tesla S 85, a bérleti díj általában 000-100.000 Ft/nap
 • A cabrio és sportautók, mint pl. egy BMW 640D Cabrio, egy AUDI R8 SPYDER V10 5.2 FSI bérleti díja 000-500.000 Ft/napHintó árak:

 • A hintókat általában 20.000-30.000 Ft/óra vagy 70.000 Ft/nap áron lehet kibérelni. Ezek között találunk fedett és nyitott hintót is, melyekben 2-4 fő fér el kényelmesen. A hintót természetesen hozzáértő személy hajtja, így az ő munkadíja is beleértendő a bérleti díjba.

Az a járműbérlés, ahol az autó mellé sofőrt is biztosítanak a cégek, nyilvánvalóan drágább lehet. Fontos rákérdezni, hogy a sofőr milyen munkaidőben dolgozik, és hogy a bérlés ára tartalmazza-e a sofőr munkadíját is. Továbbá kérdés az is, hogy van-e lehetőség/kapacitás több sofőrrel is együtt dolgozni (sofőrszolgálathoz hasonlóan) a nap vagy az este folyamán.

Esküvői autóbérlés – A legfontosabb szempontok

Az esküvői autóbérlés és más járművek bérlése esetén is is érdemes figyelni a minőségi szolgáltatásra, vagyis arra, hogy egy adott összegért milyen autót, milyen extrákat és milyen élményt kapunk. A választást mindenképpen ezekhez a szempontokhoz kell igazítanunk. Árajánlatot persze minden esetben érdemes előzőleg kérni, és a szerződéshez is ragaszkodni kell. Bár ezt az esküvői autóbérlés esetében minden szolgáltató megteszi majd helyettünk is.

Egy szuper autó csak emelhet a nagy nap fényén, és valóra válthatja egy réges-régi álmunkat is. Ezért is fontos elgondolkodni a járműbérlés lehetőségén.

Inspirációk

Az esküvői jármű kiválasztása meghatározza a pár belépőjét, ezért minden esetben olyan eszközt érdemes bérelni, ami tökéletesen passzol az esküvő stílusához, és a pár igényeihez. Szóba jöhet az autókon kívül akár hintó, bicikli, hajó vagy motor is.

Veterán autó bérlés – Árak, feltételek, hasznos infók
2019/11/20Járműbérlés

Veterán autó bérlés – Árak, feltételek, hasznos infók

Csodás elgondolás a múlt egy darabkájával áthajtani jövőtök kapuján, azonban egy veterán autó bérlés számos feltételhez kötött.  Esküvőtök különleges fűszere […]

Limuzin bérlés esküvőre – Hajts a luxusra!
2018/8/9Járműbérlés

Limuzin bérlés esküvőre – Hajts a luxusra!

Limuzin bérlés esküvőre! Ugye nektek is megfordult már a fejetekben, hogy egy csodaszép limuzinon gördüljetek be az esküvő helyszínére? Fekete, […]

Autóbérlés esküvőre – Árak, kaució, hasznos tippek!
2018/7/26Járműbérlés

Autóbérlés esküvőre – Árak, kaució, hasznos tippek!

Autóbérlés esküvőre! Szívesen megkoronáznátok a nagy napot azzal, hogy egy vagány amerikai veterán autóból szálltok ki az esküvő helyszínén, a […]