Legyen idézet? Mi legyen az idézet? Csak a szertartásra hívjuk meg? Mikorra érkezzenek? Hogy írjuk bele a nászajándékot? Bele kell írni? Állj!!! Tudjuk milyen nagy fejtörést okoz a tökéletes esküvői meghívó megszerkesztése, de ne aggódjatok! Most vegyetek egy mély levegőt, dőljetek hátra a fotelben, bontsátok fel a kedvenc borotokat és lazítsatok, mert mi minden kérdésetekre megadjuk a választ!

A tökéletes esküvői meghívó nyomában+

Mint mindent az esküvővel kapcsolatban, az esküvői meghívók elkészítését is gondos előkészítés és tervezés előzi meg. Hiába passzoljátok át a gyártást egy profi cégnek, a tervezés oroszlánrésze, a tartalom és szöveg megszerkesztése akkor is rátok marad. De nem kell Coelho-nak lennetek, hogy igazán szép legyen a végeredmény.

Dekor banner

Természetesen először is tudnotok kell, hogy milyen hosszú a vendéglista, és csoportosítsátok a meghívottakat családok szerint. Ne ijedjetek meg, ha 100-nál is több vendéget szeretnétek meghívni, közel sem kell annyi meghívót szétosztani, hiszen akik egy fedél alatt élnek, ők egy meghívót igényelnek. Figyeljetek azonban azokra az unokatesókra, rokonokra, akik már egyetemisták, esetleg külön lakásban laknak, nekik illik saját meghívót adni, hogy magukkal tudják vinni, illetve lehet, hogy nekik külön fogjátok átadni a meghívót.

Fontos!

Kivételt képeznek természetesen a tesók, szülők és nagyszülők, ők hiába laknak esetleg együtt, külön meghívót érdemelnek, hiszen titokban mindannyian ki akarják majd tenni az éjjeli szekrényükre, vagy eltenni az emlékek dobozába…

Esküvői meghívó - ezekre figyelj a tervezésnél!

Csak szertartás, vagy lagzi is?

A nagy kérdés… El kell döntenetek, kiket hívtok meg csak a szertartásra, és kiket hívtok meg ezen felül a lakodalomra is. Lehet, hogy sokaknak ez irreleváns kérdés, hiszen úgy gondolják, hogy akit meghívnak az esküvőre, azt természetesen a lakodalomra is, de vannak olyan helyzetek, amikor bizony dönteni kell.

Ha például egy közeli hozzátartozótok nemrég szakított a párjával, akivel hosszú ideig élt együtt, és így a ti életetek részévé is vált, udvariatlanság lenne, ha nem láthatna titeket egybe kelni, de kellemetlen lenne, ha a lakodalomban együtt ropná az exével. Vagy, ha sok kedves kollegátok van, de nem tudjátok anyagilag vállalni, hogy a lakodalomban is részt vegyenek…

Esküvői meghívó - ezekre figyelj a tervezésnél!

Ezekre a helyzetekre kínál megoldást a külön szerkesztett meghívó, amiben egyértelművé kell tenni, hogy az esküvőtök mely részére hivatalosak. Ezt jó előre el kell döntenetek, hiszen külön szöveget kell nyomtatni a meghívóba.

Példa!

Kedves XY! Ezúton szeretettel meghívunk esküvői szertartásunkra, hogy részese legyél életünk legfontosabb perceinek…

Kedves XY! Ezúton szeretettel meghívunk az esküvői szertartásunkra és az azt követő lakodalmunkra, hogy veled együtt ünnepelhessük életünk legszebb napját…

Esküvői meghívó - ezekre figyelj a tervezésnél!

Ördögi részletek

Vannak olyan részletek az esküvővel kapcsolatban, amiket mindenképpen bele kell írnotok a meghívóba, hogy elkerülhessétek a káoszt. Higgyétek el, sok kérdés fog felmerülni idő közben a vendégekben, és persze lesz olyan, amit utólag kell pontosítani velük, de ha a legfontosabb kérdésekre választ találnak a meghívóban, a ti idegeitek is kisimulva maradnak!

Hirdetés
  • Időpont és helyszín: Nagyon fontos, hogy minden egyes mozzanathoz tüntessétek fel, hogy pontosan hol lesz, és mikor. A vendégek így nem fognak kérdezősködni, hogy mikorra kell a templomból átérniük az étterembe, vagy, ha esetleg lesz legénybúcsúztató, vagy menyasszony kikérő, tudni fogják az esküvői forgatókönyvet.
  • Érkezési időpont: Jópár kérdést megspórolhattok, ha azt is beleírjátok a meghívóba, hogy mikorra várjátok a vendégek érkezését. Érdemes fél órával korábbra hívni őket, így remélhetőleg senki nem fog késni, és mindenki a helyén lesz fészkelődés nélkül, mire bevonultok a csodálatos menyasszonyi ruhátokban.
  • Dress code: Rengeteget tudtok segíteni a vendégeiteknek, ha a meghívóban leírjátok milyen dress code-ot vártok el tőlük. Ha nincs megszabott öltözési etikett az esküvőtökre, akkor is beleszőhetitek ügyesen a szövegbe, hogy nyugodtan érkezzenek „kényelmesen elegáns” öltözetben mondjuk. Ha viszont megszabott színű ruhában kell megjelenniük, mindenkinek lesz ideje a nagy napig beszerezni.
  • Plusz egy fő: Igen, ez a rész se maradjon ki! Már a megszólításnál belevehetitek, hogy a meghívottat és a kísérőjét is szeretettel várjátok az esküvőtökre, így nem lesz kellemetlenség abból, hogy a vendégeiteknek kell megkérni külön titeket, hogy hozhatják-e a párjukat. Persze, így a végleges násznép létszáma is hamarabb kiderül.

Esküvői meghívó - ezekre figyelj a tervezésnél!

Nászajándék

Elérkeztünk a legkellemetlenebb részhez az esküvői meghívó szövegében. Manapság a legtöbb pár inkább pénzt kér nászajándékba, a sokadik kávéscsésze készlet helyett… Ez nem ciki, azonban kellemetlen lehet, hogy hogyan is közöljük a násznéppel.  Ilyenkor hívjuk segítségül a humoros, frappáns kis verseket, hogy elég udvariasak, de informatívak legyünk.

Aki nászunkra szép ajándékot adna,

A reánk szánt összeget tegye borítékba.

A legtöbbet ezzel segít nekünk,

Támogatva induló közös életünk.

Esküvői meghívó - ezekre figyelj a tervezésnél!

Idézetek

Ahhoz, hogy igazán meghitt és személyes legyen az esküvői meghívótok, a sok-sok információt érdemes kiegészíteni idézetekkel, személyes gondolatokkal. Ne törődjetek azzal, ki mit mond, nyugodtan használjatok nagy klasszikusokat is, ha a ti szíveteknek az a legkedvesebb. Persze bevethetitek minden kreativitásotokat, jöhetnek zene vagy film idézetek, felkutathatjátok a legkülönlegesebb bölcsességeket, a lényeg, hogy rólatok szóljon.

„Ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel a számomra a világon, és én is egyetlen leszek a te számodra.

Tessék, itt a titkom. Nagyon egyszerű: jól, csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.” / Saint-Exupéry: A kis herceg/

Esküvői meghívó - ezekre figyelj a tervezésnél!

Hisz nincs is ennél fontosabb az esküvőtökön. Csak rólatok szól! Megismételhetetlen, és egyedi! Legyen hát olyan az esküvői meghívótok is, hogy amikor majd ősz hajjal a verandán ücsörögve a ti emlékeitek dobozát nézegetitek, melengesse a szíveteket…