A legújabb trendnek megfelelően nagyon sok pár hoz létre egy titkos esküvői Facebook csoportot azért, hogy az esküvővel és az esküvőszervezéssel kapcsolatos információk könnyebben jussanak el a násznéphez. Gondoltatok már ti is erre a lehetőségre? Ha nem, akkor mutatunk nektek máris 5 okot arra, ami miatt mindenképpen érdemes fontolóra venni!

Kategóriafüggetlen banner

Manapság a Facebook része a mindennapjainknak, és meglepődünk, ha valakiről megtudjuk, hogy nem rendelkezik saját profillal. Túlzásnak tűnik? Pedig nem az. Gondoljatok csak bele, hogy mennyivel kevesebb információ jutna el hozzátok a legnépszerűbb közösségi oldal használata nélkül.

Nem olvasnátok ennyi esküvői tippet és tanácsot, nehezebben jutnának el hozzátok az esküvőkkel kapcsolatos legújabb trendek és más újdonságok, és bizony nem indíthatnátok az esküvőn Facebook live videót sem, hogy a távoli rokonok is láthassák, hogyan mondjátok ki a boldogító igent.

Miért van szükség titkos esküvői Facebook csoportra?

Egy titkos Facebook csoportot nem azért szükséges létrehozni, hogy ezeket az új esküvői infókat és trendeket meg tudjátok osztani a vendégekkel (akiket valószínűleg annyira nem hoznak lázba ezek a dolgok, mint titeket), hanem azért, hogy az esküvőszervezéssel és az esküvő menetével kapcsolatban minden fontos tudnivalóról időben tájékoztathassátok őket. Hogy melyek ezek? Nézzük csak szépen sorban!

Esküvői Facebook csoport

Nászajándék

Minden vendég, aki közel áll hozzátok és hivatalos a lakodalomra, jó eséllyel már a meghívó átadása után meg fogja kérdezni tőletek, hogy mit szeretnétek kérni nászajándékba. Nagyon kellemetlen rávágni a kérdésre azt a választ, hogy „természetesen pénzt!”, ám nagy valószínűséggel tényleg nem vágytok egy második porszívóra, vagy egy harmadik kávéskészletre. Sok pár azonban mégsem tudja, hogy hogyan illene ezt közölni az ismerősökkel és a rokonokkal.

Egy kis papíron, a meghívó mellékleteként? Vagy a meghívón szerepeljen ez az infó egy versikében?

Oldjátok meg egyszerűen és könnyedén a kérdést, és fogalmazzátok meg ebben a Facebook csoportban a kéréseteket. Itt nyugodtan érvelhettek, és ha a pénzen kívül örülnétek még esetleg vásárlási utalványnak vagy kuponoknak is, azt is írjátok meg. Nászútra gyűjtötök? Tegyetek fel egy fotót a kiszemelt célpontról, és írjátok mellé, hogy „erre gyűjtünk”.

Vendégek visszajelzése

Sajnos nagyon gyakori jelenség, hogy a vendégek egy része nem jelez vissza időben (vagy egyáltalán) arról, hogy részt vesz a szertartáson és a lagzin, vagy sem. Ez azért kellemetlen, mert az étteremnek le kell majd adnotok, hogy hány főre szeretnétek esküvői menüt kérni, és tudniuk kell, hogy hány főre terítsenek.

Annak ellenére, hogy feltehetően sokan a csoportban sem jeleznek majd vissza nektek, nem árt, ha egy megerősítő üzenet kikerül ide is, mellesleg meg is tudjátok jelölni a vendégeket az üzenetben, így ők értesítést kapnak majd erről.

Szállásfoglalás

Azok a vendégek, akik messziről érkeznek az esküvőre, biztosan szeretnének szállást foglalni egy-két éjszakára. Nem kötelező nektek kifizetni ennek a költségét, és az ismerősök valószínűleg nem is várják el tőletek, viszont ha ti ismerősek vagytok a környéken, akkor feltehetitek a lehetséges szállások linkjét a csoportba, hogy megkönnyítsétek a szállásfoglalást.

Tipp!

Írjátok oda a linkek mellé az olyan fontos infókat is, mint hogy melyik szállás bababarát, vagy azt, hogy hol lehet ingyen parkolni!

Érkezés, és a szertartás helyszíne

Szinte biztos, hogy lesz olyan vendég, aki elhagyja a meghívóját, ezért nagyon jó, ha a zárt csoportba is feltöltitek a meghívó szövegét. Az okostelefonok világában élünk, így mindenkinek a zsebében vagy a táskájában lapul belőlük egy példány. Csak elő kell kapni a telefont, és a metrón, buszon vagy a villamoson is meg tudják nézni, hogy hova várjátok a vendégeket, és hol lesz a ceremónia.

Ezzel kapcsolatban azt is ideírhatjátok, ha a messziről érkező vendégeknek egy kis pogácsával, vagy frissítővel szeretnétek kedveskedni, mielőtt átöltöznének ünnepélyes, csini ruhába.

Képek, képek, képek!

A fotósok és a videósok – teljesen érthető okokból – azt szorgalmazzák, hogy a vendégek lehetőleg ne készítsenek képeket a szertartás közben, mert ezzel megnehezítik a munkájukat. Éppen ezért ezt az információt nyugodtan osszátok meg a vendégekkel is.

Emellett a vendégek azért nyugodtan készíthetnek képeket az öltözködés és a vendégfogadás közben, és persze a lakodalomban is, ezeket a fotókat pedig feltölthetik ebbe a titkos csoportba az esküvő után. Csak az férhet majd hozzá, aki veletek együtt részese volt az élménynek, ezért akár magát is felfedezheti ezeken a képeken. Imádni fogjátok ezt a funkciót, még véletlenül se hagyjátok ki!

Nyilvánvalóan azok, akik nem használják a Facebookot, kimaradnak ebből a közös készülődésből. Sokak számára viszont hasznos lehet egy titkos csoport. Feltehetik a kérdéseiket nektek, a válaszok pedig jól jöhetnek más vendégeknek is, mint ahogyan az apróságnak tűnő, fontos információk is.

Gyerünk, vágjatok bele, készítsétek el a saját titkos esküvői Facebook csoportotokat, és adjatok neki egy igazán eredeti, találó nevet!