A gyerekkor óta dédelgetett álom, a meseszép esküvő akkor fog igazán valósággá válni, amikor a teendői listán az esküvői meghívó átadása következik. Persze a tökéletes esküvői meghívó tervezése közben sok mindenre oda kell figyelni, többek között a meghívó szövegére, a stílus kiválasztására, a mennyiségre, a minőségre, de aztán végre jöhet az átadás pillanata!  

Nemcsak nekünk, de a rokonoknak, barátoknak is meghatározó pillanat, amikor kezükbe veszik az esküvői meghívójukat, hisz mondhatjuk, az a belépőjük az esküvői partitokra.

Esküvői meghívó

Esküvői meghívó átadása – Mennyi idővel a nagy nap előtt?

Bár nagy valószínűséggel a násznép már értesült leendő esküvőtökről az esküvői meghívó átadása előtt, nagyon fontos, hogy mindenki időben megkapja a saját meghívóját. Érdemes fél évvel az esküvő előtt átadni a meghívókat, de legkésőbb 3 hónappal a nagy napot megelőzően. Erre több szempontból is érdemes odafigyelni:

  • Ha az esküvőtök nyáron van, ehhez kell igazítania mindenkinek a nyaralását.
  • Ha hétköznap lesz a szertartás, szabadságot kell kivenniük a munkahelyükön.
  • Ha vidékre kell utazniuk, időben el kell kezdeniük megtervezni az utazást, lefoglalni a szállást esetleg.
  • Előfordulhat – főleg a klasszikus esküvőszezonban – hogy egy nagyobb társaságot tekintve, valaki másnak is azon a napon lesz az esküvője, mint nektek. Ilyen esetekben a vendégek sokszor az alapján döntenek, melyikre menjenek el, hogy kitől kapták hamarabb a meghívást az esküvőre.
Dekor banner

Esküvői meghívó átadása személyesen, postán, vagy online?

Az esküvői meghívó átadása alapvetően személyesen szokott történni, legalábbis ez a hagyomány. Sok esetben, ha vannak távolabbi rokonok, akikkel ritkán találkozunk, ilyenkor van esély jobban megismertetni velük szívünk választottját, beszélgetni egy kicsit, tisztázni az esküvővel kapcsolatos felmerülő kérdéseket.

Előfordulhat azonban, hogy egyes vendégeinkkel sehogy sem sikerül összeszervezni a találkozót, vagy nagyon messzire kellene utazni, és az esküvőszervezés sürgő-forgó mindennapjaiban mégis meg kell oldani, hogy eljuttassuk hozzájuk a meghívónkat.

Ilyenkor senki nem sértődik meg, ha postán adjuk fel a meghívót. Esetleg mellékelhetünk hozzá egy válaszkártyát is, amit visszaküldve jelezni tudják felénk részvételi szándékukat.

Hirdetés

Ha minden kötél szakad, és – például külföldi vendég esetén – nem merjük megkockáztatni, hogy a postán elkeveredik esetleg a meghívónk, online is elküldhetjük, de ezt tényleg tartogassuk az utolsó jolly jokernek. Ebben az esetben mindenképpen egészítsük ki a meghívást egy telefonbeszélgetéssel, hogy valami személyes hangvétel mégis legyen.

Az esküvői meghívó átadása akkor lesz a legkedvesebb emlék, ha személyesen, és közösen mentek el a vendégeitekhez. Legyetek jelen mindketten, akármelyikőtök rokonához vagy barátjához is mentek, hisz hamarosan tényleg egy nagy családdá váltok.

Illusztrált esküvői meghívó

Hogy szervezzük meg a meghívó átadást?

Valljuk be őszintén, egy átlagos száz fős esküvőt tekintve, legalább 40-50 helyre kellene elmennünk, de így az esküvői meghívó átadása egy örökkévalóságig tartana. Éppen ezért érdemes a barátokat összetrombitálni egy közös estére, a közeli rokonokat összehívni egy vasárnapi ebédre, ahol egyszerre többeknek tudjuk átadni a meghívókat, és így könnyíteni tudunk egy kicsit magunkon.

Emellett szánjatok egy hétvégét a fennmaradó vendégek meglátogatására, és osszátok be az időtöket óránként. Bizony, egy órára minimum szükségetek lesz családonként, és készüljetek fel a sok sütire, kávéra, és az ismétlődő kérdésekre az esküvőtökkel kapcsolatban.

Esküvői meghívó szövege

Az esküvői meghívó átadása sokkal nagyobb élmény lesz, mint elsőre hinnétek. Persze, mint minden, ez is szervezéssel jár, de léleksimogató emlékkép lesz szeretteitek fülig érő mosolya, ami meghívótok nézegetése közben szaladt végig az arcukon.

Fotó: weddbook.com