Habosbabos Esküvői Magazin > Budapest – IX. kerületi házasságkötő terem

Budapest - IX. kerületi házasságkötő terem

Információk

1092 Budapest, Bakáts tér 14.

+36 1 215-1077 / 401-408

anyakonyv@ferencvaros.hu

max. 100 fő

WEBOLDAL

Budapest – IX. kerületi házasságkötő terem

Budapest IX. kerületében 1895. október 1-től vezetnek anyakönyvi nyilvántartást a kerület közigazgatási területén történt anyakönyvi eseményekről (születés, házasságkötés, haláleset). Az anyakönyvi nyilvántartás hatósági nyilvántartás, a nyilvántartásból kiállított okirat közokirat, így az abban foglalt adatokat – ellenkező bizonyításig – mindenki köteles elfogadni.

Az anyakönyvvezető feladatkörében eljárva anyakönyvezi az élveszületéseket és a haláleseteket, közreműködik a házasságkötésnél, bejegyzett élettársi kapcsolatok létesítésének, házassági évfordulónál és névadóknál, valamint előkészíti a magyar állampolgárságot szerzett személyek ünnepélyes eskütételét.

Rendezetlen családi jogállású gyermek esetében teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot vesz fel, bejegyzi az apa adatait az anyakönyvbe. Feladatai közé tartozik a magyar állampolgár külföldön történt anyakönyvi eseményének hazai anyakönyvi eljárás előkészítése, névváltoztatási kérelmek átvétele, és az anyakönyvekbe utólagos bejegyzések teljesítése.