Szűrés a kategórián belül (Kiegészítők)


A részleteken múlik…

Az esküvői kiegészítők között tartjuk számon azokat a darabokat, amelyeket elsősorban a menyasszony, és a vőlegény visel, de ide sorolhatjuk a koszorúslányok, a tanúk és az örömszülők kiegészítőit is. Ezek a darabok minden esetben illeszkednek a kiválasztott ruha stílusához, az esküvő hangulatához, és természetesen a viselőjének személyiségéhez is.Kiválasztásuk során érdemes mindig a minőségre törekedni, az árakat tekintve pedig elmondható, hogy egészen széles a skála. Ha bizonytalanok vagyunk a döntésben, segítségünkre lehet egy esküvői stylist, aki rutinosan eligazodik a kiegészítők között.

A legfontosabb menyasszony kiegészítők

Az esküvői ruha mellett a menyasszony szettjében nagy szerepet kapnak az esküvői kiegészítők, amelyek kiemelik a ruha és a menyasszony szépségét. A kiegészítők, a menyasszonyi smink, illetve a frizura minden esetben szoros összhangban állnak egymással. Nézzük, melyek a legjellemzőbb menyasszonyi kiegészítők!

Menyasszonyi kesztyű

Nem mindegy, hogy milyen kialakítású, milyen hosszúságú és milyen anyagú egy menyasszonyi kesztyű. Nem csak a menyasszonyi ruhához kell passzolnia, hanem figyelembe kell vennünk kézfejünk méretét, karunk-alkarunk vastagságát is. Népszerűek a csipkéből, tüllből, szaténból, bőrből készült darabok, télen pedig a kötött kesztyűket keresik elsősorban a menyasszonyok.

Népszerű menyasszonyi kesztyű fazonok:

 • Ujjas vagy ujjatlan: Az ötujjas kesztyű igazi elegáns, letisztult megjelenést kölcsönözhet a menyasszonynak, ez a hosszabb, vékonyabb ujjú aráknak áll igazán előnyösen. A rövid ujjakhoz az ujjatlan menyasszonyi kesztyű passzol.
 • Csukló – alkar – vagy felkarkesztyű: Egy vékony karú ara megjelenését remekül kiegészíthet egy felkarkesztyű, az erősebb alkathoz jobban passzol az alkarkesztyű, vagy a csuklókesztyű. Az igazán hosszú szárú kesztyűk pedig a pánt nélküli ruhákhoz passzolnak igazán.

A menyasszonyi kesztyűk ára általában 3000-10.000 Ft között mozog, beszerezni a menyasszonyi ruha kiválasztását követően érdemes őket.

Ékszerek

A menyasszonyi ékszerek széles választéka nehéz döntés elé állítja a menyasszonyokat, mert oda kell figyelni arra, hogy hozzájuk, és a menyasszonyi ruhához is passzoljon az ékszer. Fontos az is, hogy egymáshoz milyen darabokat választunk, illetve a frizurához is érdemes igazítani az ékszer formáját, és hosszát.A legnépszerűbb esküvői ékszerek:

 • Nyaklánc
 • Fülbevaló
 • Karkötő
 • Backdrop
 • Tiara
 • Bokalánc
 • Gyűrű

A menyasszonyi ékszerek sokszínűségéről és szerepéről ITT írtunk bővebben.

Fejdíszek

A menyasszonyi fejdíszek mindegyike különféleképpen variálható, és mindenféle színben kaphatóak. A fejdíszek kiválasztásánál a fő szempont a menyasszonyi ruha stílusa, és fazonja. A kristályokkal, kövekkel, gyöngyökkel, flitterekkel díszített darabok mellett a virágdíszek is nagyon divatosak, illetve a letisztult fém ékszereket is imádják a menyasszonyok. Az arany, ezüst, óarany, és a rozé színek egyaránt jó választásnak tűnhetnek.

A legnépszerűbb esküvői fejdíszek:

 • Fátyol
 • Virágkorona
 • Hajpánt és fejpánt
 • Hajfésű és hajtű
 • Tiara
 • Kalap

Menyasszonyi fátyol

A fátyol az az esküvői kiegészítő, amelyhez a menyasszonyok többsége ragaszkodik. A fátylaknak többféle típusát ismerjük, és természetesen nem mindegy, hogy milyen menyasszonyi ruhához milyen típusú fátylat párosítunk. A fátyol kiválasztása előtt fontos tisztában lennünk azokkal a szempontokkal, amelyek akár döntően meghatározzák a kiválasztás menetét:

 • A fátyol anyaga
 • A fátyol színe
 • A fátyol hossza
 • A fátyol feltűzése
 • A fátyol típusa

A fátyol lehet az egyik legszebb kiegészítője a menyasszonyi ruhának, ha valóban minden tekintetben kiegészítik egymást. Típus szerint így csoportosíthatjuk őket:

 • Arcfátyol
 • Középen húzott fátyol
 • Körfátyol
 • Mantilla vagy spanyol fátyol
 • Júlia fátyol
 • Birdcage vagy madárkalitka fátyol
 • Színes vagy ombre fátyol

Az áruk 5.000-50.000 Ft között mozog. A stílusos fátyol ismérveiről bővebben írtunk ITT.

Esküvői cipő

A tökéletes esküvői cipő kényelmes, praktikus, szép és még a menyasszony személyiségéhez is passzol. A minőség minden esetben a legfontosabb szempont az esküvői cipő kiválasztása során. Dönthetünk a lapos cipő, a balerina, a tornacipő, és a magassarkú mellett is, de mindig a menyasszonyi ruhához kell igazítani a választást.A gumicsizma, a katonai bakancs és a cowboy csizma pedig egyaránt jó választás lehet egy izgalmas kreatív fotózáshoz is.

Ezen kívül szükség lesz még menyecske cipőre is, amiben hajnalig táncolhatunk a lagzin. Sok menyasszony a menyasszonyi cipőjét szánja a lagzira is, de az egyrészt nem biztos, hogy illik a menyecske ruhához, másrészt pedig lehet, hogy már nem lesz kényelmes délutánra, és estére. Egy tűzpiros vagy mélybordó tűsarkú menyecske cipő izgalmas választás lehet, mindenekelőtt érdemes otthon bejáratni, hogy ne fájjon benne a lábunk tánc közben. Az árakat tekintve egy menyecske cipő gyakran ugyanannyiba kerül, mint a menyasszonyi cipő, gyakran még drágább is. Körülbelül 5.000-12.000 forintot költenek rá általában a menyasszonyok.

Az esküvői cipő ára

Egy hazai nívósabb cipőboltban az áhított darab ára 15.000-70.000 Ft között mozog, egy külföldi tervező által megálmodott cipő ára átszámolva kb. 50.000-2.000.000 Ft.

A tervezői darabokért átlagosan 400-500 ezer forintba kerülnek, ugyanakkor sok üzletben 4-5 ezer forintért is szuper topánkára bukkanhatunk, bár egy 5.000 Ft-os darab valószínűleg nem marad majd velünk évekig, csoda, ha az esküvő napját kibírja a nagy rohangálásban.

A menyasszonyok többsége általában 8.000-30.000 forintot költ a cipőjére, a vőlegények cipője hasonló összegbe kerül.

Esküvői fehérnemű

A tökéletes esküvői fehérnemű passzol ránk, nem csúszkál, nem lötyög, és nem esik le állandóan a pántja. Dönthetünk a sportosabb, az alakformáló és a szexi csipke darabok között attól függően, hogy melyik illik leginkább a személyiségünkhöz. Az alapdarabok általában a következők:

 • Melltartó
 • Bugyi
 • Body
 • Harisnyakötő
 • Harisnya
 • Köntös

A hófehér, és az ekrü színek mellett divatosak a testszínű fehérneműk, amelyekből rengeteg változat létezik. Ha van többféle fehér vagy testszínű fehérneműnk, akkor célszerű elvinni őket a ruhapróbára, és miután teszteltük, hogy átütnek-e a ruhán, már bátran nekiállhatunk a válogatásnak egy fehérnemű üzletben.

Ha úgy érezzük, hogy a tökéletes alak eléréséhez szükségünk van egy (vagy több) alakformáló fehérneműre, mindenképpen kérjük az üzletben egy eladó segítségét. Egy tökéletes fehérnemű már önmagában is segít az alakformálásban, ráadásul a menyasszonyi ruha mellett a menyecske ruhához is ki kell választani az esküvői fehérneműt.

A legfontosabb fehérneműket ITT gyűjtöttük össze.

Farmerkabát és bőrkabát

Manapság már nyugodtan átlépheti a jegyespár az évtizedes konvenciókat, és kiválaszthatja a saját dress code-ját az esküvőjére. A farmerkabát egy szempillantás alatt az elegáns menyasszonyból sportosabbat varázsol, a bohókásból vagányat, a hagyományosból izgalmasat. Ha farmerkabáttal fűszerezzük meg a menyasszonyi szettet, bátran választhatunk tornacipőt a tűsarkú helyett, hozzá bohém tüllszoknyát, lófarokba kötött frizurát, és egy vibráló piros rúzst.Négy jellemző típusa van: az oversize, a derékig érő, a fordított frakk és a rövidített frakk.

A bőrkabáthoz érdemes olyan ruhát választani, ami nagyon bevállalós, de az is izgalmas lehet, ha egy nagyon elegáns, kifinomult sellőfazonú ruhához kapjuk fel este a kedvenc bőrkabátunkat. Ha csajosabb darabra vágyunk, jöhetnek a kövek és a kristályok, a rusztikus esküvőkhöz jól megy a hímzés, a bohém stílushoz pedig beszerezhetünk csillámtetováláshoz hasonló matricákat, amelyekkel aranyszínű dekor is kerülhet fekete bőrre.

A trendi esküvői képekhez még a koszorúslányokat is rábeszélhetjük egy bőrkabát beszerzésére.

A legfontosabb vőlegény kiegészítők

A vőlegények nyilvánvalóan kevesebb kiegészítőt viselnek az esküvőn, mint a menyasszonyok. Az alapdarabok között emlegetjük az esküvői cipőt, az órát, a kitűzőt, a díszzsebkendőt, és a fehérneműt, ezekkel lesz teljes a vőlegény szettje. A kiegészítőkről és az öltönnyel kapcsolatos tudnivalókról ITT írtunk bővebben.

Esküvői kiegészítők – Az alapszabályok

Az esküvői kiegészítőket beszerezhetjük fehérneműboltban, cipőboltban, menyasszonyi ruhaszalonban és öltönyszalonban is. A kreatív darabokat fast fashion üzletekben is megvásárolhatjuk, ez főként az olyan vőlegény kiegészítőkre vonatkozik, mint a színes zoknik, nadrágtartók és napszemüvegek.

A minőségre minden esetben törekedni kell, a vásárlás előtt pedig érdemes összegyűjteni minden ötletet, és ezeket egymáshoz próbálni, hogy a stílusuk és a hangulatuk egyértelműen összhangban legyen.

Tippek és inspirációk: PINTEREST.

Inspirációk

Az esküvői kiegészítők segítenek a helyszínt, a menyasszonyi ruhát és a dekorációt igazán személyessé varázsolni. Tematikus esküvőkön a kiegészítők kiemelt szerepet kapnak!

Milyen a tökéletes alkalmi cipő? - A szakértő tanácsa!
2020/3/19Kiegészítők

Milyen a tökéletes alkalmi cipő? - A szakértő tanácsa!

Örök kérdés a menyasszonyok körében, hogy milyen a tökéletes alkalmi cipő. Milyen színű, milyen magas a sarka, miből készül? Milyen […]

Magas sarkú esküvői cipő - Válassz könnyen!
2020/1/22Kiegészítők

Magas sarkú esküvői cipő - Válassz könnyen!

A magas sarkú esküvői cipő sok menyasszony számára igazi mission impossibe. Gyönyörű, nőies, de sokszor lehetetlen viselet. Vannak, akik félnek […]

Menyasszonyi kesztyű: Tradicionális esküvői kiegészítő
2019/11/18Kiegészítők

Menyasszonyi kesztyű: Tradicionális esküvői kiegészítő

A menyasszonyi kesztyű eleganciát, stílust, sikkes megjelenést kölcsönöz minden menyasszonynak, ezért is keresik egyre többen, ezt az izgalmas kiegészítőt. Lassan […]

TOP5 menyasszonyi kiegészítő 2020-ban
2019/9/24Kiegészítők

TOP5 menyasszonyi kiegészítő 2020-ban

A menyasszonyi ruhák mellett szerencsére egyre nagyobb szerephez jutnak azok az esküvői kiegészítők is, amelyek egyrészt kiemelik a ruhák szépségét, […]

Farmerkabát esküvőre: Szexi kiegészítő a ruhádhoz!
2019/9/3Kiegészítők

Farmerkabát esküvőre: Szexi kiegészítő a ruhádhoz!

Az őszi esküvők rendkívül izgalmasak lehetnek, hisz a természet ilyenkor felveszi színes gúnyáját, igazi összebújós hangulatot teremt hűvösebb szellőivel, és […]

Jimmy Choo tarol: Hamupipőke kollekció!
2019/8/7Kiegészítők

Jimmy Choo tarol: Hamupipőke kollekció!

Ha valaki, akkor Sarah Jessica Parker biztosan megismertette veletek Jimmy Choo nevét. Gyakorlatilag minden Szex és New York epizódban elhangzik […]