Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvői helyszínek

Inspirációk

Az esküvő szervezésének az egyik legfontosabb lépése a szertartás és a lagzi helyszínének kiválasztása. A tökéletes helyszín megadhatja az esküvő keretét, ezért érdemes jól átgondolni a döntést. Szóba jöhet hagyományos, trendi, különleges, de akár extrém helyszín is.

Összes kapcsolódó cikk
a

A TÖKÉLETES ESKÜVŐI HELYSZÍN

Fénykorukat élik a szabadtéri helyszínek mind a szertartás, mind pedig az utána következő lagzi tekintetében. Egy szabadtéri esküvő minden évszakban maradandó élményt nyújthat.

Az esküvő szervezésének az egyik első lépése, és talán az egyik legfontosabb is, a szertartás és a lagzi helyszínének kiválasztása. Szemezgessetek tippjeink közül, hogy megtaláljátok a legtökéletesebbet!

Fontos kérdés, hogy milyen helyszínen szeretnénk tartani az esküvőnket, hiszen jól szeretnénk érezni magunkat a nagy napon, amire örökké emlékezni fogunk. Míg régen a hagyományoknak megfelelően a helyi házasságkötő teremben házasodtak össze a párok (és esetleg utána templomban is), addig ma már számtalan más, ötletes lehetőség közül választhatunk. Attól függően, hogy hány vendéget szeretnénk meghívni, milyen szertartásra vágyunk, és milyen habitusúak vagyunk, választhatunk hagyományos, trendi, különleges, de akár extrém helyszínt is. Minden azon múlik, hogy milyennek álmodjuk meg az esküvőnk napját.

Rengeteg szervezés, utánajárás és türelem kérdése, hogy megtaláljuk a minden szempontból tökéletes helyet, és arra is figyelnünk kell, hogy minden más szolgáltatással össze tudjuk hangolni. Mutatjuk, hogy milyen előnyei lehetnek a különböző típusú helyszíneknek, és hogy mire támaszkodhattok keresgélés közben.

Hagyományos esküvői helyszínek

Álmaitokban egy polgári, majd esetleg egy templomi szertartás szerepel? A népes vendégsereggel egy étteremben vagy rendezvényházban ünnepelnétek tovább? Ha így van, akkor a romantikus, klasszikus esküvők hívei vagytok. Itt érhet a legkevesebb kellemetlen meglepetés benneteket. Számtalan helyszín közül választhattok, főleg, ami a lakodalmat illeti. Ha az esküvőt szeretnétek egy csipet különlegességgel fűszerezni, megtehetitek, ha rendhagyó dekorációt választotok a szertartás helyszínére, vagy érdekes programokkal, egyedi zenével készültök a lagzira.

Trendi esküvői helyszínek

Manapság fénykorukat élik a szabadtéri helyszínek mind a szertartás, mind pedig az utána következő ünnepség tekintetében. Itt persze számolni kell azzal, hogy az időjárást nem tudjátok befolyásolni, vagyis ha emellett döntötök, érdemes egy fedett termet is biztosítani szükség esetére. Ha az időjárás mégis nektek kedvez, akkor garantáltan különleges, igazán szabad élményben lesz részetek mind nektek, mind pedig a vendégeknek. Az egyházi esküvőt is tarthatjátok a természetben, ha olyan mezőt vagy parkot találtok, ahol egy kis templom is álldogál. Ez egy igazi romantikus választás lehet, amellett, hogy nagyon trendi is!

Különleges esküvői helyszínek

Ha igazán rendhagyó módon szeretnétek tartani a ceremóniát, és szeretnétek a vendégsereget is elkápráztatni, válasszatok valóban különleges helyszínt! Házasodjatok és bulizzatok egy régi, elegáns kastélyban, egy lovardában, egy kertészetben vagy a Dunán ringatózva egy hajón! A lehetőségek tárháza hatalmas, így a különlegességek között is megtalálhatjátok az igazán nektek valót. Fontos a meghívottak igényeit is szem előtt tartani, hiszen előfordulhat, hogy valaki később érkezik, vagy hamarabb távozna, mint a többség, azt pedig egy hajón ringatózva igazán nehéz megoldani. Ha mérlegeltetek mindent, és megtaláljátok azt a különleges helyszínt, ahol el tudjátok képzelni az esküvőtöket, akkor már csak a szervezés van hátra!

Extrém esküvői helyszínek

Ha azt szeretnétek, hogy esküvőtök igazán bevállalós és felejthetetlen legyen, és úgy gondoljátok, hogy mindkettőtökhöz ez illik a legjobban, akkor keljetek egybe egy őrületes ceremónia keretében! Házasodjatok össze a víz alatt, a levegőben, esetleg egy hegy tetején. Nem kell ahhoz mindenképpen külföldre utazni, hogy igazán fergeteges helyszínt találjatok, csak arra van szükség, hogy végiggondoljátok, hol van az a hely, ahol mindketten egyaránt jól érzitek magatokat, és ha azt szeretnétek, a násznép is jelen lehet. A lehetőségeknek csak a leleményességetek szabhat határt!

Akármelyik típus tetszik nektek az általunk bemutatott helyszínek közül, arra mindenképpen oda kell figyelnetek, hogy a népszerű helyeket már nagyon korán le kell foglalnotok, ha az általatok választott időpontban szeretnétek összeházasodni. A tökéletes helyszín kiválasztása megadhatja az egész esküvő keretét, így alaposan gondoljátok át, hol tudnátok a legjobban érezni magatokat, hol valósulna meg a számotokra legtökéletesebb szertartás és lagzi. Kitartó keresgélést kívánunk!