Nem könnyű kiválasztani a tökéletes esküvői meghívót, szinte minden pár küzd vele az esküvőszervezés elején. Persze nem kell megijedni tőle, de természetes, hogy mindenki arra vágyik, hogy az esküvőjén minden különleges és izgalmas legyen. Ezzel biztosan ti is így vagytok. Az esküvői meghívó szövege és a meghívó papír kiválasztása mellett a formára és a borítékra is érdemes hangsúlyt fektetni.

Esküvői meghívó

Az esküvői meghívó

Az esküvői meghívókat nyilvánvalóan csak akkor tudjátok kiküldeni vagy átadni a vendégeknek, ha az esküvőszervezés néhány igen fontos és központi elemét már kipipáltátok.

Ilyen az esküvő és a lakodalom helyszínének kiválasztása, a szertartás időpontjának pontosítása, illetve a végleges vendéglista összeállítása.

Ezek után már az esküvői meghívó szövege is könnyedén összeáll majd, csak azt kell eldöntenetek, hogy milyen stílusú, hangulatú esküvői meghívó szöveg tetszik nektek.

Esküvői meghívó szövege

Tipp!

Bajban vagytok a vendéglista összeállításával?

Bizony, ez nem könnyű feladat, hiszen a család, a barátok és a munkatársak is gyakran célozgatnak arra, hogy kit illene meghívni az esküvőtökre. Ha tanácstalanok vagytok azzal kapcsolatban, hogy hogyan mondjatok nemet valakinek, adunk nektek néhány tippet a döntéshez ITT!

Az esküvői meghívó története

A 18. században az esküvői meghívókat és a borítékokat is kézzel készítették, majd ezután viaszpecséttel zárták le őket. A borítékokon feltüntették a család címerét is. Ezután a szolgálók feladata volt kézbesíteni a meghívókat, amelyeket hóban és sárban is el kellett juttatni a címzettnek.

A meghívó kapott egy külső borítékot, hogy az eredeti díszes papírt épségben megőrizzék, ezen a külső borítékon tüntették fel a szolgálónak adott utasításokat is.

Hirdetés

Miután a címzetthez megérkezett a levél, a szolgálónak meg kellett várnia a választ, hogy elfogadják-e az esküvői meghívást, vagy sem. Manapság ez nyilvánvalóan sokkal gyorsabban megy, de a régi meghívók útja – valljuk be – sokkal romantikusabb és ünnepélyesebb volt, mint a mostaniaké, amit csak elviszünk a postára.

Gondoltátok volna?

Az esküvői meghívókba annak idején beletettek egy papír zsebkendőt, hogy a fémgravírozott munka ne koszolódjon. A hagyományt megőrizték a későbbi időszakokban is, mára azonban ez a szokás már sajnos feledésbe merült.

Esküvői meghívó szövege

Az esküvői meghívó szövege

Az esküvői meghívó szövege alapvetően háromféle típusú sablonra épülhet fel. Lehet komoly, klasszikus és laza, ezen belül persze igen nagy a szabadság. Ti dönthetitek el, hogy mit tartalmazzon a szöveg, mit tüntettek fel benne, és hogy készül-e több változat is annak függvényében, hogy kit hívtok meg csak a szertartásra és ki fog együtt bulizni veletek a lagzin is.

Az esküvő részleteiről, a nászajándékkérdésről és az idézetekről ide kattintva olvashattok többet, így a meghívó tartalmát már könnyebb lesz megszerkeszteni!

Dekor banner

Tehát ott tartottunk, hogy az esküvői meghívó szövege hangvétel szempontjából a fent említett három típusba sorolható. Mutatunk nektek konkrét példákat is, hogy el tudjátok dönteni, melyik lenne megfelelő számotokra.

Esküvői meghívó

Komoly esküvői meghívó szövege

A párok az esküvői meghívó szövegének kigondolása közben általában magázzák a vendégeket, ami sokszor távolságtartónak tűnhet, de megvan rá az okuk. Azoknál az esküvőknél, amelyek bizonyos értelemben protokolláris rendezvénynek is számítanak, igen gyakori az ilyen meghívó szöveg.

Ha elegáns helyszínen, fényűző körülmények között szeretnétek kimondani a boldogító igent, akkor ahhoz remek választás lehet ez a meghívó típus.

Esküvői meghívó szövege

Mutatunk nektek három példát:

Kovács Enikő és Szabó Zoltán

Szeretettel meghívja Önt és kedves családját,

legyenek velünk életünk legszebb perceiben,

2018. október 6-án

a Szent Gellért-sziklatemplomba 15 órakor tartandó esküvőnkön,

majd 16 órakor tartandó polgári szertartáson és az azt követő vacsorán.

Szüleikkel együtt

Petra és Gábor

meghívják Önt és becses családját esküvőjükre, amelyre

2018. augusztus  6.-án 16 órakor kerül sor

az Esztergomi Bazilikában.

Kőműves Réka és Takáts Krisztián

Örömmel értesítjük Önt és kedves családját,

hogy örök hűséget esküszünk egymásnak,

ezért szeretettel várjuk 2018. október 6.-án 16 h-kor az

Esztergomi Bazilikában tartandó esküvőnkre,

majd a Gulyáscsárdában lévő vacsorára.

Esküvői meghívó

Klasszikus esküvői meghívó szöveg

A legtöbb esküvőre (ahova eddig meghívtak benneteket) valószínűleg ilyen meghívót kaptatok. Ez a hagyományos szöveg a legnépszerűbb a párok körében, mert egyaránt illik azokhoz a rokonokhoz, akikkel nem álltok szoros kapcsolatban, és a barátaitokhoz, illetve a közeli munkatársaitokhoz is.

Ezek a legnépszerűbb változatok:

Niki és Józsi

Szeretettel meghívunk Téged és kedves családodat

2018. október 6.-án 15 órakor

Balatonszárszó házasságkötő termében tartandó esküvőnkre,

majd az azt követő vacsorára.

Kedves Családunk és Barátaink!

Szeretettel meghívunk benneteket, hogy velünk örüljetek, mikor

2018. október 6.-án 14 órakor Dunakeszi házasságkötő termében,

végleg összekötjük életünket.

Közös életünk első óráit töltsétek velünk a

Kiskakas étteremben egy vacsorával egybekötött mulatozáson.

Ági és Dani

Örömmel értesítünk Téged és Kedves családodat, hogy

örök hűséget esküszünk egymásnak,

ezért szeretettel várunk

2018. október 6.-án 13 órakor a Salamon-toronyban

tartandó eskütételünkre.

Klasszikus esküvői meghívó

Laza esküvői meghívó szöveg

Nem szeretitek a kötöttségeket, és legszívesebben egy végtelenül laza, könnyed esküvőt szerveznétek? Nyugodtan vágjatok bele, és igazítsátok az esküvő hangulatához az esküvői meghívó szövegét is. Arra azért mindenképpen ügyeljetek, hogy mivel a házasság nagyon komoly dolog, ezért a meghívóval ezt tartsátok tiszteletben, bármennyire lazára veszitek a figurát.

Lássuk, milyen szöveg kerülhet a meghívóba:

Zsófi és Laci

Tudjuk, hogy sok férfit és nőt taszítunk ezzel a kétségbeesésbe,

de úgy döntöttünk, hogy összekötjük az életünket.

E jeles esemény 2018. október 6.-án lesz 14 órakor

Szentendre házasságkötő termében, majd

15 órakor a pócsmegyeri református templomban.

Szeretettel várunk benneteket az esküvőre és az ezt követő vacsorára!

Kriszti és Máté

Úgy döntöttünk, hogy véget vetünk az

„én sose adom be a derekamat” című fejezetnek és

2018. október 6.-án önként és dalolva összekötjük életünket.

Ezúton meghívunk Téged és a családodat, hogy

legyetek szem-és fültanúja ennek a nem mindennapi eseménynek.

Egyházi esküvőnket az Esztergomi Bazilikában tartjuk 15 órakor, majd

16 órakor az anyakönyvvezető előtt mondjuk ki a boldogító igent.

Ezt követően féktelen mulatozásba kezdünk és számítunk ebben is rátok.

Lilla és Laci

Kedves rokonok, ismerősök!

Titkunkat elmondjuk, függetlenségünket házasságra cseréljük.

2018. október 6.-án 17 órakor a Monarchia Rendezvényházban.

Laza esküvői meghívó

Eldöntöttétek, hogy melyik meghívó szöveg passzol hozzátok leginkább? Akkor nincs más dolgotok, mint megálmodni, hogy milyen legyen a meghívó külalakja. Itt igazán kreatívak lehettek, gyönyörű papírokkal, borítékokkal és betűtípusokkal fogtok megismerkedni, készüljetek fel arra, hogy nehéz lesz választani közülük.

Beleírhatjátok a szövegbe azt is, ha pénzt vagy sorsjegyeket szeretnétek kérni nászajándékba. Ha kreatívak és ötletesek vagytok, a vendégek sem fognak megsértődni, és ti is jól jártok. Még több részletért és tippért kattintsatok IDE!

Ez a teher édes teher. Élvezzétek ki a válogatás minden pillanatát, tegyétek egyedivé akár a meghívókat, akár a borítékokat. Nyugodtan kérjétek ki benne a koszorúslányok és a tanúk segítségét is, a lényeg, hogy bízzatok az ízlésükben.

Kellemes készülődést kívánunk!