Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > 3+1 esküvős regény, amit el kell olvasnod!

3+1 esküvős regény, amit el kell olvasnod!

Az esküvőről szóló regények közel állnak a szívünkhöz, hiszen kedvet hozhatnak egy-egy helyszínhez, elleshetünk belőlük vicces ötleteket, és ráhangolódhatunk magára a szertartásra is. Bizony, még akkor is, ha fényévekre vagyunk tőle.

Kategóriafüggetlen banner

Biztosan ti is találkoztatok már a könyvesboltok polcain olyan könyvekkel, melyek esküvőről szólnak, de nem mertétek megvenni őket. Most olyan regényeket ajánlunk nektek, amik nem csupán az esküvők hangulatát idézik meg nektek, de tükröt is tartanak elénk, nők elé. Még a könyvek világában is előfordulnak kalamajkák, huzavonák és végeláthatatlan viták az esküvők körül. Tartsatok velünk, nevessetek a főhősökön és magatokon is. Meglátjátok, jó lesz!

  1. Trisha Ashley: Csokoládécipők ​és esküvői harangok

„Tansy Pool megörököl egy régimódi kis cipőboltot a világ végén, egy kis faluban, és ezzel megszületik az Üvegcipellő – az ebben az üzletben árult lábbelik meseszerűvé varázsolnak bármilyen esküvőt! A választék hamarosan kibővül koszorúslányruhákkal és különleges csokicipellőkkel is. Tansynek már csak az a vágya, hogy a magánélete is ilyen csodás legyen. Csakhogy a vőlegénye ragaszkodik hozzá, hogy belefogyjon egy harminchatos esküvői ruhába, ráadásul kínos családi titkokra is fény derül.”

Kiknek ajánljuk? Azoknak a menyasszonyoknak és menyasszony jelölteknek, akik imádnak minden kiegészítőt, ami az esküvővel kapcsolatos, és hisznek azokban a mesékben, melyekben a jó elnyeri jutalmát és a szerelmesek hetedhétországra szóló lakodalmat csapnak. Minden oldalon szurkolni fogtok Tansy-nek, hogy rátaláljon a boldogság, közben pedig azon gondolkodtok, hogy ti magatok is szívesen vásárolnátok abban a bizonyos Üvegcipellőben.

  1. Katie Fforde: Száz ​boldog esküvőm

„Sarah sok száz boldog és sikeres esküvőn van túl. Egy pici bökkenő van a dologban: egyiken sem ő mondta ki a boldogító igent. Sarah ugyanis profi esküvőszervező, aki mellesleg nem hisz a szerelemben. Egy óvatlan pillanatban két menyegzőt vállal el egy napra; egy bonyodalmakat ígérő sztáresküvőt és egy családi lagzit. Az évszázad partijának küszöbén a fodrászlány szakít, a varrónő összeomlik, a fotós kiakad, és mindezek tetejébe még Sarah-t is megkörnyékezi a szerelem.”

Kiknek ajánljuk? Azoknak, akik mindenáron be szeretnének pillantani az esküvőszervezés kulisszái mögé. Az író egy nagyon kedves történetet dolgoz fel, ahol nyomon követhetjük, hogyan áll össze egy tökéletes esküvő, és milyen bukkanók várnak olykor még a szakemberekre is. Tipikus esküvőre hangolós könyv, ami még azoknak is kedvet hoz a ceremóniához, akik még egy kicsit halogatnák a házasságot.

  1. Milly Johnson: Fehér ​esküvő

„Bel, egy csokoládédinasztia örökösnője az álomesküvőjét tervezgeti élete szerelmével, Richarddal, Violet arra készül, hogy örök hűséget fogadjon Glynnek, Max úgy tervezi, hogy a házasságkötő teremben mondja ki a boldogító igent jóképű vőlegényének, Stuartnak. Mindhárom nő a Fehér Esküvő menyasszonyiruha-szalonban keresi a tökéletes alkalomhoz leginkább illő, megfelelő kellékeket. A szalon tulajdonosa a garancia arra, hogy a kiválasztott ruha meghozza majd nekik az áhított boldogságot, bár közel sem biztos, hogy úgy, ahogy eredetileg eltervezték…”

Kiknek ajánljuk? Azoknak, akik még a tervezgetés küszöbén állnak. Azt hiszitek, hogy már pontosan tudjátok, hogy milyen esküvőre vágytok? Nos, a könyv három főhőse is ezt gondolta, de mint mindennél, egy esküvő szervezésénél is adódnak megoldásra váró problémák, égből kapott ötletek és hihetetlen fordulatok. A regényben rengeteg humor van, olvasása közben hangosan fogtok nevetni, ezt garantáljuk!

+1. Katie Fforde: Tökéletes ​esküvő

„Hunyd ​le a szemed, és képzeld magad elé egy meseszép vidéki falu aprócska templomát, finoman elegáns menyasszonyi ruhákat, rózsacsokrokat, kecses pezsgőspoharakat. Egyszóval, képzeld magad elé a nagy betűs Romantikát… Ezt a képet látja maga előtt álmaiban Beth, Rachel és Lindy, akik mindhárman válaszúthoz érkeztek, készen arra, hogy végre azt tegyék, amit a szívük diktál. A három grácia véd és dacszövetségbe lép, és együtt indítják el álmaik vállalkozását: hamisíthatatlanul stílusos vidéki esküvők szervezését, megfizethető áron.”

Kiknek ajánljuk? Nektek, lányok! Mindegyikőtöknek! Élvezzétek a három főhős kalandjait, képzeljétek el, hogy egy parányi faluban esküvőszervezőként dolgoztok, és sodródjatok együtt a kalandokkal! A saját esküvőtök szervezésénél már sokkal több részletre oda fogtok tudni figyelni, és az is lehetséges, hogy egy hasonló faluban fogtok rátalálni az ideális helyszínre mind a lagzihoz, mint pedig a szertartáshoz.

Hangolódjatok rá a regények világára, válasszátok ki a tökéletes helyszínt az esküvőtökhöz, a többi „apróság” megszervezésében pedig segítségetekre lesznek a könyvek. Jó olvasást, jó kikapcsolódást, jó tervezgetést kívánunk nektek!