Szűrés a kategórián belül (Szépségápolás)


Esküvői haj, smink, és manikűr

Egy igazán stílusos esküvői haj, smink, és köröm kiemeli a menyasszony szépségét, és hozzájárul a harmonikus megjelenéshez. Ezek elkészítését érdemes profi szakemberre bízni, mert az eredmény akkor lesz tökéletes. Az árakat tekintve több kategóriát és érdemes megvizsgálni, a mesterfodrászok és sminkmesterek munkája drágább, de fontos tudni, hogy az árak mellett a minőség az, amire leginkább törekedni kell.

Esküvői haj és a próbafrizura

A menyasszonyi ruhát kiemeli a jól választott esküvői haj, amely illeszkedik a ruha dekoltázsához, fazonjához, stílusához, és persze a menyasszony személyiségéhez is. Az is fontos szempont, hogy milyen minőségű a menyasszony haja, és mit lehet belőle megvalósítani.Az esküvői próbafrizura fontossága éppen ezért megkérdőjelezhetetlen, a nagy nap előtt a frizuránk letesztelése is elhanyagolhatatlan.

Az esküvői próbafrizura több szempontból is a javunkra válik, hiszen nincs két egyforma arc, és könnyen előfordulhat, hogy a kinézett konty mégsem tetszik majd nekünk, vagy tetszik ugyan, de nem áll jó.

A próbafrizura előnyei:

 • Megtudhatjuk, hogy a valóságban is jól áll-e a kiszemelt frizura.
 • Megismerkedhetünk a fodrásszal, és elmondhatjuk neki az elképzeléseinket és az aggályainkat
 • Kipróbálhatjuk, hogy mennyire lesz kényelmes egész nap viselni az adott frizurát.
 • Megtudhatjuk, mennyire lesz tartós a hajviselet.
 • Megnézhetjük, hogy a frizura megtartja-e a tiaránkat, hajpántunkat, vagy éppen a virágkoronát

A próbafrizura ára

Az esküvői próbafrizura ára általában feleannyi, mint a végleges hajviseleté, ez tartalmazza a haj előkészítését, a felhasznált alapanyagokat, és a fodrász óradíját is. Egyes fodrászoknál komplett csomagot lehet rendelni, amelyben a próbahaj és az esküvői frizura ára is benne van. Ez a változat egy picit rizikós, hiszen nem biztos, hogy elégedettek leszünk a fodrász munkájával annyira, hogy rábízzuk az esküvői frizuránkat is.

Az ilyen csomagok ára körülbelül 25.000-30.000 Ft között szokott lenni.

A próbafrizura elkészítése előtt érdemes megkérdezni a fodrásztól, hogy vállalja-e, hogy kimegy az esküvő helyszínére, vagy oda, ahol a menyasszony készülődik. A menyasszonyok többségének ugyanis nincs arra ideje a nagy napon, hogy a szalonba is elmenjen. Elvégre még egy sminkessel is dolgozik majd, és nem szeretné, ha a haj és a smink tönkremenni, mire a szertartás elkezdődik.

Esküvői haj hosszú hajból

Egy esküvői frizura hosszú hajból rengeteg izgalmas lehetőséget tartogat magában, még, ha nem is rendelkezünk fenékig érő hajzuhataggal. Lehet vékonyszálú, dús, és göndör is a hajunk, csodás frizurákat lehet készíteni belőle.A legnépszerűbb a laza konty, félig feltűzött és az oldalra fésült változat, de a fonott és a teljesen kiengedett hajra is sok menyasszony szavaz. A frizurába kerülhet hajpánt, tiara, virágkorona, gyöngyös hajtű vagy fésű, formázható drótra rögzített virágsor, szárított virág és élő virág is.

Esküvői haj félhosszú hajból

Félhosszú hajnak tekintjük azokat a hajkoronákat, amelyek nagyjából a nyakunktól kezdődnek, de maximum a vállunk alatt végződnek egy kicsivel. Annak ellenére, hogy se túl rövid, se túl hosszú hajunk van, még lehet ugyanúgy kiengedett, és feltűzött is egy esküvői haj félhosszú hajból.

A frizuránk lehet kiengedett hullámos és egyenes, fonva és féloldalasan fonva, kontyban, és virágkoszorúval díszítve is. Jól mutat benne az apró szárított virág, díszes hajtű, hajfésű, hajpánt, és a vékony drótra rögzített apró dísz is.

Esküvői haj rövid hajból

A rövid hajú menyasszonyoknak sem szabad kétsége esni, az ő hajuk is izgalmas lehet a nagy napon, ha feldobják egy bámulatos esküvői kiegészítővel, vagy egy meseszép fátyollal. Egy rövid esküvői frizura is lehet vadítóan nőies, dögös, vagány, bájos és csábító egyszerre.

Kerülhet a hajunkba hajpánt, fejpánt, virágkorona, hajfésű, hajtű, és akár tüll is.

Esküvői frizuratippek

A legnépszerűbb esküvői frizurák az esküvői konty, és a kiengedett, lazán feltűzött esküvői frizura, szorosan követi őket a virágkorona, a kalap és a temérdek szebbnél szebb esküvői hajfonat.

Emellett egyre divatosabbak a színes esküvői hajak is, a menyasszonyok gyakran viselnek lila, kék, zöld, vagy éppen rózsaszín hajat. Dönthetünk mi is ilyen színek mellett, ha illik a személyiségünkhöz, és nem csak az esküvő napján szeretnénk ezzel kísérletezni.

Az esküvői virágkorona

Az elmúlt évek egyik legnépszerűbb esküvői kiegészítője a virágkorona, amely általában minden menyasszony hajában csodásan mutat. Mindenkinek jól áll, attól függetlenül, hogy rövid vagy hosszú a haja, szőke, barna vagy vörös.Selyemvirágból, és élő virágból is gyönyörű koronák készülnek, ezért ahhoz, hogy el tudjuk dönteni, hogy mi milyet szeretnénk, gondoljuk át, hogy mennyi ideig szeretnénk viselni, el szeretnétek-e tenni emlékbe, és hogy milyen virágból és milyen áron szeretnénk elkészíttetni. A menyecske ruhához viselhetünk egy másik darabot is, amiben egy kicsit vagányabb színek dominálnak.

Esküvői hajfonatok

A fonott haj sosem lesz idejétmúlt. A fodrászok újragondolták a klasszikus fonatokat, ennek köszönhetően laza és romantikus loknikat is viselhetünk a menyasszonyi ruhához. Lehet hosszú, félhosszú, göndör vagy éppen egyenes szálú a hajunk, és az is mindegy, hogy milyen árnyalatban pompázik, biztos, hogy őrült jól néznek majd ki benne a fonatok.

Rengeteg változat létezik, és végtelen variáció. Választhatunk a hableányfonás, holland fonás, hagyományos, kontyos és copfos francia fonás, vízesés-, koszorú-, és halszálkafonás közül is. A nagy nap előtt ragaszkodjunk a próbahaj elkészítéséhez, hogy még időben jelezhessük a fodrásznak, mi nyerte el leginkább a tetszésünket.

A menyasszonyi frizura ára

A menyasszonyi frizura ára több tényezőtől függ. Fontos a hajhossz, a frizura elkészítésének nehézsége, a ráfordított idő mennyisége, és az is, hogy kerül-e a hajunkba bármilyen hajfonat. A tökéletesség mögött pedig precíz koreográfia és gyakorlás áll, ezért rá kell szánnunk pénzt, ezen nem érdemes spórolni.

A frizura ára 8500-30.000 Ft között mozog, de találkozhatunk ennél költségesebb hajkölteményekkel is.

Póthaj esküvőre

Az esküvői póthajjal kapcsolatban a legfontosabb tudnivaló, hogy személyre szabott segítséget kizárólag szakember tud adni. Nem érdemes otthon kísérletezni vele, ha nem szeretnénk tönkretenni a hajunkat pont az esküvő előtt. A póthaj bármelyik típusát is választjuk, a legfontosabb, hogy csak természetes póthajat vegyünk az olcsóbban beszerezhető szintetikus anyagokból készült póthajak helyett.

Nézzük, mit érdemes tudni a tincses póthajról, a soros póthajról, és a kontyalátétről!Tincses póthaj

 • A tincses póthaj tartósan marad fent, mert a póthajat keratinnal „ragasztják” a hajunkhoz. Több hossz is vásárolható (30 cm, 50 cm, 80 cm, stb…) belőle, ha pedig csak dúsítani szeretnénk, a saját hajunkkal megegyező hosszúságot kell választani.
 • Ez a póthaj formázható, és festhető is. 2-3 hónapig marad fent, utána azonban le kell szedetni. Amíg felteszik, az a hossztól és mennyiségétől függően 6-7 órát is igénybe vehet.
 • Érdemes esküvő előtt 2-3 héttel feltetetni, hogy megszokja a fejbőr a plusz súlyt. AZ ára szalontól és fodrásztól függ, nagyjából 80.000-120.000 forintba kerül.

Soros póthaj

 • A soros póthajakat a végükre helyezett csatokkal kell felhelyezni, ennek köszönhetően azonban nem is túlságosan tartósak.
 • Többször is felhasználhatóak, festhetőek, és formázhatóak.
 • Átlagosan 30.000 forinttal kell számolni.

Kontyalátét

 • A kontyalátét csak feltűzött kontynál alkalmazható, többféle színű, és alapanyagú változat kapható belőle.
 • Különböző formájú kontyhoz, különböző formájú kontyalátét választható, van henger, kifli, fánkforma is. Nem is kell megvenni minden esetben, de azért nem árt, az ára csak pár ezer forint.

Esküvői smink

Szinte elképzelhetetlen, hogy egy menyasszonyon ne legyen smink az esküvőjén. Ha mégis előfordul, akkor általában valaki elvből elutasítja a sminkelést, vagy a bőre nem bírja a különféle termékeket. Minden más esetben a menyasszonyok számára legalább annyira fontos a hibátlan smink viselése, mint a ruha kiválasztása vagy a megfelelő esküvői cipő.

A smink színének harmonizálnia kell a menyasszonyi ruha tónusával, illetve a menyasszony stílusával és személyiségével.

Tartós esküvői smink

A tartós esküvői smink elkészítésénél fontos szempont, hogy tartós és kiváló minőségű alapanyagok kerüljenek a bőrünkre, amelyek könnyű, természetes hatást keltenek. Fontos, hogy magas minőségű kozmetikumokat használjunk, és a sminket egy fixáló spray segítségével rögzítsük az arcunkon.

Ha úgy döntünk, hogy tartós műszempillát szeretnénk, és még soha nem volt ilyen rajtunk, az esküvő előtt legalább 2 hónappal érdemes felrakatni! Ebben az esetben nem kell aggódnunk azon, hogy lefolyik-e a szempillaspirál! Sokféle hosszból, göndörségből és sűrűségből választhatunk, de a természetességet szem előtt kell tartani.

Szolid esküvői smink

A szolid esküvői smink lényege az, hogy tökéletes bőrképet mutasson, de ne fedje el az arc eredeti vonásait. Se a száj, se a szem nem túl hangsúlyos az összképben. Ennek a sminknek pont az a lényege, hogy leheletvékony és könnyed legyen, és megmutassa a menyasszony arcának valódi énjét.

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy a világ legegyszerűbb dolga olyan sminket készíteni, ami szinte láthatatlan, ez nem így van. Ahhoz, hogy egy szolid esküvői smink hibátlan legyen, ne legyen hivalkodó, mégis szépítsen, szakember precizitására van szükség.

Esküvői próbasmink

Vannak olyan sminkesek, akik a próbasmink alkalmával ugyanazt a sminket készítik el, mint a nagy napra. Ebben az esetben ugyanannyira tartós lesz, ugyanannyira precíz, így árban is ugyan azt az összeget kell kifizetni. Ez általában 10.000-25.000 ft-ot jelent.Előfordulhat az is, hogy egy sminkes esküvői sminkcsomagot állít össze. Ez esetben az elsőre nagyobbnak tűnő összeg tartalmazza a próbasminket és az esküvői sminket is. Ára 30.000-40.000 ft környékén mozog.

Mit érdemes tudni a próbasminkről?

 • Az esküvői próbasmink készítése 2-3 órát is igénybe vehet. Nem érdemes kapkodni, időt kell hagyni a kísérletezésre.
 • Érdemes délelőtt menni a próbasminkre, hogy természetes fényben is ellenőrizni tudjuk a végeredményt.
 • A próbasminket érdemes egész nap viselni, hogy megtapasztjuk nem irritálja-e a bőrünket, és hogyan érezzük magunkat benne hosszú távon.
 • Ha megvan a végleges verzió, fotózzuk le a sminket, hogy a nagy napon tökéletesen újra lehessen alkotni.

Sminktetoválás

A kozmetikai ipar mára már olyan hihetetlenül természetes sminktetoválási technikákat és színeket fejlesztett ki, amik teljesen idomulnak mindenki arcához, így a végeredmény bár látható lesz, mégsem lesz feltűnő. A nők legtöbbször a szemöldöküket, a szemhéjukat és a szájukat tetováltatják.

Fontos tudni, hogy a sminktetoválás alkalmával a festéket kicsivel a bőrfelszín alá juttatják, így szemöldöktetoválás esetén 1,5-2 évente érdemes újra üttetni, a szájtetoválást, szemhéjtetoválást 3 évente érdemes frissíteni. A végleges árnyalatot csak hetekkel a tetoválás után kapjuk meg, a szemöldök és szemhéj esetén a festék 30 %-kal, míg száj esetén 50 %-kal fog halványodni.

A legfontosabb, hogy a hegesedés a tetoválást követő 48 órában bekövetkezik, de ahhoz, hogy a pigment kellőképp beépüljön a bőrbe, 21 napot várni kell.

Esküvői manikűr

Fontos, hogy az esküvő előtt legalább egy hónappal már kellő figyelmet fordítsunk a kézápolásra, hogy az esküvői manikűr tökéletes legyen. Kérhetünk egy paraffinos kézápolást (virágviasz mély meleg terápiát) is a manikűrösötöktől, így gyorsabban lesz puha a bőrünk.

Sok menyasszony egyértelműen a francia manikűr mellett teszi le a voksát, mert kedveli a letisztult hangulatú körmöket, ám ennél izgalmasabb klasszikus megoldás is szóba jöhet. Ilyen a Baby Boomer köröm, aminek az alapja megegyezik a francia manikűrével, de egy szolid átmenet fut benne a natúr körömágy színétől a tejfehérig, és máris sokkal modernebb a hatás. Ha nem szeretnénk hivalkodó színt, dönthetünk egy babarózsaszín, vagy púder árnyalat mellett.A bevállalós menyasszonyok nagy kedvence a Ferrari piros szín, amely akár a rövid körmökön is jól mutat, akárcsak a korall. Ha emellett a stílus mellett döntünk, érdemes kihagyni a további díszítéseket, nehogy túlzásba essünk köröm-fronton. Ha bármit odaadnánk egy kis csillogásért, a jól bevált csillámpor helyett kipróbálhatjuk a sellőport, amely lenyűgöző színjátékot eredményez a körmökön. A csipke szerelmesei ezt a mintát már a körmükön is viselhetik a nagy napon.

A tökéletes esküvői frizura, smink és köröm

Ezek tehát a legfontosabb tudnivalók, ám a divat folyamatosan változik, és ennek köszönhetően egyre több izgalmas sminktrenddel és körömtrenddel ismerkedhetünk meg. A legfontosabb az, hogy a személyiségünkhöz passzoljon a kiválasztott irány, így ugyanis boldogan nézzük majd vissza a képeket a nagy napról!

Inspirációk

Egy igazán stílusos smink, egy csodaszép frizura és egy hibátlan manikűr kiemeli a menyasszony szépségét, és hozzájárul a tökéletes megjelenéshez!

5+1 vagány hajszíntrend 2020-ban, amire muszáj igent mondanod!
2020/2/17Haj, smink, köröm

5+1 vagány hajszíntrend 2020-ban, amire muszáj igent mondanod!

Érdekel benneteket, hogy milyen az új hajszíntrend 2020-ban? Jó helyen jártok! Ha van még idő az esküvőtök előtt, hogy felfrissítsétek […]

Esküvői körömtrend 2020 - Válaszd a legjobbat!
2020/2/12Haj, smink, köröm

Esküvői körömtrend 2020 - Válaszd a legjobbat!

A tökéletes menyasszonyi megjelenés elengedhetetlen része a harmonizáló manikűr, így nem csoda, hogy az esküvői körömtrend évről évre megújul, felfrissül. […]

Menyasszonyi smink – mit diktál a 2020-21-es trend?
2019/12/17Haj, smink, köröm

Menyasszonyi smink – mit diktál a 2020-21-es trend?

Noha a minimalista stílus nem újdonság, azonban az utóbbi időben szokatlanul felkapott, különösen a menyasszonyok világában. Elmúltak azok az idők, […]

Esküvői próbafrizura - Miért ragaszkodj hozzá?
2019/9/6Haj, smink, köröm

Esküvői próbafrizura - Miért ragaszkodj hozzá?

Az esküvői próbafrizura fontossága megkérdőjelezhetetlen az esküvői előkészületek során. Ugyanúgy ahogy elmegyünk ruhapróbára, vagy próbasminket készíttetünk a nagy nap előtt, […]

Esküvői haj félhosszú hajból - Ötletek!
2019/8/29Haj, smink, köröm

Esküvői haj félhosszú hajból - Ötletek!

Az, hogy milyen legyen egy esküvői haj félhosszú hajból, sok menyasszonynak fejtörést okozhat. Mivel a rövid haj adja magát, a […]

Esküvői smink vörös hajhoz
2019/8/28Haj, smink, köröm

Esküvői smink vörös hajhoz

Bár a hajszínek háborújában a létszámot tekintve a vörösök maradnak alul, a menyasszonyok között jócskán akadnak dögös vörösök, akiknek érdemes […]