Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > 10 idegesítő mondat, amitől falra mászol esküvőszervezés közben

10 idegesítő mondat, amitől falra mászol esküvőszervezés közben

Karácsony

Az esküvő nemcsak a jegyes párnak fontos, de a közvetlen családnak, és a rokonoknak is. Imádjuk, szeretjük őket persze, de van az a pont, amikor az agyunkra megy az a számos idegesítő mondat, legyünk őszinték! Most olyan a fejetek, mintha egy szimfonikus zenekar minden tagja a mit, hova, mikor, mennyiért, mennyiből, kinek, hogyan, hány darabot, milyen színűt –kérdéseket játszaná? Miközben a szólista üvöltve énekeli a „Rohamosan fogy az idő, mindjárt itt az esküvő, te jó ég” című nótát, és erre még a rokonok is beszállnak a vokálba?

Kristinus
Hirdetés

Kórusban éneklik az idegesítőbbnél idegesítőbb kérdéseket, és hirtelen arra lesztek figyelmesek, hogy ti vagytok a karmester, de nem tudjátok vezényelni a rokonságot? Megértjük, min mentek keresztül! Összegyűjtöttük a legártatlanabb, mégis legbosszantóbb kérdéseket, amikkel esküvőszervezés közben tuti találkozni fogtok! Induljon hát a kottázás!

10 idegesítő mondat – A jó szándék vezérel

Higgyétek el, mindenki a legjobbat akarja nektek. Mégis, az örömszülők túlizgulnak mindent, a nagyszülők a régi hagyományok betartását várják el, a koszorúslányok főszerepet szeretnének… Mindenkinek van legalább egy tucatnyi kérdése, amivel előszeretettel bombáz titeket esküvőszervezés közben. Vértezzétek fel magatokat előre, mert az egyetlen módszer, hogy leszereljétek őket, a magabiztosság.

Kategóriafüggetlen banner

Ha egyetlen kérdésre is bizonytalan választ adtok, ne adj’ Isten azt meritek mondani, hogy: „Nem tudom, ezen még nem gondolkodtunk”, akkor végetek!

Vigyázzatok, biztos lesz, aki megsértődik, ha nem azt a választ hallja, amit szeretett volna, de mindig legyetek határozottak és őszinték, csak így fog megszületni a ti álmaitok napja!

Amitől valóban falra mászol

Természetesen nem biztos, hogy megkapjátok mindegyik kérdést az esküvőszervezés alatt, de higgyétek el, a legtöbb szituáció, kérdés, óhaj-sóhaj miegymás, szinte minden családban életre kel. Elő a túracipővel, kezdődjön a falra mászás! Humorérzéket hoztatok magatokkal?

1. Ugye nem lesz hosszú a ceremónia?

  • Nem, dehogy lesz hosszú! Csak három vers, négy dal, öt zsoltár és néhány szívhez szóló monológ részlet az anyakönyvvezetőtől. Ugyan már! Szerintetek mi órákig akarjuk húzni?

2. Remélem a szomszéd Marika lányának, az unokahúgának a férjének a testvérét nem felejtettétek ki a vendéglistáról!

  • Dehogy felejtettük ki! Az egész utca meg lesz hívva az esküvőre, nem baj, hogy nem is ismerjük őket! Amúgy, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy mikor nyertünk a lottón?

Zenék polgári szertartásra

3. Lesz töltött káposzta éjfélkor? Nehogy éhesen maradjon a násznép!

  • Töltött káposzta, húsleves, rántott hús… Külön disznóvágást ne szervezzünk az esküvő miatt? Ne aggódjatok, lesz mit enni, és semmi sem lesz aszpikban!

4. Édes lányom, ebből a ruhából kint van mindened! Az én menyasszonyi ruhám garbós volt, és hosszú ujjú, miért nem veszed fel azt?

  • Köszönöm, de a tiéd csak azért nem jó, mert nem biztos, hogy ideális a szabadtéri szertartáson, nyáron, mert félek, hogy elájulnék a negyven fokban. Ja, és nem azért, mert a divat változott egy kicsit az elmúlt évtizedekben, és nem szeretnék úgy kinézni, mint egy krumplis zsák… Á, véletlenül sem azért!

5. Mi lenne, ha az unokatesód énekelne egyet az esküvőn? Tudod, milyen szép hangja van, és amúgy is sokszor jár karaokézni!

  • Hogyne! Mi lenne, ha ő énekelné végig a lagzit, így zenekart se kéne hívni? Sőt, nyugodtan vegyen fel fehér ruhát, nehogy bárki is rám figyeljen helyette!

magyar zene esküvőre

6. Mi lesz, ha nem lesz elég jó a hangulat, és unatkozni fog a násznép? Van egy ismerősöm, elég vicces fiú, meghívhatnátok vőfélynek!

  • Nem tudom, majd fejre állok, hátha nevetnek, és amúgy igazad van, teljesen felesleges profi ceremóniamestert vagy vőfély hívnunk, hisz vicceskedni mindenki tud… Amúgy, köszi, hogy megkérdezted, most sokkal kevésbé parázok ezen!

7. Figyi, ugye elég csinos lesz a koszorúslány ruha? Csak, mert remélem az esküvőtök után már nem leszek szingli!

  • Hogyne, természetesen! Sokkal nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni a ti ruhátokra, mint a menyasszonyi ruhára! Sőt, ha annyira bejön a dolog, hogy ott helyben szerelemre lobbansz valakivel, nyugodtan összeházasodhattok ti is velünk aznap!

Kinek illik fizetni a koszorúslányok ruháját

8. Kéne valami nagyon látványos az esküvőtökre, mert az egyik ismerősöm egész nyáron azzal dicsekedett, hogy a lánya lagziján milyen produkciók voltak!

  • Na, akkor nagyon fontos, hogy a mi esküvőnk felülmúlja az övükét, hisz tudjuk jól, hogy ez sokkal fontosabb, mint, hogy mi mit szeretnénk! Lehetnének tűzzsonglőrök, egzotikus állatok, vagy kiugorhatnánk egy repülőgépből, az elég látványos antré lenne, nem? Nem számít, hogy félek a tűztől, sírva fakadok, ha meglátok egy kígyót, és tériszonyom van. A lényeg, hogy legyen mivel dicsekedni!

9. Jól meggondoltátok ezt az esküvőt? A házasság komoly dolog ám!

  • Nem mondod! Tényleg? Pedig én azt hittem, hogy ez az esküvő olyan lesz, mint az oviban, de most hogy nézem, ez az eljegyzési gyűrű nem is gumicukiból van! Ajjaj! Amúgy nagyon rendes vagy, hogy ezt pont az esküvő előtt 3 nappal kérdezed meg!

10. Na, akkor az esküvő után jönnek az unokák, ugye?

  • Persze, rögtön az esküvő után egy héttel! Hisz minek kiélvezni a mézes heteket, nem? De ne aggódjatok, mindenről beszámolunk majd…

Menyasszony mosoly

Fogadni mernék, hogy mindenki találkozott így, vagy úgy, legalább egy olyan kérdéssel, amire szíve szerint valami hasonló választ adott volna, de nagyot nyelt, és szépen finoman megköszönte a jószándékot… Sose felejtsétek el, hogy persze fontos tekintettel lenni a násznépre, barátokra, rokonokra, de ez akkor is a ti nagy napotok!

És, ha megkérdezitek a szüleiteket, nagyszüleiteket, biztos ők is kikérték maguknak anno, hogy mindenki beleszóljon az esküvőjükbe. Így már mindjárt könnyebb lesz megtalálni a közös hangot!

Karácsony

Témába vág

Ruhatippek téli esküvőre – Hogy a vendégek se fázzanak! Bár a legtöbb esküvőt nyáron tartják, vannak olyan bátor jelentkezők, akik párjuk mellet a téli tájba is szerelmesek, ezért szeretnék akár térdig érő hóban kimondani a boldogító, és ez esetben szívet – és testet melengető igent. Igaz, ezeken az esküv...
10 fantasztikus tipp, amivel mesés lesz egy téli esküvő! Havas táj, meleg fények és meghitt hangulat. Egy téli esküvő elképzelhetetlen ezek nélkül, főleg akkor, ha valóban olyan szerencsések vagytok, hogy a téli esküvőtök időpontjában is éppen havazik. Bármennyire hihetetlennek tűnik, igen sok pár gondolja...
Tetovált menyasszony – Te eltakarod vagy megmutatod a tetkódat? Minden emberben él az az égető vágy, hogy valahogy, valamilyen módon kifejezze önmagát. Definiálja, hogy ki is ő valójában. Van, aki rímekbe faragja, van, aki elénekli, van, aki megfesti vagy eltáncolja.  És vannak nagyon sokan, akik magukra tetovált...
Vintage esküvő – Kihagyhatatlan és stílusos kiegészítők Talán nem fog meglepni benneteket a hír, napjainkban a legtöbb menyasszony álmaiban egy vintage esküvő szerepel. Néhány évvel ezelőtt jött divatba a vintage stílus, azóta pedig lemoshatatlan a pályáról. Éttermek, lakberendezési üzletek és komplett má...
Ara-para – avagy hogyan ne legyél Menyaszörny?! Nagyon romantikus az a pillanat, amikor a szeretett férfi letérdel elétek az eljegyzési gyűrűvel, ugyanúgy, ahogy könnycsalogató a jelenet, ahogy az oltár elé sétáltok, és kimondjátok a boldogító igent. De mi van a kettő között?  Ara-para! Menyaszörn...
Esküvői játék: Modern és hagyományos játékok lagzira! Az esküvői játék kérdése minden párnál felmerül az esküvőszervezés során. Legyenek, vagy ne legyenek játékok, a modern vagy a hagyományos esküvői játékokat preferálják-e inkább, és az is kérdés, hogy kiket vonjanak bele. Csak a párról szóljanak? Vagy...
Mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben? Az esküvőszervezés kezdetén a legtöbb pár számára a legfontosabb kérdés az, hogy mekkora összeget kell ráfordítani a nagy napra ahhoz, hogy minden az elképzeléseik szerint alakuljon. Fogós kérdés, hogy mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben Magyarországo...
10+1 esküvői teendő, amit rábízhatsz a vőlegényedre! A legtöbb nő úgy érzi, hogy az esküvője csakis akkor lehet tökéletes, ha az utolsó kikandikáló kis cérnaszálat is ő simítja el a legutolsó percekben. Bármennyire hihetetlen, vannak olyan feladatok az esküvőszervezés során, amiket nyugodtan rábízhatto...
Váratlan esküvői kiadások – számolj okosan! Az esküvő romantikus, megható és csodálatos, de költséges is, és bár mindenki megtervezi a büdzsét, adódhatnak váratlan esküvői kiadások út közben. Az esküvői költekezés olyan, mint amikor az ember éhesen megy bevásárolni… Tuti, hogy telerakjuk a kos...
Esküvőszervezés menete – Haladj sorban! Az ujjatokon ott fénylik a csodaszép eljegyzési gyűrű, de nagyon nagy gondban vagytok, mert egyre csak közeledik az esküvő időpontja, és még mindig nem tudjátok, hogy hol kezdjétek a szervezést? Az esküvőszervezés menete nagyon logikus lépéseket tart...
Esküvő elvált szülőkkel – Tippek rázós helyzetekhez! Egy hagyományos esküvő is mindig tartogat meglepetéseket, nehézségeket, azonban egy esküvő elvált szülőkkel csak bonyolítja a helyzetet. Nem is gondolnánk elsőre, hogy mennyi szituációt kell okosan megoldanunk, ami elsőre apróságnak tűnik. Ha nem gon...
LEVEL 2.0 – A második esküvő szervezése A második esküvő szervezése sokszor több stresszel jár, mint az első, ez pedig gyakran a családtagoknak, barátoknak köszönhető. Emlékeztek a Szex és New York jelenetére, amikor Carrie és Big esküvői próbavacsoráján Big tanúja bedobta a „három a hárem...
Morzsalagzi, lagzifarka – Így szervezz okosan pótlagzit! Bizonyára ismerős számotokra a morzsalagzi, és a lagzifarka kifejezés... Talán nem tudjátok, hogy a gyakorlatban hogyan szervezzétek meg, hogyan valósítsátok meg a tökéletes „pótlagzit”. Attól függően, hogy városban vagy falun nőttetek föl, eltérhetn...
15 esküvői trend, ami tarol majd 2019-ben! Ha ti is azok közé a menyasszonyok közé tartoztok, akiknek 2019-ben lesz a nagy napja, biztosan kíváncsiak vagytok arra, hogy mi lesz az esküvői trend jövőre, mi határozza majd meg a divatot. A tervezők és a szolgáltatók már pontosan tudják, hogy mit...
Szállásfoglalás esküvőre – Ki fizeti a költségeket? Szállásfoglalás esküvőre? A vendégek elszállásolása egy nagyon nehéz, összetett kérdés. Kinek illik fizetni a vendégek szállását az esküvőn? Hogyan jelezzük, ha a vendégnek kell fizetni? Milyen távolságnál kell szállást biztosítani? Amikor még kis...
Fiatalon házasodni – áldás vagy átok? Míg nagyanyáink idejében az sem volt ritka, ha valaki szinte kamaszkorában házasodott meg, addig az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, hogy a párok egyre később, a 30-as éveikben mondták ki a boldogító igent.  Fiatalon házasodni legalább olyan kom...
7 esküvői tipp Meghan Markle nagy napjáról! Hosszú hónapokkal a hercegi esküvő előtt már azt találgatta a világ, hogy vajon milyen menyasszonyi ruhát visel majd Meghan Markle az esküvőn, milyen ékszerei lesznek, ki készíti el az esküvői tortát, és melyik vendég miben érkezik a szertartásra. Ha...
Így készül a bombabiztos esküvői forgatókönyv! Egy filmhez, vagy egy színházi darabhoz teljesen természetes, hogy forgatókönyvet írnak. Az esküvői forgatókönyv elkészítése is elengedhetetlenül szükséges! Így lesz zökkenőmentes, így tudja mindenki a pontos feladatát, szerepét. Gondoljunk csak bele...
Esküvői pohárköszöntő tippek! Az esküvői fogadalom, és az esküvői pohárköszöntő nem kötelező része az esküvőknek Magyarországon, de ahogyan a legtöbb amerikai esküvői szokás, úgy ez is kezd begyűrűzni a hazai esküvők világába. Az esküvői pohárköszöntő feldobhatja a lagzi hangulat...
Házassági eskü, és esküvői fogadalom – Tudod mit jelent? Lámpalázasak vagytok, és rosszul vagytok már a gondolatától is, hogy tömeg előtt kell beszélnetek az esküvő napján? A polgári és az egyházi szertartás során is úgy érezhetitek, hogy mélyvízbe dobnak benneteket, ha nem készültök fel előre a házassági ...