Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvői Öltöny  > Célkeresztben a vőlegény ruházata
Célkeresztben a vőlegény ruházata

Célkeresztben a vőlegény ruházata

Téves az a gondolat, miszerint egy esküvőn a menyasszony ruhája a legfontosabb darab. Szánjatok legalább ennyi időt a vőlegény öltözetének kiválasztására, figyeljetek a részletekre és gondosan válogassatok! Mutatjuk, milyen ruhatrend hódít a vőlegény ruházata témában.

Öltöny banner

Míg régebben csak kiválasztottak a vőlegény számára egy megfelelő méretű, sötét árnyalatú öltönyt, addig ma már több stílusú, fazonú és színű öltöny is rendelkezésre áll. Nagyon fontos szempont, hogy választás közben szem előtt tartsátok az esküvő stílusát és hogy a vőlegény kényelmesen érezze magát az öltözetben. Lássuk, milyen öltönyt érdemes választani

Az esküvő klasszikus férfiruházata

A ruházat hosszított, és színben harmonizál a menyasszonyi ruhával. Szín terén bátran válogathattok, de a részletekre nagyon kell figyelni. A ruházat ünnepi kiegészítői a mellény, az ing és a nyakkendő, de számos más kiegészítővel is feldobhatjátok a vőlegény megjelenését. A mai napig a szmoking az esküvő klasszikus férfiruházata, melyből a klasszikus fazon általában fekete, egysoros, hegyes- vagy sálgalléros, de manapság már rengeteg színben és változatban kapható. A klasszikus szmokinghoz csokornyakkendő és mellény dukál, de nagyon gyakori a sima nyakkendő is a vőlegényeken.

Célkeresztben a vőlegény ruházata

fotó: pixabay.com

A legnépszerűbb színek az öltönynél és a szmokingnál a sötétkék, a grafitszürke, a világosszürke és a fekete. Sok vőlegény dönt úgy, hogy színes inget visel hozzá a nagy napon, ám a legnépszerűbb még mindig a fehér és a krémszínű. Az elmúlt években hódítanak az öltönyöknél a fényes anyagok, és a slim fazonok, melyek nagyon közkedveltek a vőlegények körében.

Az alkalmi férfidivat királya a frakk, ez az egyik legelegánsabb viselet. Kiegészítői a mellény, a frakk ing, a mandzsetta gombok, a fehér csokornyakkendő, a fekete lakkcipő és a fekete cilinder.

Kristinus

Fontosak a kiegészítők!

Egy menyasszony esetében fontos kiegészítő az ékszer, a fátyol, a harisnya és a hajba való tiara, a vőlegénynél pedig ilyen az óra, a nyakkendő, a mandzsettagomb és a cipő.

A nyakkendő és a csokornyakkendő hagyományos színe a fekete, de teljesen elfogadott más színben is, sőt, akár színes formában is! Általában ennek a színét igazítják az esküvő kísérőszínéhez, így közkedvelt a rózsaszín, pink, sárga és kék változat, a menyecskeruhához hangolva pedig a piros. A mellény színe általában megegyezik az öltöny vagy szmoking színével, de nagyon mutatósak az inggel harmonizáló fehér, bézs, vagy krémszínű darabok is. Ha úgy gondoljátok, hogy a vőlegény elegáns megjelenésének egyik alapdarabja a mandzsettagomb, akkor jó hírünk van számotokra! Rengeteg típus közül válogathattok, hiszen újra divatba jött ez a kiegészítő.

Célkeresztben a vőlegény ruházata

fotó: pixabay.com

Az öltöny vagy szmoking mellett a másik szembetűnő darab a vőlegényen nem más, mint maga a cipő. Nem mindegy, hogy milyen színű és formájú cipőre esik a választásotok, mert ez az a ruhadarab, aminél szinte évről évre más jön divatba. Passzolnia kell az öltönyhöz, és az inghez is, hiszen egy szürke öltönyhöz jól megy például a rózsaszín ing, de ehhez barna cipőt viselni már igazi divatbaleset. Vigyázzatok, hogy ne legyen a cipő túl fényes, de túl fakó sem, az orra pedig semmiképpen se legyen nagyon szögletes, mert az most egyáltalán nem trendi. A megfelelő lábbelit kiemelhetitek egy vagány órával, ami most talán az egyik legnépszerűbb kiegészítő. Egy igényes, szép, de nem túlságosan hivalkodó óra az esküvői fotókon is jól mutat majd. Ne viseljetek a nadrághoz túl széles vagy díszes övet, ennél sokkal jobb választás egy keskeny, vagy közepes méretű darab.

Célkeresztben a vőlegény ruházata

Egy kis extra belefér!

A zakó felső zsebébe csúsztatott díszzsebkendő elegáns extra lehet az öltözetben, de mindig ügyeljetek rá, hogy a zsebkendő mintája ne egyezzen a nyakkendő és az öltöny mintájával. A zakóra tűzött virág színe harmonizáljon a menyasszony csokrával, és az esküvő választott alapszínével. Kérjétek meg a virágost, hogy mutasson néhány képet, hogy tudjátok, milyen virágdísz illik a vőlegény stílusához igazán.

Bohém esküvő, bohém kiegészítőkkel

Ha egy kicsit lazábbra vennétek a stílust, válasszatok a nadrághoz tornacipőt! Ez esetben természetesen a menyasszony is igazodjon ehhez az elhatározáshoz, és lehetőség szerint ő is válasszon egy színes, lapos cipőt a ruhájához. Ne lepődjetek meg ezen a lehetőségen, ma már rengeteg pár dönt így. Játszhattok a színekkel, és a nyakkendőkkel, de az is jó ötlet, ha nadrágtartót, kockás inget, karkötőket vagy sportzakót viseltek. Ha egyébként is ilyen stílust képviseltek, nem kell megváltoznotok az esküvő kedvéért, mert úgy biztosan nem éreznétek magatokat komfortosan a nagy napon.

Célkeresztben a vőlegény ruházata

fotó: pixabay.com

Létfontosságúak szabályok a vőlegény ruházata kapcsán

Vannak olyan szabályok, melyekre mindig minden esetben ügyelnetek kell. A nadrág hossza akkor jó, ha az éle pont a cipő tetejénél ér véget, ha pedig izzadásra hajlamosak vagy, vegyetek az ing alá egy pólót. A nyakkendő épphogy érje el a nadrág derekát vagy legyen magasabb, és mindig legyen sötétebb, mint az ing. Ha modern zakót kerestek, válasszatok keskeny hajtókás darabot – a széles hajtókás öltönyök inkább a klasszikus, régi stílust képviselik, a duplán hajtott hátú öltönyök pedig modern és divatos megjelenést biztosítanak. És a legfontosabb: mindig gomboljátok ki az öltönyt, mielőtt leülnétek, és amint felálltok, gomboljátok be!