Az esküvői öltöny kiválasztása nem egy könnyen megúszós feladat az esküvői teendők között, így érdemes egy férfiszabó vagy esküvői öltönyház profi szakértelmét segítségül kérnetek! A menyasszonyok sokszor már gyerekkoruk óta álmodoznak a tökéletes menyasszonyi ruháról – de minimum az eljegyzés óta – a vőlegényeknek azonban teljesen új terep a széles esküvői öltönykínálat, így rengeteg hasznos segítséget kaphatnak a profiktól.

Öltöny banner

Férfiszabó vagy esküvői öltönyház?

Akár férfiszabó, akár egy esküvői öltönyház szakemberei segítenek nektek a vőlegény ruhájának kiválasztásában, egész biztos jólszabott és profi lesz a végeredmény.

  • Minőségi anyag: Lehet bármilyen divatos és elegáns egy öltöny, ha silány minőségű anyagból készül. Ha a vőlegény könnyen beleizzad, netán szúrja, dörzsöli a bőrét, egész biztos, hogy nem fog őszintén mosolyogni a lagziban. Profiknál azonban minőségi anyagokból válogathattok.
  • Tökéletes méret: Egy öltöny akkor fog hibátlanul állni a vőlegényen, ha valóban rászabják. Nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy konfekció méretek lennének, így egy hosszabb kar, vagy szélesebb hát mindenképp személyre szabott öltönyért kiált.  
  • Színválaszték: Kék és kék, fekete és fekete között is van különbség. Nagyon fontos, hogy megtaláljátok a tökéletes színárnyalatot, hisz egy túl sötét szín a vőlegényeket is öregítheti, míg egy túl világos, sápaszthatja. Ebben is nagy segítségetekre lehet egy férfiszabó, vagy az esküvői öltönyház széles választéka.
  • Öltönytípus kiválasztása: Öltöny? Slim fit? Szmoking? Frakk? Magatok sem tudjátok, melyik állna a legjobban? Hallgassatok a profik tanácsára!
  • Esküvő stílusához, menyasszonyi ruhához igazítás: Egy szakember abban is nagy segítségetekre lehet, hogy finomítsa az elképzeléseiteket, az esküvő stílusának ismeretében. Lehet, hogy elegánsabb, vagy épp lazább megjelenést tanácsol. A vőlegény és a menyasszony ruhája összhangban kell, hogy legyen!
  • Kiegészítők összehangolása: A tökéletes vőlegény öltözék nem csak egy öltönyből áll. Fontos, hogy a kiegészítők is harmonizáljanak! A mellény, az öv, a cipő, a mandzsettagomb, a nyakkendő, az ing, a zokni…

Egyedi tervek, apró részletek!

  • Egyedi tervek megvalósítása: Ha egyedi öltönyt készíttettek, lehetőség van a saját elképzeléseitek megvalósítására. Nem kell minden esetben ragaszkodni a sztenderdhez! Játszhattok a színekkel, anyagokkal, fazonokkal és mintákkal is!
  • Apró részletesség: Ha férfiszabó, vagy esküvői öltönyház segítségét veszitek igénybe, egész biztosak lehettek, hogy a legapróbb részletek is tökéletesek lesznek. A gomb passzolni fog az övhöz, a cérna tökéletes lesz az öltöny színéhez, az ing mintája visszaköszön a díszzsebkendő színvilágában… Ezek adják meg a tökéletes összhatást!
  • Tanácsok, a helyes viselésre: Egy menyasszonynak is meg kell tanulnia járni, ülni a menyasszonyi ruhájában, és így van ez a vőlegényekkel is. Egy szakember segíteni tud, hogy hogyan vegye fel a vőlegény az öltönyt, hogyan üljön benne, mikor és hogy gombolja be a zakót, hogy tárolja, utaztassa a ruháját.
  • Utolsó pillanatban is igazít: Egy profi csapat vállalja a garanciát az elkészített ruhára, és még az esküvő előtti utolsó hajrában is vissza szaladhattok egy igazításra, ha leszakítottatok véletlenül egy gombot, vagy esetleg fel-le csúszkált néhány kiló.

Esküvői öltöny beszerzése

Most, hogy tisztában vagytok vele, mennyi mindenben segíthet nektek egy szakértő, teljesen világos, hogy bár egyszerűbb alkalmakra találhattok szép öltönyöket fast fashion üzletekben, de a vőlegény öltöny egyedi, személyre szabott kell, hogy legyen.

Anyagi megfontolásból csábító lehet egy online öltönyáruház, ám mégis óva intünk benneteket, mert egy internetes ruhafogasról nem lehet tökéletesen passzoló vőlegényöltönyt leakasztani. És, míg egy menyasszony valóban soha nem fogja többször hordani a ruháját, addig a vőlegény öltöny hosszú távú befektetés, hisz sok más alkalomra is felvehető, akár egyszerűbb kiegészítőkkel is.

Hirdetés

Ne hagyjátok utolsó pillanatra a vőlegény ruhájának kiválasztását! Szánjatok rá időt, energiát, és bízzatok a szakemberek hozzáértő véleményében. Higgyétek el, egy testre szabott öltönyben az egekig lehet fokozni az amúgy is jóképű vőlegények sármosságát.

Borítókép: pexels.com