Az esküvői fotóalbum egészen biztos, hogy életünk végéig kiemelt helyet fog kapni, sőt, még az után is ott fog porosodni a padláson, hogy unokáink is nosztalgiázhassanak majd.

Esküvőnk napjának minden élménye egy kicsit olyan, mint a babaillat. Mélyen magunkba akarjuk szippantani, még mielőtt elillanna.

Jó lenne minden emlékünket bezárni Dzsinn mellé egy lámpásba, hogy esős napokon csak meg kelljen dörzsölni, és újra a hatalmába kerítsen minket az a gyomorremegős érzés, ami az esküvőn is ott csiklandozott bennünk.

Esküvői fotóalbum kiválasztása

Nem mindegy, hogy esküvőnk emlékeit milyen köntösbe bújtatjuk. Érdemes egy kicsit utána járni, hogy milyen esküvői fotóalbum repertoár kapható, és kiválasztanunk azt, amelyik a legjobban tükrözi a mi ízlésünket, személyiségünket és esküvőnk hangulatát.

Esküvői fotóalbum

Milyen képek kerüljenek az esküvői fotóalbumba?

Egy esküvői fotóalbum minél gazdagabb, annál jobb. Mivel a kapcsolatotok is nagy utat tesz meg, mire odáig juttok, hogy az oltár előtt megpillantjátok egymást, ezért érdemes az esküvői fotóalbumnak is életet adni, az első laptól kezdve.

Ha van kedvenc képetek, ami mondjuk az első találkozáson, első randin vagy épp a lánykérésen készült, bátran indítsátok ezzel a fotóalbumotokat. Utána esetleg jöhet egy-egy csoportkép a lánybúcsúról, legénybúcsúról, persze, csak a vállalhatóbbak!

Hirdetés

A gyors történetmesélés után jöhet az esküvői fotóalbum legfontosabb része! Az albumban főszerepet kaphatnak a jegyesfotók, a műtermi esküvői fotók, a szabadtéri esküvői fotók, a kreatív fotózáson készített fényképek, és az instax polaroid képek is.

Ne feledd!

Egy esküvői fotóalbum szerkesztésénél nincsenek kőbe vésett szabályok! Nem kell tökéletesnek lennie, sokkal fontosabb, hogy minél jobban vissza adja esküvőtök hangulatát. A mókás pillanatok képei kihagyhatatlanok az albumból, mint a filmek végén a bakik!

Fotóalbum esküvőre

Esküvői fotóalbum ötletek, árak

Ti is szívesen nézegettétek szüleitek műtermi esküvői képeit, amit egy kihajtható, keményborítós bársony albumban lehetett fellapozni? Mi is! Manapság azonban már ennél jóval egyedibb, kreatívabb megoldástokból szemezgethettek!

Díszes esküvői fotóalbum

Nagyon sok stílusból válogathattok, ha esküvői képeiteket hagyományosabb fotóalbumba helyeznétek. Találhattok letisztult, modern, elegáns és vintage darabot is, de magatok is kidekorálhattok egy egyszerűbb borítójút, így igazán egyedi albumot készíthettek.

2500 és 6000 forint között mozog az áruk.

Esküvői emlékkönyv

Esküvői emlékkönyv

Ha nehezen jönnek az ötletek, szerezzetek be egy esküvői emlékkönyvet. Ebben az a remek, hogy előre megadják egy-egy oldal témáját, így vezetve vagytok, de a végleges kinézetet ti tudjátok létrehozni. Áruk átlagosan 4000-8000 forint.

Esküvői fotókönyvF

Szuper lehetőség, hogy igazán tartós legyen egy esküvői fotóalbum. Több online felület is rendelkezésetekre áll, hogy megalkossátok saját fotókönyveteket, melyet aztán digitális képekkel, minőségi papírra kinyomtatnak, és könyv formában összefűznek.

Nagyon strapabíró, és a nyomtatott képeknek köszönhetően nem tudnak kicsúszni, sérülni a fotók. Áruk oldalszámtól függ, általában 26-28 oldaltól indul, mely 7000-8000 forint, és oldalanként pár száz forinttal emelkedik.

Esküvői fotókönyv

Digitális képkeret

Ha a digitális megoldások állnak hozzátok a legközelebb, beszerezhettek olyan képkeretet, melyben a fénykép helyén egy kijelzőn folyamatosan váltakoznak az általatok feltöltött képek.

Áruk márkától, mérettől, teljesítménytől és felbontástól függ, átlagosan 12.000 forinttól indul, és elérheti a 65.000 forintot is.

Digitális képkeret

Esküvői scrapbook

Igazán fantáziadús és manapság nagyon közkedvelt esküvői fotóalbum. Kreativitásra, némi szabadidőre, és sok mütyürre lesz szükségetek. Kell olló, ragasztó, szalag, színes papír, csillámpor… és az sem árt, ha van a közeletekben türelem, kitartás, és egy pohár bor, hogy a jó hangulat se maradjon el! 

Maga az üres album 5000 forintba kerül átlagosan, és a végösszeg attól függ, mennyi mindent ragasztotok bele.

Esküvői vászonképek

Ha nem csak a polcra téve, de otthonotok falán is emlékezni akartok életetek egyik legboldogabb napjára, bátran legyetek vállalkozó szelleműek és találékonyak!  

Nagy divat manapság keret nélküli vászonképeket csináltatni. Válasszátok ki néhány kedvenceteket, készíttessétek el különböző méretben, és tegyétek fel fotómontázsként egy központi falra a lakásban, vagy helyezzétek a hálószobátokba.

Árát tekintve, egy kisebb méretű vászonkép (15x25cm) 3000-5000 forint, míg egy óriás méretű (100×120 cm) 30.000-35.000 forint körül mozog.

Esküvői vászonkép

Kreatív fotóalbum megoldások

Igazán kreatív és egyedi, ha apró kis csipeszekkel csíptetjük fel esküvői képeinket. Választhattok előre gyártott emlékfalat, rácsot, táblát, de ha valami rusztikusabbra vágytok, beszerezzetek egy kisebb raklapot vagy uszadékfát.

Nincs más dolgotok, mint rögzíteni a falra, kifeszíteni rá néhány zsinórt, és arra felcsíptetni emlékeiteket. Ehhez a megoldáshoz tökéletesek lehetnek a polaroid képek!

Már akár pár száz forintból megvalósíthatjátok, ha esetleg, kirándulás közben találtok szép uszadékfákat, hisz akkor csak a csipeszeket és a zsinórt kell beszerezni, ami 1000 forintból is megvan. Ha azonban a raklapos megoldás tetszik, vadonatújat vehettek már 2500 forintért is.

Kreatív fotóalbum

Nos, amíg nem sikerül minden esküvői emléket Dzsinn mellé préselni a lámpásba, marad az esküvői fotóalbum, hogy alkalom adtán újra elmerülhessünk bennük.

És, ha az esküvői élményeinket a babaillathoz hasonlítottuk, mely gyorsan elillan, mégis egy életen át szeretnénk őrizni, az esküvői fotóalbum sokkal inkább egy jó borral mutat párhuzamot, hisz mindegyik, az évek múlásával egyre nagyobb érték lesz.

Bármelyik esküvői fotóalbum mellett is döntötök, esküvői emlékeiteknek méltó kerete lesz!

Borítókép: shaeestellaphoto.com Fotók: pinterest.com