Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > 4+1 esküvői köszönőajándék
4+1 esküvői köszönőajándék

4+1 esküvői köszönőajándék

A megfelelő esküvői köszönőajándék kiválasztása nem is olyan egyszerű feladat, mint amilyennek elsőre tűnik… Amennyiben 60, 80 vagy akár több száz vendéget hívtok meg az esküvőre, akkor ennyi főre kell ötletes és kreatív meglepetéssel készülnötök. Nem kell hatalmas dologra gondolni, egy apró figyelmesség is nagyon jól fog esni a násznépnek. Mutatjuk, melyek a 2018-as befutó tippek!

Kategóriafüggetlen banner

Kell egyáltalán esküvői köszönőajándék?

Fogós kérdés. Néhány évvel ezelőtt még nem volt divat köszönőajándékkal készülni, ám ez a tengerentúlról átvett szokás szépen lassan begyűrűzött a hazai esküvői hagyományok közé, és a párok egyre kreatívabb ötletekkel rukkolnak elő a nagy napon. Mivel ez nem kötelező eleme az esküvőknek, ezért természetesen nem kell ragaszkodnotok hozzá, főleg ha úgy érzitek, hogy anyagilag megterhelő lenne ennyi ajándékot megvenni., ám vegyétek számításba annak a lehetőségét is, hogy lehet egyedi ajándékot adni hatalmas költekezés nélkül is.

Jó hír! Nem kell előásnotok a kertből a kincsesládát!

4+1 esküvői köszönőajándék

2018 legjobb köszönőajándékai

Míg az elmúlt évek slágerei az egyedi, fotóval ellátott hűtőmágnesek, és a kézzel díszített kekszek voltak, idén más ötletek kerülnek előtérbe. A köszönőajándékokról mindenképpen érdemes tudni, hogy csak akkor nem kerül rájuk három centis porréteg a szekrény legalsó fiókjában, ha valóban ötletesek és van valamilyen funkciójuk.

Sok esküvőre vagytok hivatalosak idén? Ha minden köszönőajándékot kiállítotok a lakásban, akkor lassacskán rendelhettek egy táblát a nappali ajtaja fölé „Esküvői Köszönőajándék Múzeum” felirattal, éppen ezért törekedjetek rá, hogy más ne érezze ugyanezt a ti ajándékotokkal kapcsolatban. Mutatjuk, melyek az idei legtutibb tippek!

4+1 esküvői köszönőajándék

Csokoládé minden mennyiségben

Most komolyan. Ki nem szereti a minőségi, különleges csokoládét? Ha nem vagytok édesszájúak, a családban akkor is hamar lába kél majd a kakaós csokigolyóknak, és a bogyós gyümölcsökkel, ehető virágokkal díszített prémium minőségű táblás csokiknak, mielőtt még becsomagolnátok őket a vendégeknek. 100 százalék, hogy ők is odalesznek érte!

4+1 esküvői köszönőajándék

Minőségi italok és szálas teák

Bár elég sok időt vesz igénybe, míg kisakkozzátok, hogy a legutolsó információ szerint hány férfi és hány nő vesz részt a lagzin. Ha megvan a bűvös szám, akkor a férfiaknak készülhettek party palackos mini pezsgővel vagy borral, a nőknek pedig különféle ízesítésű teákkal. Ezeknek a csomagolása lehet egyedi, például kémcsövekbe tehetitek őket, vagy bögrét is tehettek melléjük.

4+1 esküvői köszönőajándék

Cserepes növények és virágmagok

Biztosan találkoztatok már vásárokban vagy piacokon egészen parányi kis cserepekkel, amikben kaktuszok és pozsgás növények üldögéltek. Nyugodtan készülhettek ilyen köszönőajándékkal a násznépnek, ahogyan a virágmagok is ötletes meglepetések lehetnek. Ha nincs minden vendégnek kertje, akkor virágcserépbe is ültetitek a magokat, és amikor a virágok kinyílnak, emlékezni fognak az esküvőtök napjára.

4+1 esküvői köszönőajándék

Mézes csuprok

Rengetegféle méz kapható az üzletekben, éppen ezért törekedjetek rá, hogy ne ugyanolyan ízűt kapjon minden vendég. Ha egy nagyobb asztalra kiteszitek az összes köszönőajándékot, a vendégek az ízlésüknek megfelelően kiválaszthatják, melyik tetszik nekik leginkább. Mutatós meglepetés lehet belőlük, ha egy kis rafiával pár soros üzenetet kötöztök hozzá az üvegekhez, még személyesebb, ha kézírással teszitek.

Kristinus

A mézet már nem csak teába, de húsok pácolásához is használják, így a férfiak és a nők egyaránt hasznát vehetik, mondjuk nyári sütögetések, grillezések alkalmával. Ha a kis cetlit ezután elteszik emlékbe, máris jobb helyzetben vagytok, mintha az egész ajándék a kukában landolna.

4+1 esküvői köszönőajándék

Esküvői köszönőajándék a koszorúslányoknak

Mivel a koszorúslányok általában az esküvő és a leánybúcsú szervezéséből és lebonyolításából is kiveszik a részüket, ezért kedves gesztus, ha nekik külön is készültök egy kis kedvességgel. Ez lehet egy kisebb szépségcsomag, amiben körömlakkok, krémek és illatszerek kapnak helyet, vagy akár egyedi vászontáskát is csináltathattok nekik, monogrammal ellátva. A környezettudatosságnak köszönhetően már nem divatosak a nylon zacskók, helyettük viszont nagyon trendik lettek a színes vászontáskák, mindenféle mintával, felirattal és vicces dekorral. Amennyiben van szabad kapacitásotok, ne feledkezzetek el a koszorúslányokról sem!

4+1 esküvői köszönőajándék

Mikor adjátok át a köszönőajándékokat?

Általában a lagzi helyszínén, a tányérok mellé készítik őket, így amikor a szertartás után megrohamozzák a vendégek az asztalukat, már ott várja őket a meglepetés. Máshol az étterem/sátor bejáratához teszik egy asztalra az összeset, és a vendégek távozáskor kiválaszthatják, melyiket szeretnék hazavinni. Persze amennyiben ugyanolyan ajándék készül mindenkinek, ennek nincs akkora jelentősége, de legalább lesz hely az asztalokon, és nem kell kerülgetni egész este (valamint a töltött káposzta és a húsleves sem borul rájuk percenként kétszer). A harmadik lehetőség, hogy az esküvő után külditek el őket a vendégeknek, hogy megköszönjétek a jelenlétüket és a nászajándékokat is egyben.

Számítsatok rá, hogy a vendégek majd kérnek az esküvőn készült képekből is. Ha utólag szeretnétek odaadni nekik a köszönőajándékokat, csomagoljatok 1-2 fotót is melléjük. Ezekkel lesz tökéletes a meglepetés!

Fotók: weddingday.bg, pinterest.com