Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > 10 tipp, hogy tökéletes legyen a tavaszi esküvő!

10 tipp, hogy tökéletes legyen a tavaszi esküvő!

Sok menyasszony álma egy tökéletes tavaszi esküvő, mert ebben az évszakban a virágzó fák gyönyörű színekben pompáznak, remek fotókat lehet készíteni a természetben és még a hőmérséklet is kedvező egy szabadtéri szertartáshoz. Borítsátok virágba a nagy napot, mutatjuk, hogyan dobjatok fel minden kiegészítőt tavaszi hangulattal!

Kategóriafüggetlen banner

Amennyiben idén tavasszal keltek egybe, igencsak szorít az idő az esküvő szervezéséhez, éppen ezért ha már fejben körvonalazódnak a kívánságaitok, könnyebb lesz őket a gyakorlatban megvalósítani.

Csempésszétek be a tavaszi esküvő lágyságát az esküvőtök alábbi részleteibe!

  • Álomszép cipellők
  • Esküvői fotózás helyszíne
  • Szertartás helyszíne
  • Menyasszony frizurája
  • Éttermi dekoráció
  • Koszorúslányok ruhája és csokra
  • Menyasszonyi csokor
  • Torta
  • Menyasszonyi ruha
  • Vőlegény kiegészítői

Álomszép tavaszi cipellők

Minden cipőmániás nő tudja, hogy a cipő igenis nagyon fontos része a menyasszony szettjének. Carry Bradshaw esküvője óta különösen érzékenyek a cipőradarjaink, ezért hamar észrevesszük a tömegben a tipikus tavaszi darabokat, vagy amelyek tavaszi lágysággal ruháznak fel bennünket. Nézelődjetek a csipkés, köves és csillámos topánkák között is, akár tűsarkú, akár lapos darab mellett teszitek le a voksotokat.

Virágba borult fotózási helyszínek

Tavasszal számos álomszép helyszínt választhattok a fotózáshoz. Használjátok fel a természet kincseit a fényképekhez, egy jó dekoratőr pedig beszerezhet olyan kellékeket, mint a lampionok, vagy a fára rögzíthető hatalmas virágkoszorúk, melyek akár hintaként is funkcionálhatnak. A virágzó cseresznyefáknál szebb kiegészítőre nincs szükség, és biztos, hogy ezeket a képeket még ötven év múlva is szívesen nézegetitek majd!

A szertartás helyszíne

Amennyiben szabadtéri szertartást terveztek, szorítkozzatok a természetes anyagok és kiegészítők használatára. Kérjétek meg a virágkötőt, hogy díszítse fel a padokat és a székeket virágokkal, és rusztikus elemekkel. Nagyon jól mutatnak együtt a pasztellszínek a régi bádogkannákkal, fa székekkel, és kovácsoltvas akasztókkal. Szeretitek a vintage stílust? Mi is imádjuk, ezért azt tanácsoljuk, hogy ilyen kiegészítőkről se feledkezzetek meg!

A menyasszony frizurája

Akár kiengedett hajjal szeretnétek az oltár előtt állni, akár kontyot álmodtatok magatoknak, tűzzetek a hajatokba apró virágokat, vagy viseljetek díszes virágkoronát, mindkettő remekül fog mutatni. Ma már rengeteg verzió közül választhattok, dönthettek az élővirág vagy a selyemvirág mellett is, mindkettőnek vannak előnyei. Ha rövid a hajatok, egy virágos hajpánt, vagy csat is szuper választás lehet.

Éttermi dekoráció

Az egész éttermet könnyedén feldobhatjátok olyan mutatós kiegészítőkkel, mint amilyenek a székszoknyák vagy székleplek, a virágos asztaldíszek, és az esküvő választott színéhez passzoló ültetőkártyák, menükártyák és köszönőajándékok. Fontos szem előtt tartani, hogy jobban jártok, ha a dekoráció elkészítését egy dekoratőrre bízzátok.

Animacik
Hirdetés

Bár elsőre könnyűnek tűnhet megvalósítani az interneten talált képeken látható díszítést, de mire mindent megrendeltek és összeeszkábáltok, rájöttök, hogy sokkal több idő és energia megy el rá, mintha egy dekoratőrtől bérelnétek ezeket. Nem mellesleg könnyen előfordulhat, hogy anyagilag is ezerszer jobban jártok.

Tavaszi esküvő tipp!

Ha az esküvő megszervezését esküvőszervezőre bízzátok, rengeteg fáradtságtól megkímélhetitek magatokat. Ő fejben tartja az apró részleteket, kapcsolatot tart a szolgáltatókkal és szuper ötletekkel színesítheti az esküvőtöket!

A koszorúslányok ruhája és csokra

Az évszakhoz a rengeteg virág miatt remekül illenek akár a pasztell, akár az élénk színek. A lehetőségek tárháza végtelen, ezért a koszorúslányok – amennyiben meg tudtok egyezni a feltételekben – szinte bármilyen mesés árnyalat közül választhatnak. Mi nagyon ajánljuk az év színét, az ultraibolyát, de szép lehet a napsárga, a korallpiros, vagy akár a málnaszín is. A csokorban lévő virágok színe általában igazodik az esküvő választott színéhez, vagy a menyasszony csokrához, tavasszal pedig kétségkívül a nárcisz, a tulipán, a rózsa (minden fajtája) és a gyöngyvirág a legszebbek.

A menyasszonyi csokor

Ilyenkor, amikor a nárciszok, jácintok, gyöngy-és harangvirágok illatoznak, nem is lehet kérdés, hogy helyük van-e a menyasszonyi csokorban a tulipánok vagy rózsák mellett. Ezek között rengeteg árnyalattal találkozhattok, ezért nyugodtan kérjétek meg a virágkötőt, hogy az általatok választott színt szem előtt tartva álmodja meg nektek a lehető legszebb csokrot. Sok menyasszony kedvence a fürtös rózsa és a kövirózsa is, ezek a növények igazán értékes részei lehetnek a csokornak, akárcsak a cseresznyevirág vagy az aranyeső.

Az esküvői torta

Ugye mondanunk sem kell, hogy az idén is nagyon divatos pucér torták minden tavaszi esküvő biztos befutói, ha friss, és üde virágdekoráció kerül melléjük. Az esküvői torták esetében a kinézet és az ízvilág ugyanolyan fontos, ezért a csodaszép, természetes kinézethez válasszatok valamilyen üde ízt. Ilyen lehet például a szamóca, a túrókrém, vagy a banán, ami egyébként Harry herceg nagy kedvence.

A legszebb tavaszi menyasszonyi ruha

A tavaszhoz ugyanúgy illenek a lenge, könnyed anyagok, mint a csipke, vagy éppen a virágdíszek. A hófehér, az ekrü és a színes menyasszonyi ruhák kínálata hatalmas, akárcsak a fátylaké, tehát már csak azt kell eldöntenetek, hogy a személyiségetekhez, magasságotokhoz és az alakotokhoz milyen fazonú ruha illik leginkább. Ha bevállalósak vagytok, dönthettek valamilyen extrém szín vagy díszítés mellett is. Mi első látásra beleszerettünk a színes fátylakba és a hosszú uszályos darabokba, melyek nagyon szépen mutatnak egy szabadtéri esküvőn, a virágszőnyegen.

A vőlegény kiegészítői

Ahogyan a menyasszony, úgy a vőlegény is választhat olyan kiegészítőket, melyek a tavasz hangulatát idézik. Általában az ing vagy a nyakkendő az a ruhadarab, aminek a színét érdemes variálni, így ezek lehetnek akár sárga, rózsaszín, vagy zöld színűek, ám ne feledkezzetek el a csokornyakkendőről, a nadrágtartóról és a cipőről sem. Az esküvői fotózáshoz pedig felhasználhattok még több színes kiegészítőt, kalapokat, csizmákat és órákat is.

A képeket látva reméljük, ti is legalább annyira megszeretitek a tavaszi esküvő gondolatát, mint mi. Nincs jobb a jácintok illatánál, a pasztellrózsaszín kiegészítőknél, és a természet közeli fotós helyszíneknél, nem igaz?

fotó:pinterest.com

Animacik gyerek

Témába vág

Molett alkalmi ruha tippek – Árak, fazonok, stílusok Kissé párnásabbak vagytok itt-ott a társadalom által megfogalmazott "átlagos testalkatnál"? Semmi vész, elképesztően sok molett alkalmi ruha közül válogathattok, ha esküvőre vagytok hivatalosak. El sem hinnétek, milyen sok fazon és stílus áll jól ne...
Héliumos lufi esküvőre – környezettudatosan és kreatívan Egyre divatosabb nagyobb eseményeken, rendezvényeken a héliumos lufi használata látványelemként, és ez alól az esküvők sem kivételek. Manapság többször hallhatjuk a lufiposta környezetkárosító hatásáról, ami miatt nem tanácsos az esküvőnkön héli...
Alkalmi ruha esküvőre – Tippek és tanácsok! Azt gondolnánk, csak a menyasszonynak okoz fejtörést, hogy milyen ruhát viseljen a nagy napon, azonban a vendégek is gondban lehetnek, és ilyenkor jön a jól bevált alkalmi ruha esküvőre. Milyen színű? Milyen hosszú? Milyen fazonú? Milyen kiegész...
Esküvői ötletek 2019 – Ne hagyd ki őket! 2019-ben rengeteg olyan esküvői trend és stílus hódít, amit igazán könnyű első látásra megkedvelni. Ahhoz, hogy a nagy nap tökéletes legyen, ezek az esküvői ötletek biztosan nagy segítségetekre lesznek. A cikk végén máris tudjátok majd, mi áll a...
Nászút szervezése – Lépésről lépésre Ha épp most készültök hátradőlni kényelmes karosszéketekben, hisz megvan a ruha, a dekor, a köszönőajándék és miegymás, gyorsan pattanjatok fel, rázzátok meg magatokat, ugyanis vissza van még egy nagyon fontos dolog, a nászút szervezése! ...
Esküvői gratuláció, esküvői idézetek Ahhoz, hogy az esküvői gratuláció és az esküvői idézetek legalább olyan frappánsak legyenek, mint maga a nászajándék, törekedni kell arra, hogy a jókívánságok személyre szólóak legyenek. Ebben segítünk most nektek! Esküvő...
Örömszülő feladatok – Tippek és tanácsok Mindig azt mondjuk, hogy egy esküvő főszereplője a menyasszony – ja, meg persze a vőlegény, de ne feledkezzünk meg az örömszülőkről sem, és persze az örömszülő feladatok kijelöléséről sem! Ha a menyasszonyoké a legjobb női főszereplőnek járó ...
Esküvői ajándék kiválasztása – Tippek, és típusok Esküvőszervezés idején a megfelelő esküvői ajándék kiválasztása legalább akkora fejtörést okoz az ifjú pár számára, mint a meghívott vendégeknek. Segítünk eligazodni az esküvői ajándék típusok tengerében! Bár először valószínűleg a nászajándék ju...
Környezettudatos esküvő – Tuti tippek egy „green wedding”-hez! Ahogy a régészek keresik az ókori élőlények lábnyomait, úgy kutatjuk mi is, hogy lehetne csökkenteni egy esküvő ökológiai lábnyomát. Manapság egyre többször halljuk a környezettudatos esküvő fogalmát, azaz a green wedding-et (zöld esküvőt). ...
Téli esküvő előnyei – 7+1 hasznos tipp! Ha lehunyjátok a szemeteket, és magatok elé képzeltek egy téli esküvőt, biztosan havas tájat, szikrázó fényeket és egy egyedi menyasszonyi ruhát láttok magatok előtt. A vendégek elegáns kalapokban és kabátokban ülnek a székeken, és minden egyes dekor...