Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > 10 tipp, hogy tökéletes legyen a tavaszi esküvő!

10 tipp, hogy tökéletes legyen a tavaszi esküvő!

Sok menyasszony álma egy tökéletes tavaszi esküvő, mert ebben az évszakban a virágzó fák gyönyörű színekben pompáznak, remek fotókat lehet készíteni a természetben és még a hőmérséklet is kedvező egy szabadtéri szertartáshoz. Borítsátok virágba a nagy napot, mutatjuk, hogyan dobjatok fel minden kiegészítőt tavaszi hangulattal!

Kategóriafüggetlen banner

Amennyiben idén tavasszal keltek egybe, igencsak szorít az idő az esküvő szervezéséhez, éppen ezért ha már fejben körvonalazódnak a kívánságaitok, könnyebb lesz őket a gyakorlatban megvalósítani.

Csempésszétek be a tavaszi esküvő lágyságát az esküvőtök alábbi részleteibe!

  • Álomszép cipellők
  • Esküvői fotózás helyszíne
  • Szertartás helyszíne
  • Menyasszony frizurája
  • Éttermi dekoráció
  • Koszorúslányok ruhája és csokra
  • Menyasszonyi csokor
  • Torta
  • Menyasszonyi ruha
  • Vőlegény kiegészítői

Álomszép tavaszi cipellők

Minden cipőmániás nő tudja, hogy a cipő igenis nagyon fontos része a menyasszony szettjének. Carry Bradshaw esküvője óta különösen érzékenyek a cipőradarjaink, ezért hamar észrevesszük a tömegben a tipikus tavaszi darabokat, vagy amelyek tavaszi lágysággal ruháznak fel bennünket. Nézelődjetek a csipkés, köves és csillámos topánkák között is, akár tűsarkú, akár lapos darab mellett teszitek le a voksotokat.

Virágba borult fotózási helyszínek

Tavasszal számos álomszép helyszínt választhattok a fotózáshoz. Használjátok fel a természet kincseit a fényképekhez, egy jó dekoratőr pedig beszerezhet olyan kellékeket, mint a lampionok, vagy a fára rögzíthető hatalmas virágkoszorúk, melyek akár hintaként is funkcionálhatnak. A virágzó cseresznyefáknál szebb kiegészítőre nincs szükség, és biztos, hogy ezeket a képeket még ötven év múlva is szívesen nézegetitek majd!

A szertartás helyszíne

Amennyiben szabadtéri szertartást terveztek, szorítkozzatok a természetes anyagok és kiegészítők használatára. Kérjétek meg a virágkötőt, hogy díszítse fel a padokat és a székeket virágokkal, és rusztikus elemekkel. Nagyon jól mutatnak együtt a pasztellszínek a régi bádogkannákkal, fa székekkel, és kovácsoltvas akasztókkal. Szeretitek a vintage stílust? Mi is imádjuk, ezért azt tanácsoljuk, hogy ilyen kiegészítőkről se feledkezzetek meg!

A menyasszony frizurája

Akár kiengedett hajjal szeretnétek az oltár előtt állni, akár kontyot álmodtatok magatoknak, tűzzetek a hajatokba apró virágokat, vagy viseljetek díszes virágkoronát, mindkettő remekül fog mutatni. Ma már rengeteg verzió közül választhattok, dönthettek az élővirág vagy a selyemvirág mellett is, mindkettőnek vannak előnyei. Ha rövid a hajatok, egy virágos hajpánt, vagy csat is szuper választás lehet.

Éttermi dekoráció

Az egész éttermet könnyedén feldobhatjátok olyan mutatós kiegészítőkkel, mint amilyenek a székszoknyák vagy székleplek, a virágos asztaldíszek, és az esküvő választott színéhez passzoló ültetőkártyák, menükártyák és köszönőajándékok. Fontos szem előtt tartani, hogy jobban jártok, ha a dekoráció elkészítését egy dekoratőrre bízzátok.

Bár elsőre könnyűnek tűnhet megvalósítani az interneten talált képeken látható díszítést, de mire mindent megrendeltek és összeeszkábáltok, rájöttök, hogy sokkal több idő és energia megy el rá, mintha egy dekoratőrtől bérelnétek ezeket. Nem mellesleg könnyen előfordulhat, hogy anyagilag is ezerszer jobban jártok.

Tavaszi esküvő tipp!

Ha az esküvő megszervezését esküvőszervezőre bízzátok, rengeteg fáradtságtól megkímélhetitek magatokat. Ő fejben tartja az apró részleteket, kapcsolatot tart a szolgáltatókkal és szuper ötletekkel színesítheti az esküvőtöket!

A koszorúslányok ruhája és csokra

Az évszakhoz a rengeteg virág miatt remekül illenek akár a pasztell, akár az élénk színek. A lehetőségek tárháza végtelen, ezért a koszorúslányok – amennyiben meg tudtok egyezni a feltételekben – szinte bármilyen mesés árnyalat közül választhatnak. Mi nagyon ajánljuk az év színét, az ultraibolyát, de szép lehet a napsárga, a korallpiros, vagy akár a málnaszín is. A csokorban lévő virágok színe általában igazodik az esküvő választott színéhez, vagy a menyasszony csokrához, tavasszal pedig kétségkívül a nárcisz, a tulipán, a rózsa (minden fajtája) és a gyöngyvirág a legszebbek.

A menyasszonyi csokor

Ilyenkor, amikor a nárciszok, jácintok, gyöngy-és harangvirágok illatoznak, nem is lehet kérdés, hogy helyük van-e a menyasszonyi csokorban a tulipánok vagy rózsák mellett. Ezek között rengeteg árnyalattal találkozhattok, ezért nyugodtan kérjétek meg a virágkötőt, hogy az általatok választott színt szem előtt tartva álmodja meg nektek a lehető legszebb csokrot. Sok menyasszony kedvence a fürtös rózsa és a kövirózsa is, ezek a növények igazán értékes részei lehetnek a csokornak, akárcsak a cseresznyevirág vagy az aranyeső.

Az esküvői torta

Ugye mondanunk sem kell, hogy az idén is nagyon divatos pucér torták minden tavaszi esküvő biztos befutói, ha friss, és üde virágdekoráció kerül melléjük. Az esküvői torták esetében a kinézet és az ízvilág ugyanolyan fontos, ezért a csodaszép, természetes kinézethez válasszatok valamilyen üde ízt. Ilyen lehet például a szamóca, a túrókrém, vagy a banán, ami egyébként Harry herceg nagy kedvence.

A legszebb tavaszi menyasszonyi ruha

A tavaszhoz ugyanúgy illenek a lenge, könnyed anyagok, mint a csipke, vagy éppen a virágdíszek. A hófehér, az ekrü és a színes menyasszonyi ruhák kínálata hatalmas, akárcsak a fátylaké, tehát már csak azt kell eldöntenetek, hogy a személyiségetekhez, magasságotokhoz és az alakotokhoz milyen fazonú ruha illik leginkább. Ha bevállalósak vagytok, dönthettek valamilyen extrém szín vagy díszítés mellett is. Mi első látásra beleszerettünk a színes fátylakba és a hosszú uszályos darabokba, melyek nagyon szépen mutatnak egy szabadtéri esküvőn, a virágszőnyegen.

A vőlegény kiegészítői

Ahogyan a menyasszony, úgy a vőlegény is választhat olyan kiegészítőket, melyek a tavasz hangulatát idézik. Általában az ing vagy a nyakkendő az a ruhadarab, aminek a színét érdemes variálni, így ezek lehetnek akár sárga, rózsaszín, vagy zöld színűek, ám ne feledkezzetek el a csokornyakkendőről, a nadrágtartóról és a cipőről sem. Az esküvői fotózáshoz pedig felhasználhattok még több színes kiegészítőt, kalapokat, csizmákat és órákat is.

A képeket látva reméljük, ti is legalább annyira megszeretitek a tavaszi esküvő gondolatát, mint mi. Nincs jobb a jácintok illatánál, a pasztellrózsaszín kiegészítőknél, és a természet közeli fotós helyszíneknél, nem igaz?

fotó:pinterest.com

Témába vág

Téli esküvő előnyei – 7+1 hasznos tipp! Ha lehunyjátok a szemeteket, és magatok elé képzeltek egy téli esküvőt, biztosan havas tájat, szikrázó fényeket és egy egyedi menyasszonyi ruhát láttok magatok előtt. A vendégek elegáns kalapokban és kabátokban ülnek a székeken, és minden egyes dekor...
Bámulatos árnyalat lesz az év esküvői színe 2019-ben! Kedves 2019-es menyasszonyok! Odavagytok a szebbnél szebb színekért, de még nem tudtátok eldönteni, hogy melyik árnyalat legyen az esküvőtök kísérőszíne? Akkor remek hírünk van számotokra, mert ahogyan minden évben, úgy most is bejelentette a Pantone...
Ruhatippek téli esküvőre – Hogy a vendégek se fázzanak! Bár a legtöbb esküvőt nyáron tartják, vannak olyan bátor jelentkezők, akik párjuk mellet a téli tájba is szerelmesek, ezért szeretnék akár térdig érő hóban kimondani a boldogító, és ez esetben szívet – és testet melengető igent. Igaz, ezeken az esküv...
10 fantasztikus tipp, amivel mesés lesz egy téli esküvő! Havas táj, meleg fények és meghitt hangulat. Egy téli esküvő elképzelhetetlen ezek nélkül, főleg akkor, ha valóban olyan szerencsések vagytok, hogy a téli esküvőtök időpontjában is éppen havazik. Bármennyire hihetetlennek tűnik, igen sok pár gondolja...
Tetovált menyasszony – Te eltakarod vagy megmutatod a tetkódat? Minden emberben él az az égető vágy, hogy valahogy, valamilyen módon kifejezze önmagát. Definiálja, hogy ki is ő valójában. Van, aki rímekbe faragja, van, aki elénekli, van, aki megfesti vagy eltáncolja.  És vannak nagyon sokan, akik magukra tetovált...
10 idegesítő mondat, amitől falra mászol esküvőszervezés közben Az esküvő nemcsak a jegyes párnak fontos, de a közvetlen családnak, és a rokonoknak is. Imádjuk, szeretjük őket persze, de van az a pont, amikor az agyunkra megy az a számos idegesítő mondat, legyünk őszinték! Most olyan a fejetek, mintha egy szimfon...
Vintage esküvő – Kihagyhatatlan és stílusos kiegészítők Talán nem fog meglepni benneteket a hír, napjainkban a legtöbb menyasszony álmaiban egy vintage esküvő szerepel. Néhány évvel ezelőtt jött divatba a vintage stílus, azóta pedig lemoshatatlan a pályáról. Éttermek, lakberendezési üzletek és komplett má...
Ara-para – avagy hogyan ne legyél Menyaszörny?! Nagyon romantikus az a pillanat, amikor a szeretett férfi letérdel elétek az eljegyzési gyűrűvel, ugyanúgy, ahogy könnycsalogató a jelenet, ahogy az oltár elé sétáltok, és kimondjátok a boldogító igent. De mi van a kettő között?  Ara-para! Menyaszörn...
Esküvői játék: Modern és hagyományos játékok lagzira! Az esküvői játék kérdése minden párnál felmerül az esküvőszervezés során. Legyenek, vagy ne legyenek játékok, a modern vagy a hagyományos esküvői játékokat preferálják-e inkább, és az is kérdés, hogy kiket vonjanak bele. Csak a párról szóljanak? Vagy...
Mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben? Az esküvőszervezés kezdetén a legtöbb pár számára a legfontosabb kérdés az, hogy mekkora összeget kell ráfordítani a nagy napra ahhoz, hogy minden az elképzeléseik szerint alakuljon. Fogós kérdés, hogy mennyibe kerül egy esküvő 2019-ben Magyarországo...