Szűrés a kategórián belül (Meghívó)


Inspirációk

Esküvői meghívó árak 2020
2019/9/19Esküvői meghívó

Esküvői meghívó árak 2020

Az esküvőszervezés kezdetén az egyik legizgalmasabb feladat a meghívók kiválasztása, és átadása. A technikai vívmányoknak köszönhetően már nagyon ritkán kapunk […]

TOP8 esküvői meghívó trend 2020-ban!
2019/8/6Esküvői meghívó

TOP8 esküvői meghívó trend 2020-ban!

Íme, meghoztuk frissen, forrón, ropogósan azokat a meghívó trendeket, amelyek elképesztően népszerűek lesznek a következő hónapokban. Kedves menyasszonyok, kedves vőlegények! […]

Esküvői meghívó átadása
2019/8/2Esküvői meghívó

Esküvői meghívó átadása

A gyerekkor óta dédelgetett álom, a meseszép esküvő akkor fog igazán valósággá válni, amikor a teendői listán az esküvői meghívó […]

Esküvői meghívó szövege – Válassz stílust, dönts jól!
2018/8/9Esküvői meghívó

Esküvői meghívó szövege – Válassz stílust, dönts jól!

Nem könnyű kiválasztani a tökéletes esküvői meghívót, szinte minden pár küzd vele az esküvőszervezés elején. Persze nem kell megijedni tőle, […]

Esküvői meghívó - ezekre figyelj a tervezésnél!
2018/6/8Esküvői meghívó

Esküvői meghívó - ezekre figyelj a tervezésnél!

Legyen idézet? Mi legyen az idézet? Csak a szertartásra hívjuk meg? Mikorra érkezzenek? Hogy írjuk bele a nászajándékot? Bele kell […]

Bevezetés az esküvői meghívó rejtelmeibe
2017/7/29Esküvői meghívó

Bevezetés az esküvői meghívó rejtelmeibe

Az esküvői meghívó kiválasztásánál számos olyan részletre kell figyelni, melyek elsőre talán nem tűnnek nagy kihívásnak, mégis sok időt vehetnek […]

Esküvői meghívó – szöveg, idézetek, minta

Az esküvői meghívó, a meghívó szövege, és a stílus kiválasztása nehéz feladat, hiszen a vendégeknek az esküvőnkről ez viszi majd a hírt. A párok többségében felmerül a kérdés, hogy legyen-e benne idézet, kit hívjunk meg csak a szertartásra, és kiket a lakodalomra, és hogyan utaljunk benne a nászajándékkérdésre is.

Mint az esküvőszervezésnél mindent, az esküvői meghívók elkészítését is gondos előkészítés és tervezés előzi meg. Hiába bízzuk a gyártást egy profi cégre, a tervezés nagy része, a tartalom és szöveg megszerkesztése akkor is ránk marad. Persze sablonokra lehet támaszkodni, de az esküvő meghívó akkor lesz személyes, ha valóban hozzáadjunk a saját stílusunkat, az egyéniségünket és a ránk jellemző színvilágot is. Lássuk, milyen részletektől lesz tökéletes az esküvői meghívó!

Esküvői meghívó szövege és stílusa

Az esküvői meghívó szövege kapcsán azt kell eldönteni először, hogy milyen stílusú, hangulatú esküvői meghívó szöveg tetszik nekünk. A szöveg alapvetően háromféle stílusú lehet: komoly, klasszikus és laza. • Komoly szövegezés: A párok ebben általában magázzák a vendégeket. Azoknál az esküvőknél, amelyek bizonyos értelemben protokolláris rendezvénynek is számítanak, igen gyakori az ilyen meghívó szöveg. Kiváló választás ez a meghívó típus akkor, ha elegáns helyszínen, fényűző körülmények között szeretnénk kimondani a boldogító igent.
 • Klasszikus szövegezés: A legtöbb esetben a párok a klasszikus szövegezés mellett döntenek. Ez egyaránt illik azokhoz a rokonokhoz, akikkel nem állunk szoros kapcsolatban, és a barátainkhoz, illetve a közeli munkatársainkhoz is.
 • Laza szövegezés: Ha nem szeretjük a kötöttségeket, és laza esküvőt szervezünk, nyugodtan igazíthatjuk az esküvő hangulatához az esküvői meghívó szövegét is.

A meghívó szövegezésének stílusán felül persze igen nagy a szabadság. Mi dönthetjük el, hogy mit tartalmazzon a szöveg, mit tüntetünk fel benne, és hogy készül-e több változat is annak függvényében, hogy kit hívunk meg csak a szertartásra és ki fog együtt bulizni velünk a lagzin is.

Mit tartalmaz egy esküvői meghívó?

A meghívó – amellett, hogy szép a megjelenése – valójában egy funkcionális eleme az esküvőszervezésnek, hiszen arra szolgál, hogy minden fontos információt eljuttasson a vendégekhez. A szövegezése éppen ezért állandó és választható tartalmi részekből áll össze. Ezeket a pontokat mindenképpen észben kell tartani ahhoz, hogy a meghívó szövege tökéletes legyen:

 • Vendéglista: A meghívó tervezése előtt előbb össze kell állítani a vendéglistát, majd csoportosítani kell a meghívottakat családok szerint. Akik egy fedél alatt élnek (rokonok kisebb gyerekekkel, kamaszokkal), azoknak általában egy meghívót szoktak átadni, de akik már külön lakásban laknak (egyetemisták, fiatal házasok, stb.), azoknak illik saját meghívót adni.
 • A szertartás és a lakodalom: El kell döntenünk, kiket hívunk meg csak a szertartásra, és kiket hívunk a lakodalomra is. Ennek értelmében kétféle meghívó készül majd, vagy az alapmeghívóba bele kell tenni egy külön kártyát is, amelyen a lagziba is invitáljátok a vendégeket.
 • Időpont és helyszín: Nagyon fontos, hogy minden eseménynek fel kell tüntetni a pontos helyét és idejét. A vendégeknek muszáj tudniuk, hogy mikorra kell a templomból átérniük az étterembe, mikor lesz a közös fotózás, stb.
 • Érkezési időpont: Érdemes feltüntetni a meghívóban, hogy mikorra várjuk a vendégeket a szertartás vagy a vendégvárás helyszínére. Célszerű a szertartásnál 30-60 perccel korábbi időpontot megadni, hogy biztosan mindenki odaérjen az esküvőre. Ilyenkor frissítőkkel illik fogadni őket.
 • Dress code: A dress code megjelölésére akkor van szükség, ha megszabott színű ruhában kell megjelenniük a nagy napon. Így mindenkinek lesz ideje a nagy napig beszerezni a megfelelő ruhát, és kiegészítőket.
 • Plusz egy fő: Azoknál a vendégeknél, ahol nem egyértelmű, hogy szinglik-e vagy sem, mérlegeljük, hogy a meghívás +1 főnek is szól-e. Ha igennel válaszolunk a kérdésre, az mindenképpen elegáns döntés.
 • Nászajándék: A meghívóban tehetünk utalást arra vonatkozóan, hogy milyen nászajándékra vágyunk. A pénzajándék kérő szövegekről alább írunk.

Esküvői idézetek

Sokszor foglalkoztatja az a kérdés a párokat, hogy kell-e a meghívóba idézetet tenni. Ez a trend már hanyatlóban van, de hat ragaszkodunk hozzá, nyugodtan választhatunk egy kedvencet.Ezek az idézetek általában személyesek, esetleg a menyasszony vagy a vőlegény kedvenc költőjéhez, írójához, együtteséhez köthetőek. Leggyakrabban talán Vörösmarty, Ady, József Attila, Goethe, Antione de Saint-Exuppéry és Hemingway soraival találkozhatunk.

A legjobb 120 idézetet ITT gyűjtöttük össze.

Esküvői meghívó – Pénzajándék kérő szöveg

Az általános esküvői nászajándékokat ismerve sok pár érzi úgy, hogy a tárgyajándékok helyett pénzajándéknak örülnének a jobban. Pénzt kérni igen kellemetlen még akkor is, ha ez a szokás manapság már teljesen természetes az esküvőkön. A lehető legjobb megoldás az, ha már az esküvői meghívóban jelezzük, hogy ha nem okoz gondot a vendégeknek, a nászajándékot pénz formájában adják át nekünk.

Ehhez egy-egy vicces mondat, vagy egy találó vers remek megoldás lehet, és így a násznép válláról is levesszük a terhet. Nekik sem egyszerű ám eldönteni, mivel kedveskedjenek nekünk.

Ilyen mondatra jó példa az „Ajándékon ne törd a fejed, egy borítékban elrejtheted.”, vagy az alábbi pár soros vers: „Aki nászunkra szép ajándékot adna, A reánk szánt összeget tegye borítékba. A legtöbbet ezzel segít nekünk,Támogatva induló közös életünk.”

Még több verset ITT gyűjtöttünk össze.

Beleírhatjuk a szövegbe azt is, ha sorsjegyeket szeretnénk kérni nászajándékba. Ha kreatívak és ötletesek vagyunk, a vendégek sem fognak megsértődni, és mi is jól járunk. Az esküvői meghívó szövege és a meghívó papír kiválasztása mellett a formára és a borítékra is érdemes hangsúlyt fektetni. Következzenek a legújabb trendek és irányzatok!

Esküvői meghívó trendek

A trendeket figyelembe véve elmondható, hogy a fehér és az ekrü nem megy ki a divatból, de évről évre új meghívótípusok jelennek meg a szolgáltatóknál.

A türkiz, pink, sárga, égszínkék, mohazöld, padlizsánlila, arany, bronz, ezüst, barna színekkel nem foghatunk mellé, de ma már teljesen elfogadott a fekete is. A fehér sokszor kiegészítőszínné válik. A galambokat vagy jegygyűrűket ábrázoló meghívó nagyon idejétmúlt, helyette a finom vonalú, stilizált virág-, hímzés- vagy csipkenyomatos, esetleg steppelt mintás, kellemes tapintású papír vette át a fő csapást.

Érdemes arra is figyelni, hogy az esküvőhöz tartozó összes kiegészítő passzoljon egymáshoz. A torta, a virágdíszek és az esküvői dekoráció akkor szép, ha összhangban van egymással. Az esküvői meghívó ebből ad előzetesen egy kis ízelítőt a vendégeknek.

Az elmúlt években a különleges borítékok, a kézírásos betűtípus, a pasztellszínek, a geometriai minták, a hangulatos térképek és a fémes színek egyértelműen vezetik az esküvői meghívó trendet.

Esküvői meghívó átadása

Az esküvői meghívó átadásának módja és időpontja minden pár számára fontos kérdés. Az időpont megválasztása kapcsán érdemes tudni, hogy a legtöbb pár körülbelül fél évvel az esküvő előtt adja át a meghívókat, de legkésőbb 3 hónappal a nagy napot megelőzően. Mit fontos ez?

 • Ha az esküvő nyáron van, a vendégeknek ehhez kell igazítania az elfoglaltságait.
 • Ha esetleg hétköznap lesz a szertartás, szabadságot kell kivenniük a munkahelyükön.
 • Amennyiben vidéken lesz a szertartás és a lakodalom, a násznépnek időben kell megtervezni az utazást, és lefoglalni a szállást.
 • Előfordulhat, hogy más esküvőre is kapnak meghívást, ezért lényeges, hogy a napról és az időpontról mihamarabb tudomást szerezzenek.

Az esküvői meghívó átadása történhet személyesen, postán, vagy online. A legtöbb pár a személyes átadáshoz ragaszkodik, de ha a távol élő rokonokkal, vagy távolabbi ismerősökkel nehéz egyeztetni a találkozás időpontját, a meghívó postázása is jó döntés lehet.

Külföldi vendégek esetén – ha nem merjük megkockáztatni, hogy a postán elkeveredik esetleg a meghívónk – online is elküldhetjük a borítékot. Ezt a megoldást egyre több olyan pár választja, aki szem előtt tartja a környezetvédelmi szempontokat, és nem szeretne feleslegesen papírt pazarolni a meghívókra, ha minden megoldható egy gombnyomással is. Azt azért nem árt tudni, hogy rengeteg meghívó közül lehet választani, így a környezetvédelem kérdése a szolgáltatóknál is fontos szempont.

Esküvői meghívó árak

Az esküvőszervezés előtt érdemes készíteni egy esküvői költségvetést, amely természetesen tartalmazza a meghívók költségét is. Mielőtt árajánlatot kérünk több cégtől, össze kell írnunk, hogy összesen mennyi meghívóra lesz szükségünk. Vagyis azt, hogy hány vendéget hívunk meg csak a szertartásra, és hányat a lakodalomba is. Árajánlatot érdemes több cégtől is kérni, hogy könnyebben dönthessünk, eközben azt fontos szem előtt tartani, hogy a minőségi szolgáltatásnak ára van. Ne ragaszkodjunk a legolcsóbb megoldáshoz, ha az nem tűnik maradéktalanul tökéletes munkának.Az esküvői meghívó árak függnek a boríték és papír anyagától, a meghívó formájától, és persze attól is, hogy van-e bármilyen dekoráció még rajtuk. Az alábbi pontokat fontos egyeztetni:

 • Esküvői meghívó szövege
 • Esküvői meghívó idézetek
 • Meghívó szövegének betűtípusa
 • A betűk színe
 • Szalagok
 • Nyomtatási technika
 • Rendeléssel kapcsolatos információk

Azt lehet mondani, hogy 200-1500 forint/db áron találunk papír alapú meghívókat, a párok átlagosan 300-500 forintot költenek esküvői meghívóra/fő. 24 órán belül is elkészülnek a meghívóink, de az árak ilyenkor általában SOS felárat tartalmaznak.

Extra költségek, fontos információk

Vannak olyan fontos kérdések és extra költségek, amelyek talán először nem jutnak eszünkbe a meghívók rendelése kapcsán, mégis nagyon lényegesek, így muszáj rákérdeznünk a kiválasztott szolgáltatónál. Ezek a következők:

 • Van-e minimálisan rendelhető mennyiség?
 • Idegen nyelven is vállalják-e a nyomdai kivitelezést?
 • A minimálisan rendelhető mennyiség alatti rendelésnél kismennyiségi felárat számolnak-e fel?
 • Tartalmazza-e az ár a grafikai tervet és a változtatásokat is? Van-e a további költsége a változtatásoknak?
 • Mi a meghívók elkészítésének határideje?
 • Hogyan lehet átvenni a meghívókat? A postázásnak vagy a futárszolgálatnak van-e plusz költsége? És a csomagolásnak?
 • Soron kívüli megrendelést milyen határidővel és mekkora felár ellenében vállalnak?
 • Hogyan és milyen feltételekkel lehet utánrendelni?
 • Vállalják-e esetlegesen a többi papír alapú kiegészítő elkészítését (menükártya, ültetési rend, stb.) is?

Az alapszabályok

Mint ahogyan minden esküvői szolgáltatásnál és részletnél, úgy az esküvői meghívó esetében is alapszabály, hogy árajánlatot mindenképpen több helyről be kell kérni. A szolgáltatói szerződés szóba jöhet itt is, ez a meghívóknál főleg akkor fontos, ha hatalmas tételről van szó, és féltek attól, hogy elsiklik valahol néhány fontos információ. A fizetés részleteiről célszerű még a rendelés előtt beszélni.

Végül pedig, de nem utolsó sorban (sőt, ez a legfontosabb!) ragaszkodjunk a minőségi meghívókhoz, hogy a vendégekhez ne sajtcédulák érkezzenek meg a borítékokban! Es végül némi inspiráció: katt ide.