Akár most álltok neki az esküvőszervezésnek, akár már nyakig benne vagytok a munkálatokban, biztosan tudjátok, hogy egy esküvő megszervezése és lebonyolítása nem kis feladat. Nagy segítségetekre lehet benne egy esküvőszervező, aki leveszi a terhet a vállatokról.

Ismeretlen még számotokra ez a szolgáltatás? Nem tudjátok, pontosan hogyan tudnátok közösen hatékonyan együtt dolgozni? Ebben szeretnénk most nektek segíteni.

Esküvőszervező banner

Miért hasznos egy esküvőszervező segítsége?

Egy esküvőszervező olyan tulajdonságok, készségek és képességek birtokában van, amelyekkel sokkal egyszerűbben, gyorsabban és gördülékenyebben meg tud szervezni egy esküvőt bárki másnál.

A személyiségének köszönhetően könnyen ráhangolódik a párok ritmusára, könnyen veszi az akadályokat, rugalmas, céltudatos, és könyörtelen.

Bizony, azt írtuk, könyörtelen. Egy jó szervező ugyanis nem ismeri a NEM fogalmát. Addig szervezkedik, addig hajt, ameddig el nem éri a kitűzött célt.

Hirdetés

Ideális esetben remek kapcsolati tőkével rendelkezik, jól kommunikál, és jó kapcsolatot ápol a szolgáltatókkal, akikkel korábban már együtt dolgozott. Tudja, ki nyújt minőségi szolgáltatást, és hogy ár-érték arányban hogyan járhattok a legjobban.

Ennek köszönhetően bármilyen álmotok is lesz, ő tudni fogja, hogy kihez forduljon.

Tipp!

Ismeritek Puchardt Anitát? Na ő aztán esküvőszervezőként igazán tudja, mitől döglik a légy!

Szemüveges menyasszony

Esküvőszervező szolgáltatás

Ha eldöntöttétek, hogy megbíztok egy esküvőszervezőt a nagy napotok megkomponálásával, tudnotok kell, hogy miben lesz a segítségetekre.

Az alábbi négy területen biztosan rengeteg feladatot levesz majd a vállatokról!

Esküvői szolgáltatók kiválasztása

1. Az esküvő megtervezése

A legtöbb menyasszony és vőlegény sokat küzd azzal az esküvőszervezés elején, hogy nem tudják, milyen sorrendben kell felkeresniük a különböző szolgáltatókat, az anyakönyvvezetőt, és hogy mit mikor szükséges lefoglalni.

És akkor az apró, de fontos részletekről még nem beszéltünk.

Egy esküvőszervező türelmesen elmagyarázza majd nektek, hogy mi az esküvőszervezés menete, milyen lehetőségeitek vannak, és közösen megegyezhettek az esküvő stílusában, fő témájában. A felmerülő nehézségeket és problémákat is felvázolhatjátok.

Téli esküvő

2. A költségvetés kialakítása

Miután minden kérdés körvonalazódott bennetek, fontos, hogy legyen egy esküvői költségvetésetek, amely tartalmaz minden fontosabb kiadást. Ezen felül bele kell írnotok azokat a lehetséges kiadásokat is, amelyek emelni fogják a végösszeget.

Az esküvőszervező fejében nagyjából már ott vannak a kisebb és nagyobb lagzira vonatkozó körülbelüli árak, és ha extra szolgáltatást szeretnétek, azt is bele fogja kalkulálni a költségvetésbe. Az ő feladata többek között az is lesz, hogy veletek folyamatosan egyeztetve, segítsen abban, hogy tartani tudjátok magatokat az előre megnevezett összeghez.

Kíváncsiak vagytok a váratlan kiadásokra is? Ide kattintva megnézhetitek, összegyűjtöttük nektek a legfontosabbakat!

Esküvői kiadások és költségvetés

3. Kapcsolattartás a szolgáltatókkal

Miután megvannak a keretek, és a költségvetés is, ideje felkutatni a legprofibb szolgáltatókat, és felvenni velük a kapcsolatot. Persze a kiválasztásban ti is részt fogtok venni, de a többi feladatot nyugodtan bízzátok az esküvőszervezőre.

Ő ideális esetben mindenről tájékoztat majd benneteket, akár írásban, akár telefonon, akár személyesen. Így nem kell fejben tartani legalább húszféle információt, nem kell árajánlatot kérni mindenkitől, és nem kell call-centert játszanotok munka közben.

Az esküvőszervező pont abban a legjobb, ami nektek nagy stresszt okoz. Otthonosan mozog a teendők között, és ügyesen szervezi a feladatokat egymás után.

Esküvőszervező

4. Az esküvő lebonyolítása

Egy profi szakember nem engedi ki a keze közül a munkát, hanem részt vesz személyesen az esküvőn, és mindent szemmel tart.

Vigyázat!

Az esküvőszervező és a ceremóniamester/vőfély feladata nem ugyanaz. A szervezőnek kizárólag a tervezés, és a szervezés a feladata, illetve a lebonyolítás. Nem pedig a vendégek szórakoztatása, terelése, a játékok levezénylése, stb.

Az a legszuperebb, ha a két szakember együtt dolgozik, egymást segítve azt tartják szem előtt, hogy az esküvő pontosan olyan legyen, mint amilyet álmodtatok magatoknak.

Morzsalagzi

Az esküvőszervező szolgáltatás ára

Mint minden minőségi, igényes és profi szolgáltatásnak, így természetesen az esküvőszervező szolgáltatásnak is ára van. Erre lehet azt mondani, hogy drága, de nem érdemes.

Higgyétek el, lesz olyan pontja a ti szervezéseteknek is, amikor bánni fogjátok, hogy nem fogadtatok magatok mellé profi szakembert. Rengeteg idegeskedést, fáradalmat és bonyodalmat megspórolhattok, ha nem teljesen egyedül álltok neki a munkálatoknak. Ne az esküvőszervezőn spóroljatok, nekünk ez a tanácsunk.

Esküvői helyszín

És akkor beszéljünk az anyagiakról!

Az esküvőszervező díja általában 300.000-500.000 Ft között mozog, ez nyilván attól is függ, hogy milyen feladatokkal bízzátok meg, és részt vesz-e az esküvőn.

Találkozhattok alacsonyabb összegekkel is (100.000-150.000 Ft), ám azok lehet, hogy csak 1-2 teendő elvégzését fedik, nem pedig a komplett ceremónia és lagzi lebonyolítását.

Olcsó húsnak híg a leve – közhely, ámbár nyilvánvalóan nem véletlenül tartja így a mondás. Tartsátok hát ti is szem előtt.

esküvői helyszín

Most pedig nincs más hátra, mint mérlegelni az olvasottakat, és eldönteni, hogy hogyan szeretnétek nekiállni az esküvőtök szervezésének.

Mi – így vagy úgy, de – mindenképpen sok sikert kívánunk hozzá!