Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvői Öltöny  > Trendi nyakkendő típusok vőlegényeknek!
Trendi nyakkendő típusok vőlegényeknek!

Trendi nyakkendő típusok vőlegényeknek!

A vőlegény nyakkendő típusok közti választás nem olyan bonyolult feladat, mint elsőre gondolnátok. Csupán ismerni kell azokat az alapszabályokat, amelyek megkönnyítik a kiválasztást. Mutatjuk a legnépszerűbb nyakkendő típusokat, és a klasszikus-, a francia- és a csokornyakkendő viselésének főbb pilléreit!

Trendi nyakkendő típusok

Bár a férfiak többsége nem rajong a nyakkendő viseléséért, nekünk, nőknek nagy kedvencünk, mert az öltönnyel együtt nagyon szépen öltöztet. Mielőtt kiválasztjátok, gondoljátok át, hogy mi lesz az esküvő fő színe, ragaszkodtok-e valamilyen témához, és melyik típust viselné legszívesebben a vőlegény (elvégre mégiscsak rajta lesz egész nap)!

Trendi nyakkendő típusok vőlegényeknek!

Csokornyakkendő

Ezt a nyakkendő típust az esküvőkön nem csak a vőlegény, de a férfi vendégek is előszeretettel választják az öltöny mellé, ám hagyományosan szmokinggal vagy frakkal szokták párosítani.

Öltöny banner

Hogyan kell viselni?

  • A legnépszerűbb szín egyértelműen a fekete, de a kék és a szürke árnyalatai is nagyon keresettek, akárcsak a mintás darabok. A pöttyös és a kockás kifejezetten nagy kedvenc már évek óta.
  • A csokornyakkendőt általában a szétálló nyakú (wing) ing esetén választják a vőlegények, legyen szó szmokingról, vagy öltönyről.

Tipp!

Kapható szuperhősös, virágos és csíkos csokornyakkendő is, ezért ha szívesen feldobnátok a vőlegény öltözetét egy kis vagánysággal, válasszatok egy egyedi darabot!

Trendi nyakkendő típusok vőlegényeknek!

Trendi nyakkendő típusok vőlegényeknek!

Klasszikus nyakkendő

Ez a típusú nyakkendő főleg alkalmi megjelenés esetén használatos, így az esküvőkön is igen gyakori vendég. Míg korábban inkább a szélesebb változatot preferálták a vőlegények, addig mára a keskeny, slim fazon sokkal trendibb lett.

Animacik
Hirdetés

Az anyag, a minta és a szín tekintetében kevesebb a megkötés, a bevállalós vőlegényeknek az indigókék, a pink vagy a lime színeket ajánljuk, azonban ha szolid, de színes verzió mellett döntenétek, nézelődjetek a sárga és a zöld árnyalatai között.

Trendi nyakkendő típusok vőlegényeknek!

Hogyan kell viselni?

  • Akkor van megfelelően megkötve, ha az alja derékmagasságban, az övcsat közepéig ér – nem lejjebb és nem feljebb!
  • A nyakkendő szélességének megválasztásánál az ing és a zakó gallérjának fazonját kell figyelembe venni. Amennyiben a zakó hajtókája széles, akkor érdemes nyakkendőből is széleset választani, míg azoknál a zakóknál, melyeknek a hajtókája keskeny, döntsetek a keskenyebb nyakkendő mellett!
  • Rengeteg ing típus létezik, ezért figyeljetek arra, hogy zárt inggallér esetében vékonyabb csomót érdemes kötni, míg a nyitott (cápa típusú) nyak esetében a szélesebb kötéstechnika is remekül érvényesül.

Trendi nyakkendő típusok vőlegényeknek!

Francia nyakkendő

Ez a típus a klasszikus nyakkendőnél sokkal díszesebb, ezért igen közkedvelt a vőlegények körében. Általában selyemből készül, és bár a színében már sokkal kevesebb a megkötés, mint az anyagában, ám nagyon fontos, hogy passzoljon a mellényhez, ami szintén fontos kiegészítője a vőlegény öltözetének.

Hogyan kell viselni?

  • A francia nyakkendő meg van előre kötve, a nyakrészét pedig igény szerint lehet állítani a nyak bőségéhez.
  • A csomónak több típusa létezik, van nagy csomó, hajtogatott csomó, és díszgombbal díszített változattal is lehet találkozni.

Trendi nyakkendő típusok vőlegényeknek!

A legfontosabb szempont mindig az a nyakkendő kiválasztása esetén, hogy összhangban legyen a szmokinggal, frakkal, vagy öltönnyel, passzoljon az ing színéhez, mintájához és anyagához, és természetesen a vőlegény személyiségéhez. Nézelődjetek bátran, szuper darabokra bukkanhattok!

Fotók: pinterest.com

Témába vág

Animacik gyerek

Témába vág

10 aranyszabály az esküvői öltöny kiválasztásához Azt gondoljátok, hogy az esküvői öltöny kiválasztása amolyan jolly joker teendő az esküvőszervezés hosszú és bonyodalmas munkálataiban? Hát sajnos nem ilyen egyszerű rátalálni arra a fazonra, színre és stílusra, ami a vőlegényhez, a menyasszonyi ruh...
Elegáns férfi cipő – Árak, fazonok, színek Nemcsak mi, nők rajongunk a divatos kiegészítőkért, hanem a férfiak is. Éppen ezért egy elegáns férfi cipő kihagyhatatlan kelléke a ruhatáruknak. Igaz, hogy nem mindennapi viselet, de amikor elérkezik az alkalom – mondjuk egy esküvő – bizony meg ...
Ezt viseli egy trendi vőlegény 2018-ban! A vőlegény öltözetének és öltönyének kiválasztása esetenként legalább akkora kihívás, mint a tökéletes menyasszonyi ruha megtalálása. Elegendő időt és figyelmet kell fordítani rá, hiszen az esküvőn a vőlegény legalább olyan fontos szereplő, mint a me...
Vőlegény öltöny kiválasztása – 2019-es trendek! Most nagyító alá vesszük a vőlegények ruházatát, hiszen téves az a gondolat, miszerint egy esküvőn a menyasszony ruhája a legfontosabb darab. A vőlegény és a menyasszony a két főszereplője a nagy napnak, ezért szánjatok elegendő időt és figyelmet a v...