Nemcsak mi, nők rajongunk a divatos kiegészítőkért, hanem a férfiak is. Éppen ezért egy elegáns férfi cipő kihagyhatatlan kelléke a ruhatáruknak.

Igaz, hogy nem mindennapi viselet, de amikor elérkezik az alkalom – mondjuk egy esküvő – bizony meg vannak lőve, hogy mégis milyen öltönyhöz milyen színű, fazonú, anyagú cipőt vegyenek fel, mi most a divat, mit diktál az etikett, stb…

A férfináthánál már csak a férfihiszti lehet idegtépőbb, úgyhogy itt az ideje tiszta vizet önteni a pohárba, és körülnézni az elegáns férfi cipők háza táján.

Öltöny banner

Elegáns férfi cipő típusok

Bár az elmúlt években nemcsak a cipőfűző lazult, de a férfi cipők etikettje is, most mégis vegyük ki a kalapból a vagány tornacsukákat, vászoncipőket, és kalandozzunk a klasszikusabb darabok felé.

Hagyományos alkalmi cipők:

Nagyon egyszerű, mégis nagyszerű darabokról van szó. A klasszikus klasszikusa a fekete, kerek vagy szögletesebb orrú alkalmi cipő.

Tipp!

Menő a retro, de csak kis mennyiségben! A makkos cipőt inkább hagyjátok meg egy letűnt kor relikviájának. Abszolút tiltólistás! Válasszatok olyan alkalmi cipőt, ami ízlésficamot nyomokban sem tartalmaz.

Elegáns férfi cipő

Charleston cipők:

Sok mindent imádunk a 20’-as évekből. Valahogy mind a nők, mind a férfiak végtelenül sikkesek voltak, és ehhez olyan kiegészítők kellettek, mint egy elegáns férfi cipő, charleston kivitelben.

A részletgazdag díszítés és varrás teszi igazán különlegessé, és divatossá manapság is!

Slip-on cipők:

Ízlések és pofonok, na, ezt igazán mondhatjuk egy slip-on cipőre. Vannak, akik imádják, vannak, akik nem is értik, hogy lehet egyáltalán divatos, egy belebújós cipő.

Mindenesetre az elmúlt években hódított, és idén sem csökkent rajongóinak száma. Egyre több színben és anyagban kapható, így könnyen találhatunk belőle elegáns példányt is.

Színszabályok

Megrengethetetlennek hittük azt a divataranyszabályt, miszerint a kiegészítőknek passzolniuk kell egymáshoz színben, és fekete cipőhöz nem vehetünk fel barna táskát.

Persze nem azt mondjuk, hogy dobjuk sutba, amit eddig tudtunk, de manapság egyre inkább teret hódít, az ellentétes színek alkalmazása egy outfitben, vagy akár egy cipőn belül is.

Elegáns esküvői cipő

Ha viszont szeretnétek makulátlanul divatosak lenni, vegyétek figyelembe, hogy az öltöny színéhez milyen elegáns férfi cipő dukál!

  • Fekete öltönyhöz általában fekete cipőt illik viselni. Ha viszont szeretnétek egy kis újítást bevezetni, nyugodtan vegyetek fel színes elegáns férficipőt, és egészítsétek ki a megjelenéseteket egy megegyező övvel és nyakkendővel.
  • Ha öltönyötök barna színű, vagy annak valamelyik árnyalata, bármilyen barna cipőt felvehettek. Hogy ne legyetek teljesen homogének, vigyetek egy kis kontrasztot az outfitbe! Világosbarna öltönyhöz sötétbarna cipőt viseljetek, vagy bolondítsátok meg egy kiegészítő színnel, a sötétkék csodásan kiemeli a barna árnyalatait.
Hirdetés
  • Egyre divatosabbak a szürke öltönyök, melyek igazán fiatalos, vidám megjelenést kölcsönöznek, akár vőlegény öltönyről van szó, akár vendégként viselik. Mondhatni tuti Jolly Joker, hisz a szürkéhez a fekete, a barna és a kék cipők is passzolnak!

                Rengeteg esküvőn hódít a férfiaknál a sötétkék öltöny, mert abszolút elegáns, és semmilyen esküvői etikettet nem hág át. Gyönyörűen mutat hozzá egy barna cipő, ezt a színpárosítást egyszerűen nem lehet megunni!

Férfi cipő esküvőre

Elegáns férfi cipő – 2019-es divat

Bolondos évünk lesz, ha az idei év elegáns férfi cipő divatját nézzük. Nagy lendülettel érkeznek a színek, az izgalmas formák, de nem feltétlenül a cipőkben, hanem egy réteggel lejjebb. Hódítanak a vicces zoknik!

Lehet csíkos, pöttyös, kockás vagy épp szuperhősös, a lényeg, hogy kivillanjon! Ne lepődjetek meg, ha emiatt a gatyaszárak megrövidülnek, női szívek felhördülnek, a szemek kidüllednek… Ha egyszer valaki bevállalt egy extrém zoknit, akkor mutassa is meg!

Férfi cipő színes zoknival

Kivétel!

Ha az adott alkalom megkívánja a szmokingot, esetleg a frakkot, illik otthon hagyni a mókás zoknit, és egy elegáns férfi cipővel megkoronázni az öltözéket.

Férfi cipő esküvőre

Elegáns férfi cipő árak

A végtelenbe, és tovább! Egy elegáns férficipő ára nagyon széles skálán mozog, és több helyről is beszerezhető. Mielőtt fogcsikorgatva kinyitnátok a bukszátokat, gondoljátok végig, hogy milyen alkalmakra, és nagyjából milyen gyakran tudjátok felvenni ezt a cipőt.

Bár nem mindennapos viselet, egy elegáns öltözéket igénylő rendezvény hosszú órákig is eltarthat, és nyáron akár hőségben is bírni kell a zárt cipőt.

Egy hétköznapi cipőboltban is nagy lehet a választék. Ha nem ragaszkodtok az eredeti bőr cipőhöz, már 8000-15.000 ft környékén is találhattok lábbelit.

Ha azonban egy jobban szellőző, strapabíróbb és kényelmesebb bőrcipő mellett voksoltok, 20.000- 60.000 ft-ig terjedő összeggel kell kalkulálni.

Férfi cipő árak

Bár nyilvánvalóan az elegáns férfi cipő választéka még mindig szerényebb, mint a hölgyeké, egyáltalán nincs miért csüggedni.

A sportosan elegáns fazonok új idők szelét hozták, a táncoló fekete lakkcipő helyett így már bátran választhatnak a férfiak színes, kétszínű, díszített, vagy épp hangsúlyos varrással rendelkező lábbelit is. Divatra fel!

Fotók: pinterest.com, borítókép: pexels.com