Szűrés a kategórián belül (Catering)


Inspirációk

Az esküvőszervezés egyik legfontosabb pontja a menü kiválasztása. A tökéletes cateringnek köszönhetően nem csak a szertartás, de a lagzi is minden vendég számára emlékezetes marad!

Mindenmentes esküvői menü - Jó döntés?
2020/11/8Esküvői catering

Mindenmentes esküvői menü - Jó döntés?

Napjainkban nem lehet úgy elmenni egy cukrászda, vagy akár egy újságosbódé előtt, hogy ne találkoznánk mindenhol a kifejezéssel: mindenmentes torta, […]

Esküvői food truck - Guruló gasztro-kocsi stílusosan!
2020/2/25Esküvői catering

Esküvői food truck - Guruló gasztro-kocsi stílusosan!

Ha szeretnétek egy igazán dekoratív, mutatós mégis praktikus különlegességet az esküvőtökre, az esküvői food truck lehet a tökéletes választás! De, […]

Az esküvők sztárja az esküvői finger food lesz idén!
2020/2/13Esküvői catering

Az esküvők sztárja az esküvői finger food lesz idén!

Akár hetedhét országra szóló lakodalmat szeretnétek, akár bensőséges kis szertartást, az esküvői finger food egy izgalmas megoldás lehet a menükínálatban. […]

Esküvői catering - Árak és szolgáltatások
2019/12/9Esküvői catering

Esküvői catering - Árak és szolgáltatások

A sok esküvői szolgáltatás között az eszem-iszomra mindig nagy figyelmet kell szentelni, és sokszor az esküvői catering a legügyesebb megoldás. […]

2019/9/13Esküvői catering

Esküvői menü árak összehasonlítása

Az esküvői helyszín lefoglalása az esküvőszervezés elején történik. Sok pár a kiszemelt helyszín speciális paraméterei, és extra szolgáltatásai mellett természetesen […]

Hagyományos esküvői menü tippek!
2018/7/30Esküvői catering

Hagyományos esküvői menü tippek!

Sokszor jártatok már esküvőn, de mindenhol más esküvői menüvel láttak titeket vendégül? Bizony, ahogyan nincs kettő ugyanolyan esküvő, úgy valószínűleg […]

Esküvői Catering

Az esküvői catering szolgáltatás tulajdonképpen egy esküvő étel- és italkínálatának biztosítását jelenti. Az esküvőszervezés egyik kulcspontja a tökéletes helyszín keresése mellett a catering cég, illetve menüsor kiválasztása. A helyesen megválasztott fogásoknak köszönhetően olyan lesz a lakodalom, ahogyan elterveztük, hiszen a vendégek a zene mellett nagy hangsúlyt fektetnek az esküvői menüre. Vagyis a profi catering szolgáltatás egyenlő a lagzi sikerének kulcsával.A catering szolgáltatás lehetővé teszi, hogy ne csak étteremben tarthassuk a lagzinkat, hanem külső helyszínen is.

Catering, esküvői fogások és a helyszín

Sok pár nem gondol arra, hogy az esküvői menüt érdemes adott esetben a lakodalom helyszínéhez igazítani. Egy „hagyományos” helyszín, mint egy étterem nem adja fel annyira a leckét, mint esetleg egy pajta, egy vízparti helyszín, vagy éppen egy igazán bohém lagzi. Ha stílusosak szeretnénk lenni, egy tengerparti lagzihoz válasszunk tenger gyümölcsei menüt, egy csárdában pedig a jól megszokott pörköltes, húsleveses, gulyásleveses fogásokat érdemes fogyasztani.

Kertiparty, beach lagzi, vagy sátras esküvő a nagy vágyunk? Ehhez remekül passzolnak a grillételek, bográcsos finomságok és BBQ fogások! Becsempészhetünk a köretek közé különlegesebb dolgokat is, mint például a csicseriborsó, a spenót és az édeskömény. Ezek érdekes meglepetésnek bizonyulhatnak.

Mit tartalmaz az esküvői catering?

Az esküvői catering szolgáltató kiszállítja ételeit és italait a lakodalom helyszínére, és ott a pár kívánsága szerint tálalja/szolgálja fel őket az alábbi formákban:

 • állófogadás
 • svédasztalos fogadás
 • koktél party
 • finger food

Egy esküvői menü általában tartalmazza a vendégváró falatokat, az előételt és/vagy levest, a főételt, a salátákat, a desszertet és az éjféli vacsorát. Az éjféli vacsora nem minden esetben szerepel a menü részeként, egyes szolgáltatók külön díjat számolnak fel rá. Erről érdemes időben tájékozódni.

A catering és az esküvői menü ára

A lakodalom helyszínének kiválasztása után fontos utánajárni annak, hogy milyenek az adott helyen az esküvői menü árak, és mit tartalmaznak ezek a csomagok. Bár általában sokféle tálalás közül választhatunk, az esküvői menü árak a tálalás szempontjából nem igazán változnak, napjainkban ennél sokkal rugalmasabbak az éttermek.Sok pár gondolja azt, hogy vidéken az árak sokkal kedvezőbbek, mint Budapesten, de az igazság az, hogy ez közel sincs így. Mi befolyásolja akkor az esküvői menü és a catering árak alakulását? Természetesen az alapanyagok és a szolgáltatások minősége, illetve az is, hogy mennyire extrém az adott menü, amire a választásunk esett. A nívós szolgáltatóknál a hagyományos esküvői menük is drágábbak, hiszen ott a szolgáltatók profizmusát kell megfizetni az adott alkalomra, nem feltétlenül a különleges menüt.

Itt is, mint az esküvői szolgáltatók esetében mindenhol, a profi esküvői catering szolgáltatásnak ára van, amit bele kell kalkulálni a költségvetésbe.

Az aktuális árak

Országos körkép alapján elmondható, hogy nagy árkülönbségek csak a különlegesebb fogások miatt találhatók, illetve attól is függ az ár, hogy az italfogyasztást is tartalmazza-e.

 • Esküvői menü italfogyasztás nélkül: 3.500-16.000 Ft/fő (Egy klasszikus esküvői menü ára átlagosan 8.000 Ft/fő)
 • Esküvői menü italfogyasztással: 7.900-20.000 Ft/fő
 • Éjféli vacsora magában: 1.700-3.500 Ft/fő
 • Italcsomag ajánlatok: 1.700-3.900 Ft/fő
 • Alkoholmentes italcsomag: 1.690-2.500/fő
 • Extrák: limonádés italcsomag (1.000-1.500 Ft/fő), pezsgős koccintás (590-990 Ft/fő), extra röviditalos kiegészítő csomag (2.500-3.500 Ft/fő), koktélos italcsomag (3.000-4.500 Ft/fő)

 Rendhagyó catering szolgáltatások

A catering szolgáltatóknak haladni kell a párok aktuális elvárásaival, így felkészültek a húsmentes menüre, a mindenmentes menüre és a zero waste szolgáltatásra vonatkozó igényekre is.Húsmentes esküvői menü

Visszatérő kérdés a húst nem fogyasztó párok körében, hogy vajon a nagy napon húsmentes menüvel lássák-e vendégül a násznépet, vagy engedjenek az elveikből, és kerüljön hús is az asztalra. A döntés előtt érdemes bizonyos szempontokat mérlegelni, és egyeztetni a catering szolgáltatóval is.

A húsfogyasztó emberek a peszkatariánus, az ovo-lakto vegetáriánus, és a szemivegetáriánus fogalmakat többnyire csak hallomásból ismerik, és nem is biztos, hogy szívesen megismerkednének a vegetarianizmus fokozataival közelebbről. Vajon mi lehet az oka annak, ha a menyasszony és a vőlegény egyáltalán nem szeretne húst látni az esküvőjén?

 • A pár egyik, vagy mindkét tagja megtagadja annak a lehetőségét, hogy húst egyen, és ezért nem szeretné az esküvőjén sem, ha hús kerülne a tányérokra.
 • A pár egyik vagy mindkét tagja lelkes állatvédő, és nem szeretné, hogy az ő esküvője miatt egyetlen állatnak is meg kellene halnia.
 • A pár egyik vagy mindkét tagja meg akarja mutatni, hogy egy húsmentes esküvői menü is ízekben gazdag élményt nyújt majd a vendégeknek.

Utóbbi talán a legérdekesebb döntés, hiszen sokak szemében ez nem igazán nyomós érv. Az ízek természetesen fontosak, de a hagyományos, megszokott esküvői fogásokról nem könnyű lemondani. Kár lenne tagadni, hogy a vendégek nagy része a szertartás mellett a finomságok miatt is várja az esküvőt.

Húsmentes esküvői fogások

A menü megtervezését érdemes szakemberre bízni, de kérdéseket természetesen nyugodtan feltehetünk.

 • Kérjük ki a szakács véleményét vagy az esküvői catering szolgáltató meglátását azzal kapcsolatban, hogy milyen menüsort érdemes összeállítani, hogy az kellően laktató legyen.
 • Ha szükségesnek érezzük, egyeztessünk egy táplálkozási tanácsadóval is.

Ezt követően nyugodtan tájékoztathatjuk a násznépet arról, hogy ne számítsanak húsra az esküvői menüben. Ha nem szólunk nekik, az is egy megoldás, hiszen nagy valószínűséggel az esküvő más részleteiről sem számolunk be mindenkinek.

Bárhogyan is dönt egy pár, azt szem előtt kell tartani, hogy ez az ő esküvőjük az ő vendéglistájukkal, és az ő pénzükből szervezik meg az esküvőt. Éppen ezért övék a döntés joga, hogy milyen ételeket szeretnének az asztalon látni! Ha ez valakinek nem tetszik, akkor maximum nem eszik a menüből!

Mindenmentes esküvői menü

Napjainkban egyre többet hallani mindenmentes esküvőről, ahol a párok úgy állítják össze a menüt, hogy ezeket az elveket végig szem előtt tartják. Sok vitát és konfliktust szül a mindenmentes esküvői menü kérdése a pár és a násznép között, és igen sok szempontot érdemes mérlegelni, mielőtt meghozzuk a végső döntést.Miért fogyaszt valaki „mindenmentes” ételeket? Természetesen azért, hogy különböző táplálkozásból fakadó problémákat és tüneteket mérsékeljen ezzel az étrenddel. Melyek ezek?

 • Olyan táplálékokkal bevitt allergének, mint a glutén, laktóz, tartósítószer, és a szója.
 • Anyagcserezavarok által okozott betegségek, mint pl. az inzulinrezisztencia, és a cukorbetegség.
 • Emésztéssel kapcsolatos zavarok, mint a puffadás, díszkomfort érzet, viszketés, kiütés, hasmenés, ekcéma, bélbetegségek, nem megfelelő bélflóra.

Aki az év minden napján mindenmentes ételeket fogyaszt, az az esküvője napján sem tér majd el ettől. Az, hogy a násznépet is mindenmentes menüvel látja-e vendégül, döntés kérdése. Lehet, hogy érdemes köztes megoldásban is gondolkodni, vagyis a vendégek választhatnak, hogy az A vagy a B menüt ennék szívesen. Ha svédasztalos megoldásban gondolkodunk, az is jó megoldás lehet. A catering cégek számára előzetes egyeztetést követően nem jelent nehézséget a kétféle menü összeállítása.

Zero waste esküvői menü

Az egyik legújabb esküvői trend a zero waste irányzat, amely tulajdonképpen a környezettudatos esküvőt jelenti. Egy zero waste esküvő a fenntarthatóság jegyében szerveződik, kellő figyelmet fordítva a hulladékmentességre, a túlfogyasztás és pazarlás elkerülésére.

Ez a tudatosság jellemzi az esküvői menüt is. Az esküvői menü összeállítása során a catering szolgáltató előnyben részesíti a szezonális termékeket, hisz azok előállítása nem terheli a Földet. Ha helyi termelőktől vásároljuk az ételeket-italokat, megóvjuk a bolygót a szállítás és import által keletkezett légszennyezéstől, károsanyag-kibocsátástól.

A zero waste esküvőn minden szempontot figyelembe vesznek a párok. Minden esküvőn rengeteg a megmaradt étel, ezért ha környezettudatosak szeretnénk lenni, akkor vagy papírdobozba csomagoljuk a vendégeknek (ehhez kérhetünk segítséget a catering szolgáltatótól), vagy keresünk olyan jótékonysági szervezeteket, melyek a megmaradt ételt elszállítják a rászorulóknak. A részletek annyira fontosak, hogy a papírszalvéták helyett textilszalvéták kerülhetnek csak a menü mellé az asztalra.Milyen a jó esküvői catering?

Összességében elmondható, hogy az esküvői menük igen sokrétűek, ennek köszönhetően igazán színes kínálat kerülhet az asztalunkra. Bátran válogathatunk a hagyományos és extrémebb menük közül, a násznép biztosan hálás lesz érte. A jó esküvői catering szolgáltatás pontos, minden igényt kielégít, a fogások pedig rendkívül ízletesek. A cég rugalmasan illeszkedik a kérésekhez, és széleskörű szolgáltatást nyújt.

Megtalálni a megfelelő szolgáltatót legalább olyan fontos feladat, mint rábukkanni a tökéletes helyszínre, ceremóniamesterre, vagy éppen a zenekarra. Érdemes törekedni a minőségre, és az árajánlatok begyűjtését követően szerződést kötni a kiválasztott szolgáltatóval.