A vőlegény nyakkendő típusok közti választás nem olyan bonyolult feladat, mint elsőre gondolnátok. Csupán ismerni kell azokat az alapszabályokat, amelyek megkönnyítik a kiválasztást. Mutatjuk a legnépszerűbb nyakkendő típusokat, és a klasszikus-, a francia- és a csokornyakkendő viselésének főbb pilléreit!

Trendi nyakkendő típusok

Bár a férfiak többsége nem rajong a nyakkendő viseléséért, nekünk, nőknek nagy kedvencünk, mert az öltönnyel együtt nagyon szépen öltöztet. Mielőtt kiválasztjátok, gondoljátok át, hogy mi lesz az esküvő fő színe, ragaszkodtok-e valamilyen témához, és melyik típust viselné legszívesebben a vőlegény (elvégre mégiscsak rajta lesz egész nap)!

Trendi nyakkendő típusok vőlegényeknek!

Csokornyakkendő

Ezt a nyakkendő típust az esküvőkön nem csak a vőlegény, de a férfi vendégek is előszeretettel választják az öltöny mellé, ám hagyományosan szmokinggal vagy frakkal szokták párosítani.

Öltöny banner

Hogyan kell viselni?

  • A legnépszerűbb szín egyértelműen a fekete, de a kék és a szürke árnyalatai is nagyon keresettek, akárcsak a mintás darabok. A pöttyös és a kockás kifejezetten nagy kedvenc már évek óta.
  • A csokornyakkendőt általában a szétálló nyakú (wing) ing esetén választják a vőlegények, legyen szó szmokingról, vagy öltönyről.

Tipp!

Kapható szuperhősös, virágos és csíkos csokornyakkendő is, ezért ha szívesen feldobnátok a vőlegény öltözetét egy kis vagánysággal, válasszatok egy egyedi darabot!

Trendi nyakkendő típusok vőlegényeknek!

Trendi nyakkendő típusok vőlegényeknek!

Klasszikus nyakkendő

Ez a típusú nyakkendő főleg alkalmi megjelenés esetén használatos, így az esküvőkön is igen gyakori vendég. Míg korábban inkább a szélesebb változatot preferálták a vőlegények, addig mára a keskeny, slim fazon sokkal trendibb lett.

Hirdetés

Az anyag, a minta és a szín tekintetében kevesebb a megkötés, a bevállalós vőlegényeknek az indigókék, a pink vagy a lime színeket ajánljuk, azonban ha szolid, de színes verzió mellett döntenétek, nézelődjetek a sárga és a zöld árnyalatai között.

Trendi nyakkendő típusok vőlegényeknek!

Hogyan kell viselni?

  • Akkor van megfelelően megkötve, ha az alja derékmagasságban, az övcsat közepéig ér – nem lejjebb és nem feljebb!
  • A nyakkendő szélességének megválasztásánál az ing és a zakó gallérjának fazonját kell figyelembe venni. Amennyiben a zakó hajtókája széles, akkor érdemes nyakkendőből is széleset választani, míg azoknál a zakóknál, melyeknek a hajtókája keskeny, döntsetek a keskenyebb nyakkendő mellett!
  • Rengeteg ing típus létezik, ezért figyeljetek arra, hogy zárt inggallér esetében vékonyabb csomót érdemes kötni, míg a nyitott (cápa típusú) nyak esetében a szélesebb kötéstechnika is remekül érvényesül.

Trendi nyakkendő típusok vőlegényeknek!

Francia nyakkendő

Ez a típus a klasszikus nyakkendőnél sokkal díszesebb, ezért igen közkedvelt a vőlegények körében. Általában selyemből készül, és bár a színében már sokkal kevesebb a megkötés, mint az anyagában, ám nagyon fontos, hogy passzoljon a mellényhez, ami szintén fontos kiegészítője a vőlegény öltözetének.

Hogyan kell viselni?

  • A francia nyakkendő meg van előre kötve, a nyakrészét pedig igény szerint lehet állítani a nyak bőségéhez.
  • A csomónak több típusa létezik, van nagy csomó, hajtogatott csomó, és díszgombbal díszített változattal is lehet találkozni.

Trendi nyakkendő típusok vőlegényeknek!

A legfontosabb szempont mindig az a nyakkendő kiválasztása esetén, hogy összhangban legyen a szmokinggal, frakkal, vagy öltönnyel, passzoljon az ing színéhez, mintájához és anyagához, és természetesen a vőlegény személyiségéhez. Nézelődjetek bátran, szuper darabokra bukkanhattok!

Fotók: pinterest.com

Témába vág

[pw_vc_list pw_excerpt_length=”0″ pw_hide_date=”on” pw_show_overlay=”yes” pw_show_zoom_icon=”yes” pw_show_link_icon=”yes” pw_grid_tags=”yes” pw_grid_show_num_comment=”yes” pw_border_top_size=”0″ pw_border_right_size=”0″ pw_border_bottom_size=”0″ pw_border_left_size=”0″ pw_title_font_family=”inherit” pw_title_font_size=”14″ pw_meta_font_family=”inherit” pw_meta_font_size=”12″ pw_excerpt_font_family=”inherit” pw_excerpt_font_size=”11″ pw_readmore_translate=”Bővebben” pw_query=”size:30|order_by:date|order:DESC|categories:756″]