Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > 3+1 trükk, amit ismerned kell, ha esküvőt szervezel!
3+1 trükk, amit ismerned kell, ha esküvőt szervezel!

3+1 trükk, amit ismerned kell, ha esküvőt szervezel!

Esküvőszervezés közben szinte minden pár eljut arra a pontra, hogy szíve szerint visszamondaná az egész esküvőt, és a vele járó végeláthatatlan feladat áradatot. Ne álljatok meg a kisebb-nagyobb akadályoknál, mert léteznek olyan trükkök, amelyekkel jelentősen megkönnyíthetitek a saját munkátokat.

3+1 trükk, amit ismerned kell, ha esküvőt szervezel!

Egy esküvőszervezés rengeteg feladattal és stresszel jár, így szinte biztos, hogy lesznek olyan pillanatok, amikor legszívesebben kibújnátok a bőrötökből, hogy egy egzotikus szigeten szürcsöljetek egy színes koktélt ahelyett, hogy tíz teendőt próbálnátok kipipálni egyetlen nap alatt. Trükkjeinkkel ügyesen kézben tarthatjátok a problémákat, és átláthattok a káoszon!

Kategóriafüggetlen banner

1. Készíts esküvői költségvetés tervezetet

Sokkal átláthatóbb lesz minden esküvői teendő, ha nem csupán fejben tartjátok, de le is írjátok őket. Érdemes egy táblázatot készíteni az összes feladatról és kiadásról, azt is vezethetitek benne, hogy ki milyen feladatot vállal magára. Osszátok meg azokkal a barátokkal vagy családtagokkal, akik segítenek az esküvőszervezésben, és frissítsétek folyamatosan, hogy valóban naprakész legyen.

A költségvetés tervezet azért nagyon fontos, mert valamilyen formában kézben kell tartani az anyagi kiadásokat, ami csak akkor lehetséges, ha az árajánlatok beérkezése, és a szerződések aláírása után pontosan vezetitek a táblázatban az összegeket.

Fontos!

Tartsátok számon, hogy hol mennyi előleget/foglalót fizettetek eddig, és melyik szolgáltatóval hogyan egyeztetek meg a fizetés módjával és idejével kapcsolatban!

2. Bízz meg az esküvőszervezőkben!

Sajnos még mindig sok pár gondolja azt, hogy az esküvőszervezők munkája majdhogynem fölösleges, pedig el sem hinnétek, mekkora terhet vehetnek le a vállatokról. Rengeteg szolgáltatóval tartják a kapcsolatot, így könnyen javasolhatnak nektek profi fotóst, vőfélyt, esetleg olyan éttermet, ami minden igényeteknek tökéletesen megfelel. Ügyesen koordinálják a munkálatokat, és külön figyelmet fordítanak a problémás vagy túlzottan finom részletekre is.

Az esküvőszervezők gyakran nem csak az esküvő komplett megszervezését vállalják.

Sok esetben a párok akkor keresik meg őket, amikor az esküvő előtt pár hónappal lemondja pl. a fotós vagy az étterem a megbeszélt időpontra nyújtott szolgáltatás biztosítását, és hirtelen keresni kell helyette/helyettük egy másik szolgáltatót. Ilyen esetekben ne essetek pánikba, bízzátok egy profi szakemberre az SOS helyzet megoldását.

Meglátjátok, ő valószínűleg sokkal hatékonyabb és gyorsabb lesz az intézkedésben, mert pánik helyett azonnal tudni fogja, hogy kit keressen, és honnan kérjen segítséget!

3. Találd meg a tökéletes ceremóniamestert/vőfélyt!

Sokat gondolkodtatok már azon, hogy szükségetek lesz-e vőfélyre vagy ceremóniamesterre a nagy napon? Nos, anélkül, hogy rátok akarnánk hozni a frászt, muszáj felhívnunk rá a figyelmeteket, hogy az esküvő napján bizony számos olyan rizikótényező van, ami szakaszossá, akadozóvá teheti a nap menetét.

Tudni fogják a vendégek, hogy hol parkoljanak az étteremnél vagy a szertartás helyszínén? Megtalálják vajon az éttermet minden infó nélkül? Nem fognak lemaradni a lagzi fontosabb eseményeiről, mert nem kapnak időben tájékoztatást arról, hogy mikor lesz a torta felvágása, vagy éppen a nyitótánc?

Sokkal, de sokkal kevesebb dolog miatt kell aggódnotok akkor, ha egy profi vőfély, vagy egy profi ceremóniamester határozottan, de nem túl látványosan irányítja a vendégeket. Abszolút jó döntés megbízni bennük, annál is inkább, mert aki lelkiismeretesen végzi a munkáját, az a szervezés ideje alatt minden szolgáltatóval egyeztet majd a részletekről, és megnyugodhattok, hogy pontosan átlátja majd az esküvő menetét.

+1. Mondj nemet vagy bólogass mosolyogva

Igen, ezerszer is mondjatok nemet arra, amivel nem szeretnétek foglalkozni a szervezés ideje alatt. Bizony elég gyakran fordul elő, hogy az örömszülők, vagy a koszorúslányok megosztják veletek a jó tanácsaikat és ötleteiket, amitől ti legszívesebben kifutnátok a világból is. Nincs szükségetek még több részletre és szervezésre annál, mint amit már bevállaltatok. Hiába lelkesedik az anyósotok az arany krepp papírért, ha nektek feláll tőle a szőr a hátatokon.

Mondjatok nemet mindenre, ami egy cseppet sem tetszik nektek. Vagy pedig vegyétek fel a legszebb mosolyotokat, bólogassatok vidáman minden kedves tanácsra, majd tegyetek mindent pontosan úgy, ahogyan elképzeltétek. Meglátjátok, az esküvőn mindenki imádni fogja a dekort, a menyasszonyi ruhát és a csokrokat, és jó esetben senkinek nem tűnik majd fel, hogy megfogadtátok-e a kéretlen tanácsokat vagy sem.

Hasznos tipp!

Ha van olyan rokon, aki annyira túlbuzgó, hogy nem tudja elviselni, ha nem vehet részt a szervezésben, bízzatok rá kisebb feladatokat. Talán nem érzi majd úgy, hogy mindenáron el kell látnia benneteket tanácsokkal.

Nagyon fontos, hogy szervezés közben minden átlátható legyen. Ezért van szükség a táblázatokra, a költségvetésre, és egy-két olyan megbízható szakemberre, akitől rengeteg tanácsot kaphattok a nehezebbnek tűnő falatoknál.

Bízzatok azokban, akiknek rengeteg tapasztalata van az esküvők világát illetően, és ne hagyjátok, hogy beborítson benneteket a végeláthatatlan teendő lavina!

Témába vág

Környezettudatos esküvő – Tuti tippek egy „green wedding”-hez! Ahogy a régészek keresik az ókori élőlények lábnyomait, úgy kutatjuk mi is, hogy lehetne csökkenteni egy esküvő ökológiai lábnyomát. Manapság egyre többször halljuk a környezettudatos esküvő fogalmát, azaz a green wedding-et (zöld esküvőt). ...
Téli esküvő előnyei – 7+1 hasznos tipp! Ha lehunyjátok a szemeteket, és magatok elé képzeltek egy téli esküvőt, biztosan havas tájat, szikrázó fényeket és egy egyedi menyasszonyi ruhát láttok magatok előtt. A vendégek elegáns kalapokban és kabátokban ülnek a székeken, és minden egyes dekor...
Bámulatos árnyalat lesz az év esküvői színe 2019-ben! Kedves 2019-es menyasszonyok! Odavagytok a szebbnél szebb színekért, de még nem tudtátok eldönteni, hogy melyik árnyalat legyen az esküvőtök kísérőszíne? Akkor remek hírünk van számotokra, mert ahogyan minden évben, úgy most is bejelentette a Pantone...
Ruhatippek téli esküvőre – Hogy a vendégek se fázzanak! Bár a legtöbb esküvőt nyáron tartják, vannak olyan bátor jelentkezők, akik párjuk mellet a téli tájba is szerelmesek, ezért szeretnék akár térdig érő hóban kimondani a boldogító, és ez esetben szívet – és testet melengető igent. Igaz, ezeken az esküv...
10 fantasztikus tipp, amivel mesés lesz egy téli esküvő! Havas táj, meleg fények és meghitt hangulat. Egy téli esküvő elképzelhetetlen ezek nélkül, főleg akkor, ha valóban olyan szerencsések vagytok, hogy a téli esküvőtök időpontjában is éppen havazik. Bármennyire hihetetlennek tűnik, igen sok pár gondolja...
Tetovált menyasszony – Te eltakarod vagy megmutatod a tetkódat? Minden emberben él az az égető vágy, hogy valahogy, valamilyen módon kifejezze önmagát. Definiálja, hogy ki is ő valójában. Van, aki rímekbe faragja, van, aki elénekli, van, aki megfesti vagy eltáncolja.  És vannak nagyon sokan, akik magukra tetovált...
10 idegesítő mondat, amitől falra mászol esküvőszervezés közben Az esküvő nemcsak a jegyes párnak fontos, de a közvetlen családnak, és a rokonoknak is. Imádjuk, szeretjük őket persze, de van az a pont, amikor az agyunkra megy az a számos idegesítő mondat, legyünk őszinték! Most olyan a fejetek, mintha egy szimfon...
Vintage esküvő – Kihagyhatatlan és stílusos kiegészítők Talán nem fog meglepni benneteket a hír, napjainkban a legtöbb menyasszony álmaiban egy vintage esküvő szerepel. Néhány évvel ezelőtt jött divatba a vintage stílus, azóta pedig lemoshatatlan a pályáról. Éttermek, lakberendezési üzletek és komplett má...
Ara-para – avagy hogyan ne legyél Menyaszörny?! Nagyon romantikus az a pillanat, amikor a szeretett férfi letérdel elétek az eljegyzési gyűrűvel, ugyanúgy, ahogy könnycsalogató a jelenet, ahogy az oltár elé sétáltok, és kimondjátok a boldogító igent. De mi van a kettő között?  Ara-para! Menyaszörn...
Esküvői játék: Modern és hagyományos játékok lagzira! Az esküvői játék kérdése minden párnál felmerül az esküvőszervezés során. Legyenek, vagy ne legyenek játékok, a modern vagy a hagyományos esküvői játékokat preferálják-e inkább, és az is kérdés, hogy kiket vonjanak bele. Csak a párról szóljanak? Vagy...