A sok esküvői szolgáltatás között az eszem-iszomra mindig nagy figyelmet kell szentelni, és sokszor az esküvői catering a legügyesebb megoldás. De mi is pontosan az esküvői catering? Mikor érdemes igénybe venni? Milyen lehetőségeink vannak? Gyertek, járjunk utána! 

esküvői catering árak
Fotó: pexels.com

Mit értünk catering alatt?

A catering igazából az étel-italkínálat biztosítását jelenti. Mondanunk sem kell, hogy a helyszín és a zene mellett a legnagyobb hangsúlyt a menüre kell helyezni, hisz pontosan tudjuk, hogy a legtöbb vendég mit is vár el egy jó lagzitól.

A mulatást, az eszem-iszom dínom-dánomot! Ehhez azonban nagyon fontos a jól megválasztott esküvői menü, és a profi catering szolgáltatás.

Hirdetés

Mit takar az esküvői catering?

Az esküvői catering szolgáltatók kínálatában általában szerepelni szokott a:

 • helyszín berendezése
 • eszközök bérbe adása (étkészlet, tálak, poharak…)
 • menü elkészítése
 • az ételek-italok helyszínre szállítása
 • a helyszínen történő felszolgás/kiszolgálás
 • és akár az esküvői menü megtervezése is.

A felszolgálás minden esetben a pár elképzelései alapján kell, hogy történjen. Lehet szó felszolgált tányérszervízről, állófogadásról, svédasztalos fogadásról, koktélpartyról, grillpartyról vagy akár finger foodról is.

catering esküvőre
Fotó: pexels.com

Mit tartalmazhat az esküvői menü?

Ha catering szolgáltatóval dolgoztok a nagy napon, bátran igényelhettek különböző fogásokat az esküvői menüben. Választhattok a vendégváró falatok közül, dönthettek milyen előételt vagy levest szeretnétek, természetesen a menü része a főétel, saláta és desszert. Emellett a legtöbb esküvői catering szolgáltató gondol az éjféli menüre is, de előfordulhat, hogy ezért külön díjat számítanak fel. Tájékozódjatok előre!

Figyelj rá!

Mint minden esküvői szolgáltatóval, úgy a catering szolgáltatóval is írjatok szolgáltatói szerződést, hogy minden esetleges kérdésre, gikszerre fel tudjatok készülni, és ne érjen benneteket utólag meglepetés.

esküvői catering szolgáltatás
Fotó: pexels.com

Milyen előnye van egy catering szolgáltatásnak?

A catering lehetővé teszi, hogy a helyszínhez igazítsátok az ételeket, és ne fordítva! Nem muszáj minden esetben étteremben tartani a lagzit, sőt! A manapság egyre divatosabb szabadtéri esküvők, vízparti szertartások, beach lagzik, erdei esküvők, pajtákban tartott bohém hangulatú nagy napok növelték is az igényt, hogy az esküvői menü az adott – akár rendhagyó – helyszínen is kivitelezhető legyen.

Természetesen egy megbízható esküvői catering szolgáltató fel van készülve rendhagyó esküvői menükre is. Bátran érdeklődjetek a mindenmentes, húsmentes menük iránt is. Az ételérzékenységek miatti változtatásokra is tudnak megoldásokat.

catering szolgáltatás
Fotó: pexels.com

Esküvői catering árak

Országszerte eltérő lehet, hogy egy catering szolgáltató milyen árakon dolgozik. De nem is a főváros kontra vidék kérdés a döntő. Sokkal inkább a szolgáltatás és alapanyagok minősége, illetve, hogy az általunk igényelt menü mennyire tartalmaz speciális odafigyelést igénylő fogásokat.

 • Esküvői menü, italfogyasztás nélkül: A klasszikus esküvői menü ára 8.000-10.000 forint/fő környékén mozog, de a rendhagyóbbak ennek a duplájába is kerülhetnek.
 • Esküvői menü italfogyasztással: Átlagosan 10.000-20.000 forintba kerül fejenként.
 • Éjféli vacsora önmagában: Függ attól, hogy a megmaradt ételeket tálalják-e vissza, vagy plusz fogással is készülnek-e. Ára 1800-3500 forint/fő.
 • Italcsomag ajánlatok: Széles skálán mozoghatnak, az italkínálat mértékétől függően. 2500-7000 ft környékén érdemes számolni fejenként.
 • Alkoholmentes italcsomag: Szerencsére már erre is van lehetőség, ára 1700-2500 forint/fő átlagosan.

Természetesen ezen felül van lehetőség extrákra is, mint például limonádés italcsomag (1000-1800 ft/fő), pezsgős koccintás (700-1200 ft/fő) vagy koktélos csomag (3200-5000 ft/fő) is.

Catering banner

Ma már semmi sem állhatja utatokat, hogy olyan esküvőtök legyen, amilyet csak megálmodtatok. Lehet egy pajtában, szőlőlugasok között, tengerparton vagy erdő közepén, egy esküvői catering szolgáltató bárhová eljuttatja a finom falatokat!

Borítókép: www.pexels.com