Esküvői zenekar – esküvői DJ

Szűrés a kategórián belül (Zenekarok és DJ-k)


Inspirációk

Egy fergetegesen jó hangulatú lagzihoz elengedhetetlenül szükséges a megfelelő zene, akár DJ, akár zenekar szolgáltatja a talpalávalót. A kérdés eldöntéséhez figyelembe venni a vendégek életkorát, habitusát, és a pár igényeit.

Top 20 esküvői zene gratulációhoz
2019/8/27Zene

Top 20 esküvői zene gratulációhoz

Amikor kimondtátok a boldogító igent, minden vendégetek nagy szeretettel fog csókot lehelni orcátokra, hogy osztozzon örömötökben, és nagyon fontos, hogy […]

Dj esküvőre – Fontos tanácsok és tudnivalók
2019/4/5Zene

Dj esküvőre – Fontos tanácsok és tudnivalók

Mindenki arról álmodik, hogy a lakodalom fergeteges buli legyen, mindenki táncoljon, akár az asztal tetején is, mint Berger a Hairben. […]

Esküvői zenekar – árak, előnyök, tudnivalók
2019/2/19Zene

Esküvői zenekar – árak, előnyök, tudnivalók

Az esküvői zenekar fogalma ma már nem annyira egyértelműen definiált, mint mondjuk 20-30 évvel ezelőtt. Különböző létszámú, felállású, stílusú zenekarokból […]

Zenék esküvőre - A szertartás és a lakodalom legjobb zenéi!
2018/9/10Zene

Zenék esküvőre - A szertartás és a lakodalom legjobb zenéi!

A legjobb zenék esküvőre mindig olyan számok, amelyek jelentenek számotokra valamit, és amelyekre mindig jó szívvel gondoltok. Nem egyszerű kiválasztani […]

75 romantikus esküvői dal a nagy napra!
2018/8/31Zene

75 romantikus esküvői dal a nagy napra!

Akár elegáns, akár bohém esküvőt szerveztek, szükségetek lesz olyan zenékre a szertartáson, amelyek megfelelően tükrözik a személyiségeteket, a kapcsolatotokat, és […]

Lakodalmas menet – A falusi lakodalom sója-showja!
2018/8/22Zene

Lakodalmas menet – A falusi lakodalom sója-showja!

Voltatok már igazán ütős falusi lagziban? Ó, csaknem ilyenre vágytok ti is? Akkor talán mondanunk sem kell, hogy egy hagyományos […]

Összes kapcsolódó cikk

Csavard fel a szőnyeget!

Az esküvői zenék és a zenei szolgáltatók kiválasztása nagyon fontos része az esküvőszervezésnek. A nagy nap keretét az esküvői zenék adják meg, a megfelelő hangulatról pedig a zenei szolgáltató gondoskodik.

A zenék kiválasztása során rengeteg stílus és műfaj szóba jöhet, célszerű olyat választani, amely a pár ízlését tükrözi, és passzol a személyiségükhöz is. A zenei szolgáltatók kiválasztása esetében pedig elsődleges szempont kell, hogy legyen a profizmus, és a szolgáltatás kiváló minősége. Ezeket figyelembe véve garantáltan sikeres lesz lesz a szertartás, és a lakodalom kerete, stílusa illetve hangulata.

Esküvői zene típusok

Minden pár máshoz ragaszkodik az esküvőjével kapcsolatban. Van, aki számára fontos a hagyományőrzés, ott lakodalmas menettel megy a pár a polgári és az egyházi ceremónia helyszínére. Mások csak a polgári szertartáshoz ragaszkodnak, míg sokak számára az egyházi ceremónia is kiemelt része a nagy napnak.A közös táncok zenei aláfestésének kiválasztása során megint felmerül a kérdés: szeretne-e a pár egyáltalán nyitótáncot, majd később gyertyafény keringőt? Ha igen, a zeneválasztás a tánc sikere és a pár lámpaláza szempontjából megint kulcskérdés lesz. Következzenek a legnépszerűbb esküvői zene típusok.

Lakodalmas menet és zene

Egy hagyományos falusi esküvőnek elengedhetetlen része a lakodalmas menet. A menetben általában egy vagy több trombitás, tubás, egy pergődobos, egy nagydobos, esetleg egy harmonikás is játszik. A pergődobos indítja a menetet. A zene, amit a zenekar játszik, hagyományos fúvós lakodalmas zene, illetve gyakran nemzetiségi zene (pl. sváb).

Polgári ceremónia zenéi

I. Bevonuló zene

A bevonuló zene kiválasztása nem egyszerű feladat. A vőlegény a legtöbb esküvőn a bevonulás közben látja meg először a menyasszonyt, ezért a pillanat egyszeri és megismételhetetlen. A bevonuló zenének passzolnia kell az ifjú pár ízléséhez, stílusához, személyiségéhez, és a ceremónia hangulatához. Ez nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a bevonuló zene Disney dal, rock ballada, vagy például klasszikus zene legyen.

II. Saját ceremónia, gyűrűhúzás, aláírás

A polgári szertartás keretén belül egy jelképes ceremóniával is megörökítheti egy pár a közös életük első pillanatait. A legnépszerűbb ceremóniák: gyertyagyújtás, homoköntés, folyadékceremónia, borceremónia, kötélcsomózás, festéköntés és faültetés.

A ceremónia, a gyűrűhúzás és az aláírás alatt is általában szól zene, még ha halkan is. Érdemes olyan dalt választani, ahol a zene kerül előtérbe az ének helyett, mert az nagyon zavaró lehet egy ilyen meghitt pillanatban. Egy lágy dallam ezzel szemben szép keretet adhat.

III. Zene szülőköszöntéshez

A szülőköszöntés olyan szokás, amelyhez a legtöbb pár ragaszkodik a polgári esküvőn. Sokan a szülők mellett vagy helyett a nagyszülőket, nevelőszülőket, esetleg nagynéniket és nagybácsikat köszöntik szülőköszöntő ajándékkal attól függően, hogy ki nevelte fel őket, kinek a támogatását szeretnék megköszönni. Itt célszerű a gyűrűhúzáshoz választott zenéhez hasonlót választani, vagy akár ugyanazt.

IV. Zene esküvői gratulációhoz

Érdemes néhány szempontot figyelembe venni az esküvői gratuláció alatt futó zene kiválasztásakor. A gratulációhoz már nem feltétlenül kell, hogy minden dal nagyon megható legyen, bátran lehet tempósabb dalokat is választani. A zene lehet magyar és külföldi is, az pedig a vendégek számától függ, hogy mennyi dalra lesz szükség. Összevetve legalább húsz percet tegyen ki, biztos, ami biztos.

Egyházi ceremónia zenéi

A klasszikus zene eleganciát sugároz, egy egyházi ceremóniához pedig ez illik leginkább. Rengeteg lehetőség közül lehet választani, ezért érdemes feltérképezni, kinek mi áll legközelebb a szívéhez! Mendelssohn vagy Wagner Nászindulója biztos befutó, főleg, ha orgonaszó hangzik fel, mikor a menyasszony az oltárnál álló vőlegény felé lépked.
Esküvői nyitótánc zenéje

Nem könnyű kiválasztani azt a zeneszámot, ami a leginkább alkalmas lenne erre a kivételes alkalomra. A lehetőségek tárháza végtelen, hiszen a népszerű szerelmes dalok mellett a nyitótáncnál szóba jöhetnek filmzenék, és kicsit pörgősebb számok is.

Gyertyafény keringő

Az újdonsült házaspár éjfélkor, gyertyafény kíséretében táncolja el az angol vagy bécsi keringőt. A gyertyafény keringőt az angolkeringővel szokták táncolni, de vannak lassúra komponált bécsi keringők is.

Lakodalmas zenék

A lakodalmas zenék kiválasztása során érdemes törekedni arra, hogy színes legyen a zenei választék, hogy mindenki megtalálhassa azt a zenei stílust, amire akár hajnalig is szívesen ropná. Egy profi zenei szolgáltató ebben nagy segítséget nyújthat a párnak, a lehetőségekkel pedig érdemes tisztában lenni. Ezek a lakodalmas zenei stílusok a következők: mulatós zene, hagyományos lakodalmas zenék, hagyományőrző (nemzetiségi) zenék, népszerű popzenék, házibuli slágerek, retro számok, rock and roll, külföldi slágerek, karaoke számok. A lakodalmas zene mindenkinek mást jelent, de érdemes úgy választani, hogy a násznép valóban jól érezze magát, és táncolni is tudjon.

A felsorolt esküvői zene típusok mellett a pár táncolhat még meglepetéstáncot is, ehhez célszerű egy kicsit vidámabb, mókásabb válogatást összeállítani. Az apa-lánya tánchoz pedig jól passzolhat egy érzelmes dal, kivéve akkor, ha komolyabb showműsorral készülnek a vendégek számára.

Esküvői zenei szolgáltatók

A zenei szolgáltató kiválasztása előtt érdemes mérlegelni azokat a szempontokat, melyek a döntésben segíthetnek. Egy profi esküvői Dj, esküvői zenekar és party zenekar is kiváló választás lehet, egyik sem jobb a másiknál, ezt fontos tudni.

Esküvői Dj

Egyre több ifjú pár gondolja úgy, hogy egy esküvői Dj tökéletes választás lehet a nagy napon. Ezek a szakemberek kifejezetten esküvői zeneszolgáltatásra specializálódtak, ebben rejlik valójában a különlegességük. A zenék eredeti verzióban szólalnak meg, kiváló minőségben. A Dj nagy repertoárral készül, így a vendégek kérését is könnyedén tudja teljesíteni.

A vacsora ideje alatt is szól zene, sőt, sok esküvői Dj nemcsak zenével, de látvánnyal is készül. A legtöbb szolgáltató saját fénytechnikával érkezik, így adnak teljeskörű szolgáltatást a nagy napon.
Egy jó esküvői lemezlovasnál elengedhetetlen, hogy gyakorlott és tapasztalt zenei szolgáltató legyen, de emellett legyen igényes a megjelenésére is. A számlaképesség pedig alapkövetelmény.

Esküvői zenekar

Egy esküvői zenekar elvehetetlen előnye, hogy az élő zenét játszik. Rengeteg különböző felállású zenekarból lehet választani, akár férfi, akár női énekes a pár szíve vágya.

Minden párnak érdemes rákérdezni a következőkre:

  • Hány tagú a zenekar?
  • Milyen fény-és hangtechnikával rendelkezik a zenekar?
  • Mettől-meddig vállalják a zenei szolgáltatást a nagy napon?
  • Milyen zenei repertoárral rendelkeznek?
  • Mennyire rugalmasak, ha új számok betanulásáról van szó?
  • Meghallgatható-e egy-két hanganyaguk, videójuk előző esküvőkről?
  • Milyen hosszú szüneteket szoktak tartani?
  • Számlaképesek-e?

Nem szabad összekeverni az esküvői zenészt az esküvői zenekarral. Egy esküvői zenész egyedül zenél, magát kíséri egy szintetizátoron. Minőségi, és anyagi szempontokat tekintve is nagy eltérésekkel találkozhatunk közöttük.

Esküvői party zenekar

Az esküvői party zenekar legfőbb jellemzője, hogy egyedi show-t csinálnak az esküvőn. A többtagú zenekar olyan kiegészítőket és ruhákat visel az este folyamán, amit az adott zenei blokk stílusa megkíván, illetve különféle vizuális és zenei trükköket vetnek be a parádés hangulat kedvéért.

A party zenekar esetében ezeket a show elemeket kell megfizetni, és természetesen a minőségi szolgáltatást.