Habosbabos Esküvői Magazin > Esküvőtippek  > 5 indok, hogy miért készíts titkos esküvői Facebook csoportot!
Esküvői Facebook csoport

5 indok, hogy miért készíts titkos esküvői Facebook csoportot!

A legújabb trendnek megfelelően nagyon sok pár hoz létre egy titkos esküvői Facebook csoportot azért, hogy az esküvővel és az esküvőszervezéssel kapcsolatos információk könnyebben jussanak el a násznéphez. Gondoltatok már ti is erre a lehetőségre? Ha nem, akkor mutatunk nektek máris 5 okot arra, ami miatt mindenképpen érdemes fontolóra venni!

Kategóriafüggetlen banner

Manapság a Facebook része a mindennapjainknak, és meglepődünk, ha valakiről megtudjuk, hogy nem rendelkezik saját profillal. Túlzásnak tűnik? Pedig nem az. Gondoljatok csak bele, hogy mennyivel kevesebb információ jutna el hozzátok a legnépszerűbb közösségi oldal használata nélkül.

Nem olvasnátok ennyi esküvői tippet és tanácsot, nehezebben jutnának el hozzátok az esküvőkkel kapcsolatos legújabb trendek és más újdonságok, és bizony nem indíthatnátok az esküvőn Facebook live videót sem, hogy a távoli rokonok is láthassák, hogyan mondjátok ki a boldogító igent.

Miért van szükség titkos esküvői Facebook csoportra?

Egy titkos Facebook csoportot nem azért szükséges létrehozni, hogy ezeket az új esküvői infókat és trendeket meg tudjátok osztani a vendégekkel (akiket valószínűleg annyira nem hoznak lázba ezek a dolgok, mint titeket), hanem azért, hogy az esküvőszervezéssel és az esküvő menetével kapcsolatban minden fontos tudnivalóról időben tájékoztathassátok őket. Hogy melyek ezek? Nézzük csak szépen sorban!

Esküvői Facebook csoport

Nászajándék

Minden vendég, aki közel áll hozzátok és hivatalos a lakodalomra, jó eséllyel már a meghívó átadása után meg fogja kérdezni tőletek, hogy mit szeretnétek kérni nászajándékba. Nagyon kellemetlen rávágni a kérdésre azt a választ, hogy „természetesen pénzt!”, ám nagy valószínűséggel tényleg nem vágytok egy második porszívóra, vagy egy harmadik kávéskészletre. Sok pár azonban mégsem tudja, hogy hogyan illene ezt közölni az ismerősökkel és a rokonokkal.

Egy kis papíron, a meghívó mellékleteként? Vagy a meghívón szerepeljen ez az infó egy versikében?

Oldjátok meg egyszerűen és könnyedén a kérdést, és fogalmazzátok meg ebben a Facebook csoportban a kéréseteket. Itt nyugodtan érvelhettek, és ha a pénzen kívül örülnétek még esetleg vásárlási utalványnak vagy kuponoknak is, azt is írjátok meg. Nászútra gyűjtötök? Tegyetek fel egy fotót a kiszemelt célpontról, és írjátok mellé, hogy „erre gyűjtünk”.

Vendégek visszajelzése

Sajnos nagyon gyakori jelenség, hogy a vendégek egy része nem jelez vissza időben (vagy egyáltalán) arról, hogy részt vesz a szertartáson és a lagzin, vagy sem. Ez azért kellemetlen, mert az étteremnek le kell majd adnotok, hogy hány főre szeretnétek esküvői menüt kérni, és tudniuk kell, hogy hány főre terítsenek.

Annak ellenére, hogy feltehetően sokan a csoportban sem jeleznek majd vissza nektek, nem árt, ha egy megerősítő üzenet kikerül ide is, mellesleg meg is tudjátok jelölni a vendégeket az üzenetben, így ők értesítést kapnak majd erről.

Szállásfoglalás

Azok a vendégek, akik messziről érkeznek az esküvőre, biztosan szeretnének szállást foglalni egy-két éjszakára. Nem kötelező nektek kifizetni ennek a költségét, és az ismerősök valószínűleg nem is várják el tőletek, viszont ha ti ismerősek vagytok a környéken, akkor feltehetitek a lehetséges szállások linkjét a csoportba, hogy megkönnyítsétek a szállásfoglalást.

Tipp!

Írjátok oda a linkek mellé az olyan fontos infókat is, mint hogy melyik szállás bababarát, vagy azt, hogy hol lehet ingyen parkolni!

Animacik

Érkezés, és a szertartás helyszíne

Szinte biztos, hogy lesz olyan vendég, aki elhagyja a meghívóját, ezért nagyon jó, ha a zárt csoportba is feltöltitek a meghívó szövegét. Az okostelefonok világában élünk, így mindenkinek a zsebében vagy a táskájában lapul belőlük egy példány. Csak elő kell kapni a telefont, és a metrón, buszon vagy a villamoson is meg tudják nézni, hogy hova várjátok a vendégeket, és hol lesz a ceremónia.

Ezzel kapcsolatban azt is ideírhatjátok, ha a messziről érkező vendégeknek egy kis pogácsával, vagy frissítővel szeretnétek kedveskedni, mielőtt átöltöznének ünnepélyes, csini ruhába.

Képek, képek, képek!

A fotósok és a videósok – teljesen érthető okokból – azt szorgalmazzák, hogy a vendégek lehetőleg ne készítsenek képeket a szertartás közben, mert ezzel megnehezítik a munkájukat. Éppen ezért ezt az információt nyugodtan osszátok meg a vendégekkel is.

Emellett a vendégek azért nyugodtan készíthetnek képeket az öltözködés és a vendégfogadás közben, és persze a lakodalomban is, ezeket a fotókat pedig feltölthetik ebbe a titkos csoportba az esküvő után. Csak az férhet majd hozzá, aki veletek együtt részese volt az élménynek, ezért akár magát is felfedezheti ezeken a képeken. Imádni fogjátok ezt a funkciót, még véletlenül se hagyjátok ki!

Nyilvánvalóan azok, akik nem használják a Facebookot, kimaradnak ebből a közös készülődésből. Sokak számára viszont hasznos lehet egy titkos csoport. Feltehetik a kérdéseiket nektek, a válaszok pedig jól jöhetnek más vendégeknek is, mint ahogyan az apróságnak tűnő, fontos információk is.

Gyerünk, vágjatok bele, készítsétek el a saját titkos esküvői Facebook csoportotokat, és adjatok neki egy igazán eredeti, találó nevet!

Animacik gyerek

Témába vág

Menyasszonytánc és menyecsketánc: Szokások és tippek A mai modern esküvőkön egyre kevesebb esküvői hagyományt tartanak, de azért vannak olyan kivételek, melyek még az új divatok ellenére is kihagyhatatlan elemei egy lakodalomnak. Ilyen többek között a menyasszonytánc, illetve a menyecsketánc is. K...
5+1 esküvői ötlet 2020-ra – Induljon a szervezés! Ha igazán őszinték akarunk lenni, akkor a férfiak szerint az esküvőszervezésre elég pár hetet szánni, azonban mi lányok, már jóformán gyerekkorunk óta tervezzük életünk egyik legfontosabb napját. Ha eljött az idő, hogy intenzívebben belecsapjunk a l...
Hiányzik még a “valami régi” a nagy napra? Segítünk! Rengeteg esküvői babona létezik, melyekben, még ha nem is hiszünk, biztos, ami biztos alapon mégis betartjuk őket. Ilyen például, hogy a vőlegény nem láthatja a menyasszonyt a ruhájában a szertartás előtt, hogy a menyasszonyt ölben viszi át a küszöb...
Valami kék – Nincs rá ötleted? Nekünk van! A valami régi, valami új, valami kölcsön, és valami kék ugyanolyan szoros egységet alkot így négyen, mint a Tini Nindzsa Teknőcök. Bár külön-külön is megállják a helyüket, de azért egységben az erő! Legtöbbször még a kevésbé babonás menyasszonyo...
Esküvői ajándék menyasszonyoknak – vőlegényektől Esküvői ajándék menyasszonyoknak...Drága vőlegények! Tudjuk, hogy szívetek mélyén mindig azon ügyködtök, hogy mosolyt csaljatok menyasszonyotok arcára, és megtestesítsétek azt a romantikus lovagot, akit szívetek hölgye kislány kora óta álmodott magá...
Esküvői ajándék vőlegényeknek – menyasszonyoktól Rengeteg esküvői hagyomány eredete nyúlik vissza évtizedekre, évszázadokra is, de nagyon sok szokást veszünk át külföldről, akár még filmekből is. Az igen kimondásán kívül, talán semmi sincs kőbe vésve, így csakis a jegyes páron múlik, mivel teszik ...
Telefonmentes esküvő – Hagyd pihenni a digitális kütyüket! Esküvőszervezés közben figyelnünk kell, hogy legyen alkoholmentes italkínálat, gluténmentes lakodalmi menü, cukormentes esküvői torta, és telefonmentes esküvő is. A „mindenmentes” mozgalom egyre nagyobb teret hódít, és már begyűrűzött az esküvőbizni...
Nászút árak Magyarországon 2019/2020 Lelki szemeitek előtt már biztosan látjátok magatokat egy csodás nászutas lakosztályban, ám először járjunk utána annak, hogy milyen magasak a nászút árak Magyarországon. A különféle hotelek, vendégházak, és utazási irodák számtalan kedvezményes cso...
Tavaszi esküvői trend 2020! – Friss, friss, friss! Alig hisszük el, de máris nyakunkon a 2020-as tavaszi esküvői szezon! Bizony, a párok többsége már most nagy hévvel szervezi az esküvőjét, ami nem csoda, hiszen vannak olyan profi szolgáltatók, akikkel már egy évvel a nagy előtt érdemes időpontot eg...
Provence stílusú esküvő – Bor, mámor…szerelem! Utazzunk egy kicsit! Nem kell bőrönd, nem kell repülő, csak a képzeletünk. Utazzunk oda, hol a nap mindig simogatja arcunkat, hol a bor édessége átjárja szánkat, hol a levendula illata lépten-nyomon csiklandozza orrunkat. Ez Provence! Egy mesebeli h...