Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > 5 hiba, amit elkövethetsz esküvőszervezés közben
5 hiba, amit elkövethetsz esküvőszervezés közben

5 hiba, amit elkövethetsz esküvőszervezés közben

Az esküvőszervezés igen nagy munka, ami amellett, hogy nagyon izgalmas kaland, rengeteg stresszel, és kihívással jár. Fontos, hogy olyan döntéseket hozzatok, amelyekkel később is elégedettek lesztek, és ne kövessetek el olyan hibákat, amelyek árnyékot vethetnek a nagy napra. Nézzük a lehető legnagyobb buktatókat!

Kategóriafüggetlen banner

Mennyi idő alatt lehet megszervezni egy esküvőt?

Ha igazán kényelmesen, és nyugodtan szeretnétek végighaladni a szervezés pontjain, akkor nem árt, ha legalább egy évvel az esküvő időpontja előtt már hozzáfogtok a tennivalókhoz. Persze egy kisebb esküvőt akár jóval rövidebb idő alatt is meg lehet szervezni, de azt végig szem előtt kell tartanotok, hogy a legjobb szolgáltatókat és a legnépszerűbb időpontokat már nagyon korán lefoglalják a párok. Irtó nagy mázli kell hozzá, hogy fél éven belül még esélyetek legyen a legkeresettebb szolgáltatókkal együtt dolgozni!

Az esküvőszervezés menetéről ITT találtok mindent, lépésről lépésre!

5 hiba, amit elkövethetsz esküvőszervezés közben

1. Hiba: A lagzi helyszínének elhamarkodott lefoglalása

Azt hallottátok, hogy XY étterem annyira jó, hogy csak ott érdemes tartani a lagzit? Lehetséges, hogy valóban szuper helyet ajánlanak nektek, de anélkül, hogy utánajárnátok, hogy milyen ételeket választhattok, milyen helyiségeket használhattok, és árajánlatot kérnétek, nagy ostobaság lenne látatlanul lefoglalni bármit. Sok olyan szempont van, amin érdemes végigfutni, ilyen például az, hogy milyen a hangosítás, tudnak-e szállást is biztosítani, légkondicionált-e a hely, stb.

Kíváncsiak vagytok, mire érdemes mindenképpen odafigyelni a lagzi helyszínének kiválasztásakor? Menjetek végig a pontokon ITT!

Lehet, hogy éppen egy sátras esküvő lesz számotokra a legmegfelelőbb döntés, ugyanakkor az éttermek szolgáltatásai között is hatalmas különbség lehet. Legyetek körültekintőek!

2. Hiba: Próbasmink, próbahaj készítésének elmulasztása

Apróságnak tűnik, pedig nem az. Ha gyakran sminkel benneteket profi sminkes, akkor már biztosan nagy tapasztalatot szereztetek abban, hogy mi áll igazán jól nektek, de ha a hétköznapokon csak egy leheletkönnyű szempillaspirált és egy kis pirosítót használtok, nagy változás lesz számotokra egy komplett esküvői smink viselése. A frizurára ugyanez vonatkozik. Egy-egy modellen gyönyörűen mutathat egy fonott konty vagy egy virágkorona, de nem biztos, hogy ezek a ti arcformátokhoz, személyiségetekhez is jól passzolnak majd.

Animacik
Hirdetés

Képzeljétek el a következő jelenetet. Nem mentek sem fodrászhoz, sem pedig sminkeshez az esküvő előtt, és a nagy napon döbbentek rá, hogy a hajatok kirúgja magából a szexis loknikat, az anyukátok pedig döbbenten kérdezi, amikor a sminketekre néz: „Hát te meg ki vagy, és hova tűnt a lányom?”. Ugye milyen kínos lenne, ha a násznép fele azt találgatná a szertartás közben, hogy tényleg te vagy-e a menyasszony a rengeteg festék alatt?

Ha drágának találjátok a próbasmink és a próbahaj elkészítését, gondoljatok arra, hogy az esküvő maga sem olcsó mulatság. Nem hinnénk, hogy korábban bárki ezzel kábított volna benneteket. Akkor pedig miért a menyasszonyi frizurán és a sminken szeretnétek spórolni?

3. Hiba: Eszeveszett spórolás

És ha már a spórolásnál tartunk. Ne tegyétek!

A menyasszonyi ruha, a helyszín, a menü, a vőlegény öltözete, a virágdekoráció, a fotós/videós és a vőfély/ceremóniamester/esküvőszervező kiválasztása és lefoglalása mind-mind komoly kiadást jelent, de egyik sem olyan pont, amin érdemes lenne spórolni.

Az összegeket persze át lehet csoportosítani, hiszen ha egy sátras esküvőnél például bográcsoztok, akkor az nyilván kevesebb pénzbe kerül majd, mintha tízfogásos gourmet menüt rendelnétek. Drágának és fölöslegesnek találjátok a drónt? Persze nem kötelező ragaszkodnotok hozzá, de abból viszont ne engedjetek, hogy profi fotós készítse rólatok az esküvői képeket! És így tovább…de a lényeget reméljük értitek.

4. Hiba: A vendégek tájékoztatásának hiánya

Az, hogy odaadjátok a násznépnek a meghívókat, csak az első lépés. A főbb információk ugyan szerepelnek rajta (szertartás időpontja, a helyszín címe, az étterem címe, stb), de higgyétek el, sok-sok apróságra rá fognak még kérdezni a vendégek, és nagyon strapás munka lesz mindenkinek külön-külön leírni ugyanazt.

Éppen ezért jól teszitek, ha pár nappal vagy héttel az esküvő előtt elküldtök egy hosszú, mindenre kiterjedő kör emailt nekik, vagy pedig létrehoztok egy honlapot, blogot, vagy titkos facebook csoportot, hogy megfelelően terjedjen minden információ. Így remélhetőleg odaér mindenki időben a szertartás helyszínére, és azt sem értik majd félre, hogy ki hivatalos csupán a ceremóniára, és kivel szeretnétek együtt mulatni a nap további részében.

Ne feledjétek!

Ha nem tájékoztatjátok megfelelően a vendégeket, az nagy kavarodáshoz vezethet! Sokat segíthet, ha az esküvő napján egy vőfély vagy egy ceremóniamester kézben tartja a dolgokat!

5. Hiba: Szerződéskötés és a számla hiánya

Megbíztok minden szolgáltatóban, és úgy érzitek, hogy minden a legnagyobb rendben halad? Ennek nagyon örülünk, de ezzel együtt azt tanácsoljuk, hogy kössetek szerződést mindenkivel, amelyben rögzítitek a vállalt munkát, annak a minőségét, a fizetés részleteit, és az esetleges SOS helyzetekre vonatkozó megoldási stratégiákat.

Egy profi szolgáltató minden esetben számlaképes, és nem próbál meg lebeszélni arról, hogy szerződésben rögzítsétek a közösen kötött megállapodást.

Így nem kerültök kínos helyzetbe, és tudtok mire hivatkozni, ha nem úgy sül el valami, mint ahogyan azt előzetesen megbeszéltétek. Ennek ellenére még mindig úgy gondoljátok, hogy az adott szó szent, és elég egy kézfogással megpecsételni az egyezséget? Már nem a négy muskétás idejében járunk! Szép és kedves gesztus, ha megelégedtek ezzel, de sajnos bájosan naivak vagytok. Ma már csak az a megfelelő biztosíték, ha feketén-fehéren le van fektetve, hogy miért adtok ki pénzt.

Egy szó, mint száz, nagyon fontos, hogy ne kapkodjátok el az esküvőszervezést, mert az esküvő napján sajnos kellemetlen helyzetbe kerülhettek emiatt. Törekedjetek arra, hogy minden pontot alaposan átbeszéljetek, még a döntés meghozatala előtt, így biztosak lehettek benne, hogy minden az elvárásaitok és az álmaitok szerint alakul majd.

Animacik Billboard

Témába vág

Esküvői ötletek 2019 – Ne hagyd ki őket! 2019-ben rengeteg olyan esküvői trend és stílus hódít, amit igazán könnyű első látásra megkedvelni. Ahhoz, hogy a nagy nap tökéletes legyen, ezek az esküvői ötletek biztosan nagy segítségetekre lesznek. A cikk végén máris tudjátok majd, mi áll a...
Nászút szervezése – Lépésről lépésre Ha épp most készültök hátradőlni kényelmes karosszéketekben, hisz megvan a ruha, a dekor, a köszönőajándék és miegymás, gyorsan pattanjatok fel, rázzátok meg magatokat, ugyanis vissza van még egy nagyon fontos dolog, a nászút szervezése! ...
Esküvői gratuláció, esküvői idézetek Ahhoz, hogy az esküvői gratuláció és az esküvői idézetek legalább olyan frappánsak legyenek, mint maga a nászajándék, törekedni kell arra, hogy a jókívánságok személyre szólóak legyenek. Ebben segítünk most nektek! Esküvő...
Örömszülő feladatok – Tippek és tanácsok Mindig azt mondjuk, hogy egy esküvő főszereplője a menyasszony – ja, meg persze a vőlegény, de ne feledkezzünk meg az örömszülőkről sem, és persze az örömszülő feladatok kijelöléséről sem! Ha a menyasszonyoké a legjobb női főszereplőnek járó ...
Esküvői ajándék kiválasztása – Tippek, és típusok Esküvőszervezés idején a megfelelő esküvői ajándék kiválasztása legalább akkora fejtörést okoz az ifjú pár számára, mint a meghívott vendégeknek. Segítünk eligazodni az esküvői ajándék típusok tengerében! Bár először valószínűleg a nászajándék ju...
Környezettudatos esküvő – Tuti tippek egy „green wedding”-hez! Ahogy a régészek keresik az ókori élőlények lábnyomait, úgy kutatjuk mi is, hogy lehetne csökkenteni egy esküvő ökológiai lábnyomát. Manapság egyre többször halljuk a környezettudatos esküvő fogalmát, azaz a green wedding-et (zöld esküvőt). ...
Téli esküvő előnyei – 7+1 hasznos tipp! Ha lehunyjátok a szemeteket, és magatok elé képzeltek egy téli esküvőt, biztosan havas tájat, szikrázó fényeket és egy egyedi menyasszonyi ruhát láttok magatok előtt. A vendégek elegáns kalapokban és kabátokban ülnek a székeken, és minden egyes dekor...
Bámulatos árnyalat lesz az év esküvői színe 2019-ben! Kedves 2019-es menyasszonyok! Odavagytok a szebbnél szebb színekért, de még nem tudtátok eldönteni, hogy melyik árnyalat legyen az esküvőtök kísérőszíne? Akkor remek hírünk van számotokra, mert ahogyan minden évben, úgy most is bejelentette a Pantone...
Ruhatippek téli esküvőre – Hogy a vendégek se fázzanak! Bár a legtöbb esküvőt nyáron tartják, vannak olyan bátor jelentkezők, akik párjuk mellet a téli tájba is szerelmesek, ezért szeretnék akár térdig érő hóban kimondani a boldogító, és ez esetben szívet – és testet melengető igent. Igaz, ezeken az esküv...
10 fantasztikus tipp, amivel mesés lesz egy téli esküvő! Havas táj, meleg fények és meghitt hangulat. Egy téli esküvő elképzelhetetlen ezek nélkül, főleg akkor, ha valóban olyan szerencsések vagytok, hogy a téli esküvőtök időpontjában is éppen havazik. Bármennyire hihetetlennek tűnik, igen sok pár gondolja...