Felejthetetlen és emlékezetes esküvői táncról álmodoztok? Ha igennel válaszoltatok, de sajnos nincs olyan tehetségetek a tánchoz, mint Jennifer Bealsnek a Flashdance-ben, és a leendő férjetek sem egy kiköpött John Travolta vagy Patrick Swayze, akkor se csüggedjetek. Egyszerűen pötyögjétek be a keresőbe, hogy “Animacik – esküvői táncoktatás”, és máris megtaláltátok azt, aki bevezet benneteket a tánc rejtelmes és hihetetlenül izgalmas világába! Gyertyafény keringőt szeretnétek táncolni? Nincs akadálya!

Tény, hogy talán nincs annál romantikusabb jelenet, mint amikor a menyasszony és a vőlegény eltáncolja az első közös táncát immár férj és feleségként. Egy romantikus keringő, vagy egy vidámabb, izgalmasabb meglepetéstánc felejthetetlenné teszi a nagy napot, főleg akkor, ha olyan tánccal készültök, ami igazán illik a személyiségetekhez és az esküvőhöz. Mutatjuk, mit kell tudni az esküvői táncoktatás rejtelmeiről!

Animacik - Esküvői táncoktatás

 

Animacik – esküvői táncoktatás

 

Az esküvői táncok típusai

Rengeteg pár készül arra, hogy a nagy napon nyitótánccal, meglepetés tánccal vagy menyecske tánccal kedveskedjen a vendégeknek. Ti is pontosan ezt tervezitek? Akkor van egy jó hírünk számotokra! Az Animacik esküvői táncoktatás keretében olyan tánctudással ruháznak fel benneteket, amivel magabiztosan állhattok ki a násznép elé. Sok pár – közöttük biztosan ti is – féltek ettől a helyzettől, mert nem szívesen szerepeltek a vendégek előtt. Főleg akkor, ha utoljára a szalagavató bálon táncoltatok nagyközönség előtt.

Ha mégis elhatároztátok, hogy belevágtok a küldetésbe, és csak azért is ti lesztek a parkett ördögei, akkor itt az ideje kiválasztani, hogy a fent említett három tánc közül melyiket szeretnétek táncolni. Segítünk a döntésben!

 

A nyitótánc

A klasszikus angol vagy bécsi keringő lépéseinek megtanulása még azok számára sem teljesíthetetlen küldetés, akik meglehetősen botlábúak. Ez a meghitt és ünnepélyes tánc tökéletes lesz nyitótánchoz és gyertyafény keringőhöz is. Az alaplépések elsajátítása után pedig már könnyebben oda tudtok majd egymásra is figyelni, így valóban élvezni fogjátok a nagy napon azt, hogy minden szem rátok szegeződik.

A meglepetés tánc

A meglepetés táncot általában a vacsora utáni időszakra időzítik a párok. Ez a humoros hangulatú, pörgős tánc 100 %, hogy mosolyt csal a vendégek arcára, hiszen ki ne élvezné a látványt, ahogyan a menyasszony és a vőlegény country vagy disco táncra bolondozik a táncparketten? Ha szimpatikus számotokra ez a táncforma, mi azt mondjuk, vágjatok bele! Az Animacik esküvői táncoktatás keretében több móka és vidámság vár rátok, mint gondolnátok!

A menyecske tánc

Egyes tájakon menyasszony táncot táncolnak a párok, míg máshol már hagyományos piros menyecske ruhába átöltözve menyecske táncot ropnak a táncparketten. Természetesen a menyecske táncba is vihettek egy kis csavart, ha a charleston, rocky, boogie woogie, salsa, cha-cha-cha, és disco táncokat feldobjátok valamilyen látványos és ütős koreográfiával.

Animacik - Esküvői táncoktatás

Animacik esküvői táncoktatás – fontos tudnivalók!

Persze azonkívül, hogy elhatároztátok, belevágtok a nagy kalandba, fontos szem előtt tartani a legfontosabb tudnivalókat. Azt gondoljátok, hogy egyetlen táncpróba alkalmával magatokba szippanthatjátok az ősi tudást, és már csak egy kis riszálásra lesz szükség a nagy napon? Sajnos tévedtek. A sikeres esküvői tánchoz bizony rengeteg gyakorlásra, kitartásra és türelemre van szükség.

Gyors tempóban szeretnétek haladni a koreográfiával, ugyanakkor biztosak szeretnétek lenni abban, hogy eleget gyakoroltatok? Ehhez az is szükséges, hogy otthon is szánjatok időt az ismétlésre, és folyamatosan ellenőrizzétek, hogy fejlődtetek-e, megfelelően haladtok-e.

Berend-Járfás Eszter, az Animacik esküvői táncoktatás megálmodója és tánctanára folyamatosan videós dokumentációval segíti a munkátokat. Ez azt jelenti, hogy a telefonotokkal felveszi nektek gyakorlás során a táncotokat, hogy többször is visszanézhessétek magatokat. Nagyszerű ötlet, nem igaz?

Animacik - Esküvői táncoktatás

Lássuk a bűvös számokat!

Egy tánc elsajátításának ideje sok tényezőtől függ. A zene terjedelmétől, az órák gyakoriságától és ütemezésétől mindenképpen. Így mondjuk egy keringő elsajátításához 6-8 órára van szüksége a kezdő táncosoknak. Ehhez a heti 1x 1.5 óra vagy a heti 2x 1 órás táncórák a legideálisabbak, hiszen így “edzésben maradtok”, és nem felejtitek el a mozdulatsort egy 45 perces óra után.

Eszter szívesen fogad minden megkeresést, éppen ezért a szerényebb és a bevállalósabb párok  is bátran fordulhatnak hozzá. Honnan tudhatjátok, hogy melyik halmazba tartoztok?

Nos, ha legszívesebben elbújnátok tánc közben a násznép szeme elől, akkor valószínűleg elegendő, ha éppen csak megmutatjátok magatokat a vendégeknek tánc közben. Imádjátok a rivaldafényt? Alig várjátok, hogy bemutassatok egy pörgős-forgós koreográfiát? Akkor ti valószínűleg élvezni fogjátok a bonyolultabb elemeket, és a 3-5 perces tánc alatt többféle stílusban is képviseltetitek majd magatokat.

Animacik - Esküvői táncoktatás

Esküvői táncoktatás, ahol élmény a tánc!

Az Animacikkal több élményhez juthattok azáltal, hogy megtanultok táncolni. Egy randevún érzitek majd magatokat minden táncpróba alkalmával, ahol még jobban megismerhetitek egymást, ráadásul közben magabiztosabbak lesztek. Remek dolog együtt átélni ezt az élményt, különösen az esküvőszervezés közben, amikor bizony jóleső érzés kicsit elmenekülni a világ elől.

Ezeken a próbákon megnyugodtok, és csak egymásra figyeltek majd, így garantáltan vidámabban fogtok átsiklani az olyan apróságok felett, minthogy melyik rokon éppen milyen kívánságokkal gyötör benneteket. Elég egyszer-kétszer elénekelni közösen tánc közben a Cotton Eye Joe refrénjét, és máris felpörögtök a tökéletes meglepetés tánchoz! Ugye jól hangzik kilépni a komfortzónából, és kipróbálni valami új élményt? Akkor vágjatok bele!

Az esküvővői táncokat egyenesen imádja a násznép, így szinte garantált a siker, bármilyen táncra esik a választásotok! Botláb ide vagy oda, hiába rontjátok majd el itt-ott a lépéseket, akkor is érdemes igent mondani erre a kihívásra.

A közös munkához tehát nem lesz másra szükségetek, mint egy kis lelkesedésre, elszántságra, és egy kényelmes cipőre, amiben valóban öröm lesz együtt lépkedni a számotokra kedves dallamokra. Így akár még Travolta is megirigyelheti majd azt az összhangot, ami látványossá és igazán egyedivé teszi a táncotokat.

Az Animacik a legjobb választás, nyugodtan bízzátok rájuk magatokat! Akár egy apa-lánya, vagy kerekesszékes tánc esetén is profi és csodálatosan izgalmas koreográfiával segítenek nektek felkészülni a nagy napra! Hát kívánhattok ennél többet?

Elérhetőségek:

Web: www.animacik.hu

Tel.: +36 70 570 4445

E-mail: info@animacik.hu

Facebook: Animacik