A különböző vőlegény ing típusok közül kiválasztani a tökéleteset, nem tűnhet túl nagy feladatnak elsőre. Hisz miben gondolkodik a legtöbb férfi? Az ing ujjának hosszában, mintájában, és esetleg – a haladók – a szabásában. Azonban sokkal több minden különbözteti meg a vőlegény ingeket egymástól. Lebuktatjuk az ördögöt, aki a részéletekben rejlik!

Vőlegény ing
Fotó: pexels.com

Mi különbözteti meg az ingeket?

A vőlegény ing típusok között is akad klasszikus, elegáns, sportos, lezser… Fontos tudni, mitől lesz más egy adott ing, hogy az esküvő stílusának megfelelőt tudjátok kiválasztani. Az alábbi részletek különböztetik meg egymástól az ingeket:

 1. Ing anyaga: Az esküvő hangulathoz igazítva kicsit sem mindegy, hogy pamut inget (klasszikus), vászon inget (lezser nyárias), vagy selyem inget (elegáns) visel a vőlegény.
 2. Gallér típusa: Nem, nem arra gondolunk, hogy lehajtva, vagy felhajtva hordja-e valaki az ing nyakát. Tudtátok, hogy legalább 9 különböző gallér típus létezik?
 3. Kézelő típusa: Ugye megmondtuk, hogy lebuktatjuk az ördögöt! Még a kézelő típusának kiválasztásán is sok múlik, hisz dönthettek a sima gombos (rengeteg variációval) és mandzsettás (elegánsan előkelő) kézelők között.
 4. Ing színe: Mondanunk sem kell, hogy az ing színét az öltöny színe és az esküvő színvilága is meghatározhatja.
 5. Ing szabása: Teljesen más összbenyomást érhetünk el egy bővebb, vagy testhez simuló szűkebb inggel.
vőlegény ing típusok
Fotó: pinterest.com

Vőlegény ing típusok – a gallérok kavalkádja

Ahogy azt már említettük, 9 különböző gallérral találkozhattok a vőlegény ing típusok között is. Fontos figyelembe venni a gallér hosszát és magasságát, és a gallér szárainak egymással bezárt szögét.

 • Spread, avagy cápa gallér: Szélesebb gallér típus, a gallér szárai elállnak egymástól.
 • Classic, avagy kent gallér: A legkedveltebb gallérfajta, kigombolva és nyakkendővel is jól mutat.
 •  Button down, a leggombolt gallér: Leginkább nyakkendő nélkül szokták viselni.
 • Mandarin gallér: A nem létező gallér is egy létező gallértípus.
 • Pinned gallér: Egy olyan elegáns viselet, ami napjainkra már szinte teljesen kihalt. Lényege, hogy egy biztosítótű emeli meg a gallércsomót.
 • Wing tip gallér: A gallér szárainak vége felfele van vasalva, így kizárólag csokornyakkendővel lehet stílusosan viselni.
Hirdetés
 • Tab gallér: Mondhatjuk, hogy a pinned egyszerűbb rokonáról van szó, ahol a gallér szárait kis pánt fogja össze, ezáltal szépen kiemeli a nyakkendő csomót. Szélesebb és keskenyebb nyakkendővel is viselhető.
 • Club gallér: A húszas éveket idéző gallér tökéletes választás egy charleston hangulatú esküvőhöz. Érdemes egy vékony nyakkendőt kötni hozzá, anélkül nem az igazi.
 • Contrast gallér: Itt nem a gallér szárai különlegesek, hanem a színe, hisz elüt az ingtest színétől.

Minden ingnek megvan a legtrendibb nyakkendő haverja is, érdemes válogatnotok a klasszikus nyakkendőtől elkezdve a francia nyakkendőn át, egészen a csokornyakkendőig…

ingallérok
Fotó: pinterest.com

Megfelelő inget, a megfelelő archoz

Lehet, hogy a különböző vőlegény ing típusok között keresgélve csak a stílusra figyeltek oda, pedig tökéletes összhatást akkor fogtok elérni, ha az arcformához legelőnyösebb inget választjátok ki. A lehető legjobb végeredmény érdekében az inggel érdemes követni a fej és nyak arányait.

Ha valakinek rövidebb a nyaka, az alacsonyabb gallérú ing fog igazán jól mutatni rajta, míg ha valakinek hosszú a nyaka, bátran választhat magasabb gallérral büszkélkedő inget. Ha úgy érzitek, arányaiban nagyobb fejformával rendelkeztek, válasszatok nagyobb gallért, míg ellenkező esetben a kis gallér lesz előnyös. Az arc arányainál azonban fordított a helyzet. A keskenyebb arcot jól kompenzálja egy vastagabb gallér, míg egy szélesebb arcot szépen keskenyít egy vékonyabb gallér.

Vőlegény ing típusok különböző testalkathoz

Bár, a divat folyton változik, ne válasszatok egy inget csak azért, mert manapság éppen divatos. Sokkal fontosabb, hogy jól nézzetek ki egy ingben, magabiztosak legyetek benne, minthogy divatosan mutasson rosszul rajtatok egy ing.

Manapság négy ingszabást különíthetünk el, és mindenkinek a saját testalkatához érdemes viszonyítania. A normál szabású ing a leglezserebb, letöbbet takar. Ezt követi a custom fit, mely az előzőhöz képest egyenesebb szabású, de nem annyira karcsúsított, mint a soron következő slim fit ing. Ez már eléggé kiemeli a férfi felsőtestét, de még lehet benne levegőt kapni. Igazán divatos, és modern. A sort pedig az extra slim fit ing zárja, amiben szinte képtelenség mozogni, de fotókon csinos lehet.

Öltöny banner

A vőlegény ing típusok között keresgélve pontosan fogjátok tudni, melyiket válasszátok. Hisz abban a pillanatban, hogy ráleltetek az igazira, sokkal sármosabbnak és magabiztosabbnak fogtok tűnni. Egy tökéletesen megválasztott ing pedig valóban a férfielegancia magasfoka!

Borítókép: www.pexels.com