Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > 10 idegesítő mondat, amitől falra mászol esküvőszervezés közben

10 idegesítő mondat, amitől falra mászol esküvőszervezés közben

Az esküvő nemcsak a jegyes párnak fontos, de a közvetlen családnak, és a rokonoknak is. Imádjuk, szeretjük őket persze, de van az a pont, amikor az agyunkra megy az a számos idegesítő mondat, legyünk őszinték! Most olyan a fejetek, mintha egy szimfonikus zenekar minden tagja a mit, hova, mikor, mennyiért, mennyiből, kinek, hogyan, hány darabot, milyen színűt –kérdéseket játszaná? Miközben a szólista üvöltve énekeli a „Rohamosan fogy az idő, mindjárt itt az esküvő, te jó ég” című nótát, és erre még a rokonok is beszállnak a vokálba?

Animacik
Hirdetés

Kórusban éneklik az idegesítőbbnél idegesítőbb kérdéseket, és hirtelen arra lesztek figyelmesek, hogy ti vagytok a karmester, de nem tudjátok vezényelni a rokonságot? Megértjük, min mentek keresztül! Összegyűjtöttük a legártatlanabb, mégis legbosszantóbb kérdéseket, amikkel esküvőszervezés közben tuti találkozni fogtok! Induljon hát a kottázás!

10 idegesítő mondat – A jó szándék vezérel

Higgyétek el, mindenki a legjobbat akarja nektek. Mégis, az örömszülők túlizgulnak mindent, a nagyszülők a régi hagyományok betartását várják el, a koszorúslányok főszerepet szeretnének… Mindenkinek van legalább egy tucatnyi kérdése, amivel előszeretettel bombáz titeket esküvőszervezés közben. Vértezzétek fel magatokat előre, mert az egyetlen módszer, hogy leszereljétek őket, a magabiztosság.

Kategóriafüggetlen banner

Ha egyetlen kérdésre is bizonytalan választ adtok, ne adj’ Isten azt meritek mondani, hogy: „Nem tudom, ezen még nem gondolkodtunk”, akkor végetek!

Vigyázzatok, biztos lesz, aki megsértődik, ha nem azt a választ hallja, amit szeretett volna, de mindig legyetek határozottak és őszinték, csak így fog megszületni a ti álmaitok napja!

Amitől valóban falra mászol

Természetesen nem biztos, hogy megkapjátok mindegyik kérdést az esküvőszervezés alatt, de higgyétek el, a legtöbb szituáció, kérdés, óhaj-sóhaj miegymás, szinte minden családban életre kel. Elő a túracipővel, kezdődjön a falra mászás! Humorérzéket hoztatok magatokkal?

1. Ugye nem lesz hosszú a ceremónia?

  • Nem, dehogy lesz hosszú! Csak három vers, négy dal, öt zsoltár és néhány szívhez szóló monológ részlet az anyakönyvvezetőtől. Ugyan már! Szerintetek mi órákig akarjuk húzni?

2. Remélem a szomszéd Marika lányának, az unokahúgának a férjének a testvérét nem felejtettétek ki a vendéglistáról!

  • Dehogy felejtettük ki! Az egész utca meg lesz hívva az esküvőre, nem baj, hogy nem is ismerjük őket! Amúgy, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy mikor nyertünk a lottón?

Zenék polgári szertartásra

3. Lesz töltött káposzta éjfélkor? Nehogy éhesen maradjon a násznép!

  • Töltött káposzta, húsleves, rántott hús… Külön disznóvágást ne szervezzünk az esküvő miatt? Ne aggódjatok, lesz mit enni, és semmi sem lesz aszpikban!

4. Édes lányom, ebből a ruhából kint van mindened! Az én menyasszonyi ruhám garbós volt, és hosszú ujjú, miért nem veszed fel azt?

  • Köszönöm, de a tiéd csak azért nem jó, mert nem biztos, hogy ideális a szabadtéri szertartáson, nyáron, mert félek, hogy elájulnék a negyven fokban. Ja, és nem azért, mert a divat változott egy kicsit az elmúlt évtizedekben, és nem szeretnék úgy kinézni, mint egy krumplis zsák… Á, véletlenül sem azért!

5. Mi lenne, ha az unokatesód énekelne egyet az esküvőn? Tudod, milyen szép hangja van, és amúgy is sokszor jár karaokézni!

  • Hogyne! Mi lenne, ha ő énekelné végig a lagzit, így zenekart se kéne hívni? Sőt, nyugodtan vegyen fel fehér ruhát, nehogy bárki is rám figyeljen helyette!

magyar zene esküvőre

6. Mi lesz, ha nem lesz elég jó a hangulat, és unatkozni fog a násznép? Van egy ismerősöm, elég vicces fiú, meghívhatnátok vőfélynek!

  • Nem tudom, majd fejre állok, hátha nevetnek, és amúgy igazad van, teljesen felesleges profi ceremóniamestert vagy vőfély hívnunk, hisz vicceskedni mindenki tud… Amúgy, köszi, hogy megkérdezted, most sokkal kevésbé parázok ezen!

7. Figyi, ugye elég csinos lesz a koszorúslány ruha? Csak, mert remélem az esküvőtök után már nem leszek szingli!

  • Hogyne, természetesen! Sokkal nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni a ti ruhátokra, mint a menyasszonyi ruhára! Sőt, ha annyira bejön a dolog, hogy ott helyben szerelemre lobbansz valakivel, nyugodtan összeházasodhattok ti is velünk aznap!

Kinek illik fizetni a koszorúslányok ruháját

8. Kéne valami nagyon látványos az esküvőtökre, mert az egyik ismerősöm egész nyáron azzal dicsekedett, hogy a lánya lagziján milyen produkciók voltak!

  • Na, akkor nagyon fontos, hogy a mi esküvőnk felülmúlja az övükét, hisz tudjuk jól, hogy ez sokkal fontosabb, mint, hogy mi mit szeretnénk! Lehetnének tűzzsonglőrök, egzotikus állatok, vagy kiugorhatnánk egy repülőgépből, az elég látványos antré lenne, nem? Nem számít, hogy félek a tűztől, sírva fakadok, ha meglátok egy kígyót, és tériszonyom van. A lényeg, hogy legyen mivel dicsekedni!

9. Jól meggondoltátok ezt az esküvőt? A házasság komoly dolog ám!

  • Nem mondod! Tényleg? Pedig én azt hittem, hogy ez az esküvő olyan lesz, mint az oviban, de most hogy nézem, ez az eljegyzési gyűrű nem is gumicukiból van! Ajjaj! Amúgy nagyon rendes vagy, hogy ezt pont az esküvő előtt 3 nappal kérdezed meg!

10. Na, akkor az esküvő után jönnek az unokák, ugye?

  • Persze, rögtön az esküvő után egy héttel! Hisz minek kiélvezni a mézes heteket, nem? De ne aggódjatok, mindenről beszámolunk majd…

Menyasszony mosoly

Fogadni mernék, hogy mindenki találkozott így, vagy úgy, legalább egy olyan kérdéssel, amire szíve szerint valami hasonló választ adott volna, de nagyot nyelt, és szépen finoman megköszönte a jószándékot… Sose felejtsétek el, hogy persze fontos tekintettel lenni a násznépre, barátokra, rokonokra, de ez akkor is a ti nagy napotok!

És, ha megkérdezitek a szüleiteket, nagyszüleiteket, biztos ők is kikérték maguknak anno, hogy mindenki beleszóljon az esküvőjükbe. Így már mindjárt könnyebb lesz megtalálni a közös hangot!

Animacik gyerek

Témába vág

Provence stílusú esküvő – Bor, mámor…szerelem! Utazzunk egy kicsit! Nem kell bőrönd, nem kell repülő, csak a képzeletünk. Utazzunk oda, hol a nap mindig simogatja arcunkat, hol a bor édessége átjárja szánkat, hol a levendula illata lépten-nyomon csiklandozza orrunkat. Ez Provence! Egy mesebeli h...
Az esküvői költségvetés összeállítása Akár hozzáfogtatok már az esküvőszervezéshez, akár még csak tervezitek, biztosan látjátok már, hogy egy esküvő megszervezése bizony nem kis feladat. Rengeteg mindent kell fejben tartani, annál is inkább, mert számos szolgáltatóval tartani kell a kap...
Polgári esküvő ára: Árak, plusz költségek Arra a kérdésre, hogy mennyi egy polgári esküvő ára, majdnem olyan nehéz felelni, mint hogy mi a hosszútávú kapcsolat titka. Vannak mankók, amikbe kapaszkodhatunk, de rengeteg aprónak hitt tényező egyedi, ezáltal kicsit megfoghatatlan is. ...
Esküvői italfogyasztás kiszámítása – Italkalkulátor Miután kiválasztottátok a lagzi helyszínét és a tökéletes esküvői menüt, a következő feladatotok nem lesz más, mint az esküvői italfogyasztás kiszámítása. Ez nem könnyű feladat, hiszen rengeteg tényezőtől függ. Nem mindegy a násznép összetétele,...
Nászajándék pénz kreatívan – 25+1 ötlet Manapság egyre megszokottabb, hogy az ifjú pár pénzt kér nászajándék gyanánt. Ez egyrészről leegyszerűsíti a vendégek dolgát, hisz nem nagyon kell agyalni, mit is adjanak ajándékba, másrészről viszont érdemes kicsit ötletelni, hogy a nászajándék pén...
Molett alkalmi ruha tippek – Árak, fazonok, stílusok Kissé párnásabbak vagytok itt-ott a társadalom által megfogalmazott "átlagos testalkatnál"? Semmi vész, elképesztően sok molett alkalmi ruha közül válogathattok, ha esküvőre vagytok hivatalosak. El sem hinnétek, milyen sok fazon és stílus áll jól ne...
Héliumos lufi esküvőre – környezettudatosan és kreatívan Egyre divatosabb nagyobb eseményeken, rendezvényeken a héliumos lufi használata látványelemként, és ez alól az esküvők sem kivételek. Manapság többször hallhatjuk a lufiposta környezetkárosító hatásáról, ami miatt nem tanácsos az esküvőnkön héli...
Alkalmi ruha esküvőre – Tippek és tanácsok! Azt gondolnánk, csak a menyasszonynak okoz fejtörést, hogy milyen ruhát viseljen a nagy napon, azonban a vendégek is gondban lehetnek, és ilyenkor jön a jól bevált alkalmi ruha esküvőre. Milyen színű? Milyen hosszú? Milyen fazonú? Milyen kiegész...
Esküvői ötletek 2019 – Ne hagyd ki őket! 2019-ben rengeteg olyan esküvői trend és stílus hódít, amit igazán könnyű első látásra megkedvelni. Ahhoz, hogy a nagy nap tökéletes legyen, ezek az esküvői ötletek biztosan nagy segítségetekre lesznek. A cikk végén máris tudjátok majd, mi áll a...
Nászút szervezése – Lépésről lépésre Ha épp most készültök hátradőlni kényelmes karosszéketekben, hisz megvan a ruha, a dekor, a köszönőajándék és miegymás, gyorsan pattanjatok fel, rázzátok meg magatokat, ugyanis vissza van még egy nagyon fontos dolog, a nászút szervezése! ...