Az esküvő nemcsak a jegyes párnak fontos, de a közvetlen családnak, és a rokonoknak is. Imádjuk, szeretjük őket persze, de van az a pont, amikor az agyunkra megy az a számos idegesítő mondat, legyünk őszinték! Most olyan a fejetek, mintha egy szimfonikus zenekar minden tagja a mit, hova, mikor, mennyiért, mennyiből, kinek, hogyan, hány darabot, milyen színűt –kérdéseket játszaná? Miközben a szólista üvöltve énekeli a „Rohamosan fogy az idő, mindjárt itt az esküvő, te jó ég” című nótát, és erre még a rokonok is beszállnak a vokálba?

Hirdetés

Kórusban éneklik az idegesítőbbnél idegesítőbb kérdéseket, és hirtelen arra lesztek figyelmesek, hogy ti vagytok a karmester, de nem tudjátok vezényelni a rokonságot? Megértjük, min mentek keresztül! Összegyűjtöttük a legártatlanabb, mégis legbosszantóbb kérdéseket, amikkel esküvőszervezés közben tuti találkozni fogtok! Induljon hát a kottázás!

10 idegesítő mondat – A jó szándék vezérel

Higgyétek el, mindenki a legjobbat akarja nektek. Mégis, az örömszülők túlizgulnak mindent, a nagyszülők a régi hagyományok betartását várják el, a koszorúslányok főszerepet szeretnének… Mindenkinek van legalább egy tucatnyi kérdése, amivel előszeretettel bombáz titeket esküvőszervezés közben. Vértezzétek fel magatokat előre, mert az egyetlen módszer, hogy leszereljétek őket, a magabiztosság.

Kategóriafüggetlen banner

Ha egyetlen kérdésre is bizonytalan választ adtok, ne adj’ Isten azt meritek mondani, hogy: „Nem tudom, ezen még nem gondolkodtunk”, akkor végetek!

Vigyázzatok, biztos lesz, aki megsértődik, ha nem azt a választ hallja, amit szeretett volna, de mindig legyetek határozottak és őszinték, csak így fog megszületni a ti álmaitok napja!

Amitől valóban falra mászol

Természetesen nem biztos, hogy megkapjátok mindegyik kérdést az esküvőszervezés alatt, de higgyétek el, a legtöbb szituáció, kérdés, óhaj-sóhaj miegymás, szinte minden családban életre kel. Elő a túracipővel, kezdődjön a falra mászás! Humorérzéket hoztatok magatokkal?

1. Ugye nem lesz hosszú a ceremónia?

  • Nem, dehogy lesz hosszú! Csak három vers, négy dal, öt zsoltár és néhány szívhez szóló monológ részlet az anyakönyvvezetőtől. Ugyan már! Szerintetek mi órákig akarjuk húzni?

2. Remélem a szomszéd Marika lányának, az unokahúgának a férjének a testvérét nem felejtettétek ki a vendéglistáról!

  • Dehogy felejtettük ki! Az egész utca meg lesz hívva az esküvőre, nem baj, hogy nem is ismerjük őket! Amúgy, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy mikor nyertünk a lottón?

Zenék polgári szertartásra

3. Lesz töltött káposzta éjfélkor? Nehogy éhesen maradjon a násznép!

  • Töltött káposzta, húsleves, rántott hús… Külön disznóvágást ne szervezzünk az esküvő miatt? Ne aggódjatok, lesz mit enni, és semmi sem lesz aszpikban!

4. Édes lányom, ebből a ruhából kint van mindened! Az én menyasszonyi ruhám garbós volt, és hosszú ujjú, miért nem veszed fel azt?

  • Köszönöm, de a tiéd csak azért nem jó, mert nem biztos, hogy ideális a szabadtéri szertartáson, nyáron, mert félek, hogy elájulnék a negyven fokban. Ja, és nem azért, mert a divat változott egy kicsit az elmúlt évtizedekben, és nem szeretnék úgy kinézni, mint egy krumplis zsák… Á, véletlenül sem azért!

5. Mi lenne, ha az unokatesód énekelne egyet az esküvőn? Tudod, milyen szép hangja van, és amúgy is sokszor jár karaokézni!

  • Hogyne! Mi lenne, ha ő énekelné végig a lagzit, így zenekart se kéne hívni? Sőt, nyugodtan vegyen fel fehér ruhát, nehogy bárki is rám figyeljen helyette!

6. Mi lesz, ha nem lesz elég jó a hangulat, és unatkozni fog a násznép? Van egy ismerősöm, elég vicces fiú, meghívhatnátok vőfélynek!

  • Nem tudom, majd fejre állok, hátha nevetnek, és amúgy igazad van, teljesen felesleges profi ceremóniamestert vagy vőfély hívnunk, hisz vicceskedni mindenki tud… Amúgy, köszi, hogy megkérdezted, most sokkal kevésbé parázok ezen!

7. Figyi, ugye elég csinos lesz a koszorúslány ruha? Csak, mert remélem az esküvőtök után már nem leszek szingli!

  • Hogyne, természetesen! Sokkal nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni a ti ruhátokra, mint a menyasszonyi ruhára! Sőt, ha annyira bejön a dolog, hogy ott helyben szerelemre lobbansz valakivel, nyugodtan összeházasodhattok ti is velünk aznap!

8. Kéne valami nagyon látványos az esküvőtökre, mert az egyik ismerősöm egész nyáron azzal dicsekedett, hogy a lánya lagziján milyen produkciók voltak!

  • Na, akkor nagyon fontos, hogy a mi esküvőnk felülmúlja az övükét, hisz tudjuk jól, hogy ez sokkal fontosabb, mint, hogy mi mit szeretnénk! Lehetnének tűzzsonglőrök, egzotikus állatok, vagy kiugorhatnánk egy repülőgépből, az elég látványos antré lenne, nem? Nem számít, hogy félek a tűztől, sírva fakadok, ha meglátok egy kígyót, és tériszonyom van. A lényeg, hogy legyen mivel dicsekedni!

9. Jól meggondoltátok ezt az esküvőt? A házasság komoly dolog ám!

  • Nem mondod! Tényleg? Pedig én azt hittem, hogy ez az esküvő olyan lesz, mint az oviban, de most hogy nézem, ez az eljegyzési gyűrű nem is gumicukiból van! Ajjaj! Amúgy nagyon rendes vagy, hogy ezt pont az esküvő előtt 3 nappal kérdezed meg!

10. Na, akkor az esküvő után jönnek az unokák, ugye?

  • Persze, rögtön az esküvő után egy héttel! Hisz minek kiélvezni a mézes heteket, nem? De ne aggódjatok, mindenről beszámolunk majd…

Fogadni mernék, hogy mindenki találkozott így, vagy úgy, legalább egy olyan kérdéssel, amire szíve szerint valami hasonló választ adott volna, de nagyot nyelt, és szépen finoman megköszönte a jószándékot… Sose felejtsétek el, hogy persze fontos tekintettel lenni a násznépre, barátokra, rokonokra, de ez akkor is a ti nagy napotok!

És, ha megkérdezitek a szüleiteket, nagyszüleiteket, biztos ők is kikérték maguknak anno, hogy mindenki beleszóljon az esküvőjükbe. Így már mindjárt könnyebb lesz megtalálni a közös hangot!