Szűrés a kategórián belül (Esküvőszervező)


Inspirációk

A rendezvényszervező folyamatosan tartja a kapcsolatot a szolgáltatókkal, koordinálja az eseményeket az esküvő napjáig. Kézben tartja a költségvetést, leveszi az ifjú pár válláról a szervezéssel járó stresszt, és felelősséget vállal az esküvő tökéletes lebonyolításáért.

Esküvőszervezés 2021-ben? - ezeket az akadályokat kell leküzdenetek!
2020/9/18Esküvőszervező

Esküvőszervezés 2021-ben? - ezeket az akadályokat kell leküzdenetek!

Azt hiszem, bátran kijelenthetem, hogy az esküvőszervezés minden (nah jó, majdnem minden) lány álma. Esküvőt szervezni 2021-re – na erről […]

Brides' Academy - Egy esemény, amely a menyasszonyoknak szól!
2020/8/23Esküvőszervező

Brides' Academy - Egy esemény, amely a menyasszonyoknak szól!

A Bride’s Academy egy programsorozat, amely a menyasszonyokat segíti saját esküvőjük megszervezésében. Az Akadémiát Kiss Henriette esküvőszervező (DreamPlanner Wedding) és […]

Esküvőszervező: tippek, tudnivalók, árak
2019/1/29Esküvőszervező

Esküvőszervező: tippek, tudnivalók, árak

Akár most álltok neki az esküvőszervezésnek, akár már nyakig benne vagytok a munkálatokban, biztosan tudjátok, hogy egy esküvő megszervezése és […]

Horavecz Renáta, a Wonderfulweddings esküvőszervezője
2018/3/7Esküvőszervező

Horavecz Renáta, a Wonderfulweddings esküvőszervezője

Horavecz Renáta, a Wonderfulweddings esküvőszervezője. A vőlegénycsere-akció fedőnéven futó hadművelet olyan elképesztő sztori, amit eddig még csak amerikai filmekben láthattunk. El tudjátok […]

Puchardt Anita - Ani, az esküvőszerveződ!
2018/3/4Esküvőszervező

Puchardt Anita - Ani, az esküvőszerveződ!

Egy jó esküvőszervező olyan lehet számotokra, mint a legtökéletesebb menyasszonyi ruha, amiről korábban csak álmodoztatok, most viszont rátaláltatok, és többé […]

Összes kapcsolódó cikk

Esküvőszervező

Az esküvőszervező olyan szakember, aki egy esküvő megtervezésében és szervezésében aktív, folyamatos, és hatékony szerepet vállal. A szervezéssel járó stresszt, és tengernyi teendőt leveszi az ifjú pár válláról, felelősséget vállal az esküvővel kapcsolatos feladatok és a szolgáltatókkal történő együttműködés gördülékenységéért.
Az esküvőszervező feladatainak ismerete, munkájának díjazása és a szükséges kompetenciák elsajátítása, illetve kiaknázása Magyarországon még szinte gyerekcipőben jár, hiszen csupán az elmúlt években kezd népszerű lenni a párok körében a szolgáltatás igénybevétele. Ennek ellenére számos remek szakember dolgozik hazánkban, akik törekednek a profi hozzáállás, a prémium minőségű munkavégzés, és a kiváló kapcsolati tőke megőrzésére.

Az esküvőszervező feladata

Egy esküvőszervező feladata nagyon összetett. Az alábbi négy területen garantáltan rutinosan mozog, ennek köszönhetően hatékonyan végzi a munkáját, és a pároknak már csak az egyeztetés marad a feladatuk a szolgáltatókkal, és az anyagiakkal kapcsolatban.

I. Az esküvő megtervezése

Az esküvőszervezést komoly tervezés előzi meg, így körvonalazódik leghamarabb minden igény és elvárás a párok részéről.

Sok menyasszony és vőlegény küzd azzal, hogy tanácstalanok, bizonytalanok és ismeretlen terepen járnak, így nem tudják, milyen sorrendben kellene felkeresni a különböző szolgáltatókat, az anyakönyvvezetőt, és vajon milyen extra feladatokkal kell szembenézniük majd a szervezés alatt.

A tervezési szakaszban az esküvőszervező türelmesen elmagyarázza, hogy mi az esküvőszervezés menete, milyen lehetőségek vannak, és vázolja a felmerülő nehézségeket és problémákat is.

II. Az esküvői költségvetés kialakítása

A közös tervezést követően fontos, hogy minden párnak legyen egy esküvői költségvetése, amely minden fontosabb kiadás tartalmaz. Ezen kívül a váratlan kiadásokra is számítani kell, amelyekre egy külön keretet kell szánni a szolgáltatások árán felül.
Az esküvőszervező a körülbelüli árakkal tisztában van, és az extra szolgáltatások árát is bele fogja kalkulálni a költségvetésbe. Kiemelt feladata biztosítani, hogy a költségkeretet a pár ne lépje át, és a szolgáltatók is tartsák magukat a szerződésben foglalt árakhoz, és más paraméterekhez.

III. Egyeztetés és kapcsolattartás a szolgáltatókkal

Az esküvői költségvetés kialakítása után az esküvőszervező felkutatja a pár elképzeléseihez leginkább passzoló profi és rutinos szolgáltatókat, felveszi velük a kapcsolatot és mindenkitől begyűjti az árajánlatokat.

Az egyeztetésben és a konkrétumok megbeszélésében a pár is részt vesz, de a finomra hangolás már az esküvőszervező feladata. Közben természetesen továbbra is egyeztet a párral és a szolgáltatókkal, egészen az esküvő napjáig. A szolgáltatókkal kötött szerződéseket is folyamatosan szemmel tartja. Írásban, telefonon, és akár személyesen is tájékoztatja a párt a szervezés menetéről, és az esetlegesen felmerülő kérdésekről.

IV. Részvétel a nagy napon

Egy profi szakember nem engedi ki a keze közül a munkát. Ideális esetben részt vesz személyesen is az esküvőn, és kézben tartja a feladatokat. Erre azért van szükség, mert a hosszas szervezési és tervezési időszak után itt kerül minden szál össze, vagyis a munkájának gyümölcse az esküvő napján érik be. Egy jó szakember ezt a saját szemével ellenőrzi, és ha szükséges még, koordinálja.

Esküvőszervező vs. ceremóniamester/vőfély

Egy esküvőszervező és egy ceremóniamester/vőfély munkája között bár lehet némi átfedés, közel sem ugyanaz a kettő. Míg az esküvőszervezőnek elsősorban a tervezés, a szervezés, és a kapcsolattartás a feladata, addig a ceremóniamester és a vőfély gondoskodik a vendégek szórakoztatásáról, adott esetben a lakodalom hangulatáról, a vendégek tereléséről, útbaigazításáról, és az esküvői játékok levezényléséről.

Ideális esetben a két szakember összedolgozik, és egymást segítve szem előtt tartják azt, hogy az esküvő minden része meg kell, hogy feleljen a pár elvárásainak, és álmainak. Az esküvőszervező és a ceremóniamester ezért már ez esküvő előtt felveszi egymással a kapcsolatot, hogy egyeztessen a legfontosabb kérdésekben, és az esküvő menetéről is.

Az esküvőszervező azonban nem beszél mikrofonban, nem vezeti fel az esküvői menüt, nem segédkezik a menyasszonytáncnál, vagy a gyertyafény keringőnél. Sokkal inkább azt lesi, hogy megérkezett-e időben a virágdekoráció, a fotós, a videós, és a zenekar, illetve szemmel követi a catering útját, és a különféle speciális szolgáltatások, szolgáltatók, esetleg sztárvendégek munkáját. Így az összehangolt munka és a profi hozzáállás garantált lesz.

Esküvőszervező készségek

Egy jó esküvőszervező számos területen remekel, és ezeket hatékonyan szervezi össze egymással. Az alábbi készségekkel, képességekkel mindenképpen rendelkeznie kell ahhoz, hogy profin végezze a munkáját:

 • céltudatos
 • magabiztos
 • hatékony
 • összeszedett
 • maximalista
 • karakán
 • törekvő
 • motivált
 • felelősségteljes
 • eltökélt
 • jó fellépésű
 • profin kommunikál

A kiváló problémamegoldó képesség és a megfelelő kapcsolati tőke szintén elengedhetetlen ehhez a munkához, az pedig különösen jó, ha a szakember hivatásként tekint a munkájára.

Esküvőszervező árak

Az esküvőszervező munkája nagyon összetett, és mivel végigkíséri az esküvőszervezés és a nagy nap minden pillanatát, gyakorlatilag több héten, hónapon keresztül jelen van a párok életében. A díjazása is ennek megfelelően alakul.

Tartalmazza a szervezés, a folyamatos jelenlét, és az ún. „rendelkezésre állás” költségét, mégis azt lehet mondani, hogy az esküvőszervezők díja ezzel együtt is eltérhet egymástól. Igen nagy árbeli különbségekkel találkozhatunk, melyek annak a tényezőnek tudhatók be, hogy milyen feladatokkal bízzuk meg a szakembert, és részt vesz-e majd az esküvőn.
Egy komplett esküvő megszervezése nem ritkán 300.000-500.000 Ft között mozog, de találkozhatunk alacsonyabb összegekkel is, ez kb. 100.000-150.000 forintot jelent.  Az alacsonyabb díjazás valószínűleg csak néhány teendő megszervezését fedi, nem pedig a komplett ceremónia és az esküvő minden egyes elemének kidolgozását.

A gyanúsan alacsony összegért dolgozó esküvőszervező esetében felmerülhet a kérdés, vajon elég profi, rutinos és tapasztalt-e az esküvőnk megszervezéséhez. Ahhoz, hogy rábízzunk minden feladatot, érdemes alaposan utánajárni ennek a kérdésnek.

A bizonytalan és az elfoglalt párok számára egyaránt hatalmas segítséget nyújthat egy esküvőszervező jelenléte, de a nagyobb, 80, 100 vagy akár 200 fős esküvők esetében is érdemes igénybe vennünk profi szakember munkáját. Ez a szolgáltatás elképesztően sok lehetőséget hordoz magában, hiszen minden esküvőszervező a saját személyiségével is dolgozik. A kölcsönös szimpátia elengedhetetlen alapköve a hatékony és eredményes munkának, ezáltal a tökéletes álomesküvőnek.