Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > 5 hiba, amit elkövethetsz esküvőszervezés közben
5 hiba, amit elkövethetsz esküvőszervezés közben

5 hiba, amit elkövethetsz esküvőszervezés közben

Az esküvőszervezés igen nagy munka, ami amellett, hogy nagyon izgalmas kaland, rengeteg stresszel, és kihívással jár. Fontos, hogy olyan döntéseket hozzatok, amelyekkel később is elégedettek lesztek, és ne kövessetek el olyan hibákat, amelyek árnyékot vethetnek a nagy napra. Nézzük a lehető legnagyobb buktatókat!

Kategóriafüggetlen banner

Mennyi idő alatt lehet megszervezni egy esküvőt?

Ha igazán kényelmesen, és nyugodtan szeretnétek végighaladni a szervezés pontjain, akkor nem árt, ha legalább egy évvel az esküvő időpontja előtt már hozzáfogtok a tennivalókhoz. Persze egy kisebb esküvőt akár jóval rövidebb idő alatt is meg lehet szervezni, de azt végig szem előtt kell tartanotok, hogy a legjobb szolgáltatókat és a legnépszerűbb időpontokat már nagyon korán lefoglalják a párok. Irtó nagy mázli kell hozzá, hogy fél éven belül még esélyetek legyen a legkeresettebb szolgáltatókkal együtt dolgozni!

Az esküvőszervezés menetéről ITT találtok mindent, lépésről lépésre!

5 hiba, amit elkövethetsz esküvőszervezés közben

1. Hiba: A lagzi helyszínének elhamarkodott lefoglalása

Azt hallottátok, hogy XY étterem annyira jó, hogy csak ott érdemes tartani a lagzit? Lehetséges, hogy valóban szuper helyet ajánlanak nektek, de anélkül, hogy utánajárnátok, hogy milyen ételeket választhattok, milyen helyiségeket használhattok, és árajánlatot kérnétek, nagy ostobaság lenne látatlanul lefoglalni bármit. Sok olyan szempont van, amin érdemes végigfutni, ilyen például az, hogy milyen a hangosítás, tudnak-e szállást is biztosítani, légkondicionált-e a hely, stb.

Kíváncsiak vagytok, mire érdemes mindenképpen odafigyelni a lagzi helyszínének kiválasztásakor? Menjetek végig a pontokon ITT!

Lehet, hogy éppen egy sátras esküvő lesz számotokra a legmegfelelőbb döntés, ugyanakkor az éttermek szolgáltatásai között is hatalmas különbség lehet. Legyetek körültekintőek!

2. Hiba: Próbasmink, próbahaj készítésének elmulasztása

Apróságnak tűnik, pedig nem az. Ha gyakran sminkel benneteket profi sminkes, akkor már biztosan nagy tapasztalatot szereztetek abban, hogy mi áll igazán jól nektek, de ha a hétköznapokon csak egy leheletkönnyű szempillaspirált és egy kis pirosítót használtok, nagy változás lesz számotokra egy komplett esküvői smink viselése. A frizurára ugyanez vonatkozik. Egy-egy modellen gyönyörűen mutathat egy fonott konty vagy egy virágkorona, de nem biztos, hogy ezek a ti arcformátokhoz, személyiségetekhez is jól passzolnak majd.

Animacik
Hirdetés

Képzeljétek el a következő jelenetet. Nem mentek sem fodrászhoz, sem pedig sminkeshez az esküvő előtt, és a nagy napon döbbentek rá, hogy a hajatok kirúgja magából a szexis loknikat, az anyukátok pedig döbbenten kérdezi, amikor a sminketekre néz: „Hát te meg ki vagy, és hova tűnt a lányom?”. Ugye milyen kínos lenne, ha a násznép fele azt találgatná a szertartás közben, hogy tényleg te vagy-e a menyasszony a rengeteg festék alatt?

Ha drágának találjátok a próbasmink és a próbahaj elkészítését, gondoljatok arra, hogy az esküvő maga sem olcsó mulatság. Nem hinnénk, hogy korábban bárki ezzel kábított volna benneteket. Akkor pedig miért a menyasszonyi frizurán és a sminken szeretnétek spórolni?

3. Hiba: Eszeveszett spórolás

És ha már a spórolásnál tartunk. Ne tegyétek!

A menyasszonyi ruha, a helyszín, a menü, a vőlegény öltözete, a virágdekoráció, a fotós/videós és a vőfély/ceremóniamester/esküvőszervező kiválasztása és lefoglalása mind-mind komoly kiadást jelent, de egyik sem olyan pont, amin érdemes lenne spórolni.

Az összegeket persze át lehet csoportosítani, hiszen ha egy sátras esküvőnél például bográcsoztok, akkor az nyilván kevesebb pénzbe kerül majd, mintha tízfogásos gourmet menüt rendelnétek. Drágának és fölöslegesnek találjátok a drónt? Persze nem kötelező ragaszkodnotok hozzá, de abból viszont ne engedjetek, hogy profi fotós készítse rólatok az esküvői képeket! És így tovább…de a lényeget reméljük értitek.

4. Hiba: A vendégek tájékoztatásának hiánya

Az, hogy odaadjátok a násznépnek a meghívókat, csak az első lépés. A főbb információk ugyan szerepelnek rajta (szertartás időpontja, a helyszín címe, az étterem címe, stb), de higgyétek el, sok-sok apróságra rá fognak még kérdezni a vendégek, és nagyon strapás munka lesz mindenkinek külön-külön leírni ugyanazt.

Éppen ezért jól teszitek, ha pár nappal vagy héttel az esküvő előtt elküldtök egy hosszú, mindenre kiterjedő kör emailt nekik, vagy pedig létrehoztok egy honlapot, blogot, vagy titkos facebook csoportot, hogy megfelelően terjedjen minden információ. Így remélhetőleg odaér mindenki időben a szertartás helyszínére, és azt sem értik majd félre, hogy ki hivatalos csupán a ceremóniára, és kivel szeretnétek együtt mulatni a nap további részében.

Ne feledjétek!

Ha nem tájékoztatjátok megfelelően a vendégeket, az nagy kavarodáshoz vezethet! Sokat segíthet, ha az esküvő napján egy vőfély vagy egy ceremóniamester kézben tartja a dolgokat!

5. Hiba: Szerződéskötés és a számla hiánya

Megbíztok minden szolgáltatóban, és úgy érzitek, hogy minden a legnagyobb rendben halad? Ennek nagyon örülünk, de ezzel együtt azt tanácsoljuk, hogy kössetek szerződést mindenkivel, amelyben rögzítitek a vállalt munkát, annak a minőségét, a fizetés részleteit, és az esetleges SOS helyzetekre vonatkozó megoldási stratégiákat.

Egy profi szolgáltató minden esetben számlaképes, és nem próbál meg lebeszélni arról, hogy szerződésben rögzítsétek a közösen kötött megállapodást.

Így nem kerültök kínos helyzetbe, és tudtok mire hivatkozni, ha nem úgy sül el valami, mint ahogyan azt előzetesen megbeszéltétek. Ennek ellenére még mindig úgy gondoljátok, hogy az adott szó szent, és elég egy kézfogással megpecsételni az egyezséget? Már nem a négy muskétás idejében járunk! Szép és kedves gesztus, ha megelégedtek ezzel, de sajnos bájosan naivak vagytok. Ma már csak az a megfelelő biztosíték, ha feketén-fehéren le van fektetve, hogy miért adtok ki pénzt.

Egy szó, mint száz, nagyon fontos, hogy ne kapkodjátok el az esküvőszervezést, mert az esküvő napján sajnos kellemetlen helyzetbe kerülhettek emiatt. Törekedjetek arra, hogy minden pontot alaposan átbeszéljetek, még a döntés meghozatala előtt, így biztosak lehettek benne, hogy minden az elvárásaitok és az álmaitok szerint alakul majd.

Animacik gyerek

Témába vág

Menyasszonytánc és menyecsketánc: Szokások és tippek A mai modern esküvőkön egyre kevesebb esküvői hagyományt tartanak, de azért vannak olyan kivételek, melyek még az új divatok ellenére is kihagyhatatlan elemei egy lakodalomnak. Ilyen többek között a menyasszonytánc, illetve a menyecsketánc is. K...
5+1 esküvői ötlet 2020-ra – Induljon a szervezés! Ha igazán őszinték akarunk lenni, akkor a férfiak szerint az esküvőszervezésre elég pár hetet szánni, azonban mi lányok, már jóformán gyerekkorunk óta tervezzük életünk egyik legfontosabb napját. Ha eljött az idő, hogy intenzívebben belecsapjunk a l...
Hiányzik még a “valami régi” a nagy napra? Segítünk! Rengeteg esküvői babona létezik, melyekben, még ha nem is hiszünk, biztos, ami biztos alapon mégis betartjuk őket. Ilyen például, hogy a vőlegény nem láthatja a menyasszonyt a ruhájában a szertartás előtt, hogy a menyasszonyt ölben viszi át a küszöb...
Valami kék – Nincs rá ötleted? Nekünk van! A valami régi, valami új, valami kölcsön, és valami kék ugyanolyan szoros egységet alkot így négyen, mint a Tini Nindzsa Teknőcök. Bár külön-külön is megállják a helyüket, de azért egységben az erő! Legtöbbször még a kevésbé babonás menyasszonyo...
Esküvői ajándék menyasszonyoknak – vőlegényektől Esküvői ajándék menyasszonyoknak...Drága vőlegények! Tudjuk, hogy szívetek mélyén mindig azon ügyködtök, hogy mosolyt csaljatok menyasszonyotok arcára, és megtestesítsétek azt a romantikus lovagot, akit szívetek hölgye kislány kora óta álmodott magá...
Esküvői ajándék vőlegényeknek – menyasszonyoktól Rengeteg esküvői hagyomány eredete nyúlik vissza évtizedekre, évszázadokra is, de nagyon sok szokást veszünk át külföldről, akár még filmekből is. Az igen kimondásán kívül, talán semmi sincs kőbe vésve, így csakis a jegyes páron múlik, mivel teszik ...
Telefonmentes esküvő – Hagyd pihenni a digitális kütyüket! Esküvőszervezés közben figyelnünk kell, hogy legyen alkoholmentes italkínálat, gluténmentes lakodalmi menü, cukormentes esküvői torta, és telefonmentes esküvő is. A „mindenmentes” mozgalom egyre nagyobb teret hódít, és már begyűrűzött az esküvőbizni...
Nászút árak Magyarországon 2019/2020 Lelki szemeitek előtt már biztosan látjátok magatokat egy csodás nászutas lakosztályban, ám először járjunk utána annak, hogy milyen magasak a nászút árak Magyarországon. A különféle hotelek, vendégházak, és utazási irodák számtalan kedvezményes cso...
Tavaszi esküvői trend 2020! – Friss, friss, friss! Alig hisszük el, de máris nyakunkon a 2020-as tavaszi esküvői szezon! Bizony, a párok többsége már most nagy hévvel szervezi az esküvőjét, ami nem csoda, hiszen vannak olyan profi szolgáltatók, akikkel már egy évvel a nagy előtt érdemes időpontot eg...
Provence stílusú esküvő – Bor, mámor…szerelem! Utazzunk egy kicsit! Nem kell bőrönd, nem kell repülő, csak a képzeletünk. Utazzunk oda, hol a nap mindig simogatja arcunkat, hol a bor édessége átjárja szánkat, hol a levendula illata lépten-nyomon csiklandozza orrunkat. Ez Provence! Egy mesebeli h...