Az esküvőszervezés kezdetén az egyik legizgalmasabb feladat a meghívók kiválasztása, és átadása. A technikai vívmányoknak köszönhetően már nagyon ritkán kapunk igazi leveleket szeretteinktől, sőt, már a karácsonyi képeslapok ideje is leáldozott. Az esküvői meghívók éppen ezért különösen közel állnak a szívünkhöz, hiszen azok megőrizték tekintélyüket, és jobban virágoznak, mint valaha. Nézzünk körül az esküvői meghívó árak háza táján, és készüljünk együtt a meghívók kiválasztására!

Dekor banner

Esküvői meghívó – Fontos tudnivalók

Mielőtt belevágtok az esküvőszervezésbe, érdemes készíteni egy esküvői költségvetést, amely minden kiadást tartalmaz, beleértve az extra szolgáltatásokat és a váratlan helyzeteket is. Az esküvői költségvetés természetesen tartalmazza a meghívók költségét is, elvégre az egyik legtradicionálisabb része a szervezésnek a meghívók kiküldése.

A meghívók elkészítése előtt pontosan kell tudnotok (és le kell fixálnotok) a polgári (és egyházi) szertartás időpontját és helyszínét, a lakodalom helyszínét, a vendégek számát, és persze azt is, hogy kiket szeretnétek a lagziba is meghívni. A meghívókon sok esetben szerepel az is, ha van egy extra helyszín (mondjuk a közös fotózáshoz), vagy például az, ha a pár pénzt szeretne kérni nászajándékba a vendégektől.

Hirdetés

Így tehát a meghívó szövegét ezeknek az infóknak az átbeszélése után állítsátok össze, és árajánlatot is erre kérjetek. Árajánlatot érdemes több cégtől is kérni emailben, hogy könnyebben mérlegeljetek, és mindig tartsátok szem előtt, hogy a minőségi szolgáltatásnak ára van. Ne ragaszkodjatok a legolcsóbb megoldáshoz, ha az nem tűnik maradéktalanul tökéletes munkának.

A meghívókat egyébként átadhatjátok személyesen, ám a messze élő vendégeknek a párok sok esetben postán küldik el a borítékokat. Arról, hogy hogyan érdemes szervezni az átadást, és még milyen lehetőségeitek vannak, ITT írtunk korábban.

pasztell esküvői meghívó

Esküvői meghívó árak

Az esküvői meghívó árak függnek a boríték és papír anyagától, a meghívó formájától, és persze attól is, hogy van-e bármilyen dekoráció még rajtuk. A következő szempontokat mindenképpen át kell beszélnetek majd a szolgáltatóval:

Az árakat nézve azt lehet mondani, hogy 200-1500 forint/db áron találtok meghívókat, amelyek ezen felül is számos dologgal variálhatók. És most csak a hagyományos papíralapú meghívókról beszélünk. Manapság nem ritka a söralátét-szerű fa meghívó sem, amivel ráadásul nem is foglalkozik minden nyomda. Sőt!

A párok átlagosan 300-500 forintot költenek esküvői meghívóra/fő.

esküvői meghívó

A darabárak mellett egyéb költségekkel is kell számolnotok, de ezek az árak szolgáltatónként eltérhetnek egymástól. A kérdéseitek közé az alábbi pontokat mindenképpen illesszétek be:

  • Van-e minimálisan rendelhető mennyiség?
  • Idegen nyelven is vállalják-e a nyomdai kivitelezést?
  • A minimálisan rendelhető mennyiség alatti rendelésnél kismennyiségi felárat számolnak-e fel?
  • Tartalmazza-e az ár a grafikai tervet és a változtatásokat is? Van-e a további költsége a változtatásoknak?
  • Mi a meghívók elkészítésének határideje?
  • Hogyan lehet átvenni a meghívókat? A postázásnak vagy a futárszolgálatnak van-e plusz költsége? És a csomagolásnak?
  • Soron kívüli megrendelést milyen határidővel és mekkora felár ellenében vállalnak?

Tudtátok?

Már olyan szolgáltatás is elérhető Magyarországon, amely keretében 24 órán belül elkészülnek a meghívók. Az esküvői meghívó árak ez esetben SOS felárat tartalmaznak, ám azoknál az esküvőknél, amelyeknek a szervezésére ilyen-olyan okok miatt mondjuk csak 1 hónap áll rendelkezésre, ez nagyon hasznos megoldás lehet!

esküvői meghívó árak
Fotó: pexels.com

Most, hogy a legfontosabb szempontokat végigvettük az esküvői meghívó árak kapcsán, nektek már csak ki kell választani azt, ami a legközelebb áll a szívetekhez, na és persze a pénztárcátokhoz. A vendégek biztosan örülni fognak a stílusos borítékoknak, és a bennük rejlő kedves invitálásnak, ez pedig remek kezdet a tökéletes Nagy Naphoz.

Borítókép: magva.com